2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar su çiçeği ve kızamıktada aşı olunca bu hastalıklar geçiriliyor ama hafif atlatılıyor rotada öyle olabilir...

Benim bildiğim kadarıyla yaptığımız aşılar 100 % hastalıklardan kurumuyor ama en azından daha hafif geçimesini sağlıyor.

BAMBAM bebeğin kabız oluyor demiştin bunlar faydalı olur belki
Özellikle çocuklarda müshil kullanımı çok sakıncalıdır. Bağırsakta dışkı birikmesine ve buna bağlı tehlikeli sonuçlara götürebilir.

Kabızlıktan korunmak için;

Kepekli undan yapılmış ekmek tercih edilmeli
Sebze ve meyve tüketilmeli, kayısı hoşafı kabızlık için birebirdir.
Düzenli tuvalete çıkma alışkanlığı kazanmalı, kesinlikle geciktirilmemeli
Bakliyat türü gıdalar tüketilmeli
Az yağlı yemekler tercih edilmeli.
Eğer kabız olunmuşsa sabahları sütle karıştırılmış bal içilmelidir. Kayısı, erik, elma kompostosu içilmelidir.
benim bildiklerim prası,ıspınak,kereviz yaprağı,pazı,yerelması,brokoli sebzeleri kabıza çok iyi geliyor
meyveler- erik,üzüm,kayısı,armut,ananas,ayva çok iyi geliyor

Son düzenleme:
--------------------------------------------------------------------------------

Pırasa, erik, kiraz, üzüm, zeytinyağı ve şalgam kabızlığa iyi gelir.

Elma yemeklerden önce yenilince kabızlığı giderir.

Erik'in kurutulmuşu kabızlığa karşı iyi bir ilaçtır. Erikleri akşamdan ıslatıp sabah aç karnına yemek, üzerine de suyunu içmek yararlı olur.

Fesleğen tohumları kaynatılarak içilirse kabızlığa iyi gelir. Frenk üzümü yapraklarından yapılan çay kabızlığa iyi gelir.

Gül yapraklarının dip kısmı kesilmeden reçel yapılırsa kabızlığa iyi gelir.

Ispanak hazmı kolaylaştırır, kabızlığı önler.

Keten, bağırsak cidarına etki ederek sindirimi hızlandırır. Bu nedenle son derece etkili ve sağlıklı bir müshil ilacıdır. Vücutta herhangi bir tahribat yapmadan kabızlığı önler.

Taze incir kabızlığı giderir. Kuru incirler akşamdan suya konup yumuşatılarak sabahleyin aç karnına yenirse bağırsakların faaliyetini arttırır

ayva çayı
1 küçük ayva
1 çor.k ıhlamur çay ve 1 tane karamfil 10 dk kaynatılır.Kabızlığa çok iyiy geliyor ayrıca anne sütü artrıyor.tadı da çok güzel.
Suyunu süzün çay gibi verin.kalan ayva ise çatalla ezin veya blendırdan geçirin püre niyetine verin.

Bambam markatte milupanın ayva püreli var canım ondan da deneyebilirsin.
Verceğin yoğurdu da hazı olmayacak ev yapımı olmalı.Bize dr aktiviya önermişti.
Bide mümkün kadarıyla blendır kulllanmak lazım gıdaların lifleri kayboluyormuş.

kabız olunca vermemsi gerekni ise nar,muz,şeftali,pirin ve patates.

bide kendi bebğimden görenleri ceviz,portakal ve mandalina ishal yapıyor ona yani kabız olunca onlarda veriyorum.
Bide defne yaprağı ve maydanoz iyiy geliyor.Bide sık sık sarmsak verin(yemeklerine katın) hem bebeğinizin bağısıklık sistemini güçlendir hem saşlarını güçlendirir hem de kabıza iyi gelir.

Son düzenleme:
Fikriye, cok tesekkur ederim, cok guzel seyler bulmussun gene:) Ben ayva cayindan denemeye baslayayim:) (Unutmadan ben seni gormus olamam, biz anadolu yakasinda oturuyoruz)

Benim oglum ile Aynur hanimin ucuzlerle ayni gun dogmuslar:) Bu arada, aynur sizi ve bebeklerinizi hep masallahlarla seviyoruz uzaktan ve cok cok takdir ediyoruz:) Tabi diger pasalarida hep masallah diye diye resimlerine bakiyoruz, Allah nazarlardan korusun.

Bizimde 18. ay asisi oldu, valla kotu ates yapti, digerleri bu kadar sarsmamisti:KK43: Simdi heralde 24. ayda hepatit A lar var. sonra ilkokula kadar insallah rahatlayacaz:)

sevgiyle kalin.

Umarım hepinize faydalı olur.
Benim oğlum bugün ishal oldu :)))))))
Verdiğim şeyler pirinç unu,nar,kaşar peynir ve patates.Başaka ne verebilirm acaba.Bi araştırayım.
Süt yerine yoğurt verilmesi gereliyor dr demişti. Yoğurt barsakların normal çalışmasını yardımcı oluyor yani hem ishale hem kaboza iyi geliyor.

bambamcım merhaba canım benim oğlumda ege 15 ağustos doğumlu
ben seni hep aşağıda bizi okurken görüyordum ama kısmet bugüneymiş :))
oğlunun ismi ne canım
umarım güzel paylaşımlar yaparız
fikriyenin dediği gibi bebişlerimiz büyüdükçe buraya vakit ayıramaz olduk

kızlar bende bir ağustos nnesi sayılırmıyım,??? ,yiğit 31 temmuz doğumlu,,temmuz annelerindeyim ama kendimi birazda ağustos annesi gibi görüyorum,bende topiğinize yazmak isterim arada,,

kızlar bende bir ağustos annesi sayılırmıyım,??? ,yiğit 31 temmuz doğumlu,,temmuz annelerindeyim ama kendimi birazda ağustos annesi gibi görüyorum,bende topiğinize yazmak isterim arada,,

bamba ve ayşe aramıza hoşgeldiniz
ayşecim tabiiki bizede uğra ben temmuz annelerine bakıyorum mutlaka faydalanmak için çogu arkadaşımız gelemiyor topigimizin daha çok aktif olması hepimize fayda sağlar..

kızlar size bir şey sorucam ben oğlanların mamasını bırakıp süte geçtim ama 3 gündür hep sapsarı kaka yapıyorlar sanırım bu normal bu ne zaman geçicek? endişelenmem gereken bir durum varmıdır? mamadan süte geçen anneler bilir...arada süt veriyordum ama şimdi sürekli süt içiyorlar

aynurcum sade süt mü veriyorsun
ben içine yine arada tahıl maması karıştırıyorum
yada bebe büsküvisi falan tok tutsun diye

ama ilk zamanlarda bu değişim normal süt ishal de yapabilir

istersen ilk başlarda verme sıklığını biraz azalt

kızlar bende bir ağustos annesi sayılırmıyım,??? ,yiğit 31 temmuz doğumlu,,temmuz annelerindeyim ama kendimi birazda ağustos annesi gibi görüyorum,bende topiğinize yazmak isterim arada,,
merhaba canım hoşgeldin
bende arada bakıyorum sizin topiğinize amaç bilgiyi paylaşmak
sohbet etmek değilmi istediğin zaman bekleriz

Selam arkadaşlar........
Yaklaşık 2 ay kadar siteye giremediğim için öncelikle hepinizi çok ama çok özledim...inanın hepiniz burnumda tüttünüz....sohbetlerinizi öyle özledimki kendimi çok yalnız ve kimsesiz hissettim bu zaman zarfında....Sevgili Fikriye ile zaman zaman haberleştik sizlerede anlatmıştır ama ben kısaca yinede sizlerle paylaşayım geçen günlerimi....
Öncelikle 3 aylık süpriz bir hamileliğim var onu söyleyeyim....dediğim gibi hepimize tam bir süpriz oldu bu durum...hamileliğimle beraber Kaanı sütten kesmem gerektiği için yaklaşık 2 aydır gecemiz gündümüz cehennem gibi....ne uyku düzenimiz kaldı ne huzurumuz...sütede alışamadığımız için hala geceleri uyanıp meme meme diye ağlıyoruz....bu arada Şubat tatili nedeniyle önce eşimin memleketi Kırşehire gittik 10 gün kadar....evleri dublex olduğu için tam 10 gün boyunca aşırı dereceede perişan olduk...yukarı çıkıyoruz aşağı inelim diyo aşağı iniyoruz yukarı çıkalım ....10 gün merdivenlerde sabahladık diyebilirim...hergece sabaha kadar herkes ayakta o ağlıyo biz ağlıyoruz artık sinirden,üzüntüden..doktora gittik bulunduğunuz ortama alışamamış dedi...neyse 10 günlük kabus tatilden sonra kendi memeleketim Malatyaya geçtik yaklaşık 1 ay kadarda orda kaldım...orda biraz sakindik evde küçük kardeşlerim olduğu için ama memeye alışamadığımız için ordada ilk 20 gün gecemiz gündüzümüz belli değildi ama sonraları dizimde sallayarak uyumaya biraz alışınca kolay uyamaya başladı...anlayacağınız tatilemi gittim işkncemi çektim belli değildi...3-4 gün oldu geleli bu sefer burdaki yatağını yadırgadı ilk günler ona uyanıp uyanıp ağladı....yani anlayacağıız Kaanla uğraşmaktan ne hamileliğimin farkındayım nede canımın.. doğacak bebekte Kaan kadar zor olursa ben kesin tımarhanalik olurum heralde......gerçekten hiç dyanacak gücüm kalmadı çünki...uykumuz zor ,yememiz zor ne yaparım bilmiyorum...bu arada ikinci bebeği düşünmeseydin diyeceksiniz...kaan tedaviyle olduğu benim kendiliğinden hamile kalmam imkansızdı bu yüzden hiç aklımıza gelmedi böyle süpriz bir bebeğin bu kadar erken geleceği....hayırlısı diyoruz artık Rabbim yardım eder heralde...
Bu arada geçmiş sayfaları okuma fırsatım olmadı sizler nasılsınız neler yapıyosunuz....çok merak ediyorum yaramazlar ne yedi neler yaptı bu arada...umarım kimsede yaramaz bir durum yoktur...hepinizi çok özledim ayrı ayrı sevgilerimi ve selamlarımı yolluyorum görüşmek üzere....

bamba ve ayşe aramıza hoşgeldiniz
ayşecim tabiiki bizede uğra ben temmuz annelerine bakıyorum mutlaka faydalanmak için çogu arkadaşımız gelemiyor topigimizin daha çok aktif olması hepimize fayda sağlar..

kızlar size bir şey sorucam ben oğlanların mamasını bırakıp süte geçtim ama 3 gündür hep sapsarı kaka yapıyorlar sanırım bu normal bu ne zaman geçicek? endişelenmem gereken bir durum varmıdır? mamadan süte geçen anneler bilir...arada süt veriyordum ama şimdi sürekli süt içiyorlar

Canım Sanberkin de öyle oluyordu..bence normaldir.Ben şuan karaşık veriyorum ama bu günlerde iyi beslenmediği için mamaya öncelik veriyorum. Biberonla besnlenseydi inek sütü kulanırdım tek içine tahıl mamaları katardım,pekmez ve tereyağı daha besleyeci olurdu.

Burcu seni muhhalabiden denedim içine de 1 tane danino kattam öyle yedi bizimki.

Yağmurcum hoşgeldin canım.Hele şükür en son ıstanbula döndünüz. Canım daha sık aramak isterdim ama Kaanın düzensiz uyumalardan dolayı yanlış zamnda armakatan korktum onun için fazla aramamya karar verdim. Canım bize yakınsın eğer bişeyden ihtiyacın var bir alo der hemen gelcem:)))))))) Yalnız bırakmam seni.
Hamileliğin için söylemedim kızlara sen söylersen daha iyi olur diye düşündüm. Canım ne güzel Kaanda çok zorlanmışsınız çok hasretle beklemişsiniz ama şimdi ne güzel süpriziniz oldu.ılk ailarda hamileliğin yaşamadın belki ama bundan sonra yavaş yavaş herşey yoluna gircek merak etme.Çok güzel günleriniz bekliyor sizi.Kaan da memesiz alışır unutur,yemeğini de güzelce yemeye başlayacak. tek birZ DAHA SABRET CANIM.

burcucum bende içine tahıllı mama ve bisküvi katıyorum bu gün öğlenki sütlerine su karıştırdım onurun kakası hala sarı birde sulu onunkisi sanırım dişten devam ediyor...fikriyeciğim süt ürünleriyle pekmezin kullanılması yanlış diye biliyorum ben...

yağmurcum valla çok sevindim döndüğüne bebeginde hayırlı olsun merak etme canım ikinci bebegin sakin olur genelde öyle oluyor ablamın kızı tam bir kabustu ikinci oğluna kazayla kaldı çok korkuyordu neyseki oğlan çok usluydu etrafımdanda duyuyorum rabbim yardım ediyor ikinciler mutlaka uysal oluyor..
sende bu bahaneyle kaanı sütten kesmiş oldun iyi oldu benim gözüm korktu yavv eşim 6 aylık kursa gittiginde 2 aylıgına anneme ordanda 10 günlügüne kayınvalidemlere geçeyim diyorum benimkilerde aynı şeyleri yaparlarsa ne yaparım eşimde olmıycak yanımda zaten hep aklımda 6 ay napıcam diye:KK43:(

burcucum bende içine tahıllı mama ve bisküvi katıyorum bu gün öğlenki sütlerine su karıştırdım onurun kakası hala sarı birde sulu onunkisi sanırım dişten devam ediyor...fikriyeciğim süt ürünleriyle pekmezin kullanılması yanlış diye biliyorum ben...

yağmurcum valla çok sevindim döndüğüne bebeginde hayırlı olsun merak etme canım ikinci bebegin sakin olur genelde öyle oluyor ablamın kızı tam bir kabustu ikinci oğluna kazayla kaldı çok korkuyordu neyseki oğlan çok usluydu etrafımdanda duyuyorum rabbim yardım ediyor ikinciler mutlaka uysal oluyor..
sende bu bahaneyle kaanı sütten kesmiş oldun iyi oldu benim gözüm korktu yavv eşim 6 aylık kursa gittiginde 2 aylıgına anneme ordanda 10 günlügüne kayınvalidemlere geçeyim diyorum benimkilerde aynı şeyleri yaparlarsa ne yaparım eşimde olmıycak yanımda zaten hep aklımda 6 ay napıcam diye:KK43:(

Aynurcum sen istersen Onura biraz sütü kes,sanberke ilk baştan ishal yapmıştı.Belki de diştendir ama sen yine kes derim.Canım pekmez sütle karıştırmak yanlış değil tek eğer pekmezdeki demirden faydalanmasını istiyorsan pekmezi ayrı verilir.Ama pekmez aynı zamnda başka önemli vitamin ve minerallare zengin onlar ise süt ürünlerle karışınca daha faydalı olur.Pekmezlerde de kalsyum var ve sütle karışınca kalsuyuma zengin bir sütü vermiş olursun.

aynur canım sana sözvermiştim sanberke yaptığım çorbaları yazarım diye.Canım birden hepsini yazamam ama günlük olarak yazarım yani bugünkü yaptığım yemeği yazarım.Size de daha sonraki günleri için fikir olur.

bugünkü çorba
patates,havuç,brokoli,birkaç yaprağı ısanak,1 diş sarımsak,un,süt

Patatesleri ve havucu pirmaya braktım 10 dk piştiler sonra brokoli ve ıspanağı ekledim daha 5 dk pişirdm sonra da soğuk sütte unu ekledim güzelce karıştırdım ve çorbaya ekledim.ezilmi 1 diş sarımsak da ekledim.Daha 5 dk pişirmeye braktım.Çorba hazır

Dünkü patates yemeği

patates,havuç,taze soğan,domates-biber salçası (ev yapımı),kıyma

kıymayı alıp minik minik köfte hazırladım patateslerle beraber haşlamaya braktım pişmeye yakın soğanı ve salçayı ekledim.
Eğer sulu olduysa biraz sulanrımış un ekleyebilirsiniz
kıymayı da köfte yapmayabilirsiniz parçalayıp ekleyebilirsiniz.
Dün ısgarada köfte vardı ve yemeğine kıyma eklmedim piştikten sonra direk pişimiş köfteyi parçaladım ekledim.

dün akşamı enginar çorbası

enginar,bulgur,un,maydanoz,havuç

ılk önce havucu rendeledim pişmeye braktım içine küçük küçük enginarı da ekledim 1 kaşık bulgur böyle 15 dk kaynadılar sonra sulu oldu ve biraz un sulandırarak ekledim,maydanozzu da ekledim 5 dk daha pişti.

tuz yazmıyorum ekliyoruz diye.yağı ise genelde zeytin yağı kulanırım onu da yemeği serviz etmeden önce direk tabağa ekliyorum. Tereyğı dahanadiren kullanıyorum tamamen yemeğe bağlı.Enginar yapınca tereyğı kulanırım mesela.

Son düzenleme:
X