2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar çocukların doğum günleri yaklaşyor.Bişey düşündünüz mü.Ben geçen seneki gibi hefesli değilim açıkçası.Ramazan olması planlarımı bozdu.Ama artık bişey ayarlmaya çalışırım.

aman kızlar bugün sabahtan çok kötü bir gündü benim için benimkilere omlet yaptım yanında kaşar,domates,salatalık koydum birde kuşburnu çayı ama yemek istemediler (herzamanki) gibihemen çaya dadanıyorlar oda hafif ekşi lıkır lıkır içemezler kuru kuru yemesinler dedim yok...banada soldan soldan geldiler çok sinirlendim kaldırdım yiycekleri ama burak biraz yumurta sal. peynir falan yedi onurla eymende yokk ağlamaya başladılar buragı aldım ikisini bir odada bırakıp çıktım onlar bi odada sinirden ben bir odada ağlıyorum kalkış saatleri 7:30 8 :00 arası 10 kadar bişey vermedim arada susup başlıyorlar gene sonra yumurtalı ekmek yaptım sarelleyle onu yediler valla sinir oluyorum kızlar yaa hepsi çöp gibi hele eymen aşırı zayıf dün üçüz arkadaşın çocuklarının fotolarına baktım 1,5 yaşındalar benimkilerden kilolu....bendemi bir sorun var benmi bakamıyorum anlamadım bu çocuklara....burcucum bak diyorsun biraz beyaz peynir hayatta sokmuyorlar ağızlarına payniri zeytin desen yok yumurta haşlama burak biraz yer onur sarısını eymen bey yemez halbuki zamanında bulamaç kahvaltılarında her ögünde peynirde katardım yumurtada ama şimdi ye-mi-yor-larrrrrrrrrrrrrrrrrr(

doğum günü desen fikriye hiçççççççççç düşünmüyorum bakalım seneye 3 yaşında daha akılları başında olur belki o zaman

ah aynurcum biizmkiler 1 er tane ama yine yemeyince yemiyorlar.ne yaparsam yapayım yemiyor bizimki.E benim arkadaşlarımın çocukları var sanberkin iki katı e imdi ben sanberke iyi bakmıyormuyum.Yok yok canım senden kaynaklanmıyor canım.Baxı çocular daha iştahlı bazılar o kadar değil.Senin tek yapabileceğin şey sakin olman.Bak sanberk de 3 gün yemedi hele bir gün hiç hiç birşey.Her öğünce 3-4 kaşık yemekle geçindi.ama sinir olsam da bağrsam da tek olacak şey çocuğumu ve kendimi üzmektir.Çoculara saygı göstermek lazım kendi sevkleri var.Ne yiyorlarsa onu vereceğiz.Sanberk yumurta istmedi iki gündür tek makarna istiyor.hem de hiç birşey katmadan tek çok az tereyağı erittim içinde.Bir gün onunla geçindik.bugün ise 40 dk ancak bir yumurta yedirdim.Benim bir kuralım var artık 30 dk dana fazla yemek yedirmiyorum.O yarım saat içinde ne yediyse o kadar.Belki çok acımasız bir davranış ama eminim ilerde çok faydasını görece.Çocuklar hayat kuralalrı öğrirken yemek kuralları da öğrenmelidir.Yemke vakti oyun vakti değildi.Birkaç lokma ye sonra kalk biraz yonamak yada gezinerek lokma lokma ye öyle olmaz.Az yemek yediğinde vitamin şurupları veriyorum,zaten kan ilacımız da var arada balık yağ.bu şekilde idredecez artık.

fikriyeciğim ben dun minadex vitamin şurubu aldım iyidir herhalde ondan veriyorum... gündüzleri pekmezli akşamlarıda ballı süt içiyorlar...bakalım inşallah böyle gitmez kızlar ben elimde değil çok sinir oluyorum yaa sanberk gibi yeseler iyi.. burak iyide eymen çok uyuz bide insanlar bu çok zayıf buna bakmıyonuzmu demezmi sinir oluyorum(
bu arad kızlar benşmkilerin yataga yatması 9:30 uyuması 10 buluyordur ama sabahları 7:00- 7:30 uyanıyorlaryani 9,9:30 saat sizinkiler ne kadar uyuyor valla erkenden kalkıyorlar çok zorlanıyoruz

merhabalar herkese hayırlı ramazanlar Allah kolaylık versin cümlemize
aynurcum onur yaz geldiğinden beri 23 de filan uyuyor sabah da 9 da kalkıyor daha erken yattığı zamanlar çok erken kalkıyor 7 de 7 :30 da filan bir kalkıp oynıyayım filan demez yaramaz illaki başıma dikilir anne kalk anne kalk mama der hemen kalkıp hazırlasam yemez bile amacı beni kaldırmak işte
seninkiler de erken yattığı için erken kalkıyordur bence canım

aynur canım Allah kolaylık versin yemeyen bi çocukla uğraşmak çok zor ege de bir ara böyleydi bende oturup ağlardım sonra yapmamaya başladım herkes zayıf diyodu ama napayım elinden yemeğini almıyordum ya çocuğun.. çocukta sıkılmıştı elimde yemek tabağı görmekten gördüğü zaman başlıyordu kaçmaya sonra bıraktım 2 gün 3 gün derken 1 hafta sabrettim yedirmek için ısrar etmedim hazırladım koydum önüne mama sandalyesinde yediği kadar yedi bazen döktü ama sesimi çıkarmadım sonra baktımki elimde bir şey gördüğü zaman kendi gelip tadına bakmak istedi sevdiği bir şey olursa yedi sevmezse döndü arkasını gitti tabi bu süre içinde o aç kaldıkça ben vicdan azabı çekiyordum ve kendimi zor tutuyordum ama tut-tum yedirmedim ( şimdii çok şükür acıktığı zaman gelip yemek diyebiliyor bazen yarım kase çorbayı zor bitiriyor bazen 2 kase yeyip doymadım diyor ama yine de kilolu değil hatta zayıf bile

ege de eskiden 9 gibi yatıyordu sabahta 9 a doğru kalkıyordu ama artık akşam 10 gibi uyuyor bazen daha da geç yaz gelince düzenimiz bozuldu sabah uyanma saati hiç belli olmuyor bazen 8 bazen 9 bazen 10 bu arada öğlen 1 defa uyuyor onunda süresi belli olmuyorbazen 1 saat bazen 2-3 saat bu aralar düzenimiz çok bozukk ...

benim oğlumun pazar günü doğum günü :lepi:
ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle çok kalabalık olmayacak ama kutlamak istiyorum aslında çok güzel şeyler düşünmüştüm ve burda bir sürü arkadaşı var hepsini davet etmek istemiştim ama bu sene kısmet olmayacak sanırım artık seneye belki

fikriye canım bu arada senin tuvalete alıştırma çalışmaların nasıl gidiyor

aynur yemek sorunları bizde yaşarız hep.Burcu tam istediğimi anlatmış,Sen de böyle yapmaya bi dene derim.Bide insanların laflarına kulak asma,boş beyinli insan ne konuşacağı bilmezki.
Uyuku gelince sanberk akşam 21.30 uyumuş oluyor sabah 7.30-8.00 de kalkar,öğlende 2 çok nadiren 2.5 saat uyur.Şöyle saydığımda 24 saate 12 saat uyuor

anlatayım.İlk gününde kaçamak oldu.Sonraki gün daha iyi başladı sanerkin çiş saatlerii tahmin etmeye başladım.banyoda suyu açıp O oynadı ve çişini yaptı.Fakat hastalanınca çok huysuzlandı.banyoya girmeyi redetmeye başldı ben de bahçede devam ettirdim.Fakat iki gün sonra bundan da sıkıldı ben pantalonunu indirmeye çalışırken ağlamaya başlıyor anne çiş yok diyor.Bende de sıkıldığını görünce rahat braktım çocuğu.Şimdi o çişini yapacak zaman bir köşede saklanır yaptıktan sonra anne gel çiş var çıkart diyor.Yani pantalonu çıkatayım.durum bu.Sanırm erken başladık birkaç ay sonra deneseydik dah abaşarılı olabilirdik belki.ama şimdi ne yapayım diye kararsızım tekrarmı bez takayım yoksa böylemi brakayım.Şimdi tekrar bez takarsam kafasa daha çok karaşır ve alışma süreci daha çok uzuar diye düşünüyorum.Artık ıslata ıslata çişi söylemye öğrenir diye umuduyorum.

ay CANIM BENİM ARTIK 2 AŞINDA OLACAK.şİMDİDİEN dOĞUM GÜNÜNÜ KUTLUYORUM.sAĞLIKLI VE MUTLU BİR ÇOCUK OLMASINI DİLİYORUM.

cANIM KEŞKE DAHA YAKINDA OLSAYDIK DA SEVE SEVE GELİRDİM:)
sANBERKİN DOĞUM GÜNÜ İSE CUMARTESİ:)

ayyyyyyyyy unuttum valla sanberk paşamızın doğum günü kutlu olsunnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

burcu canım Egnein Doğum günü vardı:)Nasıl geçtiEe delikanlığımız nasıl keyfi nasıl:)

Aynurcum çok sağol canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…