2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

hepinize benden de merhaba arkadaslar ben de 27 haftalık hamileyim.yeni üye oldum.ikiz ogullarım olacak insallah mayıs ta.sizin catlaklarınız basladı mı benim henüz yok ama ne zaman baslar biliyor musunuz?herkese kolay gelsin göbek tasımak

öncelikle hoşgeldin çiğdemcim. ben de yeni sayılırım. İşlerimin yoğunluğundan dolayı forumlara katılamıyordum ama şu birkaç gündür her gün forumdayım.
burcuye arkadaşım, seninle aynı zamana geliyor doğumumuz ben de oğlumu 11 mayısta bekliyorum.eşim de tezkereyi 11 mayısta alıyor. Ayrıca çiğdem arkadaşımız bu yazıyı 10/01/2008 de yazmış yani tam 23 haftalıkken... hesaplarda sorun yok..

günaydın kızlaaarrrrr nasılsınızz bakalım.dün iş yerindeki arkadaşlardan bişey duydum,sezeryan doğum yapacaklar için 30 haftalıkken dr gittiğimizde dr bize 32 haftalık raporu verebiliyormuş doğum öncesi kaybettiğimiz 10 günü kullanabilmemiz içinmiş.acaba her dr verirmi sadece özel dr mu verebilicek bilen varmı?

ben de 27 haftalık hamileyim canım. ikizlerine sağlıkla kavuşman için ALLAH yardım etsin.Şu an benimle aynı ruh halinde olmasa bile aynı trimesterde bayanları gördükçe mutlu oluyorum.Moralim yerine geliyor.
Çatlak şu an anlaşılmaz zaten gergin duruyordur karnın. Ama ben yatmadan önce badem yağı sürüyorum. Bu doğumdan sonra oluşacak çatlaklar için bir önlem sanırım. Bana da arkadaşlar önerdi.

canım benim günaydın iyiyiz tşk ederim. sen de iyisin umarım. Benim bildiğim kadarıyla 16 haftalık bir iznimiz var.(yani 4 ay) bunun 2 ayını doğum öncesi,2 ayını da doğum sonrası olmak üzere kullanabiliyoruz. Örneğin; işin rahatsa zorluk yaşayacağın bir durum yoksa; yani doğumdan 10-15 gün önce isteğine bağlı olarak raporunu alırsın, (özel yada devlet hastanesi farketmez) kalan günlerini de doğumdan sonra kullanırsın.

ridacım evet dediklerini biliyorumda dikkat edersen ben farklı bişey sordum 30 haftalıkken dr 32 haftalık gibi gösteriyormuş,5 hafta çalışabilir raporunu buna göre veriyormuş yani doğum öncesi 37 hafta değilde 35 hafta çalışıyormuşuz?

hayırlı olsun ve bebişinle birlikte odanızı güle güle kullanın inşallah azracıııım.
bu arada ben 28+4 oldum ve bebişimin tekmelerini karşıdan izleyen biri rahatlıkla görebilir.büyüdü bebişlerimiz artık...benim mide yanmalarım berbat..son 2 aydır çoğalarak devam ediyor. rennie duo verdi dr. tabletten sonra. Kullanıyorum. Şu an vitamin hapları filan kullanmıyorum. Kanım normal çıktı.Zaten vitaminler iştah açıyor, çok kilo aldım zaten....

anladım yasemincim ama ben böyle bişey daha önce hiç duymadım. Kullanılacak iznin tamamı 16 hafta olduktan sonra önce sonra farkeder mi bilmiyorum. Ama dediğin şey 16 haftalık süreyi doktor raporuyla uzatmak gibi birşeyse süper..

ebrucum, önerilerin için teşekkürler, işime yaracağından emin olabilirsin. Reflü şikayetim hamilelikten önce de vardı. Beni öyle çok rahatsız ediyor ki; artık dayanamıyorum. Oturur gibi yatıyorum adeta.Genelde iş yerinde daha sık oluyor. Suyu içerken bile boğazım parçalanıyor sanki. Yemek seçmiyorum. Karıştırıyorum ne varsa...Baharatlı yiyecekleri seviyorum ama terketmem gerekiyor sanırım artık...

Nasılsınız kızlar, inşallah hepiniz bebişlerinizle birlikte iyisinizdir...Ben 4 gündür hala griple boğuşuyorum, rapor aldım evde yattım karın yağmasıda iyi oldu bol bol dinlendim...
Yasemincim aynen iyice hareketlendiler sürekli tekmeliyor benim oğluşda doktor diyor annesi yaramaz bir oğlun olacak diye yandım kızlar ben, sağlıkla kavuşalımda yavrularımıza...
Kendinize ve bebişlerinize iyi bakın, sağlıcakla kalın...sevgiler

kızlar bende aranıza yeni katıldım şuan 28+3 günlük hamileyim sanırım ilk mayıs annesi ben olucam 3 mayısda bekliyoruz kızımızı :)

Nacizane bir konuda fikrimi söylemek istiyorum..Hani doktorlar fazla kilo alımını istemiyorlar ya çok haklılar çünkü bizlerin unuttuğu birşey var ki o da doğum sonrası da alacağımız kilo...Aslinda hamileliğin başında alınan fazla kiloların bebeğe bir faydasının olmadığını ultrason ölçümlerinde görebiliyoruz..ki onlar ancak şimdiye kadar gelişimlerini tamamlamış oldular. Bundan sonraki aylarda yediklerimizin bebeğe gideceğini biliyoruz..Aslında nacizane söylemek istediğim şu; En önemli birşeyi unutuyoruz..Şimdiye kadar gereksiz kilo aldık belki ama rejim olayını da yanlış zamana erteliyoruz. Çünkü bebeğin en çok ihtiyacı olan anne sütünü temin etmemiz için doğum sonrasında da yediklerimize dikkat etmemiz gerekecek..Bir araştırmaya göre 40 yaş üstü insanlarda kanser vb..hastalıklara 2 yaşa kadar anne sütü alan kişilerde rastlanmadığı anne sütünü yeterince alamayan kişilerin ise benzeri hastalıklara yakalandığı açıklanmış..Kur-anı Kerim'de ise çocuklarınızı 2 yaşına kadar emzirin diyen bir ayete de rastlamıştım...Anne sütünün hiçbiryerden temin edilemeyecek minerallere vitaminlere sahip olduğunu düşünürsek bu konuyu önemsemeliyiz diye düşünüyorum...İlk aylarda da bebeğin gelişim süreci içinde olduğunu kiloların bebekte çok faydası olmayacağını söylemek istemiştim..Tecrübeme ve gördüklerime dayanarak şunu da eklemek istiyorum ki;Anne hamilelik başında bebeğimin canı sağolsun diyerek çok fazla kilo alıyor ve doğum sonrasında alacağı kilo miadını doldurduğu için doğum sonrasında başlıyor rejime..aslında bu çok yanlış çünkü bebeğin gerçekten ihtiyacı olan bir dönemde anne bu defa rejime başlıyor ve anne sütü de bebeğe yeterli gelmiyor..yeterli gelmediği için ek gıdalara başlanıyor oysa ki onlarda bilmediğimiz birçok "katkı maddesi" ne kadar doğal olduğu iddia edilsede asla ve asla anne sütünün yerini tutmuyor..Anne sütünün ne kadar değerli bir besin olduğunu düşünerek oğlumu 2 yaşına kadar emzirmiştim..Kızlar bebeğimizi düşünüyorsak onun için besleniyorsak kilo alımına dikkat etmeli ve doğum sonrasınada kilo alımı için kendimize limit ayarlamalıyız..Bunları düşündüğüm için şuanki gebelik haftama kadar hep bebeğin alacağı besinleri tercih ettim..Ultrason ölçümlerinde bebeğimin 3 hafta önden gittiği söylendi..Şu zamana kadar tıka basa doymak yerine kalsiyum,protein,vitamin ağırlıklı doğal besinler oldu (günlük 2 bardak süt,1 tabak yoğurt,iki gün ara ile kırmızı yada beyaz et ve meyve) bunların dışında yemeklerde doyasıya yedim desem yalan olur..Nazcizane fikirlerim bunlar arkadaşlar hepinize sağlıklı beslenmeler diliyorum....

kızlar bende aranıza yeni katıldım şuan 28+3 günlük hamileyim sanırım ilk mayıs annesi ben olucam 3 mayısda bekliyoruz kızımızı :)

Öncelikle aramıza hoşgeldin..Hayırlı doğumlar inşallah benimde bir "prensesim" olacak... :)) Allah sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin...

nazecim güzel bilgiler vermişin canım ama anne sütü içtiğimz suyla bile artıyor birde sık sık emzirmeyle ben oğluma hiç mama vermedim gece dahi mamanın tadını bilmez benim göğüslerim hep dolu olurdu,komşum üsrekli emzirmedi gece sık uyanmasın die mama verdi sütü azaldı bebek biberona alıştı ve emzirme serüveni bitti ben oğlumu 18 ay emzirdim daha da emzircektim hasteneye yatmak zorunda kaldım kullandığım ilaçlar yüzünden sütten kesmek zorunda kaldım.yani demek istediğim süt olması için fazla yememize gerek kalmıyor.sulu gıdalar süt yapımını desteklicektir.zaten ilk başlarda diyeti düşünmek biraz zor ama yeni anneliğe alışınca geriside gelicektir.

dinlen ve bol sıvı al canım,oğluş rahat verirse uyu :))

hosbuldum tesekkür ederim rida'cım.Allah hepimize yardım etsin insallah.siteyi cok sevdim iyi bir paylasım alanı.gercekten anlasılmaz mı bazen bende düşünüyorum bunu ya catladıysam hiç istemiyorum catlak filan.sürekli yaglanıyorum yaglı güresciler gibi.badem yagı,susam yagı,kakao yagı,havuc yagı,bebe yagı ve bir de doktorumun verdiği krem her gün birini sürüyorum bakalım nolacak.hepinize kolay gelsin Allah bebeklerimizi ve bizi korusun..

kızlar bişey sorcam bebek bezi almaya başladınızmı hangi marka aldınız ben huggis aldım ama güzelmidir bilmiyorum fikir verin bana yoksa primamı iyidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…