2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

doğduğumuzda boyumuz 52 cm kilomuz 3350 idi..senikiler üçüz farklı olmaları normal..sakın üzülme ..beslenmeleri,soyaçekin hepsinde farklı çocukların..kardeşler bile birbirine benzemiyor bazen..

bence de aynur takılma canım boyuna kilosuna
ege de cok iştahsız bi çocuk
boyu 86.5 olmuş ama kilosu 11.300 çıktı bana göre zayıf ama yapacak bi şey yokki
egenin doğum ölçülerinde boy 51.5 kilo 3.520 gr.

bakalım bizim aşımız da bu haftasonuna randevu aldık doktorumuzdan kaç oldu acaba
ama bu ölçüler 2 hafta öncesinin zaten

iyiki söyledin canım,saklayım bari.

Canım sen bizimkilerle karşılaman yanlış oluyor.Seninki 3 tane hem daha düşük kilolarla doğudular hem boyuları da daha kısaydı.Aslında bizimkilere bamayacaksın kendi gelişim tablolarına bakmalısın.Eğer her ay düzenli olarak kilo alıyorlarsa ve boyuları uzuyorsa hiç merek edilcek bişey yok
.Mesela sanberk 52 sm doğudu şuanki boyu 84 cm
Onur deyim doğum boyu 47 cm şimdi 83 cm
ne çıkıyor Onur Sanberkten daha çok uzamış. :sm_cool:
kilo durumu da aynı

evet canım bu biraz genetiktir.Artık ailede kime çekiyse öyle olcaklar. Biz ailece fazla uzun değiliz orta sanberk de öyle olacaktır büyük ihtimalle.Gelişim tablosuna bakınca belli oluyor hep ortada gidiyor.

doğduğumuzda boyumuz 52 cm kilomuz 3350 idi..senikiler üçüz farklı olmaları normal..sakın üzülme ..beslenmeleri,soyaçekin hepsinde farklı çocukların..kardeşler bile birbirine benzemiyor bazen..

Canım bend esağıp verdim sütümü ve çok doğuru bişey söyledin.Sanberk de 7 ayına kadar çok iyi kilo alırdı ve boyu baya uzuyordu.Ama ek gıda başlayınca dişler de geldi birkaç ay gelişimi tamamen durmuştu.Kilo hiç almıyordu boyu da fazla uzamıyordu.

Maşallah burcu Egenin boyu çok iyi sanberkten daha uzun.Canım yemeyince biz ne yapalım zorla yediremeyizki.Bizim de yemeden günlerimiz arttı.Çok üzülüyorum,kızıyorum ve sinirleniyorum ama yapacak bir şeyimiz yok.Tek sabır sabır.

kızlar sizlere yeni tarifimi vereyim ege severek yedi umarım sizin paşalarınızda sever
muhallebi:
1 su bardağı süt
1 bıldırcın yumurtası
1.5 tatlı kaşığı pirinç unu
3 tatlı kaşığı şeker
yarım çay kaşığı tereyağ
hepsini önce iyice çırpın sonra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
ben piştikten sonra içine 2 tane de bebe büsküvisi ezdim

ege yumurta yemediği için muhallebisinin içine yumurta koydum
böyle yedi hem besleyici hem tatlı oldu

afiyet olsun egeye.Sanberk muhalebi nerdeyse hiç yemiyor.tek balkabağı muhalebisini yer.

fikriye canım ya senin mesaj sayın almış başını gidiyor
hiç boş durmuyosun anlaşılan :))

işte canım her çocuğun damak tadı farklı
ama senin yaptığım muhalebi çok güzel çok besleıicidir.Ege sevdiyese sık yap.tek pirinç unuyla değil biraz buğday veya mısır unu da katabilirsin.bide ceviz fındık artık sevdiği yemişler olur.

evet canım zaten fındığı rondodan geçiriyorum herşeyin içine ekliyorum

fikriyecim ben kaçıyorum canım egeye mamasını vericem sonra bende yatıcam
canım ya bu arada yağmurla görüşüyo musun hala memlekettemiymiş

ayşegül ve sene de girmiyor artık umarım herşey yolundadır

iyi geceler canım zemuszemus

yaramaza bak daha yatmadımı. Canım en sonun yağmur 28 de gelceğini demişti.hatta bugün arayacaktım ama vazgeçtim.Eğer yoldan yeni geldiyse yorgundur ev işleri vardır ondan aramadım.

sana da iyi geceelr canım

Merhaba arkadaslar, ara ara sizlerin sohbetlerine kulak misafiri oluyorum :)

Simdi sizlere merhaba demek istedim.

Guzel paylasimlariniz icin cok tesekkurler. Butun bebeklere 41 kere masallah:)

Aslinda ben bu siteyi 2008 den beri, eski agustos anneler zamanindan beri okuyorum ama sonra herkes dagilinca bende pek ugramaz oldum, hos onlar ile bir tanisikligimiz yoktu ama ben onlari okuduklarim kadariyla taniyordum:) Hatta tesadufen bir tanesi bizim mahallede oturuyormus, yasit cocuklarimiz olunca selamlasiyorduk, sonradan yuzleri cok tanidik geldi, megersem bu sitede anne ve cocugun resmini gormusum, ordan taniyormusum.

Hasta olan bebeklere cok uzuldum, acil sifalar, ates olayi cok zor biliyorum, biz de cumartesi asilarimizi olduk, pazar sabahi 39,8 dereceyi gorduk, su an daha iyiyiz cok sukur ama insan cok korkuyor ates olduklarinda.

Serenat arkadasimizin ogluna da cok gecmis olsun, doktor rota pozitif demis Acaba rota asisi oldugu halde mi rota virusu kapti? yoksa asisi yokmuydu? gerci asi olsa bile belli derecede koruyabiliyorlar

Sevgiyle ve saglicakla kalin.

Canım aramıza hoşgeldin.Ben seni biliyorum yani ağustos eski annelerdensin :)))))))))))) ne güzel yine geldin.Bidaha ayrılma burdan.Bizde fazla değiliz son zamanlarda bazı arkadaşlar nerdeyse giremiyorlar herkez çok yoğun.İş ev,çocuk insanın gücü yetmiyor.

Size de çok çok geçmiş olsun.
Bebişin ismi ne?
Benim oğlum Sanberk 14 ağustosta doğumlu.
Canım bende istanbuldayım o gördüğün arkadaşın ben olmayım,ay keşke olsam :))))))))))
Ben auropa yakısındayım ya sen.

günaydınnnn aşı ateş yapmadı çok rahat bir gece geçirdik fıstıklar..bunuda atlattık şükürler olsun...darısı tüm annelerin başına...

Burcu canım çok teşekkürler. artık suyunu kaynatarak içiriyorum güzelim içim rahat etmiyor ne olur ne olmaz. gerçi olcagı varsa yine olurda Allah'ım korusun.
Teşekkürler Fikriyecim.

aslıcım geçmiş olsun canım allah hiçbirimize yaşatmasın bunları biz hasta olalım onlar olmasın amaaann
Teşekkürler Aynurcum valla aynen bende senin söyledigin gibi söyledim Allah'ım kuzularımızı korusun.

Hoşgeldin canım. aramızda daha sık görmek isteriz seni. seninde güzel bilgilerinden paylaşımlarından tecrübelerinden yararlanmak isteriz.
Canım rota virüsü pozitif çıktı kakasında o virüs oldugu için o anda. aşıyı yaptırmadık ama yaptıran bir kaç arkaşımın çocukları aşıyı yaptırdıkları halde geçirdiler ya aşının faydası yok yada yaptıranlar daha hafif atlatıyorlar diye düşünüyorum.
Herkese günaydın güzel bir gün geçirmenizi diliyorum.

arkadaşlar su çiçeği ve kızamıktada aşı olunca bu hastalıklar geçiriliyor ama hafif atlatılıyor rotada öyle olabilir...

günaydınnnn aşı ateş yapmadı çok rahat bir gece geçirdik fıstıklar..bunuda atlattık şükürler olsun...darısı tüm annelerin başına...

Maşallah ne güzel bunuda atlatınız.Şimdi bu son dişleri de çıksa rahatlarız.Aşı da artık 2 yaşındayken olcak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…