• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 Yaşındayım evlenmeli miyim?

Evlenmene karsi degilim ama 1 ayda taniyip alel acele karar vermene karsiyim.Aileni bir sekilde ikna etmen ve ailenin es adayini degerlendirmeye almasi gerekiyor.Pembe gozluk takmissin.Evlenmek istemen dogal bana gore.
Evet ailemin analiz etmesi için onlara danışacağım zaten mutlaka :) seven kusurları göremez ki

Bunu test edemezsin. Başkalarından gelecek yardıma muhtaçken mutlu olmak çok zor.

Önemli olan, sen kendine yetermisin? Yani ev işlerinde pratiklik kazanırsan, kendi işini kendin yaparsan, elden gel(mey)ecek yardıma takılmadan mutlu olacaksan evlenilebilir.

Bir de ben şu an 40 yasında 8, 3 ve 1.5yaşlarında 3 çocuk annesiyim. Parklarda oyun alanlarında geçiyor günlerim.
Sen 40 yaşında kv olmaya hazırlanacak olacaksın muhtemelen. Bir de böyle düşün :KK66:
Evet ve bu düşünce beni germiyor nedense :) genç anne olmak isteyen biriyim ya.. Ama gerçekçi düşünmek zorundayım :( evlenemem şu an en azından 2-3 sene daha

Bu konuda haklısın buna dediğim yok ama birileri o maaşla geçinmek zorunda sonuçta değil mi? :) Babam zengin değil ay sonu endişesi olan orta halli bir insan :) Hayatın toz pembe olmadığının farkındayım. Ama bizim anne babalarımızda çalışarak buralara gelmişler, bizde çalışarak güzel yerlere gelebiliriz :) Sıkıntı çekmeden rahatlık olacağı kanaatinde değilim. Evet bu sıkıntıları herkes kaldıramaz ama kaldıran birileri var sonuçta :)
Birileri o maaşla geçinirken genelde tek başına yaşamıyor, ana babayla yaşıyor eve en az iki maaş giriyor.

Babanız ay sonu endişesi olsa da kendi evini çekip çevirebilen, en az bir çocuk büyütebilmiş, eli ekmek tutan, ailesinin sorumluluğunu alan bir adam.

Siz evlenip anne babalarınızdan para alarak mı yaşayacaksınız? Bu evlilik mi olacak?
Ya da evlenip kayınpederinizle mi yaşayacaksınız? O hayalini kurduğunuz evlilik olmayacak.

Yaşlarınız 30 olur, hayattaki yeriniz belli olur, o zaman farklı adım atılır.
Daha 20 yaşında şartlar el vermiyorken sırf evlenmek için evlenip bir de ailelere bağımlı yaşarsanız o evlilik değil evcilik oluyor.

O çekeceğiniz sıkıntılar ilişkinize nasıl yansıyacak fikriniz var mı?

Hayatınızda hiç kendi paranızı kazanmadığınız, ev geçindirmediğiniz, çekip çevirmediğiniz için şu an idealist, toz pembe genç kız olmanız çok normal ama gerçek hayat bu değil.

Madem evlilik konuları geçti hiç konuştunuz mu evlenince kiminle nerede yaşayacağınızı mesela?

Biz bie aydır biribirimizi tanımak için konuşuyoruz, yani evlilik için... Ama bu günah olayı bizi darladığı için tek kaçış evlilik diğer türlüsünü aileler kabul eder mi diye korkuyoruz yoksa ailelerimiz falan bizleri ve birbirlerini tanıyorlar bir aylık bir serüven değill yani sadece :)

Günah nesi günah ?

Ya da günah olduğu kanısına nereden vardınız ?
Sonuçta günahtan kasıt ne ? Ne yapıyorsunuz da günaha giriyoruz diyorsun ?

Birileri o maaşla geçinirken genelde tek başına yaşamıyor, ana babayla yaşıyor eve en az iki maaş giriyor.

Babanız ay sonu endişesi olsa da kendi evini çekip çevirebilen, en az bir çocuk büyütebilmiş, eli ekmek tutan, ailesinin sorumluluğunu alan bir adam.

Siz evlenip anne babalarınızdan para alarak mı yaşayacaksınız? Bu evlilik mi olacak?
Ya da evlenip kayınpederinizle mi yaşayacaksınız? O hayalini kurduğunuz evlilik olmayacak.

Yaşlarınız 30 olur, hayattaki yeriniz belli olur, o zaman farklı adım atılır.
Daha 20 yaşında şartlar el vermiyorken sırf evlenmek için evlenip bir de ailelere bağımlı yaşarsanız o evlilik değil evcilik oluyor.

O çekeceğiniz sıkıntılar ilişkinize nasıl yansıyacak fikriniz var mı?

Hayatınızda hiç kendi paranızı kazanmadığınız, ev geçindirmediğiniz, çekip çevirmediğiniz için şu an idealist, toz pembe genç kız olmanız çok normal ama gerçek hayat bu değil.

Madem evlilik konuları geçti hiç konuştunuz mu evlenince kiminle nerede yaşayacağınızı mesela?
Ailesiyle yaşamak istemediğini söyledi

Evet ve bu düşünce beni germiyor nedense :) genç anne olmak isteyen biriyim ya.. Ama gerçekçi düşünmek zorundayım :( evlenemem şu an en azından 2-3 sene daha
Ben üniv.doktora yaparken evlendim. Yaşım küçük değildi, ama ev işi tecrübesizliği büyüktü. Bu beceriyi kazanmaya çabaladığım ilk3 sene kabustu evliliğimde.
Eşim son derece anlayışlı, kanaatkar olmasına rağmen...

Yeni evli arkadaşlar gezmeye giderlerken, benim yapmam gereken ödevlerim, projelerim, sınavlarım vardı... En zor olanı, yani beni perişan edeni, ev işleri, yemek, bulaşık, çamaşır, temizlik...ti.... Kuruması için astığım çamaşırların 20gün durduğu olurdu askıda...

Sen de kendini tanıyorsan bunları dikkate al, kendini bu konularda hızlı ve becerikli eyle... Sonra evlen... Bu benim sana tavsiyem.

Ben o nedenle yaştan ziyade bir evin sorumluluğunu almanın insana yük gelmesi olayına takılıyorum.

Çocuk sahibi olmak paha biçilemez güzel bir duygu... Benim için dünyada yaşadığım en güzel duygu... Evlenince onu hiiççç erteleme ;)

1 ayda birini tanımak asla mümkün değil. Hele ki evlilik için.. Konuştuğun kişi sana okuluna devam edebilirsin diyor olabilir, bu konuda samimi olabilir. Fakat aksi ihtimal de mümkün. 1 aydır tanıdığın birinin sözüne bu kadar ciddi bir konuda inanmamalısın. Kendini ve geleceğini neden 20 yaşında evlenmek uğruna riske atıyorsun?

Günah nesi günah ?

Ya da günah olduğu kanısına nereden vardınız ?
Sonuçta günahtan kasıt ne ? Ne yapıyorsunuz da günaha giriyoruz diyorsun ?
Bir erkek ve bir kadının kasıtlı olarak göz göze bakması bile belli bir yerden sonra günahtır. Ayetlerle sabittir.
" İnananlara söyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, bu, daha temiz bir harekettir size. Şüphe yok ki Allah, ne işlerseniz hepsinden de haberdardır. " ( Nur 30. )
O yüzden bu günaha girmek istemediğimizden böyle bir derdimiz var.

Tamam, güzel. En azından teoride istemiyor.

Peki siz biliyorsunuzdur, kendi evinizi geçindirecek geliri var mı?
Evet var Allah'ın izniyle. Yatırım yapmak gibi planları dahi var. Kazancı ailesine bağlı bir kazanç değil tamamen bağımsız çalışıyor.

Bende böyle düşünüyorum dua ediyorum aylardır yakın zamanda evlenebilmek için, belkide bu işte fırsat
Uzun uzun fikrimi yazacaktım.Ama bu yazınızı okuyunca vazgeçtim.
Siz karar vermişsiniz.
Buraya da onaylanma ihtiyacı için gelmişsiniz.
Evlenirsiniz siz.
Arkasından da hemen çocuk. Erken de anne olmak istiyormuşsunuz.
Yeni jenerasyonda ciddi bir erken evlenme merakı başlamış.
Hayretler içinde burada böyle konular okumaya başladım.Çoğu ergen erken evlenme telaşına düşmüş.
Eğer aramızda bir sosyolog var ise, ergenken erken evlenme merakı nereden geliyor, açıklayabilir mi?

Gerçekten çok merak ediyorum.:KK64:

Çalışmayı düşünüyorum aslında :) erken evliliğin bunların tümüne engel olduğunu mu düşünüyorsunuz?
tatlım hayat senin hayatın ama herşey yaşında güzel derler
güzelce okulunu bitirip, iş hayatına başladıktan sonra da evlenebilirsin
şuan okulun devam ederken de evlenebilirsin, bu hızla gidersen hemen çocuğun da olur
okul, sınavlar, evlilik, çocuk filan baya zor bir hayat seni bekliyor olur, seçim senin :KK74:

1 ayda birini tanımak asla mümkün değil. Hele ki evlilik için.. Konuştuğun kişi sana okuluna devam edebilirsin diyor olabilir, bu konuda samimi olabilir. Fakat aksi ihtimal de mümkün. 1 aydır tanıdığın birinin sözüne bu kadar ciddi bir konuda inanmamalısın. Kendini ve geleceğini neden 20 yaşında evlenmek uğruna riske atıyorsun?
Onu seviyorum çünkü :) Sevmekle karın doymuyor biliyorum o yüzden mantıklı düşünerek evlilik mevzusunu ertelemek zorundayım. Öyle de yapacağım

Uzun uzun fikrimi yazacaktım.Ama bu yazınızı okuyunca vazgeçtim.
Siz karar vermişsiniz.
Buraya da onaylanma ihtiyacı için yazmışsınız.
Evlenirsiniz siz.
Arkasından da hemen çocuk. Erken de anne olmak istiyormuşsunuz.
Yeni jenerasyonda ciddi bir erken evlenme merakı başlamış.
Hayretler içinde burada böyle konular okumaya başladım.Çoğu ergen erken evlenme telaşına düşmüş.
Eğer aramızda bir sosyolog var ise, ergenken erken evlenme merakı nereden geliyor, açıklayabilir mi?

Gerçekten çok merak ediyorum.:KK64:
Herkesin farklı sebepleri olabilir :) Bunlar benim isteklerim ama her istediğimin olmayacağını biliyorum. Allahtan ümit kesilmez diyorum o isterse her şey öyle bir dizilir ki :)

Ailesiyle yaşamak istemediğini söyledi
Peki tek başına ev geçindirebilecek durumda mı? Aynı şekilde düğün yapabilecek birikimi var mı?
Hangi ilde oturuyorsunuz bilmiyorum ama kira artı ev geçindirmek öyle kolay değil.
Belli bir maaş alması gerekir eşinizin ki geçirebilesiniz, 20 yaşında yaşı itibariyle alacağı maaş en fazla ne kadar olabilir görüştüğünüz kişinin?
Yani bunların evliliğin gercekleri.

Evet var Allah'ın izniyle. Yatırım yapmak gibi planları dahi var. Kazancı ailesine bağlı bir kazanç değil tamamen bağımsız çalışıyor.
Ne iş yapıyor? Ne kadar kazanıyor ayıptır sorması?
Yani 20 yaşında, eğitimsiz bir gencin ne kadar kazanabiliyor olduğunu merak ettim.

tatlım hayat senin hayatın ama herşey yaşında güzel derler
güzelce okulunu bitirip, iş hayatına başladıktan sonra da evlenebilirsin
şuan okulun devam ederken de evlenebilirsin, bu hızla gidersen hemen çocuğun da olur
okul, sınavlar, evlilik, çocuk filan baya zor bir hayat seni bekliyor olur, seçim senin :KK74:
Seçimi mantıklı yapmam gerektiği için hislerim biraz daha durabilir diyorum en azından 2 sene daha

Back