Sakinleş sakinleş..Zaten şu an sakinleştim :) evlilik için beklemem gerekiyor okulum olduğu için. İnşallah mesleğimi hayırlısıyla elime almak nasip olur
Mesleğim için okuyorum inşallah rabbim nasip eder :)
20 yaş çok erken olduğu için aileme bu konuyu açmaya korktum, mantıklı olan en azından bir iki sene daha beklemek diye düşündüm hem onunda iş için planları var.. Ama biz o bir iki sene zarfında konuşmayı kesersek onu kaybetmekten korkuyorum...
Yaşınız itibari ile çok yanlış düşünceler içerisinde siniz böyle diyenleri çok gördük evlenince o işler öyle olmuyorMerhaba hanımlar, ben yirmi yaşında üniversite birinci sınıfı henüz bitirmiş bir genç kızım. Sevdiğim biri var. Bir aydır görüşüyoruz. Baya uzaktan akrabamız annesi bizim köylü sadece. O da beni seviyor. O şu an çalışıyor aynı yaştayız. Ben lise yıllarından beri evliliğe hevesi olan bir insanım. Muhafazakar bir ailede büyüdüm, kendim de bu zihniyette olduğumdan sevgili olaylarına girmek istemiyorum... Elbette herkese her zihniyete saygım var bu konuya takılmayın lütfen. Her neyse, görüştüğüm kişi de baya ciddi düşünüyor babamla konuşmak istedi ama ailem daha önce beni isteyenleri okulumdan dolayı reddetmişti. Şimdi ailelerimize söylesek yine reddederler diye korkuyorum ama artık evlenmek istiyorum. Görüştüğüm kişi " Benim yanımda da okuyabilirsin benim için hiçbir sıkıntı yok gerektiğinde evin işini yemeğini bile yaparım " diyen bir tip. Elbette lafla olacak şeyler değil ama güveniyorum bu konuda ona. Kısacası evlenmek istiyorum ama ailemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum üniversitenin son senesine kadar nişan bile yapmamı istemiyorlar. Bana yardımcı olur musunuz lütfen?
evet o yatırım için benimde çalışmam gerekiyor o yüzden diyoruz ki ben okulu bitireyim o da yavaştan yatırımını yapsın bekarken sonra evlenelim inşallah işim de olunca rahat oluruz ama bakalımKiralarin herseyin ucuz oldugu kucuk bir sehirdeyse evet gecindirir ama kiralarin vs ucuz oldugu yerlerde maaşlarda ona gore oluyor genelde ve cok yuksek olmuyor 4bini kim veriyormuş ilginc.
Babam buyuk sehirlerden birinde ve 50 yasinda adam 3,500 anca aliyor 20lerin baslarindan beri işci calisma hayatindaymis. Yeri geldi 2-3 kisinin yaptigi isi tek basina yapardi:) Annemde ayni sekilde calisiyor. Yazik acidim adamcagiza, bizimkilere...
Neyse
Kira verecekse ve bu en az 800-1000tl olsa bile gecinir ama dugun, esya borcu, ev gecimi, okul masrafi yaninda yatirim yapmayi filan kaldiracak bir para degil.
Hakkında hayırlısı olsunBencede öyle olmalı :) Biraz daha beklersek benim için çok mantıklı bir insan.
Bence bunlar için biraz daha beklemem lazım.Ben sana göre oldukça hızlı bir hayat yaşadım. Lisede aşık olduğum kişiyle 8-9 sene ilişkim oldu. Çok iyi bölümlerde çok iyi üniversitelerde okuduk. Onun akademik durumu benden kat be kat daha iyiydi. Düşünsene hayal kuruyorsun. Şurada yaşarız, şu işi yaparız vs vs. O dönemde paramız olsaydı ve evlenmek isteseydik evlenebilirdik senin düşündüğün gibi. O süper zeki çocuk okumadı okula gitmedi okul gereksiz demeye başladı. O zamanlar çok tatlı gelen huyları olgunlaşmaya birlikte gözüme battı. Ben mesleğime odaklandım o dibe battıkça battı çıkaramadım. Hayal kurduğun şeylerin olamayacağını görmek zaten sıkıntı. Üstüne bir de 20li yaşlarda kurduğun hayalleri artık istemediğini ekle. Tam bir kaos. Özetle bir gencin düşüncesi ile olgunlaşmış birinin düşüncesi hayattan beklentileri bir değil.
1 aydır tanıdığın adamın aslında bambaşka biri olduğunu, evlilik hayallerinin çok başka olduğunu farkettiğinde boşanma cesareti gösterebileceksen,
Maddi olarak elinize geçecek paranın ev ve kişisel harcamalarınıza yeteceğini düşünüyorsan,
Okul bitmeden hatta iş bulmadan çocuk yapmam diyorsan,
Elti, görümce, kv, kp ilişkilerni yürütürüm diyorsan,
20 yaşında evlenebilirsin senin kararın. Biz ne desek boş. Bir büyüğüne söyle bakalım ne diyecekler.
Dinlemeyecek olsam neden sorayım ki :)Kim ne derse desin dinlemeyeceksiniz ki
Öyle, biraz daha birbirimizi tanısak iyi olacak...Ben sana şöyle soyliyim: 20 yasinda 3 yillik sevgilimle evlendim. Pişmanım! Hicbir sey yasamadan hayatimin en guzel zamanlarinda evlenmiş oldum. Sen daha okulunu bitirmemişsin ustelik sadece 1 aydir tanidigin insanla nasil evlilik dusunebilirsin şaşırdım kaldım.
En azindan 1 sene birbirinizi taniyin, 1 sene sonunda okulunda bitmis olurmu kac yillik okuyorsun bilemicem ama en azindan daha uzun suredir tanismis olursunuz
15 sene de yani :) ilginçsaygı duyuyorum elbette ama evli insanlar bile hala eşlerini tanıyamadıklarını söylüyorlar nasıl tanıyayım ben :) Allah göstersin gerçek yüzünü inşallah
Gec kaalmısınMerhaba hanımlar, ben yirmi yaşında üniversite birinci sınıfı henüz bitirmiş bir genç kızım. Sevdiğim biri var. Bir aydır görüşüyoruz. Baya uzaktan akrabamız annesi bizim köylü sadece. O da beni seviyor. O şu an çalışıyor aynı yaştayız. Ben lise yıllarından beri evliliğe hevesi olan bir insanım. Muhafazakar bir ailede büyüdüm, kendim de bu zihniyette olduğumdan sevgili olaylarına girmek istemiyorum... Elbette herkese her zihniyete saygım var bu konuya takılmayın lütfen. Her neyse, görüştüğüm kişi de baya ciddi düşünüyor babamla konuşmak istedi ama ailem daha önce beni isteyenleri okulumdan dolayı reddetmişti. Şimdi ailelerimize söylesek yine reddederler diye korkuyorum ama artık evlenmek istiyorum. Görüştüğüm kişi " Benim yanımda da okuyabilirsin benim için hiçbir sıkıntı yok gerektiğinde evin işini yemeğini bile yaparım " diyen bir tip. Elbette lafla olacak şeyler değil ama güveniyorum bu konuda ona. Kısacası evlenmek istiyorum ama ailemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum üniversitenin son senesine kadar nişan bile yapmamı istemiyorlar. Bana yardımcı olur musunuz lütfen?
Ben 16 yasimdan itibaren yemek yapmaya, ev isi yapmaya baslamistim. Ama evlenince bocaladim. Çalışıyordum. Ona ragmen cok buyuk sorunlar yaşadik esimle. Ustelik 2 yillik okudum onun icin 4e tamamlamadim. Hayatimin hatası. Hala da okula baslayamadim 4.5 senelik evliyimÖyle, biraz daha birbirimizi tanısak iyi olacak...
Alla alla neden oyle dusunebildiniz cok merak ettim1 aydir gorusuyorsunuz hem de32 yasinda evlenen ve harika bir esim olmasina ragmen 1-2 sene daha evlenmesem olurmus diyen bir insan olarak cevabim net; Hayır kesinlikle evlenmemelisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?