20 Yaşındayım evlenmeli miyim?

Evlen evlen boyun uzar belki bide benim yanımda da okursun hikayelerini bu kızlarımız neden yiyor hep merak ediyorum
Neden olmasın ki benim bölümümde evli ve ikinci üçüncü üniversitesini okuyan insanlar var

kardeşim daha çok gençsiniz
onun askerliği var daha dimi
okulun sonuna doğru bir gel bakalım
çalışmayı düşünmüyor musun
o zaman keşke liseden çıkıp hemen evlenseydin madem

Bi adam çalışmayı bildikten sevdikten sonra ekmeğini taştan çıkarır, ailesini muhtaç etmez kimseye. Üniversiteli olup da işsiz sorumsuz biri olacağına, lise mezunu olup çalışmayı sevsin daha iyi.
Dinimizce zaten iki kişi evlenmek istediğinde ailelerin karşı çıkma durumu yok, yani karşı tarafı tanıdıktan sonra aile evlendirmekle yükümlüdür. Sen canını sıkma ve kalbinden nasıl Geçiyorsa onu yap. 6, 7 yıl çıkıpta evlenip hemen boşananda var, gerçekten nasip işi sen dua et Allaha bolca, o nasibinse zaten olacaktır

Eşinizin maaşı ayrı ev açmaya yetmez, kayınvalidenizle kayınpederinizle (belki kayınbirader/görümce hatta) birlikte yaşamak zorunda kalırsanız, ev üstünde ev kurmaya çalışırsanız, bir yandan kvnin isteklerini yerine getirip bir yandan okumaya çalışırsanız derdiniz olur merak etmeyin.

Ne kadar toz pembe bakıyorsunuz hayata.

Evet para mutluluğun tek sebebi değil ama parasızlık, geçim derdi de o yıpratmak istemediğiniz için evleneceğiniz hislerinizi öyle bir yıpratır ki siz bile şaşarsınız.

Şimdi ailenizin evindesiniz, maddi endişeleriniz yok. Babanız bir şekilde evi döndürüyor. Bütün ev masrafı eşinizin üç kuruş maaşına kaldığında, pazara gidip alışverişi siz yapmak zorunda kaldığınızda o toz pembelikler kalmayacak maalesef.

Eşinizin lise mezunu olması hiç önemli değil, isterse ilkokul mezunu olsun. Ama bu yaşında ev geçindirecek, evlilik sorumluluğu alacak geliri olması pek mümkün değil. Ana babaya güvenerek mi evleneceksiniz?

Bizim kızlar hiç akıllanmayacak. Bak güzel kızım şu forumda geçmiş 200 sayfayı güzelce bir oku önce ve sonra kararını ver.
Evlilik dediğin şey o kafandaki değil. Gerçekler bu forumun sayfalarında saklı..Oku...
Tabi burada evlenme demiyorum. Okulunu bitir, işini eline al. Bu süreçte o kişiyi iyice tanı.. Sonra evlen...
Önünde ne güzel bir üniversite hayatı var. Okula git, ders sonraları arkadaşlarınla gez, kafelerde otur, hafta sonları başka şehirlere gezin, yemek yap, bulaşık, çamaşır, kv, eş derdin olmadan hayatını yaşa.
Ama sen bilirsin tabi. İlla evleneceğim, okul hayatımdan birşey anlamak istemiyorum, bu genç yaşımda kendimi geliştirip geleceğe hazırlamak yerine, yemek, çamaşır, bulaşıkla uğraşmak istiyorum diyorsan karar senin....

Halbuki anne ve babanın da ne ümitleri vardı belki bizim kız okusun mesleğini eline alıp güçlü bir kadın olsun diye ama işte kısmet...

kardeşim daha çok gençsiniz
onun askerliği var daha dimi
okulun sonuna doğru bir gel bakalım
çalışmayı düşünmüyor musun
o zaman keşke liseden çıkıp hemen evlenseydin madem
Çalışmayı düşünüyorum aslında :) erken evliliğin bunların tümüne engel olduğunu mu düşünüyorsunuz?

evet yapmalıyım ama aileme bu konuyu açıp açmama konusunda kararsızım
Evinizin tüm işlerini önümüzdeki ilk okul döneminizde siz yapın.
Evdeki düzenden siz sorumlu olun. Derslerinize de çalışın.

Eşiniz için bunları yapabileceğinize göre 20 yıllık aileniz için de seve seve yaparsınız.

Eğer zorlanmazsanız bu süreçte, ailenizi ikna edebilirsiniz, "zaten ben evi düzende tutarken, derslerimde de başarılıyım, üstelik bakın yorulmuyorum, kolaylıkla üstesinden gelebiliyorum. Çok da mutluyum. Zaman bana fazlasıyla yetiyor. Kendi evimde de aynen böyle olacak" dersiniz.

Eğer bu tecrübe yukarıdaki açıklamayı size gönül dolusu yaptırıyorsa, evlenin. Aksi halde erteleyin.

Beni tanıyanlar, hatta annem bile " şimdi versem evlenir " diyor. O olgunluğun olduğunu söylüyorlar ama okulu bırakmamdan korkuyor herkes.
Olay evlenmek değil, olay doğru kişiyi seçebilmek. Karşındakiyle sağlıklı bir ilişki kurabilmek.

24yasinda evlendim esim allah tazi olsun herseye yardim eder birbirimize saygi ve sevgi duyuyoruz ama biraz daha beklemeyi tercih ederdim evligimden zerre pisman degilim ama derler ya her cagin bir guzelligi var diye vekar hayati ve evlilik hayati cok farkki 30 yasimi veklerdim evlenmek icin yani hayatinizin baharinizdasin bi okulunuz bitsin

Ben zaten OKUYORUM yani tamam bu kadar erken evliliğin okulla çok zor olduğunun farkındayım ama yapım gereği şu an bile bekarken yani fazla sosyal olmayan bir insanım :) Ve evde oturarak harcadığım enerjiyi eşime ayırmak istiyorum hepsi bu :) el bebek gül bebek büyümedim yemek çamaşır bulaşık ütü nedir biliyorum önemli olan bunlar değil evlendiğim insanın anlayışlı olması. Anlayışlı olmazsa bütün gün evde şu çamaşır bulaşığı yapsam bile mutlu bir hayatım olmaz :)

Bende böyle düşünüyorum dua ediyorum aylardır yakın zamanda evlenebilmek için, belkide bu işte fırsat

Bu konuda haklısın buna dediğim yok ama birileri o maaşla geçinmek zorunda sonuçta değil mi? :) Babam zengin değil ay sonu endişesi olan orta halli bir insan :) Hayatın toz pembe olmadığının farkındayım. Ama bizim anne babalarımızda çalışarak buralara gelmişler, bizde çalışarak güzel yerlere gelebiliriz :) Sıkıntı çekmeden rahatlık olacağı kanaatinde değilim. Evet bu sıkıntıları herkes kaldıramaz ama kaldıran birileri var sonuçta :)

Evlenmene karsi degilim ama 1 ayda taniyip alel acele karar vermene karsiyim.Aileni bir sekilde ikna etmen ve ailenin es adayini degerlendirmeye almasi gerekiyor.Pembe gozluk takmissin.Evlenmek istemen dogal bana gore.

30 Yaş bana çok geç geliyor açıkçası ama saygılıyım :) Bende 22-23 yaşlarımda evlenmek isterim. Hemen yarın evlenemeyiz zaten

Bana ailesine karşı beni asla ezdirmeyeceğini her daim söylüyor ama bunu test edemem ki
Bunu test edemezsin. Başkalarından gelecek yardıma muhtaçken mutlu olmak çok zor.

Önemli olan, sen kendine yetermisin? Yani ev işlerinde pratiklik kazanırsan, kendi işini kendin yaparsan, elden gel(mey)ecek yardıma takılmadan mutlu olacaksan evlenilebilir.

Bir de ben şu an 40 yasında 8, 3 ve 1.5yaşlarında 3 çocuk annesiyim. Parklarda oyun alanlarında geçiyor günlerim.
Sen 40 yaşında kv olmaya hazırlanacak olacaksın muhtemelen. Bir de böyle düşün

İşte şimdi okuyorsun da evlenince ne olacak bir garantisi var mı?
Neyse, anlaşılan sen kafanda kararını vermişsin zaten. Mutluluklar sana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…