2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım bir kreş öğretmenine sormuş annem.Sanberke tuvalet eğtimi için ilgili.Öğretmenin öneri şöyle. Her bezi açtığınızda çişi yaptırmya çalışın.İlk baştan hemen yapmayacak hatta hiç yapmaz ama zamanla çocuk alışır ve her bezi açtiğinizda çişini yapmaya başlayacaktır.Ondan sonra bezi brakmayı düşünebilirsiniz.Çocuğun kaka ve çiş saatleri öğrenilir ve o saatl yaklaşınca çocuk oturaya oturtulur.

Benim ablamın çocuğu 2007 ağustosta doğumlu onun çocuğu çok akılı çok erken konuşmaya başldı.ama tuvaletini ancak 22 aylıkne söylmeey başladı.O da ondan önce çiş falan derdi ama yapmazdı veya yaptıktan sonra söylerdi.bu da vucut hala kendini kutrol edemediğinden kaynaklanıyormuş.Bazı çocuklar daha 12 aylıkken bile çişini kakanı tutumaya başlarmış ama genelde 18 aydan sonra.

Niye öyle acaba,siz aşı yaptırmadınız dimi.Artık yarın haber bekleriz senden.Ateşi hala ilk gününde gibimi?hep yuksek mi?
Rahatsıdır yavru ondan ağıyor kendini iyi hissetmiyor. CaNIM BENİM iNŞALAH YARIN DAHA İYİ OLUR ARTIK.

yuz boyası
- 1 bardak mısır nişastası
-yarım bardak su
-yarım bardak yüz temizliici krem
-birkaç damla gıda boyası
iyice karıştırın boya hazır

parmak boyası
- 1/2 bardak mısır nişastası
-2 bardak su
-gıda boyası
Suyu ve mısır nişastayı karıştırın kısık ateşte pişirdikten sonra gıda boyasını ekleyin.

Sulu boyası
- 1 çorba kaşığı elma sirkesi
- 2 çor.k. soda bikarbonat
-1 çor.k mısır unu
- 1/2 çor.k. gliserin
- 1 çor.k su
- 2 damla gıda boyası

Sirkeyi ve bikarbonatı köpürmeyi durdurana kadar karıştırın
kalan malzemelri ekleyin ve karıştırın.
Farklı renkleri yapmak için bu karışımı biraz daha fazla yapın ve gıda boyayı eklemden önce farkli kaplarda ayırın. Her renk için ben aptamil şişelerin kapakları kullanmayı düşünüyorum,eğer parmak byasından boş kapları varsa onları kullanabilirsinz tekrar.

Soğuk Oyun hamuru
- 1 bardak tuz
- 1 bardak un
- 1/ 2 bardak su
- gıda boyası
Güzelce karıştırın,hamur hazırdır.Eğer biraz sert olmuş ise birkaç damla su ekleyin.İstediğiniz kıvama gelene kadar azar azar su ekleyiniz.
Eğer çok yumuşak ise un azar azar un ekleyin.

Plastik oyun hamuru

- 2 çay bardağı bikarbonat
- 1 bucuk .ay bardağı su
1 çay bardağı mıdır unu

Tüm malzemelri karıştırın orta ateşte pişirin.Kanayınca ya kadar karıştırın.
Koyulaşınca ateşten alın ve bir tepsiye yayılın,soğuncaya kadar bekleteyin.
İyice kapanabilir kaplarda saklayınız.

Çamur oyun hamuru
- 1/2 bardak soğuk su
-1 çor.k. yağ
-2 çorba kaşığı kahve rengi temper( türkçesini bilmedim) boyası
-1 çor.k mısır unu

Su,yağ ve boyaı karıştırın sonra kalan malzemeli ekleyin güzelce karıştırın.

benden bu kadar,eğer anlamadığınız yeri varsa sorabilirsiniz,açıklmaya çalışırım.

burcucumöncelikle geçmiş olsun canım hala ateşin düşmemesi kulağımı iltihaplandımı acaba bu yaş çocuklarda çok sık görülürmüş ve aşırı huzursuzluk yaparmış belistede idrar yolu enf,old ateş olmuştu acil şifalar canım benim belis her zaman aynı yerde kakasını yapar mama sandalyesinin altında canım bende yapacağını anladığımda lazımlık aldım ona otutturmaya başladım bir iki üç derken kakası geldiğinde elimden tutup banyoya götürmeye başladı ama yaklaşık bu 2-3 hafta sürdü ben hiç zorlamadım kendi isteğiyle gelişti hepsi bu sırada dillede hep kaka nerden geliyor kızım dedimpopodan çış nerden geliyor kızım diyordum pıtıştan tabi hep elle gösteriyor işte yazdığım gibi çiş yaptığında eliyle pıtışını tutmaya başladı bir bakardım bez sıcacık ben yaptıktan sonra söylüyor zannettim üzerine düşmedim annem gelince yeşim belis çişini önceden gösteriyor sonradanyapıyor deyince kakadaki gibi yapmaya başladım birde belis çok zor altını bağlatıyordu tahminimce onunda etkisi var işte böyle kızlar fikriyecim yine güzel bilgilerin için teşekkürler burda belkide benim dr bilmiyorum oral palioyu yapmıyor geçenkinide sağlık ocağında damlattırmıştım ağzına bunuda öğle yapıcam ama artık 2 yaşına kadar aşıları yok çoğunu bitirdik arkadaşlar birde diş sorununu bitirseydik hayırlısıyla herkeze iyi uykular

senin açık old görmemişim fikriyecim msn arkadaşlarla görüşüyorum bazen böyle uzaya biliyor yatma saatim uykuya pek düşkünlüğüm yok zaten sabah 8.00dede kalkarım çalıştığım zamanlardan kalma bir alışkanlık herhalde

kızlar bu gün dr. gittik oğlanların tahlillerinde birşey çıkmadı çok şükür dr. genede kan şurubu verdi normalde 12. olmasını isteriz değerlerin ama 11.7 çıkmış dedi o yüzden arada verin dedi..ama eymenin testislerinden birini göremedi röntgen istedi eğer bir sorun varsa ameliyat dedi inşallah bir sorun yoktur kızlar...
çiş konusunda valla gözüm korktu ben üçünün çiş saatini nasıl aklımda tutarıç öffff.
bende oğlanlara perşembe yada cuma aşıya götürücem inşallah

kızlar ya uğrayamıyorum zaman bulup..sabah kalkıyorum kaana kahvaltı yaptırıyorum sonra öğle yemeğini hazırlıyorum hemen annem geliyor ben gidiyorum eczaneye..umarım hepiniz iyisinizdir..bebekleride sizide tek tek tek öpüyorum..bu arada kusma ve ishal salgın var çeşme sularını içmeyin içirmeyin kuzulara dikkat edin..şimdilik bu kadar bizi unutmayın fırsat buldukça yazacağım..

Canım arkadaşlarım Mevlit Kandiliniz Kurlu olsun.Tüm Dualarınız kabul Olsun.Bebişlariniz Sağlıklı ve Mtlu olsun

Önwmli dwğil canım,ama keşke görseydin ne zamandan beri karşalıp konuşamıyoruz (((((((((((((

İnşalah canım amelyatsız geçer herşey.Ama daha zaman var hiç belli değil.Benim akrabamın çoğu da ameliyat olcaktı ama ameliyat vakti gelene kadar testisler kendinden inmişti.Belki de sizinle öyle olur.

Teşekkür ederim canım,sen de çok yoğunsun bu aralarda.Ben ev hanımlıktan sıkıldım,şöyle işe gideyim akşam geleyim istiyorum artık.Ama kesinlikle 2 gününde ev hanımlığı tekrar istiyecem .:)))))))))))

geçmiş kandiliniz mübarek olsun arkadaşlarım
fikriyecim güzel dileklerin için saol canım
aynurcum canım umarım gerek kalmaz daha önce kontrol ettirmemişmiydin
bi tane iğnesi var onun belli bi ayda yapılıyo sonra iniyodu
ameliyata gerek kalmaz canım inş

egenin ateşi çok şükür 4 günün sonunda düştü
ama şimdi bütün düzenimiz bozuldu
gece uyanmaları başladı
yemeği reddediyor yine
herşey sil baştan....

arkadaşlar sizden biriyle karşılaşmayalı ne kadar uzun zaman oldu .......

cok mu yoğunsunuz

burcu gerçektenmi geçmi kaldık acaba?
canım düzenin bozulması kötü oluyor ama en kısa zamanda düzelir hiç üzülme yeterki hasta olmasın
onlıne sın ama aşagıda gözükmüyorsun

bi derdim var bölümündeydim

insanların dertleri çeşit çeşit
Allah hepimizin yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…