• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 Yaşındayım evlenmeli miyim?

Zaten şu an sakinleştim :) evlilik için beklemem gerekiyor okulum olduğu için. İnşallah mesleğimi hayırlısıyla elime almak nasip olur
Sakinleş sakinleş..
Adam kaçmıyor..
O da 20 yaşındaymış.
Önce okulunu bitir.
Sonra diğer meseleleri zamanı gelince düşünürsün.
Bu arada erken anne olmak yerine bilinçli anne olmak daha önemlidir.
Bunun farkını ben her gün çevremde görüyorum.

Acele etme sakin sakin ilerle..

Ben sana göre oldukça hızlı bir hayat yaşadım. Lisede aşık olduğum kişiyle 8-9 sene ilişkim oldu. Çok iyi bölümlerde çok iyi üniversitelerde okuduk. Onun akademik durumu benden kat be kat daha iyiydi. Düşünsene hayal kuruyorsun. Şurada yaşarız, şu işi yaparız vs vs. O dönemde paramız olsaydı ve evlenmek isteseydik evlenebilirdik senin düşündüğün gibi. O süper zeki çocuk okumadı okula gitmedi okul gereksiz demeye başladı. O zamanlar çok tatlı gelen huyları olgunlaşmaya birlikte gözüme battı. Ben mesleğime odaklandım o dibe battıkça battı çıkaramadım. Hayal kurduğun şeylerin olamayacağını görmek zaten sıkıntı. Üstüne bir de 20li yaşlarda kurduğun hayalleri artık istemediğini ekle. Tam bir kaos. Özetle bir gencin düşüncesi ile olgunlaşmış birinin düşüncesi hayattan beklentileri bir değil.

1 aydır tanıdığın adamın aslında bambaşka biri olduğunu, evlilik hayallerinin çok başka olduğunu farkettiğinde boşanma cesareti gösterebileceksen,
Maddi olarak elinize geçecek paranın ev ve kişisel harcamalarınıza yeteceğini düşünüyorsan,
Okul bitmeden hatta iş bulmadan çocuk yapmam diyorsan,
Elti, görümce, kv, kp ilişkilerni yürütürüm diyorsan,
20 yaşında evlenebilirsin senin kararın. Biz ne desek boş. Bir büyüğüne söyle bakalım ne diyecekler.

Mesleğim için okuyorum inşallah rabbim nasip eder :)

Mezuniyete kaç yıl var?
Evlilik telaşına şimdi düşersen çalışıp tecrübe kazanman zorlaşır..
Asla bir erkeğin sözüne güvenip hareket etme..

20 yaş çok erken olduğu için aileme bu konuyu açmaya korktum, mantıklı olan en azından bir iki sene daha beklemek diye düşündüm hem onunda iş için planları var.. Ama biz o bir iki sene zarfında konuşmayı kesersek onu kaybetmekten korkuyorum...

Hemen bu yaşta evlenecek değilsin ya, ailen de bilsin, onların da fikrini istişare edebil.
Artı bu kadar da katı olmamanı tavsiye ederim, konuşmayı neden tamamen keseceksin? Ne maksat ile konuştuğunu biliyorsun, yalanın oyunun yok; birbirinizi tanıma-tartma yolunda elbette konuşacak, sohbet edeceksiniz. Madem dini yönünü düşünüyorsun, çok basit bir örnek vereyim sana; normalde avret kapatılır, tesettür ayeti var biliyorsun (Tartışmalı hala ama kendine ehli sünnettenim diyenler sembolik düşünmez bu ayeti), evlilik yolunda, vücudunda görünen bir deri sorunu, iz vb. varsa, bunu evlenmekte karar kıldığın kişiye, "Bak, bende böyle bir durum var, bilgin olsun, tiksinir misin?" diye gösterebiliyorsun mesela o bölgeyi açıp.

Tanıma yolunda bu kadar sıkmayın kuzum kendinizi, insanlar konuşa konuşa anlaşır.
20 yaş da hakikaten çok erken, kardeşim 24 yaşında, hala çocuk gibi geliyor gözüme.

Bari 2 sene nişanlı kalın tanıyın okul bitsin evlen. Düşünce tarzın güzel ama 20 yas bence erken. Heleki es adayı da 20 yaşmış.

Merhaba hanımlar, ben yirmi yaşında üniversite birinci sınıfı henüz bitirmiş bir genç kızım. Sevdiğim biri var. Bir aydır görüşüyoruz. Baya uzaktan akrabamız annesi bizim köylü sadece. O da beni seviyor. O şu an çalışıyor aynı yaştayız. Ben lise yıllarından beri evliliğe hevesi olan bir insanım. Muhafazakar bir ailede büyüdüm, kendim de bu zihniyette olduğumdan sevgili olaylarına girmek istemiyorum... Elbette herkese her zihniyete saygım var bu konuya takılmayın lütfen. Her neyse, görüştüğüm kişi de baya ciddi düşünüyor babamla konuşmak istedi ama ailem daha önce beni isteyenleri okulumdan dolayı reddetmişti. Şimdi ailelerimize söylesek yine reddederler diye korkuyorum ama artık evlenmek istiyorum. Görüştüğüm kişi " Benim yanımda da okuyabilirsin benim için hiçbir sıkıntı yok gerektiğinde evin işini yemeğini bile yaparım " diyen bir tip. Elbette lafla olacak şeyler değil ama güveniyorum bu konuda ona. Kısacası evlenmek istiyorum ama ailemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum üniversitenin son senesine kadar nişan bile yapmamı istemiyorlar. Bana yardımcı olur musunuz lütfen?
Yaşınız itibari ile çok yanlış düşünceler içerisinde siniz böyle diyenleri çok gördük evlenince o işler öyle olmuyor 😂lütfen okulunuzu bitirin mesleğinizi elinize alın o zaman a kadar yine beraberseniz evlenirsiniz şu an düşündüğünüz şeyi yapmanız çok çok yanlış dediğim gibi.

Kiralarin herseyin ucuz oldugu kucuk bir sehirdeyse evet gecindirir ama kiralarin vs ucuz oldugu yerlerde maaşlarda ona gore oluyor genelde ve cok yuksek olmuyor 4bini kim veriyormuş ilginc.

Babam buyuk sehirlerden birinde ve 50 yasinda adam 3,500 anca aliyor 20lerin baslarindan beri işci calisma hayatindaymis. Yeri geldi 2-3 kisinin yaptigi isi tek basina yapardi:) Annemde ayni sekilde calisiyor. Yazik acidim adamcagiza, bizimkilere...
Neyse

Kira verecekse ve bu en az 800-1000tl olsa bile gecinir ama dugun, esya borcu, ev gecimi, okul masrafi yaninda yatirim yapmayi filan kaldiracak bir para degil.
evet o yatırım için benimde çalışmam gerekiyor o yüzden diyoruz ki ben okulu bitireyim o da yavaştan yatırımını yapsın bekarken sonra evlenelim inşallah işim de olunca rahat oluruz ama bakalım

sizin yaşınızı geçtim eş adayı da daha çocuk. yani siz okurken sizi çekip çevirebilecek, olgunluk gösterebilecek yaşta değil ki. her ne kadar her şey yaşla ölçülmese de tecrübe ve hayat görüşü denen bir şey var ve bu yaşla kazanılır. sizinle aynı yaştayız ailemden 2 yıldır ayrı şehirde öğrenci evinde okuyorum. ne yemek bekleyen var ne temizlik ama inanın çok yoruluyorum bir de evde eşim olsa aboov o okul bitmez. hayatın gerçeklerini küçümsememeliyiz

Ben sana göre oldukça hızlı bir hayat yaşadım. Lisede aşık olduğum kişiyle 8-9 sene ilişkim oldu. Çok iyi bölümlerde çok iyi üniversitelerde okuduk. Onun akademik durumu benden kat be kat daha iyiydi. Düşünsene hayal kuruyorsun. Şurada yaşarız, şu işi yaparız vs vs. O dönemde paramız olsaydı ve evlenmek isteseydik evlenebilirdik senin düşündüğün gibi. O süper zeki çocuk okumadı okula gitmedi okul gereksiz demeye başladı. O zamanlar çok tatlı gelen huyları olgunlaşmaya birlikte gözüme battı. Ben mesleğime odaklandım o dibe battıkça battı çıkaramadım. Hayal kurduğun şeylerin olamayacağını görmek zaten sıkıntı. Üstüne bir de 20li yaşlarda kurduğun hayalleri artık istemediğini ekle. Tam bir kaos. Özetle bir gencin düşüncesi ile olgunlaşmış birinin düşüncesi hayattan beklentileri bir değil.

1 aydır tanıdığın adamın aslında bambaşka biri olduğunu, evlilik hayallerinin çok başka olduğunu farkettiğinde boşanma cesareti gösterebileceksen,
Maddi olarak elinize geçecek paranın ev ve kişisel harcamalarınıza yeteceğini düşünüyorsan,
Okul bitmeden hatta iş bulmadan çocuk yapmam diyorsan,
Elti, görümce, kv, kp ilişkilerni yürütürüm diyorsan,
20 yaşında evlenebilirsin senin kararın. Biz ne desek boş. Bir büyüğüne söyle bakalım ne diyecekler.
Bence bunlar için biraz daha beklemem lazım.

Yahu dur bismillah bu ne acele atlı mı kovalıyor? İlk gördüğün adamla hemen evlenme kararı alınır mı? Tamam yaşam tarzin gereği sevgili yapma ama en azından ilk sevdiğin insan için "ben bununla evleneceğim" dime pişman olursun. zamana bırak. tanı, konuşun görüşün, okulun bitsin. Evleneceksen yine evlenirsin. "Sen oku ben yemek de yaparım diyen adama da inanma. İnanma çünki onlar tamamen evlilik öncesi romantizm. Evlenince o işiyle olmuyor. Çok nadir de olsa böyle adamlar var ama ne demişler istisnalar kaideyi bozmaz. Velhasıl evlenme bacım, acelesi yok.

Ben sana şöyle soyliyim: 20 yasinda 3 yillik sevgilimle evlendim. Pişmanım! Hicbir sey yasamadan hayatimin en guzel zamanlarinda evlenmiş oldum. Sen daha okulunu bitirmemişsin ustelik sadece 1 aydir tanidigin insanla nasil evlilik dusunebilirsin şaşırdım kaldım.
En azindan 1 sene birbirinizi taniyin, 1 sene sonunda okulunda bitmis olurmu kac yillik okuyorsun bilemicem ama en azindan daha uzun suredir tanismis olursunuz

Ben sana şöyle soyliyim: 20 yasinda 3 yillik sevgilimle evlendim. Pişmanım! Hicbir sey yasamadan hayatimin en guzel zamanlarinda evlenmiş oldum. Sen daha okulunu bitirmemişsin ustelik sadece 1 aydir tanidigin insanla nasil evlilik dusunebilirsin şaşırdım kaldım.
En azindan 1 sene birbirinizi taniyin, 1 sene sonunda okulunda bitmis olurmu kac yillik okuyorsun bilemicem ama en azindan daha uzun suredir tanismis olursunuz
Öyle, biraz daha birbirimizi tanısak iyi olacak...

15 sene de yani :) ilginç :D saygı duyuyorum elbette ama evli insanlar bile hala eşlerini tanıyamadıklarını söylüyorlar nasıl tanıyayım ben :) Allah göstersin gerçek yüzünü inşallah

Hal ve hareketlerinde.
Duruşundan. Olaylar karşısındaki davranışlarından. En önemlisi zaman
Inşallah güzel olur hersey :)

:ruh:
Merhaba hanımlar, ben yirmi yaşında üniversite birinci sınıfı henüz bitirmiş bir genç kızım. Sevdiğim biri var. Bir aydır görüşüyoruz. Baya uzaktan akrabamız annesi bizim köylü sadece. O da beni seviyor. O şu an çalışıyor aynı yaştayız. Ben lise yıllarından beri evliliğe hevesi olan bir insanım. Muhafazakar bir ailede büyüdüm, kendim de bu zihniyette olduğumdan sevgili olaylarına girmek istemiyorum... Elbette herkese her zihniyete saygım var bu konuya takılmayın lütfen. Her neyse, görüştüğüm kişi de baya ciddi düşünüyor babamla konuşmak istedi ama ailem daha önce beni isteyenleri okulumdan dolayı reddetmişti. Şimdi ailelerimize söylesek yine reddederler diye korkuyorum ama artık evlenmek istiyorum. Görüştüğüm kişi " Benim yanımda da okuyabilirsin benim için hiçbir sıkıntı yok gerektiğinde evin işini yemeğini bile yaparım " diyen bir tip. Elbette lafla olacak şeyler değil ama güveniyorum bu konuda ona. Kısacası evlenmek istiyorum ama ailemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum üniversitenin son senesine kadar nişan bile yapmamı istemiyorlar. Bana yardımcı olur musunuz lütfen?
Gec kaalmısın:ruh:

Öyle, biraz daha birbirimizi tanısak iyi olacak...
Ben 16 yasimdan itibaren yemek yapmaya, ev isi yapmaya baslamistim. Ama evlenince bocaladim. Çalışıyordum. Ona ragmen cok buyuk sorunlar yaşadik esimle. Ustelik 2 yillik okudum onun icin 4e tamamlamadim. Hayatimin hatası. Hala da okula baslayamadim 4.5 senelik evliyim

Back