2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım ya işin zor elbette ama bir kızın var ayrılmak bana göre en kolay değil en zor yol.. bu yüzden bu yolu hiç düşünme bence eşin ve ailesi gerçekten çok anlayışsızmış ama bi şey merak ettim kaç yıllık evlisiniz? bence sen eşine sevgini ne kadar çok gösterirsen o da sana karşı annesini belki biraz arka planda bırakabilir bir süre dene bence ne kadar zorlansan da eşine olup biteni anlatmamaya çalış sinirlerini yenmeye çalış biliyorum çok zor ama eşini kazanmaya çalış bak ne güzel seni sevdiğini söylüyormuş... bu olup biten seni sevmediğinden değil yani annesine yenik düştüğünden böyle düşün o yüzden sen annesinden daha baskın ol ki iyi niyetinle ve sevginle eşin senin niyetini anlasın ve gözleriyle görsün birde bi şey sorcam görümcen falan yok mu durumu gören bilen senin yanında olan hepsi mi annesini tutuyor biraz eşine akıl verse durumu izah etse

canım daha 3 yıllık evliyiz. bu başından beri böyle sürdü. çocuk doğduktan sonra adam evine iyice bağlanacağına annem çocuğa bakıyo die annesine iyice bağlandı. çığrından çıkmış gibi. görümcem var 2 tanede onlarında eşimden farkı yok. nasıl bi kadınsa herkesi bağlamış kendine. büyük görümce zaten kaynana gibi. ne zaman bozuşacam onlada bilmiyorum. walla canım dediğin gibide denedim yakınlaştım iyi oldum değişen hiçbişey yok. Bende saldım çayıra anası kayıra :):KK51:

sagolun kızlar o zaman psikologa gidicem...burcucum sanada kolay gelsin...çikolata daha yeni evli sayılırsın anlamıyorum bu kaynanaları oğlun mutlu olsun yeter niye herşeye burunlarını sokarlarki...

Burcum canım şimdidien hayırlı bayramlar umarım annelerde güzel vakit geçirirsiniz,bayramdan sonra gel bize iyiki gittim yaz :)
Aynur canım psihologa gitmen yeterli canım.açıkçası hepimiz gidiyorsak çok iyi olur aslında.

Çikolaraprenses canım senin mesajını okuyunca benim düşüncelerime benzeen Burcu yazmış ondan tekrar yazmayim bn de .Aam görüyorum sen mesajına cevap vermişsin.Ben de eşinle yakınlaşınca belki durum daha iyi olurdu ama öyle olmamış maalesef.Annesine düşkün bir erken çok güzel aslında ama annesi cadı kaynana olunca durum terse döner.Erkek annesine düşkün olunca eşine karşı daha anlayışlı ve hasas olur ama annesi iyi ve anlayışlı olmalıdır.Benim eşim öyle çünkü ama bu bizim mutluluğuma engel olmuyor şimdilik.Ama şu varki ben eşime eşinden şikayetçi olmuyorum,aramızda bişey olsada ben anlatmıyprum ona.Kaynanam tak tük eşime benden şikaetçi oldu ben de kaynanmla göz göze gelip ona uyardım.Aramızdaki sorular aramızda kalmasını istedim.ama senin kaynann bunu yaparmı orasını bilmiyorum.Bide görümceler olunca durum daha da zorlaşıyor.Ama bnlar hayatımızda normal parçasıdır.Biz de birine görümcesi oluyoruz.Onlara fazla kullak asmasan daha iyi olur bence.
Bide o evde köle gibiyim diyorsun.Onu anlamdım ayrı evde değilmiydiniz,sen neden orda hizmet ediyorsun,hergün mu oluyor bu.Anlamdım açıkçası.
Benim komşularım var kadınlar çocukları alıp kaynansına götürü akşam işten gelince çocuğunu alıp evine gidiyorlar hatta bazen görüyorum yemek ile eve geliyorlar.Sen işten gelince çocuğunu alup evine doğru git neden orda kalıyorsun.Eğer eşin orda kalmak istiyorsa sen çocuğunu alıp evine git işlerim var değip fazla takma onları.Daha uzakta bir eve gitme imkanınız yoksa görüşmeleriniz azaltın en azından sen.Kreş için seneye beklmen gerkmiyor şimdi göndermeyi imkanın varsa gönder bence.

bu hafta sonu olanları anlatayım belki rahtlarsın canım.Yani yalnız değilsin.
Bu hafta sonu yatılı misafirler geleck diye hazırlıkları başladım.Bir evde 4 kişi bir çocuk anlayacağnız ev prıl pırıl olması için hergün temizlikten ihtiyacı duyar ama sanberk ile ilgileniyim deken birçok işler kalıyor öyle.Neyse ben de görümceme tel açıp şehirdışından akraban geliyor dedim eğer görüşmek istiyorsan buyurun dedim.Aslında o haberi annesinden alacaktı da belki aklına gelir yardıma gelir diye umuduyordum.Ama nedeeeeeeeeeee.Sağolsun saat 13 te geldi yemek yedik sanberk ve dedi parka çıktılar biraz(uyukudan önce biraz parkta oynar daha kolay uyur)Neyse onlar dışırdayken ben başladığım temizliği devam etmeye başladım.Görümcem yerdım edebileceğim şey varmı sordu.Ben de insanı çalıştırmayı pek sevmeme aslında direk bunu yap diyemem.Süürgeyle temizledim dedim yerler,kapılar silincek,toz alıncak dedim.Ama görümceden tıl yok durdu Sanberk nerde acab sordu.Evinin yanındaki parka gitsinler dedim herhalde ordalar diye cevap verdim.Kızımız ben oraya gideyim ya bakayım ne yapıyor.Ben de ne deyim şimdi,tamam dedim.
Bununla bitmedi sanberk uyukusu gelince eve geldiler onu yatırdım ne göreyim diyer oda kapalı halamız mışıl mışıl uyuor onu rahasız etmeek için kapı da kapalı.Buna ne deyim şidi.Neyse ben diyer odalarda ve banyoda temizliğimi devam ettim o oda en sonunda silerim artık.
Neyse bir ara halamız uyanmış çişi yaptı beni görümcem a sen hala temizlik mi yapıyorsn dedi.Evet dedim daha yeni başladım sayılrı(laf attım belki alına girim yardım eder) ama biizmki çiş yapıp tekrar yatakta:)))))))
O da bitmedi kaynana işten geldi yemeğini koydu lop lop yedi.Sen açmısın sana da koyayim diyen yok.O arada görümce tekrar uyanır pasta kesip ben kapalırı silerken yanıma gelip lop lop pastasını yedi.Sinirlenmemk için sırtıma döndüm onu görmeyim diye.buna ne deyim.
Bide o nasıl oldu bilemme kaynanm yemek yerken mutfakta işler olduğunu görünce sen daha ne yapıyorsun orda dei(ben kapı silerken).
Bide misafirler servisten indikten sonra haber verip bizdeb biri gidip onları alcaktı.Eşim evde yokru daha.Kaynanm görümceme sen git al onları dedi.Bizmki ufledi pufladı sinirlendi.Annesi neden kızdığını sorunca cevap:Beni kullanıyorsunuz dedi.Ben de orda dayanamdım gitme dedim ben sanberki alıp gideceğim benim misafirim geliyor ya(sanberk uyuyor o arada).
İnsan hepsi bunları düşününce sinirleniyor ama onların terbiyesizliğinden hastalık kazanmak istemem.Hepsini geç geç en iyisi.Çoğum eşim iyi olsunlar diyerle önemli değil.

fikriye canım baya sıkıntılı günler geçirmişssin çok üzüldüm ..ama bu tarz insanların yaptıkları hiç bişey ciddiye almassan kendini rahatlatabilirsin ama çok zor tabi ... bu tarz insanlar hep var hayatlarımızda ve de hepp olacak biz çok sağlam durarak onları ciddiye almayarak kendimizi koruma altına alabiliriz diye düşünüyorum sende zaten bunun farkındasın bilinçli kızlarsınız hepiniz maaaşallh .. ama şunu düşünmeden de edemiyorum nasıl insan bunlarr !!!!!!! vicdanları nasıl rahat ediyo .. rabbim yar ve yardımcın olsun tatlım sanberk ve eşin için işte inş kısa zamanda ayrı evin olur çikolata prenses tatlım seninde ayrı bi evin olursa uzaktaaaaaa belki rahata erersiniz

burcu bu yazdıkalrımı haftaya ancak okur canım güle güle gitt ve gellll.. eşinin akrabaları gelecek galiba:KK37::83::84: kendine dikakt et sen egeye ve eşine lazıomsın gerisiiiiiiiii boşşşşşşş..umarım seni üzmezler tatlım takılma sakın emi:KK71::81:
kızlar Allah emanetsiz rabbim yar ve yardımcımız olsun hepimizinnn

Ayşegül sağol canım.Evet bazen çok canım sıkılıyor açıkçası ama sonra bunlar kim diyorum da beni hasta edec insanlar değildir.Onların saçmalık davranışları benim yüvamı yıkmaz diyorum.alalhın izniyle çok yakında onlardan yarılcaz ve harşey daha güzel olacaktır.Zaten şimdide şikayatçi değilim aslında ben bu tarz davranışları fazla takmam öyle.Yani kafam içim rahat benim.Kim ne diyecekmiş ne dşünecekmiş fazla etkilememe izin vermiye çalışıyorum her zaman.

Burcum canım şimdidien hayırlı bayramlar umarım annelerde güzel vakit geçirirsiniz,bayramdan sonra gel bize iyiki gittim yaz :)
Aynur canım psihologa gitmen yeterli canım.açıkçası hepimiz gidiyorsak çok iyi olur aslında.

Çikolaraprenses canım senin mesajını okuyunca benim düşüncelerime benzeen Burcu yazmış ondan tekrar yazmayim bn de .Aam görüyorum sen mesajına cevap vermişsin.Ben de eşinle yakınlaşınca belki durum daha iyi olurdu ama öyle olmamış maalesef.Annesine düşkün bir erken çok güzel aslında ama annesi cadı kaynana olunca durum terse döner.Erkek annesine düşkün olunca eşine karşı daha anlayışlı ve hasas olur ama annesi iyi ve anlayışlı olmalıdır.Benim eşim öyle çünkü ama bu bizim mutluluğuma engel olmuyor şimdilik.Ama şu varki ben eşime eşinden şikayetçi olmuyorum,aramızda bişey olsada ben anlatmıyprum ona.Kaynanam tak tük eşime benden şikaetçi oldu ben de kaynanmla göz göze gelip ona uyardım.Aramızdaki sorular aramızda kalmasını istedim.ama senin kaynann bunu yaparmı orasını bilmiyorum.Bide görümceler olunca durum daha da zorlaşıyor.Ama bnlar hayatımızda normal parçasıdır.Biz de birine görümcesi oluyoruz.Onlara fazla kullak asmasan daha iyi olur bence.
Bide o evde köle gibiyim diyorsun.Onu anlamdım ayrı evde değilmiydiniz,sen neden orda hizmet ediyorsun,hergün mu oluyor bu.Anlamdım açıkçası.
Benim komşularım var kadınlar çocukları alıp kaynansına götürü akşam işten gelince çocuğunu alıp evine gidiyorlar hatta bazen görüyorum yemek ile eve geliyorlar.Sen işten gelince çocuğunu alup evine doğru git neden orda kalıyorsun.Eğer eşin orda kalmak istiyorsa sen çocuğunu alıp evine git işlerim var değip fazla takma onları.Daha uzakta bir eve gitme imkanınız yoksa görüşmeleriniz azaltın en azından sen.Kreş için seneye beklmen gerkmiyor şimdi göndermeyi imkanın varsa gönder bence.
Canım anlayamıyorum işte. hastayım off puff çekiyo. akşam üzerimi değişip direk aşağı iniyorum yemek hazırlıyorum yiyip tvnin karşısına çekiliyo. sonra ortalığı toplayıp eve çıkıyorum. herzaman olmasada haftasonu beni yakaladığı anda evini süpürtüp ütüsünü yaptırıyo.inanmazsınız akşam eve gittiğimde daha kahvaltı sofrasını toplanmamış olarak buluyorum. Hayır diyemiyorum. aptal olduğumu düşünüyorum. Misafiri geldiğinde eşimin zoruyla yardıma gidiyorum. ne çalıştığımı görüyolar ne yaptıklarımla yaranabiliyorum. bıktım hayatımdan bezdim yani. Evde yemek yaptığımda eşim onları çağırıyo yani sürekli beraber olmak istiyo. Nedenide var babası herşeyini eşimin üstüne yaptı varını yoğunu ona harcadı. Minnet duyuyo aklı sıra. ben evimizin taksidini yatırıyorum. yani eve erzak alacak kadar para kalmıyo. elime kalanla kendi ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. Esnaf kendisi işleride iyi değil masraf olmasın die aşağıda yiyoruz. ne olursa olsun olan bana oluyor. Kreşe gönderemiyorum. yaşadığım şehirde 3 yaşın aşağısını kabul eden bi kreş yok malesef. Gelecek yıl deniycem hala aynı devam ederse çıkıp gidicem o evden ne yaparlarsa yapsınlar inanın çok sıkıldım.

Canım anlayamıyorum işte. hastayım off puff çekiyo. akşam üzerimi değişip direk aşağı iniyorum yemek hazırlıyorum yiyip tvnin karşısına çekiliyo. sonra ortalığı toplayıp eve çıkıyorum. herzaman olmasada haftasonu beni yakaladığı anda evini süpürtüp ütüsünü yaptırıyo.inanmazsınız akşam eve gittiğimde daha kahvaltı sofrasını toplanmamış olarak buluyorum. Hayır diyemiyorum. aptal olduğumu düşünüyorum. Misafiri geldiğinde eşimin zoruyla yardıma gidiyorum. ne çalıştığımı görüyolar ne yaptıklarımla yaranabiliyorum. bıktım hayatımdan bezdim yani. Evde yemek yaptığımda eşim onları çağırıyo yani sürekli beraber olmak istiyo. Nedenide var babası herşeyini eşimin üstüne yaptı varını yoğunu ona harcadı. Minnet duyuyo aklı sıra. ben evimizin taksidini yatırıyorum. yani eve erzak alacak kadar para kalmıyo. elime kalanla kendi ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. Esnaf kendisi işleride iyi değil masraf olmasın die aşağıda yiyoruz. ne olursa olsun olan bana oluyor. Kreşe gönderemiyorum. yaşadığım şehirde 3 yaşın aşağısını kabul eden bi kreş yok malesef. Gelecek yıl deniycem hala aynı devam ederse çıkıp gidicem o evden ne yaparlarsa yapsınlar inanın çok sıkıldım.

Canım işte bu gelin çalıştırma sık görülen bir durum.Senin yapacağın mesafe koymaktır.Bu birden olmayacaktır hemn kesip yapaazsın tabiki.bunu yavaş yapacaksın.Sen işten gelince kızını alıp kendi evine çıksan olmazmı olur aslında.İlk zamanlarda belki laflar yersin hatta kaynanan eşinne de şikayaet edebilir ama sen kullak asma sanki bişey yokmuş gibi tepki verme sakın.Eşin bişey derse işerim vardı benim dersin.Hafta sonları da çocuğunu alıp annenlere veye parka gidebilrisin,kendi evini temizlemekle zamanını doldurabilrisin.Şimdiya kadar bir evde yaşıyormuşsunuz gibi birden görüşmeleri kesmek şüpheli olur ama yavş sıklığı azaltırsan zamanla dah az görüşmeye alışırsınız.
Bide seni rahatlarmı bilmiyorum ama bazı şeyler kafana takmasan senin için iyi olur.Aile yemekleri bunlar kaçınılmaz şeylerdir.Çok sık olmama şartıyla çok güzel aslında.Hergün misafir gelmiyorsa senin yardımcın omadn iyi bir şey.Evet kaynanan belki hak etmiyor ama allah adına yapıyorum dersen belki herşey daha kolay olur senin için.
Ve onlara hizmet için kendini salak görme lütfen tam tersi senin ne kadar termiyeli olduğunu gösteriyor sen köle değil sadece aileden iyi bir kültür almış biri olduğunu gösteriyor.

bugün arife yarın bayramm herşeye rğmen hayat güzel ve devam ediyo kızlarr boşvermek gerek keşke yapabilsek inş başarırızz ... herkese hayırlı bayramlar diliyorum sevdikleriniz ve kuzucuklarınızla nice nice bayramlara kavuşalm inşallahh çok öpüyorum fıstıklar:KK16::KK71::KK54:

selam herkese ben geldimm
herkese bol neşeli tatlı ve hayırlı bir bayram diliyorum ve hepinizi öpüyorum

gereksiz insanlara ve yaptıklarına takılıp bayramınızı zehir etmemeniz dileğiyle
bence ne kendi ailemize ne de eşimizin ailesine değil biz BİZ olduğumuz kendi ailemize bakalım
vee gerisini saygıyla karşılayalım ama baktınız ki saygıdan da anlamıyorlar boşverin gitsin üç günlük dünya dert ve hastalık sahibi olmayalım arkadaşlarım :KK3:

teyzoşlar ben annemle bulgaristandayım burda çok mutlyum,bir torba şeker ve çok para topladım:)
Arkadaşlarıma şeker gönderiyorum size ise çok öpüyorum.Bayramınız Kutlu olsun:)
sevgilerle Sanberk

merhbalar arkadaşlar.Bayram nasıl geçti?Bizimki iyidi babamız bize sürpriz yaptı dün bana iki uçak bileti verip annenlere git dedi:))))))))))oyleeeeeeeeeee şimdi annemlerdeyim aralığın 15 ne kadar burdayız:):)))))))))))))))

niye hala böyle ya bi garip

neyse bizim tatil baya baya bi yorucuydu teyzoşlar gitti deliler gibi gezdik eğlendik
bir şey soracağım size egenin göz çevresi kızarık neden acaba hemde bayağı belirgin
biraz öksürüğüde var ama fazla değil böyle bi durum yaşadınız mı

ohh fikriyecigim ne gzl bir sürpriz...benimde annemler ve ablam geldi bayram güzel geçti şimdi herkez evine döndü eşimin gelmesine 10 gün kaldı bizde haberler böyle...burcucum ben hiç böyle birşey yaşamadım oğlanlarda canım...kızlar merak ediyorum yağmur hiç girmez oldu 2. bebişte yorucumu acaba? aslıda gelmez oldu..

burcu anltaıklarına göre alerjieye benziyor canım sen dr götür bence.Çünkü biz böyle grip sanıp ilk önce evde boşuna ilaçlar vermiştim,sonra hiç fayda görmeyince dr gidince alerji olduğun söyledi ve bekletikçe daha çok ilerliyor ve kalacı kalabiliyormuş.Erken tedavi olunca geçici bir durum oluyor.

aynurcum evet bir taraftan güzel süpriz oldu bir taraftan biraz hazırlıksız olduk.Biliyorsun çocukla bir yere gisince ve çok kalacağımıza göre herşe almak gerk ama ben bir haftalığıan gidiyoruz diye fazla giyicek almadım ne sanberk ne kendime.Aam olsun bunlarla idar ederiz artık.Ama erkek iişte sürpriz yapıp beni mutlu edec düşünmüş o çocuğun ihtiyaçarı var kim düşünürki:))))))))))
ama yine çok sevindim:)

Eşin gelemsi az kaldı,inan çok çok seviniyorum senin adına.Ayrılık ne olduğunu biliyorum gerçekten çok zor hele de siizn kaç ay oldu 6 aydan fazla sanki.

sitee çok fena olmuş umarım böyle kalmaz
kızlar oğlullarım fena hastaydı bayramda büyük şimdide küçük nası bi hastalık yapıştı gitmiyo bayramda hep böle geçti nese geçecek inş
fikriye hayatım ii olmuş boşver ana gibi yar olmaz elbise sorun değil idare edersin öp oğluşu bol bol gzin dolaşın az rahat et
aynurcum hadii az kaldı hayırlısyla kavuşuyosunuz inşallah
burcu hayattım gelmişssin sende benceede alerji olabilir tatlım bi dr nuza sorun geçmiş olsun kuzuya
oğlum çok fen oldu hastalıktan gece gündüz birbirine girdi hiç uykumuz yok leyla gibiyim bende ruh gibi dolaşıyorumm dua edin ço öpüyorumm hepinizi

X