2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar bende oğlumun oda takımını halletmeye çalışıyorum. kıyafetleri de bi 15 gün sonra çıkıp tamamlayacağım. aslında odası gelmeden bişey almak istemedim. gelince yıkar yerleştiririm diye. şimdilik sadece bezi şampuan yağ ıslak mendil göğüs pedi vs... aldım
kangurumuz da var.
bu arada galiba en son ben doğum yapıyorum. 30 mayıs diyo dr. ama bizim ki ufak çıkıyo 1-2 hafta kadar yani ben kıl payı mayıs annesi

Yarencim ben madecassol kullanmaya başladım..Aslında bir sürü marka var ama bu kremi SSK'da ödüyor..Meme başı çatlakları için doğumdan bir ay önce kullanmaya başlaman gerekiyormuş bu tip kremleri..

gizem ciğim
benimkide son kontrolde ters duruyodu. bende 14 ünde gidiyorum zeki beye bakalım düzelmiş mi
bu arada benim bebiş 2 gündür çok çok az hareket ediyo mesela 2 gün önce 7 saat hiç kıpırdamadı o kadar yemek ve tatlıya rağmen.daha sonra biraz başladı ama eskisi kadar güçlü vurmuyo. eşime gidelim bi görünelim diyorum haftayı bekle diyo bişey yoktur sen üzüyosun kendini boş yere.
ama bu haftalar en hareketli olması gereken dönem değil mi yani yeri daralmış falan olamaz zaten ufacık bişey.

Nasılsınız...Kızlar bende 2 gündür miğde bulantısı problemleri yaşıyorum dün içim dışıma çıktı şuanda da aynı şekilde yediklerimede dikkat ediyorum abartmıyorum ama oğluş büyüdü miğdeye baskı yapıyor ondanmı oluyor acaba sizlerde yaşayan varmı miğde problemi bu hafta kontrolüm var doktora gittiğimde danışıcam

Berçem bebeğin hareketlerini birde sessiz bir ortamda sırt üstü yat ve takip et o zaman çok hareket ediyorlar...

aramıza hoşgeldin gün ışığı a.s
oğluşun hayırlı olsun, inşaallah sağlıklı sıhatli hayırlı bir doğum ile bebeğini kucağına alırsın. :teytey:

eylül ecrin
canım geçmiş olsun bende henüz bulantı yok aslında başlardada olamamıştı hiç. tuzlu bişeyler ye leblebi peynir falan bastırır belki. bebiş mideye baskı yapınca yanma olur diye biliyorum ben sonlara doğru. belki yediğin bişey dokunmuştur.
bu arada ben evdeydim bebeğim hareket etmediği gün zaten ev sessiz şimdilik. babası ve ben varız yapmadığımız şey kalmadı kalmadı kıpırdamadı. taki fenerin maçına maçına kadar
oğlum doğmadan fanatıik 3 ten 10 a kadar uyudu maçı bekledi heralde. sonra biraz kıpırdandı okadar. dünde beride tüm gün toplam anca 10 defa vuruyo belki daha az

aramıza hoşgeldin gün ışığı a.s
oğluşun hayırlı olsun, inşaallah sağlıklı sıhatli hayırlı bir doğum ile bebeğini kucağına alırsın. :teytey:

hoşbulduk canım güzel temennilerine katılıyorum, inşallah hepimizin yavruları sağlıkla gelir dünyaya

canim evet ayni gidiyoruz.sen normal dogum mu sezeryan mi olacaksin?aymi gun mu dogacaklar acaba????????

kk nezaman düzelecek ?! yazıyorum,hata veriyor,tekrar yazıyorum yine hata..ayy..başka bir konuya geçtim...tabi kendi kendime :))

mercandilaracığım,günlerimizde aynı :) bizimkide 3 mayıs görünüyor..ben şimdilik sezeryan düşünüyorum canım,fikrimde son dk bir değişiklik olmazsa tabi..o zaman meleğim nisan sonuna bile gelebilir :) haftaya dr la konuşacağız..

Merhaba kızlar umarım hepiniz iyisinizdir..Sancılarımın kesilmediğini daha önce söylemiştim..KK ye son mesajımı yazdıktan sonra yani salı günü akşam üstü sancılarım sıklaştı hemen eşimi aradım sancılarım kesilmiyor koş diye..10 dk sonra yanımdaydı ki sancılarım artık kesilmez oldu..Evime sadece 5 dk arası olan AÜ.Tıp Fakültesi hastenesine ancak yetiştik..neye uğradığımı şaşırmıştım çünkü sancılar aniden başlayıp aniden hız kazanmıştı..Herşeyde bir hayır var derler ya eşim o gün için bir doktor araştırmasına girmiş ve bir Doç.Dr ismi bulmuş..Acil girişinde bana sorulan ilk soru bizim hastanemizde takiptemisiniz oldu..Ben hayır dedim ama eşim biz Doç.Dr.Bülent bey için geldik deyince kendilerininde hocasıymış beni hemen aldılar.. NST ye bağladılar sancılarımın ciddi boyutta olduğunu görünce telaşa kapıldılar..NST sancılarımı 120 gösteriyordu..
Henüz 28 haftalık hamile olduğum için NST sonuçlarını görene kadar doktorların yüzünün ifadesi gayet sakindi..
10 dk ara ile ağızdan 3 tane ilaç, aynı anda kalçadan iğne,damardan bir iğne daha, son olarak birde fitil verdiler..O kadar müdahale üstüne sancılarım bir nebze dinmişti..Dr yanıma gelerek ilk denememiz başarısız oldu son olarak yaptıklarımız işe yaramazsa duruma göre ne yapacağımıza karar vereceğiz dedi..Bir ara doktorların aralarında Zekai Tahir Burağı ararız dediklerini duydum..
Daha sonra ayrıntılı ultrasona aldılar bebeğin gelişiminin haftasına göre oldukça iyi olduğunu 28+1 gün 1640 gr doğuma gidebilir dediler..Ben acayip şaşırdım çünkü yazılarımdan hatırlarsanız 27 haftada bebek 1250 gr dı..Bir haftadır sebze çorbası süt ve pekmez dışında birşey de yememiştim...
Neyse kızlar sancılarımın azaldığını hissetmeye başladım..NST ye yeniden bağlandığımda sancıların ritmide düşmüştü çok şükür..Doktorun yüzündeki gülümsemeyi unutmayacağım hiç..E hadi bakalım galiba atlatıyoruz, gelmesin tabi cnm ne acelesi var dimi ama dursun yerinde kuzucuk deyişiii...
Sabaha kadar gözetim altında kaldım sağolsun doktorlar çok ilgilendiler..Gelip gidip ayrı ayrı konuşmalar yaptılar...Gece yarısı tekrarlanan ilaçlar sayesinde sancılarım sabaha tamamen bitmişti..Çok şükür şuan için çok iyiyim..Verilen ilacı 6 saat arayla almaya devam ediyorum..
Sabah olduğunda eşim görmediğimiz meşhur doktorun hasteneye girdiğini doktor için özel para yatırdığını muayene için beklediğini söyledi..Plansız programsız artık kendime bir doktor edinmiştim bile..
Dr bütün yapılanları inceledi ve tekrar beni muayene etti..Ultrason ölçümünde bebeğin gelişimini kilosunu aynen söyledi. Gelişim olarak çok iyi bebek dönmüş ama durum biraz ciddi çünkü haftasına göre ciddi sancılarınız var o yüzden bu ilacı kullanmaya devam edicez 35-36 gibi doğumu isteğinize bağlı olarak doğumu gerçekleştirebiliriz dedi...
Özel doktorum olsun diye çabam olmadı hiç ama kısmet işte, kendiliğinden birçok şey gelişti..
İşte böyle kızlar olayı sakin anlatmış gibi görünüyor olabilirim..Emin olun ki şuan için hiç sancım olmayışından, nerdeyse 2 haftaya yakın bir zamandır sancı çekiyorum hiç bu kadar rahat oturmamıştım burda..Hepinize mutlu rahat huzurlu günler diliyorum anlatacaklarım bu kadar umarım sıkmadım..

Naze ciğim canım çok geçmiş olsun yaramaz kızında biraz daha dursun yerinde. anlattıklarını sanki ben yaşamışım gibi hissettim.Ama şimdi iyi olmana sevindim.
bence bi terslik olmayacak ve dr.un dediği haftalar kadar bekleyecek bebiş içime öyle doğdu. sağlıkla kızına kavuşmanı diliyorum.

bu arada benim bebiş te hep 2 hafta kadar geriden geliyor bende mi sütü arttırıp bide pekmeze mi geçsem. benim yaramazda beni öyle üzüyor. annesi şişiyor kendinde tık yok.

nazeciğim iyi olmanıza sevindim canım allah yardımcımız olsun hepimizin en fazlada senin canım dikkat et kendine ve bebeğine güzel haberlerinin devamını bekliyoruz

Bercemcigim,bebek hareketlerini cok ciddiye alman gerekiyor.bilmiyorumcalisiyor musun ama kendini yormadan iyice dinlenmeye bak.gecenlerde bana da ayni sey oldu.bazen ilik dus ve muzik ise yariyor.birde gebelik org'da verilen bir test var onu uygula.hala hareketler az geliyorsa sana bence randevunu beklemeden git,bu onemli bir durum olabilir...umarim sen bunlari okuyana kadar hersey yoluna girmistir :)

Ayperin ,hayirlisi olsun senin icin.ben zaten 3mayis tarihine fazla guvenmiyorum cunku genelde kizlar tam gununu beklemden geliyor.ilk kizim da 10gun once gelmisti.kismetse bu dogumuma annem gelecek 15gun once gelsin istiyorum.
Bizde soyle bir takvi var.esimin ilk esinden olan oglu 28ekim dogumlu(29 ekimi kacirdi")kizim 9kasim dogumlu(herkes 10 kasimdan hatirliyor) bizim ufaklik da 23 nisandan bir gun once dogarsa kjural bozulmayacak :dance:

cok cok gecmis olsun.buyuk bir sey atlatmissin.umarim bundan sonra hersey daha iyi gidder

mercan dilara
canım cevabın için teşekkürler. evet çalışıyorum
fakat bütün gün oturuyorum iş yok şu sıra sürekli internetteyim.
yani yorulduğumu pek düşünmüyorum. ama bu gün iyi sabahtandır bayağı bi vurdu ama güçlü vurmuyo yine.
öğleden sonraları başlıyo sessizliğe sabaha kadar gecede çok az hareketli.
öyle işte
ama takip edicem.
tekrar şüphelenirsem giderim tabi.
çok sağol canım

nazecim çok büyük geçmiş olsun tatlım.....
bak sen bizim prensese dünyaya gelmek için bayağı erkenci....
bol bol istirahat et canım.....
benimde oğluş haftasından 1.5 hafta önden gidiyo...
bende 24haftalıkkken 900 gr dı...
yarın bizde gidicez bakalım bizimki kaç gr oldu....

hayırlısıyla atlatmışsın canım....
mevlam hayırlı doğumlar nasip etsin....

Canim valla mide bulantisi degil ama beni de yaklasik 1aydir siddetli mide yanmalari gece uyutmuyor.genelde halk arasinda bebegin saclanmasina yorsalarda dr lar buna katilmiyor ama o doneme rastaladigini soyluyorlar.ben her iki hamileligimde de bunu fazlasiyla yasadim .mide bulantisi ve kusma da ilk 5 ay cektigim bir sorundu.ona cozum olarak su tuzlu cubuk krakerleden gezdiriyordum yanimda oldukca iyi geliyor

Eylülcüm son aylara doğru tekrar mide bulantıları başlayabilirmiş ama yinede belki mideni üşütmüş olabilirsin..Ben bir doktordan duymuştum iki tatlı kaşığı toz zencefili yoğurtla karıştırıp yersen bulantılara iyi geliyormuş..

Geçmiş olsun canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…