20 Yaşındayım evlenmeli miyim?

Ne iş yapıyor? Ne kadar kazanıyor ayıptır sorması?
Yani 20 yaşında, eğitimsiz bir gencin ne kadar kazanabiliyor olduğunu merak ettim.
Yıllardır sanayide olduğu için meslek edinmiş kendisine ustalık için çalışıyor :) 3-4 bin arası bir maaşı var diye biliyorum

Bizde hemen yarın evlenelim demiyoruz ki :) Konuşuyoruz ama bu iş uzamasın diyoruz evlenmeye bu gün karar versek en az bir buçuk sene sonra anca evlenebiliriz askerliği var daha.

Tabiki evlenme evliyken okul çok zor olacakdır emin ol.

Yıllardır sanayide olduğu için meslek edinmiş kendisine ustalık için çalışıyor :) 3-4 bin arası bir maaşı var diye biliyorum
Şimdi çocuğu devamlı gömmenin gereği yok, hangi ildesiniz bilmiyorum ama ailesinin kendisinden maddi beklentisi olmayacaksa maaşı çoğu ilde iyi kötü ev döndürür.

Ha bunun dışında hala fikrim aynı. Birçok açıdan evlilik için şartlarınız oturmamış, çok erken ve şu durumda gereksiz bir şey olur evlilik.

saçmalamazmısın? sakın evlenme. daha çook başındasın. o verilen vaatlar 20 senedir tanıdıgın insanda bile değişiyor. 1ay nedir ya.

Hem evlilik hem okumak çok zor. Hele üniv. yoğun oluyor sınav dönemlerinde, projelerde, ödevlerde felan. Ben böyle bir şeye kalkışmayı dişünmezdim bile. Son msjları okuduğumda, bekleme kararı aldığınızı anladım. İyi yaparsın. Çünkü evlilikte mantık duygunun yanında değil, önünde olmalı bence.

Madem fıkıh içinde yaşamayı prensip edinmişsiniz ki olabilir, tercihtir ve kendince mantığı vardır; çekeceksiniz annenizi babanızı karşınıza açık açık sakındığınız, canınızı sıkan yönleri ve niçin acele ettiğinizi konuşacaksınız.
Aile de muhafazakar madem, onlar da sizin talebinizi göz önünde bulundurmalı.
"Harama düşmek, nefsi hata yapmak istemiyor, bu bekleyişten rahatsız oluyorum; hayırlı bir iş olduğunu düşünüyor acele ediyorum, planlarımız şöyle şöye, tanışın görün, bilin." deyip, erkek arkadaşınızı da tanıştırıp ufaktan adını koymaya başlayacaksınız.

Şahsi fikrim, 20 yaş çok erken, evlilik de çocuk oyuncağı değil, maddi-manevi bağımsızlık ister.
Ama kendinizce gerekçeleriniz vardır, sizin için uygunu budur, orasını siz bilirsiniz.

Umarım yanılmazsınız, hayırlısı diyelim.

Bencede öyle olmalı :) Biraz daha beklersek benim için çok mantıklı bir insan.

Herkesin farklı sebepleri olabilir :) Bunlar benim isteklerim ama her istediğimin olmayacağını biliyorum. Allahtan ümit kesilmez diyorum o isterse her şey öyle bir dizilir ki :)
Allah nasip ederse imkansız diye bir şey yoktur.
Bende buna inanıyorum.
Fakat olmayacak duaya da amin denmez.
Siz daha ergensiniz.
Bunu küçümsemek için demiyorum bilimsel gerçek bu.
Ileri ergenlik 20li yaşların ortalarına doğru biter.
Kimseye özellikle karşı cinse kendinden çok güvenip inanma.
Kendini garantiye al, öyle evlilik sürecine gir.
Bu kadar üye yanılıyor olamaz.
Allah'tan ümit kesilmez lafı için çok gençsin ya..

Fevri duygularla hareket etme.

20 yaş çok erken olduğu için aileme bu konuyu açmaya korktum, mantıklı olan en azından bir iki sene daha beklemek diye düşündüm hem onunda iş için planları var.. Ama biz o bir iki sene zarfında konuşmayı kesersek onu kaybetmekten korkuyorum...

Tavsiye etmem şimdi öyle diyor ama yarın okutmaz seni yemek de yapmaz işte . Evlenmeseydin zorla mı evlendin sen kadınsın yapacaksın der bunu bilir bunu söylerim ben

Zaten şu an sakinleştim :) evlilik için beklemem gerekiyor okulum olduğu için. İnşallah mesleğimi hayırlısıyla elime almak nasip olur

Bizde hemen yarın evlenelim demiyoruz ki :) Konuşuyoruz ama bu iş uzamasın diyoruz evlenmeye bu gün karar versek en az bir buçuk sene sonra anca evlenebiliriz askerliği var daha.

O arkadasım 15 sene Flört edip öyle evlenmişti :)
Tanı tanı tanı ...
Ibsanlar çok çabuk değişebiliyor.
Kimseye hemen guvenme hele de 1 aydır tanıdığın birine asla.

Tavsiye etmem şimdi öyle diyor ama yarın okutmaz seni yemek de yapmaz işte . Evlenmeseydin zorla mı evlendin sen kadınsın yapacaksın der bunu bilir bunu söylerim ben
Bende bundan korkmuyor değilim aslında o konuda kendime güveniyorum sadece ev işi konusunda sıkıntısı olan biri olmadığım için..

Çok istiyoruz fakat ailem okuldan dolayı izin vermiyor...

Aileni dinle. Onlar her zaman senin için doğru olanı ister. Her şeyin bir zamanı var..

Okulunu bitirip elinde bir mesleğin olmadan sakın evlenme...

Lafla peynir ekmek gemisi yürümez diye bir laf vardır. 1 aydır konuşulan insana güvenilmez. Yıllarca beraber olanlar bile evlenince hayal kırıklığına uğrayabiliyor.
Bir meslek kazan yoksa ileride çook pişman olursun..

O arkadasım 15 sene Flört edip öyle evlenmişti :)
Tanı tanı tanı ...
Ibsanlar çok çabuk değişebiliyor.
Kimseye hemen guvenme hele de 1 aydır tanıdığın birine asla.
15 sene de yani :) ilginç saygı duyuyorum elbette ama evli insanlar bile hala eşlerini tanıyamadıklarını söylüyorlar nasıl tanıyayım ben :) Allah göstersin gerçek yüzünü inşallah

Mesleğim için okuyorum inşallah rabbim nasip eder :)

Kiralarin herseyin ucuz oldugu kucuk bir sehirdeyse evet gecindirir ama kiralarin vs ucuz oldugu yerlerde maaşlarda ona gore oluyor genelde ve cok yuksek olmuyor 4bini kim veriyormuş ilginc.

Babam buyuk sehirlerden birinde ve 50 yasinda adam 3,500 anca aliyor 20lerin baslarindan beri işci calisma hayatindaymis. Yeri geldi 2-3 kisinin yaptigi isi tek basina yapardi:) Annemde ayni sekilde calisiyor. Yazik acidim adamcagiza, bizimkilere...
Neyse

Kira verecekse ve bu en az 800-1000tl olsa bile gecinir ama dugun, esya borcu, ev gecimi, okul masrafi yaninda yatirim yapmayi filan kaldiracak bir para degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…