Murgizciğim, benimde kilo alışım önceki durumuma göre yavaşladı..daha ağır gidiyor :) benim düşüncem, amniyotik sıvı,plesanta,kordon bağı ,bebişlerimiz ,birdee üstüne yeme içme derken hızla aldık..:) tahminen şimdi bebişlerin ve bizim kilolarımızdan ağır gidiyordur :uhm:..
yasemincim ben 48 kiloydum hamile kaldığımda..birde benim bünyem çok çabuk yakıyor hayatımda hiç 50 kiloyu geçmemiştim..böyle tombiş olunca çok hoşuma gitti..bende doğumdan sonra kilo vermemek için ne yapsam diye düşünüyom böyle sıska olmak istemiyom :a015:
Selam kızlar..öncelikle eylülcüm geçmiş olsun dikkat et kendine.. Ya kızlar doktorum bebekten dolayı demir ve vitamin haplarını kesmemi söylemişti..iki haftaya yakın zamandır demir ve vitamin almıyorum..Ama iştah diye birşey de kalmadı hiçbirşey yiyemiyorum nerdeyse öylesine zorluyorum ki kendimi demek ki ilaçlardan dolayı yiyormuşum..İyi güzelde böyle gitmeside iyi değil dimi.. kontrolümede daha çok var hacettepe için randevu almıştım 10 mart da randevum o zamana kadar böyle devam ederse nasıl olur bilmiyorum.. ne yapsam acaba..
ebrucum sen kaç kilo aldın ?
Bu arada arkadaşlar erkek bebek bekleyen anneler kız annelerine göre daha çok tatlı yeme ihtiyacı duyuyormuş..Bunun da nedeni erkek bebeklerin testesteron hormonu oluşumunu sağlamak için annenin vücudunun ekstra enerjiye ihtiyaç duymasıymış..Yani bizim ha bire tatlılara saldırmamızın tek nedeni oğluşlarımızın coşan hormonları :dance:
Ridacım çalışıyorsan abur cubur yerine yanına hergün bir-iki meyve al..Yada sabah çıkarken ekmek arası peynir domates falan yap..İşyerinde imkanın varsa süt içmeye çalış..Kuruyemiş yemeye gayret et (ceviz badem fındık)
Aslında kilon bana göre daha normal..Ama doktorum bana kilom konusunda hiçbirşey söylemedi henüz..Yani ona aldığım kiloyu da söyledim ama sesini çıkarmadı..
önerilerin için teşekkürler canım. benim doktorum kilo konusunda beni çok sıkıyor. Üstelik, dünkü kontrolde bebek ters dedi. sezaryen görünüyormuş. Son aya doğru dönmez mi diye sordum. Belli olmaz dedi. Halbuki netten araştırdım; bebeklerin %90 ı bu şekilde dururlarmış ve %4 ü son aya ters olarak girirlermiş.
ben 1,60 boyundayım ve 58 kilo ile başladım. şu an 70 oldum. doktorun tartısında ilk kilom 60tı ve şu an 73 görünüyorum. Tabi onun tartısına göre ben 13 kilo aldım.senin boyun sanırım uzun benden ve sen kiloyu kaldırabiliyorsun...avebrucum...
Edacım bende bir aralar 44 kiloya kadar düşmüştüm insanlar bana "hastamı oldun sen niye bu kadar zayıfladın" diyorlardı. :uhm: Sonra tabi vücudum alarm vermeye başladı, unutkanlık,gözlerde bozukluk derken az daha öbür tarafa gidiyomuşum:1shok: Sonra doktorum vitamine başladı..Birde aşırı zayıflıktan adet düzenim bozulunca doğum kontrol hapı kullanmaya başladım ve o da beni yaklaşık 56 kiloya çıkardı. Bu arada unutkanlığım için Solgar'ın vitaminlerine başlayınca bir anda 60 oldum (meğer vitaminler tamamen B vitamini takviyesiymiş)
Yani sözün kısası kadın dediğin azıcık ele gelecek naniknanik..Benim 1.68 boyuma en yakıştırdığım kilo 53-54'tü..Daha fazlası da hoşuma gitmedi..O yüzden doğumdan sonra yine bu kiloya dönmeye çalışacağım hem daha sağlıklı görünüyor insan..Sende kendini tombiş halinle sevdiysen abartmamak kaydıyla biraz tatlıya yönelebilirsin ama zaten ilerleyen yaşlarda metobolizman yavaşlayacağı için kilo alman daha kolay olur..İstediğin kilo da kalmak için doktor tavsiyesi alman en doğru olanı..sengözlerimebaksanab
Bu arada arkadaşlar erkek bebek bekleyen anneler kız annelerine göre daha çok tatlı yeme ihtiyacı duyuyormuş..Bunun da nedeni erkek bebeklerin testesteron hormonu oluşumunu sağlamak için annenin vücudunun ekstra enerjiye ihtiyaç duymasıymış..Yani bizim ha bire tatlılara saldırmamızın tek nedeni oğluşlarımızın coşan hormonları :dance:
ebrucum bende seninle aynı boyadyım kilom baya bi oldu bu 2.gebeliğimde plansız oldu zaten kiloluydum iyice berbat oldu.şu kilo verme yöntemini bana da anlatırmıısn nasıl kilo verdin o kadar?benneyaptımki
Aslında çok basit Yasemincim ilk önce kilomu takıntı haline getirdim (halbuki 55 kilo falandım)..Oturduğum yerde hafifçe göbeğim kat yapsa hemen sorun ediyordum..Sabah kahvaltılarında sadece müsli öğle yemeğinde ekmeksiz sulu yemek (vejeteryan olduğum için hiç et yemiyordum) ve akşam yemeğinde çoğu zaman hiçbirşey yemiyordum..Bir sonraki aşamada kahvaltıyı tamamen diyet bisküviye dönüştürdüm..Sürekli ılık su içiyordum. Bir de o dönem evim eryamanda işim çankayadaydı..Otobüslerde sürekli ayakta kalıyordum..(Her gün yaklaşık 3 saat yol yapıyordum ve gün içinde sürekli koşturuyordum ) Bütün bunlar yetmiyormuş gibi birde oturduğum daire 16. kattaydı ve her hafta sonu mutlaka o 16 katı merdivenlerden inip çıkıyordum. Yani maksimum hareket minimum gıda şeklinde yaşayınca böyle oldu..:bbo:
Ama bunların hiçbirini tavsiye etmem..Eğer düzgün ve kalıcı kilo vermek istiyorsan mutlaka bir diyetisyenden tavsiye alman gerek..O dönem eğer göz doktorum bendeki vitamin eksikliğini farketmese bir sonraki aşama kas erimesiymiş, ki benim saçlarım dökülmeye, hafızam zayıflamaya gözlerimin kenarlarında yoğun kırışıklıklarla birlikte cildim bozulmaya ve renk değiştirmeye başlamıştı.
Benim ablam bir dönem akupunktur tedavisi gördü o da iyi bir çözüm aslında çünkü akupunktur iştahı azaltıyor ve acıktığında mide yanmalarını engelliyor. Akupunktur tedavisi yapan yerler diyet listesi de veriyorlar..Ama onda da dikkat etmen gereken şey sadece kulağa takılan yeterli olmuyormuş ayrıca vücut akupunkturuna da gitmen gerekiyormuş..
Ben açıkçası akupunkturu düşünüyorum normalde dışarıdan iştahımı artıracak ekstra birşey almıyorsam çok iştahlı biri değilim..Birde kilo verirken kaslarını da güçlendirip sarkmalara meydan vermemek için hareketli olman ve spor yapman gerekiyor..Eğer yapabilirsen eve bir yürüme bandı alman çok işini görür bu konuda..
Yani diyet+akupunktur+spor en sağlıklı olanı. Kilolarını kısa zamanda değilde uzun zamanda ama geri dönmemek üzere vermen gerek bu da biraz sabır istiyor tabi.....Zaten emzirirken demir hapı ve vitamin almayacağımız için iştahımız normale döner birde zaten sütün %98'i suymuş bu yüzden çok fazla yemek yemeye gerek yokmuş ( diyet yapmak daha kolay olur o zaman) ve emzirirken doğal olarak kilo da veriliyormuş..İnşallah zayıflarız canım ya takma kafana..:içelim:
Yasemincim, ben de sana bir kaç öneride bulunabilirim. Kilo konusunda benim de hep takıntılarım olmuştur. Ama en fazla 3-4 kilo fazlam oldu şimdiye kadar. Simit diyetiyle ilk haftada iki kilo sonraki haftalarda birer kilo verdim. Bir simit alıyordum işe gelirken, yarısını bir bardak çok az şekerli çayla yiyordum. Elimin altında kepekli grissini bulunduruyordum. Biraz boş kaldıkça elim gidiyordu. Öğlen bol salata ve simitin yarısı, aralarda şeftali yahut elma yiyordum. Akşam bir porsiyon haşlanmış tavuk ve bol salata, veya köfte salata şeklinde günü kapatıyordum. Tabi bu arada bol su tüketmeyi de ihmal etmedim. Formuma girmiştim. Eve yürüyerek gidip geliyordum. Öğlenleri de eve gelip gittiğim için günde bir saat yürüyüş yapmış oluyordum. Akşam eve geldiğim zamanlarda müzik eşliğinde spor yapıyordum. Hatta bir ara sauna belt ile daha kolay terlendiği için bu şekilde spor yapıyordum. Yani ben de her yolu denemiştim. En çok simit diyetiyle zayıfladığımı hatırlıyorum. Bu diyeti bir hafta uyguluyorsun. Zaten yemekte porsiyonlarını küçültüp, ekmeği ya tamamen terkedip yada ince bir dilime şartlandığında herşey daha iyi oluyor.
Ben şu an hamileyim 57-58 ile hamile kaldım şu an 70 kiloyum. Çok takıntı yapıyorum. ama bebeğimin sağlıklı olması benim kilolarımdan çok daha önemli. Herkesin bebeğine Allah sağlık versin, doğumlarımızı kolay kılsın. Amin
kızlar dün sabah uyandım ilk defa aldığım nefesin yetmediğini hissettim,yani nefes alıyorum ama sanki ciğerlerim tam dolmuyo yarıda bi yerde kalıyo o nefes yaa ne kötü bir durumdu.
ebrucum, bugün işe gelirken çeyrek ekmek arası peynir, birkaç elma getirdim. Öğlen de sütümü içerim artık.Akşama kadar çeyrek ekmek arası daha yerim..reflü şikayetim var zaten mide asidi boğazımı mahvediyor, şu son 2 aydır daha da arttı. Rennie kullanıyorum ama çok da faydası yok. Az ve sık yemek gerçekten işe yarıyor ama dediğim gibi abur cuburla akşamı ettiğim oluyor.