Merhaba kızlar umarım hepiniz iyisinizdir..Sancılarımın kesilmediğini daha önce söylemiştim..KK ye son mesajımı yazdıktan sonra yani salı günü akşam üstü sancılarım sıklaştı hemen eşimi aradım sancılarım kesilmiyor koş diye..10 dk sonra yanımdaydı ki sancılarım artık kesilmez oldu..Evime sadece 5 dk arası olan AÜ.Tıp Fakültesi hastenesine ancak yetiştik..neye uğradığımı şaşırmıştım çünkü sancılar aniden başlayıp aniden hız kazanmıştı..Herşeyde bir hayır var derler ya eşim o gün için bir doktor araştırmasına girmiş ve bir Doç.Dr ismi bulmuş..Acil girişinde bana sorulan ilk soru bizim hastanemizde takiptemisiniz oldu..Ben hayır dedim ama eşim biz Doç.Dr.Bülent bey için geldik deyince kendilerininde hocasıymış beni hemen aldılar.. NST ye bağladılar sancılarımın ciddi boyutta olduğunu görünce telaşa kapıldılar..NST sancılarımı 120 gösteriyordu..
Henüz 28 haftalık hamile olduğum için NST sonuçlarını görene kadar doktorların yüzünün ifadesi gayet sakindi..
10 dk ara ile ağızdan 3 tane ilaç, aynı anda kalçadan iğne,damardan bir iğne daha, son olarak birde fitil verdiler..O kadar müdahale üstüne sancılarım bir nebze dinmişti..Dr yanıma gelerek ilk denememiz başarısız oldu son olarak yaptıklarımız işe yaramazsa duruma göre ne yapacağımıza karar vereceğiz dedi..Bir ara doktorların aralarında Zekai Tahir Burağı ararız dediklerini duydum..
Daha sonra ayrıntılı ultrasona aldılar bebeğin gelişiminin haftasına göre oldukça iyi olduğunu 28+1 gün 1640 gr doğuma gidebilir dediler..Ben acayip şaşırdım çünkü yazılarımdan hatırlarsanız 27 haftada bebek 1250 gr dı..Bir haftadır sebze çorbası süt ve pekmez dışında birşey de yememiştim...
Neyse kızlar sancılarımın azaldığını hissetmeye başladım..NST ye yeniden bağlandığımda sancıların ritmide düşmüştü çok şükür..Doktorun yüzündeki gülümsemeyi unutmayacağım hiç..E hadi bakalım galiba atlatıyoruz, gelmesin tabi cnm ne acelesi var dimi ama dursun yerinde kuzucuk deyişiii...
Sabaha kadar gözetim altında kaldım sağolsun doktorlar çok ilgilendiler..Gelip gidip ayrı ayrı konuşmalar yaptılar...Gece yarısı tekrarlanan ilaçlar sayesinde sancılarım sabaha tamamen bitmişti..Çok şükür şuan için çok iyiyim..Verilen ilacı 6 saat arayla almaya devam ediyorum..
Sabah olduğunda eşim görmediğimiz meşhur doktorun hasteneye girdiğini doktor için özel para yatırdığını muayene için beklediğini söyledi..Plansız programsız artık kendime bir doktor edinmiştim bile..
Dr bütün yapılanları inceledi ve tekrar beni muayene etti..Ultrason ölçümünde bebeğin gelişimini kilosunu aynen söyledi. Gelişim olarak çok iyi bebek dönmüş ama durum biraz ciddi çünkü haftasına göre ciddi sancılarınız var o yüzden bu ilacı kullanmaya devam edicez 35-36 gibi doğumu isteğinize bağlı olarak doğumu gerçekleştirebiliriz dedi...
Özel doktorum olsun diye çabam olmadı hiç ama kısmet işte, kendiliğinden birçok şey gelişti..
İşte böyle kızlar olayı sakin anlatmış gibi görünüyor olabilirim..Emin olun ki şuan için hiç sancım olmayışından, nerdeyse 2 haftaya yakın bir zamandır sancı çekiyorum hiç bu kadar rahat oturmamıştım burda..Hepinize mutlu rahat huzurlu günler diliyorum anlatacaklarım bu kadar umarım sıkmadım..