2008 Kasm- Anneler bebilerimizin ilk doum gnleri yaklayor..

lavinyacım phohoshop biraz zor ingilizcede ben yapamam ama eşime yaptırabilirim sen bana seçtiğin çerçeveyi yağmurun resmini ve yazıcağın sözü gönder burdan hafta sonu halledelim canım imageshank ten koyDA ORDAN KOPYALAYIM BıLGıSAYARA

biz resimlerimizi reklamcıda yapışkanlı fotoraf kağıdına bastırcaz 20 tl 66 tanesi sizce fiyat iyimi kızlar magnetimide rulo halinde almıştım 8 tl ye bana ucuz geldi ama sizlere nekadar mal oldu bunları yaptırmak

yağmurcum çok güzel olmuş davetiyeniz

ben de magnetleri neyin içinde sunacağımı düşünüyorum misafirlere karar veremedim hala :çok üzgünüm:

bu arada mönümde ufak bir değişiklik var ıspanaklı börek yerine tavuklu garnitürlü börek yapılacak
yağmurum sarmayı koyamadım listeye çünkü annem yapacağı için ona daha fazla yük olmak istemedim yoksa benim de aklımdaydı napalım artık sarmasız oluversin

Bayıldım bayıldım Mert Can'ın davetiyesine. Hem resimleri hem manisi harika olmuş.
Bu arada gel tabii Yağmur'cum, memnun olurum :)

beyaz melekçim bende aynen neyin içinde vereyim bilemedim biyerde winnie the pooh lu torba gördüm ama orta boydu birtek magnet vercem ben başka bişey şimdilik yapmadım yapmamda sanırım kızlar siz nasıl dağıtıyorsunuz hediyelerinizi

kızlar hepinizinki çok güzel olmuş resimlerde güzel çıkmış..
lavişim bende bu program var ama maytap vermişti linki yüklemiştim şimdi hatırlamıyorumprogramın adı photoshine googleye yaz çıkar belki..

yağmur, zeyna, elmalı turta hazırlıklarınız çok güzel elinize sağlık,

kızlar çok güzel olmuş hepside ellerinize sağlık..
mert can ın davetiye manisinede bayıldım:)

mert can'în davetiyesi de çok güzel olmuş annesi

KIZLAR BEGENMENIZE SEVINDIM CANLARIM.ISTEYEN OLURSA YAPARIM AYNINDAN FOTO YOLLAYIN YETER.BIRDE NE YAZMAK ISTERSENIZ.

kızlar ya şu resimleri şekillendirdiğiniz programın linkini bana yollar mısınız yaaaa

CNM BENDE NETTEN INDIRDIM PHOTOSHINE YAZ CIKAR.ISTERSEN BENDE YAPAR YOLLARIM SANA.

BENCE FIYAT GAYET IYI CNM AMA INSALLAH YAPISKANLI KAGIDA FOTOLAR GUZEL CIKAR BIZIMKI FLU CIKMISTI DA.BENDE NORMAL BASTIRDIM TEKRAR USTUNE PRITLE YAPISTIRDIM.

MELEGIM COK SAGOL CNM BEGENMENE SEVINDIM TEYZESI. MELEGIM BEN SARIVEREM DICEM AMA GEC KALDIM DIMI benneyaptımki

Bayıldım bayıldım Mert Can'ın davetiyesine. Hem resimleri hem manisi harika olmuş.
Bu arada gel tabii Yağmur'cum, memnun olurum :)

CNM COK SEVINIYORUM BOYLE BEGENMENIZE VALLA.ICIME DAHA DA SINIYOR.BIZDE BEKLERIZ DOGUM GUNUMUZE TEYZELERI BU AYIN 21 INDE YAPACAZ AMA MALUM SIVASA ATANDIM YA ONDAN ERKEN YAPACAM.

ayyy kızlar arkadaş çok güzel çerçeveler verdi....... davetiye baskısı için çok heyacandım yarında yemekli müsafir var eşim artık hafta sonu yapıcak davetiyeyi

lelalcım bu verdıgın tarıfı yaptım dun gece
tepsıyı yaglamama ragmen cıkartamadım tepsıden
zorladıgımda da kırıldı hepsı

kalan hamuru dolaba koydum yattım kızdım kendı kendıme cok becerıksızım dıye
bunun bır puf noktası falan mı var ben bılmıyorum yawww

hay allah kalimerocum neden yağıştı acaba, fırın sıcaklığıyla falan alakalı olabilirmi acaba, bende geçen hafta deneyim diye yaptım farklı olarak sadece kabartma tozunu bir paket yerine bir tatlı kaşığı koydum, güzel oldu şekil harika ama ben nişastalı kurabiye sevmiyorum oldum olası, tadı bana göre dğildi o yüzden, ama süsleme yapılacağı içinde başka şans yok sanırım nişasta kullanılması şart bunlarda yani sanırım
nişastasız tarifi olan varsa bir atıversin hayrına

valla denızanası lelalın verdıgı tarıfı harfıyen uyguladım
fırında 175 derecede onceden ısıtılmıstı
sanırım elıme yakısmıyor bu ısler benım

bunda da nişasta var denizannem ama mısır nişastası , bilmiyorum fark eder mi?

Kurabiye tarifi, benim klasik olarak yaptığım kurabiyelerden;
• 1 yumurta ( oda ısısında bekletilmiş)
• 150 gr tereyağı ( oda ısısında bekletilmiş - yumuşamış)
• 1 su bardağı un
• 1 çay bardağ mısır nişastası
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 çay kaşığı karbonat (silme)
• 1 çay kaşığı tarçın (tepeleme)
• 1 çay kaşığı toz zencefil
• ben dr.oetker'in limon aromalarından 1 paket kullandım.Siz isterseniz bunun yerine 1 limonun kabuğunu en ince olacak şekilde rendeleyebilirsiniz.
• hamuru yoğururken toparlamak için bir miktar buğday nişastası
Tüm malzemeyi yoğurma kabımıza alıp birbirlerine yedirmek için elimiz ile yoğurmaya başlayalım. Tereyağının iyice malzemeye karışması ve gözükmemesi gerekmektedir. Hamurunuzu kulak memesi kıvamına gelinceye kadar azar azar buğday nişastası ilave edip yoğurmaya devam edebilirsiniz. Nişasta kıvamını oturtacak ve kuırabiyelerinize gevreklik verecektir.
Hamurumuzu nişasta serpiştirdiğimiz tezgahımızda 2 cm olacak şekilde açalım. Kurabiye kalıplarımız ile hamurumuzdan şekiller çıkartalım ve dikkatli bir şekilde altına silpat veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize aktaralım.
Fırınımızı 180 dereceye getirip ayarlayalım. Tüm hamur bitene kadar yaklaşık 2 tepsi kurabiyemizden hazırlayalım.
Yaklaşık 15-20 dakika pişirip çıkartalım. Eğer kurabiyelerin çevresi kızarmaya başlamışsa kurabiyeler pişmiş demektir. Kurabiyelerimizi iyice soğuyana kadar tezgahta bekleelim. Eğer sıcakken üzerinde çalışırsanız başarısız olursunuz..en iyi sonuç için kurabiyelerin soğuk olması gerekmektedir.

buda süslemesi için

Kurabiyeleri süslemek için ;
• yaklaşık 300 gr şeker hamuru - ben hazır kullandım. Siz evde kendiniz hazırlayabilirsiniz.
• royal icing için ;
• 1 adet yumurta beyazı
• 250 gr pudra şekeri
• 1-2 damla limon suyu
• gıda boyaları
• ayrıca şeker hamurunu kurabiyelerin üzerine yapıştırmak için çok az glikoz
Soğuyan kurabiyelerimizn üzerilerini şeker hamuru kaplamak için önce şeker hamurunu istediğiniz renkte renklendirelim. Sonra hamuru hamur açma altlığının veya silpatın üzerinde ince olarak açalım. Kurabiyeyi hangi kalıpla şekillendirdiysek o kalıpla şeker hamurundan keselim. Kurabiyenin üzerine çok az fırça yardımıyla glikoz sürüp şeker hamurunu üzerine yapıştıralım.
Süslemek için royal icing hazırlayalım. Pudra şekeri, yumurta akı ve limon suyunu elimizle iyice çırpalım. Şekerlerin yok olması gerekmektedir. ısterseniz bu işlemi mikser ile çırparakta yapabilirsiniz. Ben hazırladığım royal icing'i ikiye bölüp birini kırmızı birini sarı renk ile renklendirdim. Yağlı kağıttan sıkma torbası hazırladım ve ucunun çok ince olmasına dikkat ettim. Royal icing'leri torbalara doldurdum. Ayrı bir yere sıkarak nasıl aktığını kontrol ettim ve ondan sonra kurabiyelerin üzerini süslemeye başladım.
ışlemlerimiz bittikten sonra bir tepsinin üzerine yaptığım kurabiyeleri sıralayıp oda ısısında kurumalarını bekledim. Bunun için acele etmeyin. Gerekirse 4-5 saat bekleyebiliriz. (Sıcaklığa bağlı olarak)

sağlık olsun canım, eline yakışırda boşver sende daha verimli şeylerle uğraşırsın, mutfak şi acayip nankör, uğraşıyorsun saatlerce 10 dakikada yenip bitiyor,

andnacım sağol tarif için ama ben hiç sevmiyorum o nişastayı, ama içinden nişastayı çıkarıp denerim belki tutar:),

birde bişii sorcam geçen hafta yaptımya kurabiye denemek için nişasta olunca tadını sevmedim tekrar yapmayacam, ama doğum günü içinde güzel görünüyor diye 12 tane kalpliyi dondurucuya koydum acaba çıkarınca yenirmi, ben yememde misafirlerimi zehirlemem dimi:))

denızannem bir de şu şekilde bir tarif vardır
annem denemişti bunu
bu da gayet başarılı oluyor
hem içinde nişastada yok

Malzemeler:
1 yumurta (Oda sıcaklığında)
250 gr tereyağ (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao (kakaolu istenirse)
Renkli şeker hamurları

Tereyağ ve şeker krema kıvamına gelene dek yoğurulur, yumurta eklenerek karıştırılır. Kabartma tozu, vanilya ve azar azar un eklenir. Unun hepsi konmadan istenilen miktarda hamur ayrılır (ona kakao katılacak). Diğer hamura un konmaya devam edilerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan ama çok da katı olmayan bir hamur haline getirilir. Buzdolabına koyulur. Ayrılan sade hamura kakao ve gerekiyorsa biraz da un katılarak kulak memesi yumuşaklığına getirilir. Buzdolabında her ikisi de yarım saat kadar bekletilir.Fırın 160 C’ye getirilerek çalıştırılır. Merdane ile ½ cm kalınlığında açılarak kalıpla kesilir. Tepsiye dizilir, fırına yollanır ve 15 dk pişirilir.
Soğuduktan sonra Şeker hamuru ince bir şekilde açılır kalıpla kesilir ve kurabiyenin üzerine ince bir tabaka halinde bal sürülerek şeker hamuru yapıştırılır. üstü isteğe göre süslenir.

un belkı biraz daha az/fazla olabilir canım kakaolu yaparsan ona göre artık ayarlama yaparsın

lelal çok teşekkür ederim canım yaa, şeker hamuru ile kaplayacağım için kendi tariflerime güvenemedim emeğine sağlık, hemen kaydediyorum:)

kalimero uğrarsan bi ses et canım, ne zaman yapacaktın doğum gününü?

rica ederim tatlım
inşallah işine yarar bir tarif olur
biz denedik bunu da başarılı oluyor
nişastalı olan tarifi bir kaç gün önceden yapıp saklama şansın oluyor tazeliğini koruyor ama bunu bilemiyorum yapıldığı gün tükenmişti :))

lelalcim kurabiyelere birkaçgün bişii olmuyor, cumadan yapar koyarım tekrar teşekkür ederim

lavinya nasıl canım beğenmediklerini değiştirebiliriz, elimdeki magnetleri denize ve yağmura paylaştırıp olduğu kadarını yapıcam, inşallah sana yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…