2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

fikriyecim ya çok tatlı olmuş sanberk
bloğunu da çok beğendim güzel paylaşımlar diliyorum
açıkçası şaşıttı beni sanberk bizde egeyle yapmaya çalışıyoruz ama çok çabuk sıkılıyor bende üstüne pek düşmüyorum maşallah size alkisalkisalkis

Selam hanımlar...
Uzun zaman oldu yine görüşemedik...malum hamilelikten geceleri çok çabuk uykum geliyor bizimkide 12 den önce uyumadığı için nete giremiyorum artık...gündüz zaten hiç aman vermiyor anlayacağınız çok yoğun ve sıkıntılı geçiyor günlerim.
Geçmişi pek okuyamadım ama hasta olan bebişlerimiz olmuş onlara çok çok geçmiş olsun diyorum...yanlış anlamadıysam tuvalet eğitimine başlayan annelerimiz olmuş galiba..alıştıran varmı pek anlayamadım ama benimde önerilerinize ihtiyacım var bu konuda ...doğumdan önce Kaanı bende alıştırmayı düşünüyorum ama bakalım becerebilecekmiyim...
Fikriyecim blogunu çok beğendim bu arada bol paylaşımlı günler diliyorum canım...tek tek soramıyorum zamanım kısıtlı Kaan markete gitti babasıyla 10 dk lığına girebildim gelmeden bilgisayarı kaldırmam lazım tırnaklarıyla tüm tuşlarını tek tek çıkarıyo yada üstüne çıkıp hopluyo bizimkisi...hepinizi öpüyorum beni unutmayın ...sevgiler...

Teşekkür ederim teyzeleri.Blog daha yeni pek bişey yükliyemedim daha ama her gün azar azar bişeyler eklmeye çalışırım.
Burcu sanberk de çabuk sıkılıyor zaten bunları öğrenmesine ben de şaştım.Sanberk kitaplardan hoşlanıyor belki ondan biraz sabretti de bişeyler öğrendi. :))))
Yağmurcum canım sana da kolay gelsin canım.eminim zor günleri yaşıyorsun ama bu da geçecek 2 çocuklarını birden büyüteceksin birdan kurtulumuş olursun.Kaana da maşallah çok çok hareketli bir çocuk.Nazar olmasın yavru.

kızlar çiş eğitimi bana çok zor geliyor,,biz yeni emziği bıraktık,,3 gün zorlandık ama geçti gitti,13 gün oldu,,yiğit boğaz enfeksiyonu ardından kulak iltihaplanması geçirince emzikten dedi doktor,,2 defa antibiyotik kullandık arka arkaya,ve emziği bıraktık böylece,,,,sırada meme bırakma,,arkasından çiş eğitimini düşünüyorum,,birde çiş eğitimiyle hiç alakası yok yiğitin,,hatta altını açınca oyun gibi yapıp çişini yapıyor ve gülüyor,,

kızlar nerlerdesiniz ben çok yorgun oluyorum oğlanların yatması onu buluyor sonra halim kalmıyor valla evimde bu kadar yorulmuyorum burada orayı karıştırmasınlar burayı ellemesinler derken yoruluyorum bu 6 ay nasıl geçicek bilmem tabii 6 ay burda değilim bakalım artık...bana dua edin kızlar nasıl dayanıcam bilmiyorum

Canım benim az çok seni iyi anlayabiliyorum.Biliyorsun yaklaşık 1 ay ben de annelerimdeydim ve buna rağmen hiç rahat edemedim.Sanberkin hastalanması ve yemek yememsi brak bu duruma çok çok üzülüyordum ama beni strese sokat o değildi.Annemler de çocuğum rahat edemedi ben de hep bunu şunu dokunması.bunu alıp da kırmasın,dökmesin,kirlenmesi diye sürekli peşindeydim onu rahat brakmadım.Böyle olunca hem ben yoruluyordum hem çocuğum sıkılıp sinirleniyordu.Açıkçası hemen evime dönmek istiyordum.Amcamın kızının düğünü olmasaydı daha ilk haftada geri gelirdim yola bu kadar paraya acamazdım koşa koşa evime geri gelirdim.
Senin için 3 katı daha zordur ama biraz daha rahat olmaya çalış.Sonuçta annenin evindesin dağtsınlar biraz onlar rızadır sizi çok özlemişlerdir.Benim gibi boş yerde canını sıkma.

bizde yenilikleri.ıki gündür sanberke saçlarımı vermeden uyuabilir :))))))))) anlatmıştım uyacağı zamn saçlarımı çeke çeke uykuya dalıyordu ama son zamnlarda heptem bağlılık gib i oldu.Biraz yorgun sinirli olsun hemen saçlarıma yapışıyordu.En kötüsü yatınca böyle bişekilde dönüyorduki hem ellerle hem ayakk parmaklar ile saçlarımı çekiyordu.Artık dayanılmaz bir durum oldu.ılk vermediğimde çok ağladı tam 45 dk durmadan ağladı ve yorgunluktan uyudu.Sonraki kez bir tek aaa bağrdı sustu.O zamn ona anlatım artık bebek olmadığını ve abi olduğunu söyledim ondan annenin saçları çekmeyecek artık.Gözüm içine bakarak anlatıklarımı kendince tekrarladı :)))) Ade(abi) taç(saç) ıı-ııı .:))))))

Dıer beni mutlu eden şey.Bulgaristandan geldikten sonra 2 kelimeli cumle kurmaya başladı.Daha önce 2 kelime yan yana koyardı ama hep nesne olurdu.Şimdi ise bir nesne bir fil kullanıyor.
Önceden bana nene artık çok güzel anne diyor.

oo fikriyeciğim bravo sanberke... benimkilerde çok değiştiler kalabalık ortama girince çabuk değişiyorlar daha çok dillendiler ama işin kötüsü ikisi yatağından çıkmayı becerebiliyorlar yatırması daha zor oluyor....

ay maşallah onlara,işin zorlaşmış canım.Sanberk kalkınca beni çağrıyor benim onun almamamı bekliyor.Çıkmaya deniyor ama daha çıkamıyor daha doğrusu korkuyor.

Bugün dr gittik akşam Sanberk baya öksürmeye başladı.İyiki de gitmişiz.Üşütmüş falan değil alerji olmuş.Bzim yatak odamızdaki hala ün halasıdır.Onu kaldırmamaızı söyledi.Halı akarları ve tozdan alerji olmuş dedi. Mecbur yine eski halamızı koyacaz ne yapalım.
Çarşamba tekrar dr gidecez bakalım umarım ciddi bir alerjiye ilerlemez.

sanberke çok geçmiş olsun fikriyecim fotolarını çok beğendim burcucum açıkcası belis çok kolay alıştı bezi sevmeyen bir çocuktu hep çıkarmaya çalıştı önce çiş ve kaka nerden geliyor diye öğrettim çiş nerden geliyor kızım dediğimde pıtışını kaka nerden geliyor kızım dediğinde poposunu gösterdiğinde hemen bizde alkış yapıyorduk derken hiç zorlamadan çiş diyordu bakıyorum yapmış kakayıda hep mama sandalyesinin altında yapar önce kakasını lazımlığına oturarak yapmasını sağladım annem gelince yapmadan söylediğini farketti çişini bende 1 hafta eve kapandım alıştı ama o bir hafta fikriyeninde yazdığı gibi 10 dak bir hep götürdüm şu an gündüzleri hiç bağlamıyorum sıra gecede

herkese merhabalar

çok uzun zaman oldu gelmeyeli.bebişlerde sizlerde iyisinizdir inş.

geçmiş olsun fikriyeciğim iyi farketmişsiniz insan öksürük geçer diye önemsemez...bizdeki diğer gelişmeler ben her süt hazırladığımda biberonlara ikişer tane bisküvi koyarım ve koyarken sayarım 1-2-3-4-5-6 derim onurumda 1-2 ve 6 yı söylüyor eymenim 4 diyor...burak çok bilinçli söylediğim herşeyi anlıyor çocuk vasfına geçti nerdeyse...babamız bu gece geliyor haftasonunu burada geçirip yurtdışına gidicek kızlar

kızlar bu arada yemek yemeler ne durumda iştahlar iyimi?benimkiler iyi gibi

herkeslere merhabalar

fikriyecim çok çok geçmiş olsun canım ege de bu aralar öksürüp duruyor acaba bizde de mi alerji oluyor? sadece çok fazla olmayan bi öksürük var bir türlü geçmedi

bls canım bende şu ay çıksın başlayacağım. ege de hazır gibi kaka yaptıktan sonra gelip söylüyor.

aynur canım iştahımız fena değil ama ege zayıfladı neden bilmiyorum açıkcası bende biraz rahat davrandım eskisi gibi yemediği zaman sinir krizi geçirmek yerine boşverdim kendi isteğiyle gelip yesin diye bekledim. Bilmiyorum belki de boyu uzamıştır o yüzden zayıf görünüyodur.

kızlar benim acilen emziği bıraktırmam lazım ama nasıl ?

bugün emziğinin ucunu kestim ememesin diye ama uyumadı ege emziğini alır kendi kendine uyurdu, uyumamakta direndi

geceleri uyanıp memeee diye ağlıyor napıcam bilmiyorum verince de ağzından hiç düşmüyor 10 saat uyuyosa sabaha kadar 10 saat emzik emmek istiyor

canım bu dönemde ancak 1 ve 2 yi belki bilinçli olarak söyleyebilirler ya da ayırt edebilirler onlar sadece seni taklit etmeye çalışıyor :)) belki sayıları sayabilirler ama bu ezbere yaptığı bi işlem oluyormuş.

dediğin gibi ege de artık çocuk oldu hareketleri davranışları değişti artık kelimeleri daha güzel söylüyor.

bu arada egenin eline çorba döküldü akşam çok sıcaktı çorba çok canı acıdı yavrumun kızlar aman bu ev kazalarına dikkat ben çok korkuyorummm ((

Oh ne güzel bezden kurtuldunuz siz.BElise Afferin.Sanberk kakasını yaptıktan sonra gelir yanıma kaka der hemen banyoya götürüyor beni.Umarım bezsiz halini sevecek.

herkese merhabalar

çok uzun zaman oldu gelmeyeli.bebişlerde sizlerde iyisinizdir inş.
merhaba canım siz nasılsınız neler yapıyorsunuz.

Afferin onları Sanberk hala bir say söylemiyor.Ama hadi sayalım deyince kendince bişeyler söylüyor.

Canım vucudunda ya da ağız bölgesinde minik sivilce var mı.Sanberkin ağız bölgesinde var.Öyle dediğin gibi hafifi bir öksürükle başladı ama geçen gece hep öksürdü ve bu sefer sanki nefes almıyor gibi oldu.
Ben halıdan şüphelendim ama polenden de olabilir çünkü geçen sene Sanberk polen alerjisi olmuştu.Ama o zaman elerde sivilceler çıkmıştı.

Canım ben anlattım dimi.Sanberk uyurken benim saçlarımla oynuyordu öyle uyurdu. Bence bu yöntemleri kullanma.Yani emziğe salça sürmek,emziği kesmek.Bu şekilde çocuğun psiholojiğini kötü etkiliniyor hatta emzikle ilgili kabus görebilirlermiş.Ve emzik braktırmak daha zor olabilir.Emziği brakmak negatif hisslerle bağlamamak lazım.Tam tersi güzel bir bahane bulmak lazım.Mesela Sanberkin saç bağımlılığ için çok güzel bahne bulduk.Ona anlatıık Sen artık bebek değilsin.Sen koocaman oldun.Sanberk abi oldu artık onun için saçları çekmiyor artık.İşe yaradı.Hatta sadece ben,im değil diyerlerin de saçları çekmiyor artık.Çünkü bazen oyun yapsın diye evdekilerin saçlarını çekip kaçardı.Şimdi tam yapacağı zamn hemen hatırlatıyoruz abi olduğunu hemen brakıyor.Hatta bu sabah erken uyandı uanımıza aldık biraz yatı sıkılınca kalktı saçlarımla uğraşmaya başladı tam uyarı yapacaktım lkendisi braktı ve ago(abi) dedi.Aynı yontam emzik için de kullanmayı düşünüyorum ama sonraki ay iç,n braktım.Birden hem saç hem emzikten vazgeçirmek çok olcak gibime geldi.
Bide bir kez vermedinmi ne kadar ağlasada istikrarlı davrnamk lazım.İlk baştan çok ağlarlar ama sonra durumunu kabul ediyorlar.

Canım Sanberk de fazla konuşmuyor hatta söyledikleri net değil çok harfler ya eksik ye onların yerine başka hafler kullanıyor.Şuan türkçe,bulgarca ve tatarcayı bir dil olark kullanıyor.Onu anlamaktan çok zorlanıyorum bazen.

İştahımız eskisinin yarısı kadar amabuna da rıza oldum artık çünkü 15 gün hiç bir şey yememsini de gördüm ve şimdiki yedikleri az da olsa çok gibi görünüyor.Sanberk de çok zayıfladı 2 ay öce 12.500 kiloydu şimdi 12 olmuştur.Çarşımba günü dr kontrolümüz var o zamn kilosunu da öğrenirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…