Evet ailemin analiz etmesi için onlara danışacağım zaten mutlaka :) seven kusurları göremez kiEvlenmene karsi degilim ama 1 ayda taniyip alel acele karar vermene karsiyim.Aileni bir sekilde ikna etmen ve ailenin es adayini degerlendirmeye almasi gerekiyor.Pembe gozluk takmissin.Evlenmek istemen dogal bana gore.
Evet ve bu düşünce beni germiyor nedense :) genç anne olmak isteyen biriyim ya.. Ama gerçekçi düşünmek zorundayımBunu test edemezsin. Başkalarından gelecek yardıma muhtaçken mutlu olmak çok zor.
Önemli olan, sen kendine yetermisin? Yani ev işlerinde pratiklik kazanırsan, kendi işini kendin yaparsan, elden gel(mey)ecek yardıma takılmadan mutlu olacaksan evlenilebilir.
Bir de ben şu an 40 yasında 8, 3 ve 1.5yaşlarında 3 çocuk annesiyim. Parklarda oyun alanlarında geçiyor günlerim.
Sen 40 yaşında kv olmaya hazırlanacak olacaksın muhtemelen. Bir de böyle düşün
Evet bende böyle düşünüyorumOlay evlenmek değil, olay doğru kişiyi seçebilmek. Karşındakiyle sağlıklı bir ilişki kurabilmek.
Birileri o maaşla geçinirken genelde tek başına yaşamıyor, ana babayla yaşıyor eve en az iki maaş giriyor.Bu konuda haklısın buna dediğim yok ama birileri o maaşla geçinmek zorunda sonuçta değil mi? :) Babam zengin değil ay sonu endişesi olan orta halli bir insan :) Hayatın toz pembe olmadığının farkındayım. Ama bizim anne babalarımızda çalışarak buralara gelmişler, bizde çalışarak güzel yerlere gelebiliriz :) Sıkıntı çekmeden rahatlık olacağı kanaatinde değilim. Evet bu sıkıntıları herkes kaldıramaz ama kaldıran birileri var sonuçta :)
Biz bie aydır biribirimizi tanımak için konuşuyoruz, yani evlilik için... Ama bu günah olayı bizi darladığı için tek kaçış evlilik diğer türlüsünü aileler kabul eder mi diye korkuyoruz yoksa ailelerimiz falan bizleri ve birbirlerini tanıyorlar bir aylık bir serüven değill yani sadece :)
Hakkında hayırlısı olsun canım, eğer güveniyorsan kısmetini geri çevirmeBende böyle düşünüyorum dua ediyorum aylardır yakın zamanda evlenebilmek için, belkide bu işte fırsat
Ailesiyle yaşamak istemediğini söylediBirileri o maaşla geçinirken genelde tek başına yaşamıyor, ana babayla yaşıyor eve en az iki maaş giriyor.
Babanız ay sonu endişesi olsa da kendi evini çekip çevirebilen, en az bir çocuk büyütebilmiş, eli ekmek tutan, ailesinin sorumluluğunu alan bir adam.
Siz evlenip anne babalarınızdan para alarak mı yaşayacaksınız? Bu evlilik mi olacak?
Ya da evlenip kayınpederinizle mi yaşayacaksınız? O hayalini kurduğunuz evlilik olmayacak.
Yaşlarınız 30 olur, hayattaki yeriniz belli olur, o zaman farklı adım atılır.
Daha 20 yaşında şartlar el vermiyorken sırf evlenmek için evlenip bir de ailelere bağımlı yaşarsanız o evlilik değil evcilik oluyor.
O çekeceğiniz sıkıntılar ilişkinize nasıl yansıyacak fikriniz var mı?
Hayatınızda hiç kendi paranızı kazanmadığınız, ev geçindirmediğiniz, çekip çevirmediğiniz için şu an idealist, toz pembe genç kız olmanız çok normal ama gerçek hayat bu değil.
Madem evlilik konuları geçti hiç konuştunuz mu evlenince kiminle nerede yaşayacağınızı mesela?
Ben üniv.doktora yaparken evlendim. Yaşım küçük değildi, ama ev işi tecrübesizliği büyüktü. Bu beceriyi kazanmaya çabaladığım ilk3 sene kabustu evliliğimde.Evet ve bu düşünce beni germiyor nedense :) genç anne olmak isteyen biriyim ya.. Ama gerçekçi düşünmek zorundayımevlenemem şu an en azından 2-3 sene daha
Tamam, güzel. En azından teoride istemiyor.Ailesiyle yaşamak istemediğini söyledi
Bir erkek ve bir kadının kasıtlı olarak göz göze bakması bile belli bir yerden sonra günahtır. Ayetlerle sabittir.Günah nesi günah ?
Ya da günah olduğu kanısına nereden vardınız ?
Sonuçta günahtan kasıt ne ? Ne yapıyorsunuz da günaha giriyoruz diyorsun ?
Evet var Allah'ın izniyle. Yatırım yapmak gibi planları dahi var. Kazancı ailesine bağlı bir kazanç değil tamamen bağımsız çalışıyor.Tamam, güzel. En azından teoride istemiyor.
Peki siz biliyorsunuzdur, kendi evinizi geçindirecek geliri var mı?
Uzun uzun fikrimi yazacaktım.Ama bu yazınızı okuyunca vazgeçtim.Bende böyle düşünüyorum dua ediyorum aylardır yakın zamanda evlenebilmek için, belkide bu işte fırsat
tatlım hayat senin hayatın ama herşey yaşında güzel derlerÇalışmayı düşünüyorum aslında :) erken evliliğin bunların tümüne engel olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Onu seviyorum çünkü :) Sevmekle karın doymuyor biliyorum o yüzden mantıklı düşünerek evlilik mevzusunu ertelemek zorundayım. Öyle de yapacağım1 ayda birini tanımak asla mümkün değil. Hele ki evlilik için.. Konuştuğun kişi sana okuluna devam edebilirsin diyor olabilir, bu konuda samimi olabilir. Fakat aksi ihtimal de mümkün. 1 aydır tanıdığın birinin sözüne bu kadar ciddi bir konuda inanmamalısın. Kendini ve geleceğini neden 20 yaşında evlenmek uğruna riske atıyorsun?
Herkesin farklı sebepleri olabilir :) Bunlar benim isteklerim ama her istediğimin olmayacağını biliyorum. Allahtan ümit kesilmez diyorum o isterse her şey öyle bir dizilir ki :)Uzun uzun fikrimi yazacaktım.Ama bu yazınızı okuyunca vazgeçtim.
Siz karar vermişsiniz.
Buraya da onaylanma ihtiyacı için yazmışsınız.
Evlenirsiniz siz.
Arkasından da hemen çocuk. Erken de anne olmak istiyormuşsunuz.
Yeni jenerasyonda ciddi bir erken evlenme merakı başlamış.
Hayretler içinde burada böyle konular okumaya başladım.Çoğu ergen erken evlenme telaşına düşmüş.
Eğer aramızda bir sosyolog var ise, ergenken erken evlenme merakı nereden geliyor, açıklayabilir mi?
Gerçekten çok merak ediyorum.
Peki tek başına ev geçindirebilecek durumda mı? Aynı şekilde düğün yapabilecek birikimi var mı?Ailesiyle yaşamak istemediğini söyledi
erkekler 30dan önce çocuk maalesef.20 yaşında yani ne kadar olgunlaşabilir bir erkek hiç bilmiyorum ki daha önce kendimden büyük biriyle bir ilişki yaşamadım
Ne iş yapıyor? Ne kadar kazanıyor ayıptır sorması?Evet var Allah'ın izniyle. Yatırım yapmak gibi planları dahi var. Kazancı ailesine bağlı bir kazanç değil tamamen bağımsız çalışıyor.
Seçimi mantıklı yapmam gerektiği için hislerim biraz daha durabilir diyorum en azından 2 sene dahatatlım hayat senin hayatın ama herşey yaşında güzel derler
güzelce okulunu bitirip, iş hayatına başladıktan sonra da evlenebilirsin
şuan okulun devam ederken de evlenebilirsin, bu hızla gidersen hemen çocuğun da olur
okul, sınavlar, evlilik, çocuk filan baya zor bir hayat seni bekliyor olur, seçim senin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?