Yıllardır sanayide olduğu için meslek edinmiş kendisine ustalık için çalışıyor :) 3-4 bin arası bir maaşı var diye biliyorumNe iş yapıyor? Ne kadar kazanıyor ayıptır sorması?
Yani 20 yaşında, eğitimsiz bir gencin ne kadar kazanabiliyor olduğunu merak ettim.
Bir erkek ve bir kadının kasıtlı olarak göz göze bakması bile belli bir yerden sonra günahtır. Ayetlerle sabittir.
" İnananlara söyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, bu, daha temiz bir harekettir size. Şüphe yok ki Allah, ne işlerseniz hepsinden de haberdardır. " ( Nur 30. )
O yüzden bu günaha girmek istemediğimizden böyle bir derdimiz var.
[/QUOTE
Benimde muhafazakar bir kız arkadasım vardı. Ortaokuldan beri sevdiği biri vardı. Erkekte onu seviyor. Beklediler birbirlerini hayata bakışları vs herşeyiyle birbirine uygun kişilerdi. Okulu bitirip iş güç Sahibi olup birkaç yıl çalıştıktan sonra evlendiler. Hiç günaha giriyoruz hemen evlenelim gibi bir söz duymadım onlardan.
Başka kapalı arkadaslarımda oldu. Flört ederek evlenen kişilerde vardı içlerinde. Hiç böyle birşey duymadım.
Tanımadan nasıl evleneceksin ki ...
Tanımadan anlaşmadan
Tanımadan sevemezsin de zaten.
Şimdi çocuğu devamlı gömmenin gereği yok, hangi ildesiniz bilmiyorum ama ailesinin kendisinden maddi beklentisi olmayacaksa maaşı çoğu ilde iyi kötü ev döndürür.Yıllardır sanayide olduğu için meslek edinmiş kendisine ustalık için çalışıyor :) 3-4 bin arası bir maaşı var diye biliyorum
saçmalamazmısın? sakın evlenme. daha çook başındasın. o verilen vaatlar 20 senedir tanıdıgın insanda bile değişiyor. 1ay nedir ya.Merhaba hanımlar, ben yirmi yaşında üniversite birinci sınıfı henüz bitirmiş bir genç kızım. Sevdiğim biri var. Bir aydır görüşüyoruz. Baya uzaktan akrabamız annesi bizim köylü sadece. O da beni seviyor. O şu an çalışıyor aynı yaştayız. Ben lise yıllarından beri evliliğe hevesi olan bir insanım. Muhafazakar bir ailede büyüdüm, kendim de bu zihniyette olduğumdan sevgili olaylarına girmek istemiyorum... Elbette herkese her zihniyete saygım var bu konuya takılmayın lütfen. Her neyse, görüştüğüm kişi de baya ciddi düşünüyor babamla konuşmak istedi ama ailem daha önce beni isteyenleri okulumdan dolayı reddetmişti. Şimdi ailelerimize söylesek yine reddederler diye korkuyorum ama artık evlenmek istiyorum. Görüştüğüm kişi " Benim yanımda da okuyabilirsin benim için hiçbir sıkıntı yok gerektiğinde evin işini yemeğini bile yaparım " diyen bir tip. Elbette lafla olacak şeyler değil ama güveniyorum bu konuda ona. Kısacası evlenmek istiyorum ama ailemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum üniversitenin son senesine kadar nişan bile yapmamı istemiyorlar. Bana yardımcı olur musunuz lütfen?
Bencede öyle olmalı :) Biraz daha beklersek benim için çok mantıklı bir insan.Hem evlilik hem okumak çok zor. Hele üniv. yoğun oluyor sınav dönemlerinde, projelerde, ödevlerde felan. Ben böyle bir şeye kalkışmayı dişünmezdim bile. Son msjları okuduğumda, bekleme kararı aldığınızı anladım. İyi yaparsın. Çünkü evlilikte mantık duygunun yanında değil, önünde olmalı bence.
Allah nasip ederse imkansız diye bir şey yoktur.Herkesin farklı sebepleri olabilir :) Bunlar benim isteklerim ama her istediğimin olmayacağını biliyorum. Allahtan ümit kesilmez diyorum o isterse her şey öyle bir dizilir ki :)
20 yaş çok erken olduğu için aileme bu konuyu açmaya korktum, mantıklı olan en azından bir iki sene daha beklemek diye düşündüm hem onunda iş için planları var.. Ama biz o bir iki sene zarfında konuşmayı kesersek onu kaybetmekten korkuyorum...Madem fıkıh içinde yaşamayı prensip edinmişsiniz ki olabilir, tercihtir ve kendince mantığı vardır; çekeceksiniz annenizi babanızı karşınıza açık açık sakındığınız, canınızı sıkan yönleri ve niçin acele ettiğinizi konuşacaksınız.
Aile de muhafazakar madem, onlar da sizin talebinizi göz önünde bulundurmalı.
"Harama düşmek, hata yapmak istemiyor bu bekleyişten rahatsız oluyorum; hayırlı bir iş olduğunu düşünüyor acele ediyorum, planlarımız şöyle şöye, tanışın görün, bilin." deyip, erkek arkadaşınızı da tanıştırıp ufaktan adını koymaya başlayacaksınız.
Şahsi fikrim, 20 yaş çok erken, evlilik de çocuk oyuncağı değil, maddi-manevi bağımsızlık ister.
Ama kendinizce gerekçeleriniz vardır, sizin için uygunu budur, orasını siz bilirsiniz.
Umarım yanılmazsınız, hayırlısı diyelim.
Tavsiye etmem şimdi öyle diyor ama yarın okutmaz seni yemek de yapmaz işte . Evlenmeseydin zorla mı evlendin sen kadınsın yapacaksın der bunu bilir bunu söylerim benMerhaba hanımlar, ben yirmi yaşında üniversite birinci sınıfı henüz bitirmiş bir genç kızım. Sevdiğim biri var. Bir aydır görüşüyoruz. Baya uzaktan akrabamız annesi bizim köylü sadece. O da beni seviyor. O şu an çalışıyor aynı yaştayız. Ben lise yıllarından beri evliliğe hevesi olan bir insanım. Muhafazakar bir ailede büyüdüm, kendim de bu zihniyette olduğumdan sevgili olaylarına girmek istemiyorum... Elbette herkese her zihniyete saygım var bu konuya takılmayın lütfen. Her neyse, görüştüğüm kişi de baya ciddi düşünüyor babamla konuşmak istedi ama ailem daha önce beni isteyenleri okulumdan dolayı reddetmişti. Şimdi ailelerimize söylesek yine reddederler diye korkuyorum ama artık evlenmek istiyorum. Görüştüğüm kişi " Benim yanımda da okuyabilirsin benim için hiçbir sıkıntı yok gerektiğinde evin işini yemeğini bile yaparım " diyen bir tip. Elbette lafla olacak şeyler değil ama güveniyorum bu konuda ona. Kısacası evlenmek istiyorum ama ailemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum üniversitenin son senesine kadar nişan bile yapmamı istemiyorlar. Bana yardımcı olur musunuz lütfen?
Zaten şu an sakinleştim :) evlilik için beklemem gerekiyor okulum olduğu için. İnşallah mesleğimi hayırlısıyla elime almak nasip olurAllah nasip ederse imkansız diye bir şey yoktur.
Bende buna inanıyorum.
Fakat olmayacak duaya da amin denmez.
Siz daha ergensiniz.
Bunu küçümsemek için demiyorum bilimsel gerçek bu.
Ileri ergenlik 20li yaşların ortalarına doğru biter.
Kimseye özellikle karşı cinse kendinden çok güvenip inanma.
Kendini garantiye al, öyle evlilik sürecine gir.
Bu kadar üye yanılıyor olamaz.
Allah'tan ümit kesilmez diyorsun lafı için çok gençsin ya..
Fevri duygularla hareket etme.
Bizde hemen yarın evlenelim demiyoruz ki :) Konuşuyoruz ama bu iş uzamasın diyoruz evlenmeye bu gün karar versek en az bir buçuk sene sonra anca evlenebiliriz askerliği var daha.
Bende bundan korkmuyor değilim aslında o konuda kendime güveniyorum sadece ev işi konusunda sıkıntısı olan biri olmadığım için..Tavsiye etmem şimdi öyle diyor ama yarın okutmaz seni yemek de yapmaz işte . Evlenmeseydin zorla mı evlendin sen kadınsın yapacaksın der bunu bilir bunu söylerim ben
Çok istiyoruz fakat ailem okuldan dolayı izin vermiyor...
15 sene de yani :) ilginçO arkadasım 15 sene Flört edip öyle evlenmişti :)
Tanı tanı tanı ...
Ibsanlar çok çabuk değişebiliyor.
Kimseye hemen guvenme hele de 1 aydır tanıdığın birine asla.
Mesleğim için okuyorum inşallah rabbim nasip eder :)Aileni dinle. Onlar her zaman senin için doğru olanı ister. Her şeyin bir zamanı var..
Okulunu bitirip elinde bir mesleğin olmadan sakın evlenme...
Lafla peynir ekmek gemisi yürümez diye bir laf vardır. 1 aydır konuşulan insana güvenilmez. Yıllarca beraber olanlar bile evlenince hayal kırıklığına uğrayabiliyor.
Bir meslek kazan yoksa ileride çook pişman olursun..
Şimdi çocuğu devamlı gömmenin gereği yok, hangi ildesiniz bilmiyorum ama ailesinin kendisinden maddi beklentisi olmayacaksa maaşı çoğu ilde iyi kötü ev döndürür.
Ha bunun dışında hala fikrim aynı. Birçok açıdan evlilik için şartlarınız oturmamış, çok erken ve şu durumda gereksiz bir şey olur evlilik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?