2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

saaadet çok çok geçmiş olsun kendine dikkat et bu arada temennin içine teşekkür ederim Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin

merhaba kızlar...

Umarım hepiniz iyisinizdir yani hasta değilsinizdir. Ben grip olmuşum 3 gündür bununla boğuşuyorum. çok şükür bu gün daha iyiyim. dün sabah yastıkdan başımı kaldıramadım bunun için işe bile gelemedim. Güzel bir istirhatten sonra bu gün işimin başındayım.

Nazecim yaşadıklarına adına çok üzüldüm. Ama şuan bunları kafana takmamalısın . tek düşüncen bebeğin ve sağlığın olmalı. eşinle sorunlarını doğum sonrasına bırak ama yapılan hiç birşeyide unutma. bunları güzellikle doğum sonrası çözmeye çalış. Bebişin içinde lütfen sabırlı ve sakin bir anne ol onuda üzme biliyorsun senin üzülmen onuda üzüyor bunun için bir an önce dışarı çıkmak istiyor. Allah ım zamanında hayırlı doğumlar yapmanı nasip etsin.

Ebrucum şeker testin için inşaallah hayırlı sonuçlar alırsın.

Seydanur sana da çok geçmiş olsun lütfen sende dikkatli ol bol bol istirhat et rabbim zamanında hayırlı doğumlar sana da nasip etsin.

Mercan Dilara hoşgeldin aramıza bebeğin hayırlı olsun .bu arada benimde annemin adı Mercan :)

yasemincim leblebiler kepek ekmeği kadar masum değil eğer fazla kaçırırsan kabızlık yapar ama dikkat et. kilo vericem diye karın ağrısı çekme :)

Saadetcim, Allah razı olsun..Dikkat etmeye çalışıyorum evdeyim annem yanımda istirahat ediyorum çok şükür sancılarım ve kasılmalarım bugün yok..Allah bütün hamişleri kötü olaylardan korusun...

nazecim annenin yanında olması ne güzel olmuş sana baya yardımı olur hem psikolojik hemde evde.1,5 kil o önemli değil sen dr kontrollerini aksatmada ne olur ne olmaz

Sağol cnm..evet insanın annesi gibi yok..Stres herzaman bana yemek yedirmez yine öyle birşey buda..Sancılarımın ve kasılmalarımın bugün için bitmesine seviniyorum.. 10 Mart hacettepe randevum var o zamana kadar böyle yatıcam artık..

saadet geçmiş olsun havalar az ısıdı bu seferde teker teker hasta oluyoz kızlar dikkat edelim bol sıvı ve meyve yemeyi bırakmayalım
dilara mercan aramıza hoşgeldin
nazecim canım çok şükür sevindim iyi olmana inş bebişin sağlıkla zamanında doğcak merak etme stres yapma canım verdiğin kiloyuda sen vermişindr bebek almıştr eminim kilosunu sen kiloyu merak etme
lütfen stres yapma canım

Murgizcim, sağol cnm çok şükür Allaha bugün daha iyiyim..Kilo konusuna hiç bakmadım umarım söylediğin gibi olur.. Kilo benden gitsin hiç önemi yok dimi..

geçmiş olsun nazecim umarım bebişin zamanında gelir. Kesinlikle stres yapıpta kendinide bebişinide üzme bu arada kilo olayı önemli diill benim annem hep kilo verirmiş 9 ay boyunca ama bebişleri iri iri doğarmış :emir_bebek: Rabbim öyle büyükki biz birşey yiyemesek bile bebeklerimiz besleniyolar:icecream:

Teşekkür cnm.. haklısın benden gitmesinin bir önemi yok bebek iyi olsun yeter..

Arkadaslar hepinize tek tek tesekkurediyorum.Bu aralar boyle bir ortama ihtiyacim vardi :)
Mercan'in dogumunda ilk aylarda yasadigim psikikoljik inis cikislari bu hamileligimde simdilerde yasiyorum.Sizlerde de var mi???????Bir an mutluyken bir an huzunlenip aglamaya basliyorum..Can sikici bir durum.
Hepimiz sanirim uc asagi bes yukari ayni problemlerle karsilasiyoruz.Ebru sanirim sende de seker problemi var.Benim bugun ku dr kontrolunde yine yuksekti,sanirim hafta insuline baslama ihtimali olabilir.sana dr ne uyguluyor? ben gunde 4kez evde test yapip hepsini not ediyorum.
Birde el ve ayak sismesi var.:KK43: onun icinde bugun test verdiler....24 saat boyunca yapacagim tum idrari toplayacaklar...ne icin oldugu hakkinda fikri olan var mi??????????

Konusacak ne cok konu var.....:enbuyukkk:

Herkese cok tesekkurler tekrar

Mercancım,

Benim 100'lük yüklemem yarın yapılacak ve onun sonucuna göre sanırım ilk olarak diyet verilecek..İnternetten araştırdığım kadarıyla diyeti 2 hafta devam ettirip eğer sonuç alınamazsa insüline başlıyorlarmış.

Yani şu an ben hiçbir şey yapmıyorum sadece biraz yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum.

İdrar takibi bildiğim kadarıyla şekerle alakalı olarak yapılıyor.. Belki insülin gerekirmi gerekmez mi diye bakacaklar.

Ellerinde ve ayaklarında şişme varsa biraz yürüyüş yapmanı, bol su içmeni ve egzersizden sonra ayaklarını yüksekçe bir yere koyup dinlenmeni tavsiye ederim ama yüzündede aşırı şişlik varsa doktoruna danışmanda fayda var.yerimseniben

Psikolojik durumuma gelince bendede dönem dönem dengesizlik, hemen göz sulanmaları, gizli gizli ağlamalar falan oluyor ama kendimi çok bırakmamaya çalışıyorum..Çünkü zaten hassas biriyim ve en son kendimi böyle bıraktığımda yaklaşık 3 yıllık bir depresyon dönemim oldu kafamçokkarıştı ( tamamen gereksiz bir zaman kaybı). O yüzden herşeye olumlu tarafından bakmaya çalışıyorum, kötü haberleri izlemiyorum (aslında artık hiç haber izlemiyorum bile denilebilir) zaten şu an evde genelde yalnız olduğumda başkalarının sözleri beni pek etkilemiyor çevremden olumsuz elektrik almıyorum bu da benim işime geliyor..

günaydın mayıs anneleri dün iş yerinde çok yorulmuştum akşam 7 de yattım eşim 10 da uyandırdı gece uyuyamam die 1 saat zor durdum tekrar yattım 3 yaşındaki oğlum bile daha yatmamıştı .)) annneeee kaaaakkll die yanıma gelio ama sanki aylardır uykusuz kalmışım gibiydi.iyi aldım uykumu kendime geldim,hamilelikte insanı yoruyor :))

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.faranjitin üstüne bi de grip oldum.limon türü
birşeyler kullanamıyorum faranjiti azdırıyormuş.oyy oyyyyyy iki gündür işe de
gelemedim neyse ki bugün başladım tekrar.bebiş ne alemde acaba???????

Takvimlerimiz gelmiş :)))))))

Tülaycım istersen bir doktora danış belki ilaç alman gerekecek.. Hamilelikte de bazı ilaçlar kullanılıyo biliyosun..

Nazeciğim ,dikkat et canım kendine hiçbir şeyi düşünmemeye çalış....bebeğin için...kendin için...sen iyi ol ki bebekte iyi olsun...:nazar:

Tülaycığım,saadet demirci'ğim geçmiş olsun sizlere...bolca dinlenmek ve meyveyi eksik etmemk lazım..biran önce iyileşirsiniz inşallah...

mercandilara,nagehanceylin aramıza hoşgeldiniz...:)

Kızlar sağlıkla ve zamanında bebeklerimizi kucağımıza alırız inşallahh..:nazar:

hoşgeldin mercan dilara ALLAH sağlıkla yavrunu kucağına almayı nasip etsin.bende isim bulmaadım hala benimki de erkek bir oğlum daha var,mayıs annelerinin çoğu buldu isim bi ben kalmıştım bi de sen geldina.s ama aklıma gelen kız isimi söyleyim sana İKRA ve CEYLİN
şeker içinde dr verdiği diyeti yaparsan bişey olmaz die biliyorum.ebru bu konuda yardımcı olabilir onunda biraz yüksekti

sagol yasemin..Umarim sende hayirlisiyla ogulcuguna en iuygun ismi bulursun.isim isi hem zevkli hemde zor.Ismi tek basina begeniyorsun ama kendi cocugunda tam aradigim bu degil diyorsun,ne aradigini bilmeden aramak...INsanin duyunca kafasinda simsek cakmali gibi geliyor :)

sagol yasemin..Umarim sende hayirlisiyla ogulcuguna en iuygun ismi bulursun.isim isi hem zevkli hemde zor.Ismi tek basina begeniyorsun ama kendi cocugunda tam aradigim bu degil diyorsun,ne aradigini bilmeden aramak...INsanin duyunca kafasinda simsek cakmali gibi geliyor :)

evet caım tam duygularıma tercüman oldun fisfisfis.
bu arada dün akşa m misafirim vardı yemekli 10 kişi kadardık görümcemi çağırdım yardıma yalnız yapamazdım belim ağrıyor çok ayakta kalınca neyse atlattık geceyi iyiydi ama yatağa yatınca belimin ağrısından uyuyamadım.artık misafir kabul etmeyi düşünmüyorum ama gelenede yok gelme denmez kikafamçokkarıştı

evet caım tam duygularıma tercüman oldun fisfisfis.
bu arada dün akşa m misafirim vardı yemekli 10 kişi kadardık görümcemi çağırdım yardıma yalnız yapamazdım belim ağrıyor çok ayakta kalınca neyse atlattık geceyi iyiydi ama yatağa yatınca belimin ağrısından uyuyamadım.artık misafir kabul etmeyi düşünmüyorum ama gelenede yok gelme denmez kikafamçokkarıştı

Inanamiyorum ayni seyleri ayni anda yasayan insanlarin olmasi insani bazen sasirtiyor:) Bende suan ayni durumdayim.2gundur suyum geliyor ve biraz sancilar siklasti.Bugun biliyorsun mac var,(ben abd de oldugum icin) arkadaslar da tv olmadigindan bana gelecklermis.iisn kotu trafi esimin de acil isi cikti gitti.Ben de bir bahane bulmaya calisiyorum .su an sabahin 10 ve bu misafirlik aksama kadar surer.Hamileligimi de bahane etmek bana ayip gibi geliyo kara kara dusunuyorum .yalan soylemeyi de beceremiyorum.umarim senin davetin umarim iyi gecmistir.neler hazirladin bakalim :)

Inanamiyorum ayni seyleri ayni anda yasayan insanlarin olmasi insani bazen sasirtiyor:) Bende suan ayni durumdayim.2gundur suyum geliyor ve biraz sancilar siklasti.Bugun biliyorsun mac var,(ben abd de oldugum icin) arkadaslar da tv olmadigindan bana gelecklermis.iisn kotu trafi esimin de acil isi cikti gitti.Ben de bir bahane bulmaya calisiyorum .su an sabahin 10 ve bu misafirlik aksama kadar surer.Hamileligimi de bahane etmek bana ayip gibi geliyo kara kara dusunuyorum .yalan soylemeyi de beceremiyorum.umarim senin davetin umarim iyi gecmistir.neler hazirladin bakalim :)

anlamadım mercan nsuyum geliyor demişsin
ne suyu bu ayol
eğer amniyon sıvısından bahsedeiyosan dra gitmen gerek canım daha erken suların gelmesi
buarada kolay gelsin keşke sancıların varsa kabul etmeseydin bahane aramaya ne gerek var hamilesin rahatsızsın arkadaşlarının bunu düşünmesi lazım

anlamadım mercan nsuyum geliyor demişsin
ne suyu bu ayol
eğer amniyon sıvısından bahsedeiyosan dra gitmen gerek canım daha erken suların gelmesi
buarada kolay gelsin keşke sancıların varsa kabul etmeseydin bahane aramaya ne gerek var hamilesin rahatsızsın arkadaşlarının bunu düşünmesi lazım

Evet dogru soyluyorsun.Benim hamileligim biraz sorunlu,ilk dogumumda da surekli suyum geliyordu.zaten benim dururumumdan oturu uzun suredir kontrollerim haftada da bire dustu.Evvelki gunde acile gittik. Korkulacak bir sey yok dediler ama cok sik istirahat etmem gerekiyor.Insanlara surekli hastayim demek istemiyorum fazla nazli diyorlar,kendimi surekli yakinan biri olarak gostermek istemiyorum.Ilgin icin tekrar tesekkur ederim

a.s.Selam Kizlar Nasilsiniz Bişey Sorcam Bu Takvimler Nasil Yapiliyo Biri Bana Yardimci Olabilirmi:1hug:

Hanimlar
Sizleri tanimak istiyorum.Araniza gec katilmanin dezavantaji da bu..Acaba bana hamilelik haftalarinizi ,bebislerinizin cinsiyetini ve eger kendinize saklamak istemiyorsaniz :) isimlerini paylasir misiniz

Evet dogru soyluyorsun.Benim hamileligim biraz sorunlu,ilk dogumumda da surekli suyum geliyordu.zaten benim dururumumdan oturu uzun suredir kontrollerim haftada da bire dustu.Evvelki gunde acile gittik. Korkulacak bir sey yok dediler ama cok sik istirahat etmem gerekiyor.Insanlara surekli hastayim demek istemiyorum fazla nazli diyorlar,kendimi surekli yakinan biri olarak gostermek istemiyorum.Ilgin icin tekrar tesekkur ederim

canım rica ederim ya geçmiş olsun mercancım bol su içmen gerekiyo sanırsam dikkat et lütfen kendine
ayrıca bu nazlanmak sızlanmak değil mercancım rahatsızsın canım dinlenmen lazımken misafirle uğraşmamalısın bence yanlış düşünüyosun bence gayet ciddi bi durum ve bunu insanlara söylemek sızlanmak nazlanmak değil
ayrıca biraz anlatırmısın bu su gelmesi nasıl oluyo nasıl anlıyon:?
mercan benim adım gizem oğluşum olcak inş takvimimden de belli 30 haftalık olduk adını da arda koycazallahın izniyle ilk bebeğim olacak :teytey::nazar:

X