2008 Kasm- Anneler bebilerimizin ilk doum gnleri yaklayor..

ayyy yaklaştımı kızlar o kadar yaa
ben sadece yakın akrabalarla ufak çaplı bişeyler yaparım heralde. kızımdan 2 gün önce de benim doğumgünüm var. birbirine karşıcak zaten kutlamalar. olmadı ortadaki günde ikimzin doğum gününü beraber kutlucaz. ben 27 kızım da 1 yaşında olacak:)))
ben şimdiden ikramlıklar için araştırmalara başladım. değişik tarifler de topladım. bakalım çoğunu yaparım heralde.
aslında her kutlamamızdan sonra doğum günü resimlerimizi hazırlıklarımızı falan da bu başlıkta paylaşsak güzel olmaz mıydı???

gülbeşekercim sana kolay gelsin işin zor valla 3ü birarada kaydirigubbakcemile3

denizanası yapınca koy magneti bende merak ettim

bende doğumgünümüz için değişik eyler planlamak istyorum ama aklıma bişey gelmiyor henüz

dün burada Özsüt' e gittim aman allhım şahane pastalar var bittim hepsine yaa katalogtan seçicem siparişini vericem onlar yapıcak ama bu seçim benim içim çoook zor olacak anlaşıldı çünkü hepsi birbirinden güzel

kızlar magnet konusunda sizi hayal kırıklığına uğratmak istemem , bana göre güzel ve orjinal ve kendimiz yapacağımız için değerli bişii ama kabalık şık davetler için yeterli olurmu bilmiyorum, en kısa zamanda yapayımda sorumluluğumu yerine getireyim en iyisi

ayyy kızlar çok heyecanlı yaw bende dün agoraya gitmiştim reyhan pastanesinden sordum pastamızı 1 şeklinde mavi yanında biberon patik emzik palan var ama şüper şıktı fiyat 20 kişilik 170 tl sanırım o olucak aslında ben bebek arabası şeklinde istedim ama reyhan da yok zaten bizim var daha ama şimdiden fikir olsun die araştırıyorum sonra a bunu görmedim demiyim çok heyecanlı yaw o günü nasıl bekliyorum ben 2 tane doğum günü yapıcam bi arkadaşlarımla bide aileyle ikisindede 20den fazla oluruz sanırım nasıl başa çıkıcam bilmiyorum palyonço istiyom ama akşam olcağı için nasıl olur bilmem.

ayyy kızlar çok heyecanlı yaw bende dün agoraya gitmiştim reyhan pastanesinden sordum pastamızı 1 şeklinde mavi yanında biberon patik emzik palan var ama şüper şıktı fiyat 20 kişilik 170 tl sanırım o olucak aslında ben bebek arabası şeklinde istedim ama reyhan da yok zaten bizim var daha ama şimdiden fikir olsun die araştırıyorum sonra a bunu görmedim demiyim çok heyecanlı yaw o günü nasıl bekliyorum ben 2 tane doğum günü yapıcam bi arkadaşlarımla bide aileyle ikisindede 20den fazla oluruz sanırım nasıl başa çıkıcam bilmiyorum palyonço istiyom ama akşam olcağı için nasıl olur bilmem.

valla özsütteki de bana mavi bir şeklinde pastayı gösterdi ve tavsiye etti aklımda o da istiyorum ama o kadar çok çeşit varki bilemiyorum

bende bir ara hacı sayid e ve oklava ya gidip fiyat alıcam
özsütte nasıl fiyatlar beyaz melekçim

özssütte dilim fiyatı imiş canım burada dilimi 5lira yani yani mesela şu 1 şeklindeki pasta 15*5=75 liraya geliyor tabi süslemeleri falan herey dahilmiş ekstra bişey ödemiyormuşuz ortalama 15 kişilik oluyor yani ama tabi onların dilim hesabı büyük küçük küçük kesersiniz 30 kişi rahat çıkar dedi adam bana iyi gibi geldi zaten yanına ekstra ikramlıklar yapılacak doyumluk değil cokacimcoook

burda benim sürekli pasta yaptırdığım bir pastahane var süper pastalar yapıyorlarrr ve fiyatı da çok uygunn haziran ayında eşimin yeğenine yaptırdım 20 kişilik falandı ben10 lu yaptırdık resmini biz verdik 30 tlye yaptılar ben biraz daha büyük yaptıracağım için olsun olsunda 50 tl olsun ikramlıklarla ilgili bir sıkıntım yok annem burda olmuş olacak hepsini o hazırlayackkkkk:)))

bebişimin ilk doğum gününde güzel bir doğum günü yapmalıyım ona..
gerçi teyzoşu düşünmüştür bi şeyler
bizde organize işlere teyzoş bakıyor...
vardır onun aklında bi plan

piraye resimlerden bişey yapıcam demiş onu okuyunca aklıma geldi, çok hoşuma giden ve çok kolay yapılabilecek magnet önerim var, misafirlere hatıra olarak verilebilir, ben yapıcam ama kendimize, çünkü doğumgününü çekirdek aile olarak kutlayacaz,
magneti en kısa zamanda yapıp nasıl yapılacağını anlatırım, beğenenler doğumgününe kadar yetiştirebilirler

bunu bende düşündüm
haftasonu eminönüne gidip dikdörtgen şeklinde magnetlerden alıcam 30 tane alırımherhalde
memonun resimlerini kesip yapıştırıcam üzerine
görümcem öle yapıyo hep dolabının üzeri resim dolu böyle
neyse de sen nası yapıcan canım biraz anlatsana
aslında buralardan sucu pizzacı taksilerden magnet toplasam:))))geçen biri ne uğraşcan git al sağdan soldan 1-2 dedide:))))
slaytımızı hazırladım
çok duygulandım yaws
başka değişik ne olabilir kızlar fikir üretin yaa bişey kalmadı 1.5 hafta

mmmf'cığım eminönündeki dükkanlarda parti malzemeleri süsler var onlar dan aldın mı
bir de patlatılan bir şey oluyor ya içinden küçük küçük kağıt parçaları çıkıyor evi temizlemek zor olur biraz ama

özsüt iyimiş bakıcam orayada zaten 20 kişilikten 40 kişi çıkar demişti reyhan past.2 tene yaptırcam farklı modeller olsun istiyom ama birçok yere baktım özel bişey bulamadım 1 yazanın dışında birisi o olcak zaten

arkadaslar begendıgınız pastaların fotolarını ve dusundugumuz hazırlıklıkları fotolu olarak paylasırsak bıze de fıkır olur

ben karar veremedım gelenlere hedıye verecegımız magnet seklıne
fotolu cercevelı mı yoksa sadece bır rakamlı magnet mı yapacagıma

http://img188.imageshack.us/img188/5902/arabapasta.jpg
MAZEMELER
- 3 tane yumurta,
- 1 su bardağı şeker,
- 1 kahve fincanı süt,
- 1 kahve fincanı sıvı yağ,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilin,
- 1 çimdik sarı gıda boyası,
- aldığı kadar un ( 1,5-2 su bardağı civarı)

Kreması:
- 2 paket kremşanti,
- 2 su bardağı süt,
- 2 paket krema sertleştirici,
- sarı ve kırmızı gıda boyası,

Süsleme için:
- 4 tane yuvarlak kakaolu kremalı bisküvi,( arabanın tekerleri için)
- 4 tane sarı bonibon (ön ve arka farları için)
- 2 tane çikolatalı bonibon (gözleri için)
(Arabanın gözleri için kakaolu kremşanti, farlar için şeker hamuru kullandım)

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle şeker ve oda ısısındaki yumurtaları 6-7 dakika yüksek devirde çırpın. Daha sonra sütü, yağı, unu, kabartma tozunu, şekerli vanilini katıp karıştırın. (Unu ve kabartma tozunu eleyerek kullanmaya özen gösteriniz). En son kürdan ucuyla sarı gıda boyası katıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcı yayın. 170 derecelik fırında pasta kekini pişirin. (kek ince olduğundan çabuk pişecektir bu bakımdan keki kurutmayın) Pişen pasta kekini yağlı kağıdından dikkatlice ayırdıktan sonra üzerini ince bir bezle örtüp ılımasını bekleyin.

Ilıyan keki resimdeki gibi parçalara ayırın. Yanı 2 tane uzun kenarı 26 cm. kısa kenarı 12cm olan arabanın tabanı için..2 tane uzun kenarı 12cm kısa kenarı 8cm arabının tavanı için...2 tane uzun kenar 12cm kısa kenar 6 cm arabanın ön ve arka camını oluşturacak kısım için kek kesin... ben kekleri daha düzgün kesebilmek için 30cm cetvel kullandım sizlere de tavsiye ederim :)))
Diğer taraftan 2 paket kremşantiyi 2 su bardağı soğuk süt ile çırpın. daha kıvamlı olması açısından 2 paket krema sertleştiriciyide ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Kremşantiyi beyaz haldeyken 2 'ye ayırın ve kalanına çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası katın. 1 tatlı kaşığı elenmiş kakaoyu da kattıktan sonra yine çırpın ve dolaba kaldırın. beyaz kremşantinin yarısını ayırıp kalan yarısınada bir çimdik sarı gıda boyası katın ve resimdeki gibi kekin aralarına sürüp kek parçalarını araba oluştıracak şekilde yerleştirin...
Kırmızı kremşantiyle her tarafını itina ile sıvayın. Bu işlem için uzun ve duz bir bıçak kulllanabilirsiniz. Daha sonra arabanın ön, arka, ve yan camlarını oluşturmak için beyaz kremşantiyi çok dikkatlice ince bir bıçak yardımı ile (tercihen meyve bıçağı) sıvayın. Tabi daha önce nereleri beyaz kremşanti yapacağınızı çizerseniz uygularken daha rahat çalışırsınız. daha sonra kırmızı kremşantiyle arabanın camlarının çerçevelerini sıkma torbası yardımı ile belirleyin. Kalan beyaz kremşantiyle arabaya ağız yapıp pastayı tamamlamış oluyoruz :)) en son sarı bonibonlarla far, çikolatalı bonibonla göz, kakaolu bisküvilerle tekerlek yaptıktan sonra pastamız hazırdır :)
Uzun uzun anlattım ama inanın bana yapması çok keyifli ve kolay. Sadece kremayla sıvama kısmı biraz dikkat istiyor. Düzgün bir yüzey oluşturmak için özen göstermek şart. Ayrıca Arabalı pastanın kalıbını bu yöntemle kestikten sonra yüzeyini şeker hamuruyla kaplamak da mümkün. Ancak şeker hamurunu temin edemeyen arkadaşlarımı hesaba katarak Barbili Pastamla bu Arabalı Pastamı herkesin bulabildiği kremşanti ile kaplamayı uygun buldum.

Afiyet olsun!

internette emelin mutfağı die bi yer bebeklerimizin pastasını kendi elimlede yaparım diyenler için arabalı pasta var barbybebekli var tabi bebecekleri annelere göre ben asla yapamamm şahsen ama bi bakın

BUNLARDA BENıM GıBı HAZIR ALACAKLARA

pastat.jpg

pasta1.jpg

pasta2v.jpg

BUNLARDA HANıMıŞ DıE Bı YER VAR ıSTANBULDA ORADAN TATEN TV YE FALANDA ÇIKMIŞLARDI BEN ıZMıRDE BU KADAR GÜZELı BULABıLıRıMıYıM ACEP

Ben ılk 2 resmı pastaneye gÖtÜrÜp aynısından yaparlarmı dıe sorucam defne 1 yaŞında yazanı tabı daha erkeĞe uygun arkadaŞlarımla kutlıycaklarımdada 1 yazanı dÜŞÜnÜyorum ne dersınız

X