tecrübe konuşuyo canım yaa :82:günaydın fıstıklarr
fikriye aynur nerdesiniz kızlarr topikk bekliyoo hadii
ya kzılar bazen sorunlar çok can sıkıcı olabiliyo biliyorum bende yaşadım ama ne olur şunu unutmayın sağlıklı bir fizik ve ruh için şart olan tek şey karşındaki insanı olduğu gibi kabul etmek .. ya onun aklı bu kadar yetiyo diyebilirseniz biraz daha rahat olabilirsiniz.. yani şöyle düşünmye çalışın beyninizi bu yönde empoze edin .. kabiliyeti bu kadarr ... yoksa sizede yazık eşlerinizede yavrularınızada heleki bazı şeyleri eşinize yansıtmamaya çalışın ne olur çok sert olmayacak şekilde hakkınızı savunun tabi ama ne olur kabaahti olmayana değil muhattabınız kim ise ona karşı .. yoksa aile huzurunuz kaçar ALLAH korusun ... ben şuna inanıyorum ve birebir yaşadım kızlar eğer sizin ruh haliniz iyi ise yavrularınızda iyi ve rahat oluyolar yok siz çok sinirli gergin iseniz bu aynen onlara yansıyo .. o sebepleee boşveriiinn takılmamaya çalışın oldumu herşeyin başı sağlık ve huzur
canım ya sana bak şunu söyleyim bir ara bende bir şeylere takmıştım içimde eşim ve ailesiyle ilgili tabi içimde öyle büyüttüm ki onu her gün her dakka aklımdaydı.. tabi bulduğum her fırsatta hemen eşime de lafı yapıştırıyodum çünkü söylediğim zaten rahatlayacağımı zannediyodum oysaki bu olayda en az şuçu olan oyduhaklısın ama ben bunu başaramıyorum aklımdan çıkaramıyorum hep içime atıyorum tabi olan yine bize oluyor.dediğin gibi kızımın nazına bile katlanamıyorum. oysaki akşama kadar özlüyo yolumu bekliyo. bunları bile bile bi cani gibi davranıyorumdün doğumgünüydü eşimin. hediyesini aldım pasta aldım falan neyse. Psikopat gibi yine bişeylere taktım kafayı ona yansıttım. o da patladı dün yeter ya bugün bari yapma hep sinir hep sinir dedi üzüldüm bende :2:
Arkadaşlar burdayım burdayım,bu günlerde biraz dolapları düzeltiyordum da ondan girmek içn fırsatım olmadı.İş bitmedi ama dayanamadım sisi merak ediyordum.Ne kadar çok yazmışsınız kaçırmışım ben.
Ayşegül canım bak tecrube hemen belli oldu.Nasıl da güzel söylemişsin canım.Yazını okuyunca içim ısındı ya.Sanki annemin sesi duymuş gibi oldum.Söyled,klerin çok doğru.
Biliyorsunuzdur ben kayınvalidenin ve baba yanındayım ne kadar zor olduğunu tahmin edebilrisiniz.Alalhtan çok karaşan bir kaynanm ve kayınpederim yok.Hatta çok kez beklediğimden daha anlayışlı olurlar.Ama şu varki her insan farklıdır;düşünceleri,alışkanlıkları,prensepleri biimkiden çok farklı hatta ters gelebilr.bu durumda barış olsun diye kendin yıpranmamak için karşıdaki insanı olduğu gibi kabul etmektir.Kızmayan,öfkelemyen insan yoktur ama önemli olan bu haliden çabuk çıkmasıdır.
Benim ailem eşim ve çocuktur diyerler sadece yakınlarımız.Benim için eşimin ve çocuğumun iyi olması önemlidir.beni veya eşimin yakınlarımız ne derse desin ne yaparsa yapsın bize etkilemesine izin vermemeye çalışıyoruz.Çünkü artık anenm babam değil biz varız.Bunları eşiniz de katılıyorsa sorun yok o zaman.Eşimin annesi böyle demiş eşimin babsı böyle yapmış bize ne....kendi yaptıklarını kendi kafasında.Eşim arkımdaysa ister tüm dünya karşımda olsun ben korkmam.Ama iyi destek arıyorsanız siz de iyi destek olmalısınız.
çikolata prenses hoş geldin canım.Keşke daha önceden cesaret edip yazsaydın ama yine geç değil tabiki.
ahh canım ne kadar anlayışssız insanlarmışhoş buldum tatlım. 2 yıldan fazladır sitedeyim ama sadece okuyordum. demekki artık içimde tutamayacak duruma gelmişim:2:
geçen sene yine bişey olmuştu ve ben babamı arayıp beni bu evden götürmesini istemiştim.ayrılmak istiyorum demiştim. eşim tam bi anne aşığı. olanlar o yüzden canımı sıkıyo zaten. aramızda bişey olsa anne sen böle demişsin, anne bana böle böle diyo eşim falan çocuk gibi yani. neyse annem falanda geldi. kendisi benden daha depresif sinirlidir. ağzına geleni saydı. eşimde altta kalmadı oda saydı. sonuç. gidemedim hala evdeyim. ama eşim ve annem artık görüşmüyolar. bayramdan bayrama babamın elini öpmeye gidiyo okadar.bu yüzden çok zorlanıyorum. söylediğime bin pişman oldum ama olan oldu artık. çok kırgınım düzeltemiyorum içimde. çok soğuk davranıyorum biliyorum ama erçekten elimde deil. tam bir inatçıyım. birisine kim olursa olsun soğuyorsam tekrar düzeltemiyorum. çocuğum annesiz babasız kalmasın diye boşanmadım. o zamandan beri aynı şeyler yaşanmıyo ama altlı üstlü oturmanın verdiği zorluklar ve kaynananın çocuğa bakıyorum die akşam kocasına ve kocama yaptığı nazlar ve beni bunun altında ezmeleri canımı yakıyo. hizmetçileri gibigörüyolar. hatta görümcemin oğlu demişti daha 8 yaşında. yenge herkes oturuyo niye herşeyi sen yapıyon demişti. küçücük çocuk görüyo ama kocaman adam görmüyo bunları. Çalıştığımı bi türlü anlatamıyorum kabullendiremiyorum. belkide bi ev hanımınkinden daha fazla çalışıyorum inanın.
ahh canım ne kadar anlayışssız insanlarmışööcelikle rabbim yardımcın olsun .. ya keşke eşini ikna edip başka bi yere daha uzağa taşına imkanın olsa ya da onlarla çok yüzgöz olmaamk adına kızını kreşe versen ne kadar az görüşürsen o kadar daha az yıpranırsın yanlış bişeyler söyleyip yanlış yönlendirmek istemem tai ama uzaklaşabilsen keşke ya da ne bileyim tayin işi falan oluyosa eşini güzellikle ikna edip başka bir memlekte taşınabilsen ama işte eşinde çok anneci yazmışssın ne diyeceğimi bilemedim ALLLAH yardımcın olsun canım benim sabret ve çok dua et rabbim bi çıkış yolu gösterir inş boşanmak değilde dediğim gibi daha uzağa gitmek birazcık olsun seni rahatlatır belki
walla cnaım hepsini denedim. gelecek yıl kreşe vericem inşallah. bu evden gidelim dedim. ama ev kendimizin. daha doğrusu tokiye ödüyoruz. Ben annemin babamın burdaki tek evladıyım bırakıpta gitmem dedi. 1 yılın var ayrılma pahasına gidecem bu evden dedim. sen bilirsin dedi. annemi sana değişemem dedi ki bunu hergün seni seviyorum diyen adam diyor.
Dedimya sadece çocuk için katlanıyorum. Rabbim büyük inşallah benimde yüzüme bakacak birgün. dua etmekten başka elimden bişey gelmiyor.
canım ya işin zor elbette ama bir kızın var ayrılmak bana göre en kolay değil en zor yol.. bu yüzden bu yolu hiç düşünme bence eşin ve ailesi gerçekten çok anlayışsızmış ama bi şey merak ettim kaç yıllık evlisiniz? bence sen eşine sevgini ne kadar çok gösterirsen o da sana karşı annesini belki biraz arka planda bırakabilir bir süre dene bence ne kadar zorlansan da eşine olup biteni anlatmamaya çalış sinirlerini yenmeye çalış biliyorum çok zor ama eşini kazanmaya çalış bak ne güzel seni sevdiğini söylüyormuş... bu olup biten seni sevmediğinden değil yani annesine yenik düştüğünden böyle düşün o yüzden sen annesinden daha baskın ol ki iyi niyetinle ve sevginle eşin senin niyetini anlasın ve gözleriyle görsün birde bi şey sorcam görümcen falan yok mu durumu gören bilen senin yanında olan hepsi mi annesini tutuyor biraz eşine akıl verse durumu izah etsewalla cnaım hepsini denedim. gelecek yıl kreşe vericem inşallah. bu evden gidelim dedim. ama ev kendimizin. daha doğrusu tokiye ödüyoruz. Ben annemin babamın burdaki tek evladıyım bırakıpta gitmem dedi. 1 yılın var ayrılma pahasına gidecem bu evden dedim. sen bilirsin dedi. annemi sana değişemem dedi ki bunu hergün seni seviyorum diyen adam diyor.
Dedimya sadece çocuk için katlanıyorum. Rabbim büyük inşallah benimde yüzüme bakacak birgün. dua etmekten başka elimden bişey gelmiyor.
evet canım en önemlisi sağlık şükür geç olmadan anladım bunukızlar saolunn canlarım dertleşiyoruz işte elimizden geldiğince paylaşmaya çalışıyoruz
fikriyecim sen k. validenlerlemi oturuyosun tatlım yeni duydum ahh kolay değil tabi bazen anne kız bile anlaşamzken ama işte seninde yazdığın gibi herkesi olduğu gibi kabul etmek çok ezmemek çok ezilmemek bu dengeyi kurmak kolay değil ama çok karışmıyosa bu da bi avantaj
burcu tatlım baya bişeyler yaşadığın belli ama geçmiş çok şükür önce sağlık gülüm diyabete çok dikkat et aman stres olma emi
evet canım en önemlisi sağlık şükür geç olmadan anladım bunu
yaşadım bir çok şey ama hepsini geçmişte bıraktım içim rahat benim bazı insanlar vardır hayatta nasıl desem edepsiz ve ahlak anlayışları sınırlı mı desem sınırsız mı bilemedim.... böylelerinden de anlayış ve insanlık beklemek mucize gibi bir şey o yüzden benim bir farkım var niye onların seviyesine ineyim ki... onlar çıkamadıkları yerler için böyle değiller mi zaten
ayy seninle de konuşuncada sana bi sarılasım geliyor nedensewalla döküyorum burda içimi rahatlıyorum amaan..
benim boynumda bi nodülüm var yani bi kitle şükür şimdilik zararsız ama doktor demişti ki unutmuyorum hiç 'dilinizin ucuna gelirde söyleyemediğniz şeyler olurya boğazınızda düğümlenir işte onlar bir gün birikir ve böyle taş gibi kitle olur kalır boğazınızda' demişti yani insan kendine ediyor sonuçta hep
aynurcum kendini çok kötü hissediyosan nörölog ya da psikiyatr daha çok ağır depresyon allderinde gidilir çünkü ilaç verme yetkileir vardır ama sadece konuşarak terapi almak istiyosan ki bece dahauygun olur senin için psikolğa git tatlımslm kızlar...benim laptop kırıldı ve tamirdeydi o yüzden giremedim ne çok şey yazmışsınız...çikolataprenses aramıza hoşgeldin canım inan yazılarını okuyunca çok üzüldüm rabbim inşallah sana bir çıkış yolu verir..birde kızlar allahım sabır ver diyecegimize allahım bugünüme şükür demek gerekiyormuş çünkü sabır istedikçe sabretmemiz gereken olaylarla karşılaşırmışız..bende hep sabır çekerdim:)) fikriyecigim canım ben hiç psikolaga gitmedim öncelikle kızlar psikolog ve psikiyatır arasındaki fark nedir özelemi gideyim yoksa devlet hastanesine falanmı burada medikal park da var bana bir akıl verin bari en iyisine gideyim...
kızlar bugün bebek görmeye gittim ayyyy valla bizimkiler kocaman sıpalar olmuşlar insan bebek görünce anlıyor.. bu arada benimkiler konuşmayı ilerlettiler bu aralar hergün değişiyorlar sanki..aman keşke hepimiz biraraya gelsekte yüzyüze konuşup atursak 1 gün sadece 1 gün ne çok isterdim yaaa