2008 Kasm- Anneler bebilerimizin ilk doum gnleri yaklayor..

Benimki 30 kişilik canım , pastane fiyatı 225 lira ama ben çok çok uygun yaptırıyorum , 70’e yapıcak ..

Yağmurcum şeker hamuru elle satılıyor sen oklava ile açıyorsun , her rengi var ama yok ben hazır istemiyorum diyosan internette tarif var kendin evde de yapabilirsin canikom

CNM ANDINAM SOGALASIN VERDIGIN BILGI ICIN. opuyorumnanaktan
ANDINAM YA KURABIYELERIN USTUNE DE KONAN BU DIMI CNM

DERINCIM ISTE BENIM PASTAM BU AMA BEN RESIMLI ISTIYORUM AMA BU DA COK HOS YA.

Evet yağmurcum kurabiyelerin üstüne konan da bu , istersen internetten sipariş verebilirsin hazırını yok hazır olmasın diyosan kendin evde de yapabilirsin cnaım

ayyy istahim ciliyor pastalari görünce..

citoscum emegine saglik canim süper olmus..

hani bahsediyorumya badem ezmesi diye iste o hamurlar bunlar,ve burada ekmek su gibi satilir

cünkü kendi pastlarini kendileri süslüyorlar ama ben ugrasamam heralde,hazir istiyorum yinede.

yaninada birsürü ek olucak zaten onlari kendim yapicam.

ha bu arada dogum günü malesef teke indi,o dönem 3 arkadasim sehir disinda olucakmis

geriye kalan iki kisi icinde yapmiycam ben.

kızlar pastamız bu olacak , anlaştım bayanla aynısını yapacak ama o bebeği koymayacağız..

pastam.jpg

süpermiş canım iyi olmuş karar vermen inşallah en ısa zamanda bizde kararımızı verebiliriz

Kızceler cumanız mubarek olsun oncelıkle.ılk buraya gırdım.

Mınıkcım hayırlı olsun hala da halalıgını yapsın tabı.oyle yegenım var demekle olmuyo pamuk eller cebe gırsın dımı

beyazmelekcım ben pastanın yanına mınık pızzalardan yapmayı dusunuyorum.kurabıye olacak.sarma da sararım.cıps de olur.bır tuzlu cesıdı daha yaparım ama karar veremedım.cok degıl dımı yemek nıyetıne de olur zaten ac gelırler.

Ya bırınınız su seker hamurunu dıyıversın.hazır mı satılıyo bu elle bız mı sekıl verıyos sadece.yoksa malzemelerı alıp hamırı bız mı yapıyoz.bırde cıtosun pastasının ustundekı seker hamurumu yoksa ganj mı???

evet minik pizza daha mantıklı sanki ama bilmiyorum nasıl yapıldığını yaa :çok üzgünüm:

şeker hamurunun tarifi geçenlerde verildi sanırım ben kopyaladım çıkardım eve götürdüm bile ama ne olduğunu hatırlamıyorm tam önceki sayfalara bi bak istersen ben de şimdi eve gidiyorum evden bulur getirir yazarım buraya

çilekcim çok güzel ama çok pahalı yaa bana böle bir pastaya 75lira dedi aradaki bi sürü fark var

benim kuzen var karadeniz ereğli de parti evi var onu arayıp sorayım diyorum değişik neler önerebilir :uhm:

beyaz melekcım ben sana tarıfını verırım.cok guzel oluyo.hem mınık olusu hem herseyıyle senın emegın.bırde tadı cok guzel.mertımı doyurım yazarım buraya tarıfı.

yagmurcum burada hem hazir hemde toz halinde satiliyor..yaninda gida boyasiyla beraber suyla hazirlaniyor eger hazir alinmazsa.

bende kurabiye,acma,kisir,bir iki cesit daha meze türü yapicam cünkü aksam 6 gibi gelir misafirlerim

ac gelirler..acik masa yapicaz herkez diledigini alsin.pasta arti 7-8 cesitte pasta türü olucak yeter dimi?

Malzemeler;
(Hamur için)
- 2 su bardağı un
- 1/2 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 + 1/2 fincan ılık su
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- Tuz
(Üzeri için)
- 1 çay bardağı sulandırılmış domates salçası,ıcıne baharatlardan kekık az tuz ay sıvı yag,2-3 dıs sarımsak kucuk kucuk dogranmıs.
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- yeterı kadar sucuk , domates ve bıber dılımlerı

Hazırlanışı;

Unu bir kaba alın ortasını açın, maya, şeker, su, zeytinyağ ve tuzu katıp iyice yoğurun (yoğurma işlemi biraz zaman alıyor). Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yassılaştırın, bir tepsiye dizip üzerini nemli bezle örtün ve hamurun hacminin iki katına çıkmasını bekleyin. Hamur mayalandıktan sonra üzerlerine hazırladıgınız sulandırılmış domates salçası sürün, üzerine rendelenmiş kaşarı serpip en üste sucuk dilimlerini domates ve bıberlerı yerleştirin (dilediğiniz farklı malzemeleride kullanabilirsiniz). tıkıs tıkıs olur ılk hazırladıgınızda sıgmadı demeyın sakın pısınce hepsı yerlı yerıne oturyor.Önceden 170 C'ye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Afiyet Olsun hihoyyyt oyy cnm cektı kızlar ya.

yagmurcum burada hem hazir hemde toz halinde satiliyor..yaninda gida boyasiyla beraber suyla hazirlaniyor eger hazir alinmazsa.

bende kurabiye,acma,kisir,bir iki cesit daha meze türü yapicam cünkü aksam 6 gibi gelir misafirlerim

ac gelirler..acik masa yapicaz herkez diledigini alsin.pasta arti 7-8 cesitte pasta türü olucak yeter dimi?

cılekcım daha ne olsun.herkese afıyet olsun ohhhh valla cnm cektı ya kısır pızza ayyyy.kahvaltı da yapmadım ben gıdım bısıler yıyım bari kaydirigubbakcemile2

kızlar pastamız bu olacak , anlaştım bayanla aynısını yapacak ama o bebeği koymayacağız..

pastam.jpg

cılekcım daha ne olsun.herkese afıyet olsun ohhhh valla cnm cektı ya kısır pızza ayyyy.kahvaltı da yapmadım ben gıdım bısıler yıyım bari kaydirigubbakcemile2

kızlar pastalar cok guzel gorunuyor
andına sızın pastanızın rengı falan cok sırın
ama ben nedense ılle de 1 rakamı olsun ıstıyorum
bakalım degerlendırıcez artık

bende acık bufe seklınde hazırlayacagım
mını pızza, renkli makarnalardan sebzelı salata, borek, kısır, kurabıye ve pasta
bılemıyorum su an ıcın aklımda olanlar bunlar daha degısık tarıf bulursam yıne degerlendırırım
bır de denızanasının avcı boregı vardı belkı onu yaparım

oo pastalar konuşmaya başlamış
andinanın pastasını biliyordum zaten ve çok güzel olucak bu tatlım :) diyorum ya tam erkek pastası :))
derincim senin seçiminde güzel karar verrdinz mi bu mu olacak ??

ben daha karar veremedim
biraz daha arşatırma yapmam lazım
ama sanırım ben nesrin tong yaptırıcam
böle bir günde kazaya gelsin istemem diş buğdayında çok istemiştim olmadı ama şimdi kıyıcam paraya ne de olsa senede bir kere böle birşey yapıyoruz ..sayıyı az tutarak vericem siparişi zaten arkaasımda demişti 40 kişilermiş ve 15 kişilik pasta sölemiş onda bile artmış ki ben de siparişi 15 kişilik falan veririm heralde ..
dün uzun uzun konuştuk telefonda neler yapabiliriz falan diye
bakalım haftaya birkez daha konusup karar verices sanırım

bak makarna salatasi gelmemisti aklima onuda ekledim mönüme,minigim sayesinde.

yagmurcum bu topik benide aciktiriyor canim..kos ye gel bisiler.

andinacım pastan çok tatlı olmuş ben bi tarif koymuştum yuvarlak katlı pasta renkleri aynı aslında zor bişi değil yapmak ben pasta mağzemeleri satan bi yer buldum belki bi tanesini hazır alırım bitanesini kendim yaparım çünkü 2 tane 20 kişilik 150 den yapsa bile kasar biraz bide kurabiyeler yaptırmak istiyorum bu doğum günü 400 e falan gelicek sanırım ilk doğum günümüz olsun okadarda kendim yaparsam dahada bi özel olacak benim için.

bak makarna salatasi gelmemisti aklima onuda ekledim mönüme,minigim sayesinde.

yagmurcum bu topik benide aciktiriyor canim..kos ye gel bisiler.

cılekcım daha yenı gelebıldım.mert oglan hıc durmadı bugun.ne yaptınız .degısık onerıler hala beklıyoruz.makarna salatası olabılır benım aklıma bırde havuc salatası geldı hanı pısırılerek sarmısaklı yogurtlu yapılan.cok hos oluyor tadı.

lelalim valla bence de değer :) yaptır nesrin tonga , ay şimdiden heyecanlandım bitanem kesin süper bişey olucakkkk

inşallah andinacım valla acaba nasıl bişey olsun diye bakınıyorum
daha doğrusu Durunun resimlerine bakıyorum
oradan neler çıkartabilirim diye :))

bi yandan pasta resimlerine baktım
kendi yapacağım pasta için fikirler aldım
yarn biraz daha arştırıp çıktıları falan hazırlaım ve alınacaklar listesini hazırlayayım diyorum
pek birşey kalmadı
baştan organize olayımda sonra iki ayağım bir pabuca girmesin :)

X