2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

cok cok gecmis olsun arkadasim ,kendine dikkat et umarim heresy yolunda gider

murgizcigim herseyin yolunda olmasi super :içelim: cok sevindim:teytey:

Hayirlisi olsun Yasemin.En azindan tam gunu biliyorsun bu da guzel:) biz bekliyoruz kucuk hanim ne zaman isterse biz ona ayak uyduracagiz:) senin icin herseyin yolunda gitmesini diliyorum

evet canım sağol,belkide döner daha erken değilmi.canı sitemiyodur dönmeyi belki

canının istemediği belli..:)erken değil dedi dr ama sonradanda dönebilirmiş,şuana göre sezeryan görünüyor dedi...bir sonraki kontrolde bakıcaz bizim yaramaza klava:

Arkadaslar hiziniza yetisemiyorum o yuzden bugun topluca cevap yaziyorum:) biraz uzun bir mail olabiir,umarim sikilmazsiniz. Belki ilk dogumunu yapacak arkadaslara da faydam olur diye dusunuyorum.

Murgizcigim oncelikle sana cevap yazamadim kusura bakma lutfen.Suyun gelmesi nasil oluyor diye sormussun.Oncelikle size sunu soyliyeyim ,belki abarttigimi dusuneceksiniz ama Amerikayi insanlar gozunde fazla buyutuyor.saglik sistemi hic iyi degil.Ataturk ne guzel soylemis beni turk dr larina emanet edin derken.Burada hic bir konuda aciklayaci bir bilgi vermiyorlar.ne sorarsaniz sorun hepsinin cevabi ayni...evet normal cunku hamilesiniz.ben bir cok sorumun cevabini turkiyedeki dr um Sayin Herman Isci'den aldim .Ist yasayan arkadaslara siddetle tavsiye edecegim bir uzmandir.Bazi gebeliklerde belle olcude akinti gibi ama koyu olmayan su kadar berrak bir sivi gelebilirmis ,yaklasik gunde 3gunluk ped kullanmama sebep oluyor,dinlenmek bu duruma birebir.
Catlaklar icin sizlere PALMER'S markali e vitaminli kakao yagini body lotion olarak tavsiye ediyorum .bunun hamilelik doneminde ve sonrasi icin olan 2 tipi var burada cok cok ucuz bir krem orada da mothercare de ve ecz nelerde gormustum ama soylediginiz fiyatlarda degil sanirim .ben cok faydasini gordum .ozellikle kasintiya ve gerilmeye birebir ama catlakicin ne deniyor biliyorsunuz bazen krem kullanmayanda catlak olmazken krem kullananda olusabiliyor bu biraz sans isi....

Normal dogumla sezeryan arasinda ikilemde kalan arkadaslara faydasi olacaksa ilk dogumumdan bahsetmek istiyorum,ben o siralar boyle bir bilgiye cok ihtiyac duymustum cunku cok korkuyordum :)Burada bu secimi size birakmiyorlar aksilik olmazsa herhes normal dogum yapiyor.ben en cok epiduralden
(boylemi yaziliyordu???) korkuyordum.ama inanin o aciyi cekmektense dogumun keyfine varin,bebisinizle bulusacaginiz o mukkemmel anda dinc olmanizi sagliyor..igneyi olduktan sonra herseyi sadece disaridan izliyomus gibi oluyorsunuz.ben dogumum esnasinda kahkaha atiyordum .esim o kadar cok guldurdu ki...dr hayret etti.umarim sizlerde boyle bir dogum yaparsiniz,hepiniz icin bunu diliyorum.......sizleri sikmadiysam biraz daha devam edecegimm........
Dogumum cok iyiydi ama ben kiizimi aksam saat 7de dunyaya getirdim.osaatten sonra bebek servisinin kapandigini soyliyeyip bana sabaha kadar bebbegimi gostermediler sabaha kadar agladimen son dayanamayip sabah 4de getirdiler ama bui sure zarfinda biberon verdiklerinden ve benim ilk gunlerdeki beceriksizligimden bebegim hic anne sutu almadi..ozamanlar cok bilgisizdim bana yardim edecek kimsem yoktu,annemin vizesi yetismedigi icin dogumdan cok sonra geldi.daha sonrasinda bebegimi emziremedigim icin kendi mi yarim anne olark gordum ve depreyon sonucu hem sutum kesildi hemde asiri kilo aldim .Dusunebiliyor musunuz (fazla arabesk olmak istemiyorum ama) daha 2gunluk bebegimle eve geldigimde evde bir kasik corba yapacak kimse yoktu esim yaninda calisanlarla mc donalds veya burger king yolluyordu.Gunlerce boyle beslendim.Bebek agladikca ne yapacagimi bilmeden oturup bende agliyordum..Bunlari anlatiyorum diger arkadaslara ornek olsun .simdi kendimi suclayip onca kiloyu aldigim icin kendime kiziyorum....Sizlerim sanirim yaninizda size yardim edecek ,akil verecek birileri mutlaka vardir..sakin depresyona teslim olmayin.Lohusalikta insan depresyona meyilli oluyor

Umarim sizleri sikmadim arkadaslar..Bu hamileligimd edaha bilincli olmanin verdigi bir guc var.gerci bunda da zor bir 4ay gecirdim yaklasik 3aya girmek uzereyken bir kanamayla acile gittik .ve yapilan arastirmada bebeklerin ikiz oldugunu ama sadece bir tanesinin yasadigini soylediler.burada dr cok acimasiz arkadaslar ben daha bu haberin sokuyla aglarken ,kizim icinde %30 yasama sansi verdiler..hic yumusatmadan hic teslli vermeden ..inanin cok insanlik disiydi.apar topar turkiye'ye geldim .hermen beyin destegiyle durumiun o kadar kotu olmadigin ogrenip kendime geldim .inanin arkadasalar bu durumlarda psikolojiniz cok ONEMLI ...sakin kendinizi birakmayin.su an Allaha sukur hersey yolunda biraz kilomuz fazla ama onuda verecegiz
Sizleri fazla mesgul ettim ama burada bunlari fazla paylasacagim kmimse olmuyor,iyi ki sizleri buldum

takvimim icin yardim eden herkese tesekkur

mercan dilara yazını okudum,ilk gebeliğini yaşayanlar için çok güzel bilgiler.canım evet insa doğumdan sonra yanında annesini yada çok güvendiği birilerinin olmasını gerçekten istiyor sanırım bu psikolojik.senin yurt dışında olmanda dezavantaj ülkemiz gibisi yok bu dünyada,abd hakkında yorum yapmak istemiyorum sizlerde ekmeğinizin peşinden oraya gitmişiniz hakkımızda hayırlısı olsun.öptüm seni

gün ışığı hoş geldin canım. bende aylardır siteyi takip ediyorum fakat çok sık girme imkanı bulamıyorum.
umarım herkes bebişlerini sağlıkla kucaklarına alır.

Teşekkür ederim. umarım dediğin gibi sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz

yasemincim selam eşimle konuşuyoduk 19 mayıs olsa ne güzel olur dedi gençlik bayramı bebişimin isminide egemen istiyo eşim hayırlısı canım kızkardeşimde hamile yanlış hatırlamıyosam vatan hastanesinde doğum yapıcak onun adıda yasemin çorluda oturuyo o daha dörtbuçuk aylık hamile allah hepimize yardım etsin canım

murgızım benim oğluşta ters yatıyo ilk oğlumda öyleydi anılım çok aksi inş bu uslu olur bakalım hafta sonu görücez dönmüşmü zaten sezeryan dönmesede olur rahat olsunda içerde biede sol bacağıma çok kramp giriyo benim sizdede varmı aynı şikayet kıslar

gün ışığı aramıza hoş geldin egemen ismini benim eşim istiyo canım aydınlatim dedim

:dance:merhaba kızlaR bebişlere neler aldınız hastane çıkışı aldınızmı ne renk aldınız ben yeşil aldım 1 tane daha almayı düşünüyorum kendimede doğum için pijama ve gecelikler aldım siz neler yaptınız

slm ervuşcum ben daha bişey almadım teyzesi almış herşeyini oğluşumun bende kendime alıcam pijama takımı felan günler geçiyo almamız lazım yavaş yavaş

slm ervus..bende sadece bir takim aldim kendimede bir pijama o kadar...ilk bebegimd eo kadar abartmistim ki cocuk cogunu giyemeen kuculdu...bu sefre o hatayi yapmayi dusunmuyorum ama burad ozellikle kiz cocuklari icin oyle seyler yapiyorlar ki fiyatlarda cok cok iyi oldugundan gelde dayan :dance:

azracım inş çokda çatlamazsın senağlama
ay canım inş ulaşın iyidr canımcım azracım bnede o tarz rüyaları çok görüyom ve nedense hiç birirnde acı çekmiyom ve çok mutlu oluyom hayırdr inşa.s.

canım rahatları yerinde herhalde yumurcakların yarencim benim krampım bi kere oldu uyrken çok feaydı ya
buarada doğum tarihini yaz takvimini yapalım cnm

benim hastane çantam hazır bile
iki adet pijama 1 adet gecelik sabahlık
bebek içinde iki takım hastane çıkışı koydum

murgızım 25 mayıs diyo doktorum ama sezeryan erken olabilir belki hayırlısı bende bebeğin eksiklerini hazırladım kendim kaldım en kısa zamanda alıcam göğsüm için krem aldım inşallah işe yarar doğumdan okadar korkmuyorum göğüs acısından korktuğum kadar ilk oğlumda kırk gün çektim ayyyyyyyyyy

Mercancım ABD'de yaşadığın olaylardan bahsetmişsin .. Yaşadıklarına gerçekten üzüldüm ama merak etme Türkiye'deki devlet hastaneleri de oradaki hastanelerden farklı değil..Kendini devlet hastanesinde bir doktora teslim ettiysen muhtemelen o da seni insanlıktan nasibini almamış bir hemşire yada ebeye teslim ediyor..Sonrası malum moral bozuklukları, sinir, stress..Eğer insan gibi muamele görmek istiyorsan mecburen biraz fark ödeyip özele gidiyorsun yada kendine özel doktor ayarlıyorsun..

Bu arada doğum sonrası depresyonla ilgili olarak buradaki tüm arkadaşları da bu vesileyle uyardığın için teşekkür ederim..Aslında yazmak istemiyordum ama yine yazarsam bu konu da arkadaşlar daha uyanık olurlar..Annem geçen gün bir konuşmamızda, komşumuzun gelinlerinin 10 günlük bebeğini bırakıp intihar ettiğini söyledi..Gebelik.org sayfasında 31. haftadan itibaren anne adaylarında depresyon belirtilerinin görülebileceği ve bunlara karşı dikkatli olunması gerektiği söyleniyor.http://www.gebelik.org/dosyalar/haftalar/hafta31.html O yüzden hepimizin dikkatli olması gerekiyor.. Eğer kendinizi kötü hissediyorsanız bunu mutlaka yakınlarınızla ve eşinizle paylaşın arkadaşlar.. Özellikle lohusa dönemindeki depresyonun ağır geçtiğini, süresinin kişiden kişiye değiştiğini ve iki yıla yakın sürdüğünü duydum. Eğer ağlamalar ve hüzün hali 3 günden fazla sürerse lohusa depresyonu tanısı konuluyor.. Bu yüzden lohusaların yanında mutlaka yakınlarından birinin durmasında hem bebek bakımı hemde ev işleri konusunda ona yardımcı olmasında fayda var..Ben kayınvalideme direk olarak bana bak diyemiyorum (Aslında bebek konusunda bizi en çok o sıkıştırdı ama iş bakma konusuna gelince, küçük bebeğe dokunamadığını söyleyerek kaytarmaya çalışıyor, YEMEZLER klava:) O yüzden bende annemi aracı yaptım..jeyyar Annem gelemezse kayınvalidemi arayıp uygun bi şekilde "gelininize baksanız iyi olur" mesajı verecek..:smiley-cool:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…