2 yaşındaki kızım

Sizi anlıyorum.yakın tanıdıgım bırının cocugu Boyle davranışları vardı.4 yasına kadar konuşmadı.pedagog a gitti derken konustu..
Genelde önce ailede sorunu arıyorlar.ılk anne tutumu ..bellı etsen de etmesen de olumsuz duygu aktarıyorsun.aktıvıte yapılacak.ev işlerini azaltacaksınız devamlı onunla ılgıleneceksınız.
İkıncı cocuk asla yapmam diyordu..zaman gectı 6 yasındayken 2.cocuk oldu.aksıne o kadar sakın ki..
Fıtrat ve ılk cocuk büyütme acemıliği..
Sabır dılıyorum. Pedagog a gitmeye cekınmeyın.

Öyle söyleyen kişilere sen vur bakalım nasıl can tatlı mı.. Küçük çocuk vurulur mu
Valla o zihniyette insanlara ne desen boş. Kendi kızı 10 yaşında kek falan yapar sabah kalkar annesi kalkmadan kahvaltıyı hazırlar tuvaleti ozonlar kahve yapar küçük kardeşi var onu o büyüttü zaten küçük anne diyorum. Çocuk yaşta evlendikten sonraki hayatını yaşıyor çok üzülüyorum elimden de birşey gelmiyor ama her işini kıza yaptırıyor küçükken çok ezmiş şimdi yaşıtlarıyla evcilik oynayacakken ev işiyle büyüyor

Buyuk oglum 7 yasinda,
7 yildir sabahin 6sinda uyaniyoruz, hic 11 e kadar uyuyan bebek gormedim

7de uyanmasi normal, o saatte tekrardan uyutmaya calismayin bence.
Agladiginda da ayni tavri sergilemek onemli sabirim, yani artik size ne uyuyorsa, sakin sakin konusmayi deneyebilirsiniz, bir sure yabliz birakabilirsiniz, muzik acabilirsiniz, kendinize kulaklik takabilirsiniz.
Kendinizi de dusunub ve sinira kadar zorlamayin, sakin kalamayacaginizi hissettiginizde birakin odada cikin mesela.

Ben hep sey derdim, aglarken seni anlamiyorum, bir sey isittorsan sakinlesip oyle soylemelisin. Kac yil ayni seyi tekrar ettiysem artik, simdi buyuk oglan kucuge ayni seyi diyor agladiginda.

Benimki 2 yas sendromuna girmeyen nadir cocuklardan sanirim. Hep diyorum Allah dağına göre kar veriyor sanırım. Asiri tahammulsuz bir insanim ben cunku.
Ama sabretmeye calisin. 2 yas sendromu geçici bir şey. Uzaktan konusmak kolay biliyorum ama gececek.

Allah size büyük sabır versin, işiniz çok zor. O istediği olmayınca ağlıyor siz ağlamasın diye istediğini yapıyorsunuz anladığım kadarıyla. Bence illa sizde de hata var hatadan kastım ağlıyor artık sussun diye taviz vermeniz. Anlıyorum zor ama bırakın ağlasın. Bayılmaz merak etmeyin, kendi isteğiyle ağlaya ağlaya ciddi bir rahatsızlık geçiren hiç duymadım. Ben de çok ağlarmışım fıtık ameliyatı oldum hatta 5 yaşında annem hep ağlamaktan fıtık oldun der ama annem çok disiplinliydi. Ne demek aynı koltuğa oturmaya izin vermemek, size vurmak vs kusura bakmayın kelimelerimi dikkatli seçmeye çalışıyorum ama çocuğunuz sizi parmağında oynatıyor, olmaz böyle. Önceki sayfalarda yazmışsınız akülü arabası duruyor oynamıyor kimseyi de oynatmıyor diye benim kızım da 2 yaşındayken tutturdu scooter istiyorum diye aldık toplasan 3 kere binmiştir, salonun ortasında dursun diye de tutturdu bu arada sordum bunu kullanacak mısın kullanmadığımız hiçbir şey evde durmasın yer kaplıyor yok sürmem dedi öyle mi verdim bir iş arkadaşımın kızına, günlerce durmadan ağladı belki size vicdansızca gelecek ama bazı şeyleri öğrenmesi lazım bu ona büyük ders oldu, kullanmadığı şeyleri aldırmaz artık çünkü biliyor ki kullanmazsa gidiyor, evde tutmam. Etrafınızdaki insanlara da kırılmayın siz bile çıldırma noktasına geliyormuşsunuz onların bir araya gelmek istememesi çok normal. Sürekli ağlayan bir çocuğa kimse katlanamaz

bizim de pek kolay geçmedi açıkçası.. çok mızmızdı oğlum.. çok yorardı.. cok hareketliydi.. şimdi 3 bucuk oluyoruz, o çocuk değil sanki..

Benim bebeklerimden birinde de kansizlik cikti.Premature dogdu.Nasil cozdunuz kan problemini ?3 gundur baya takiyorum kafama.Ilk defa olculdu demir degeri.Baya dusuk oldugu soylendi 9 ayligiz

Benim büyük kızım da buna yakın bir model(di) :) geçmiş zaman gibi bahsetmek için biraz erken olabilir ama:)
Onun da sabah akşam iki posta herhangi birşeye tutturup min yarım saat böğüre böğüre ağlaması vardı(hala oluyor arada)..bizim gümbürtüyü bütün mahalle dinler “ne ağlatıyorsunuz bu kızı” diye hesap sorarlardı. Uykuya geçişi 1 saati bulur, gece 12 de bayılma raddesine gelmesine rağmen “uyumuycaaaam” diye bangır bangır bağırırdı
Biz eşimle dönüşümle olarak böğürme seanslarında genelde evden dışarı kaçırıyorduk, birimizden birimiz katlansın da öteki mola versin diye..dikkatini dağıtıyorduk bazen başka bişeyle..birşeyi kurcalayıp, dağıtmak istediğinde zarar göreceği ya da vereceği bir durum yoksa salıyorduk kendisini..çünkü bizim o süre zarfında kafa dinlememiz daha elzem geliyordu..
sevdiği birşeye yönlendiriyorduk.. ennn dayanılmaz zamanında bonus olan çikolata ya da çizgi film hakkını kullanıyorduk..bir de hikaye anlatma..

başlı başına inatsa tuvalet konusunda uzun, kalın don giydirip kendi haline bırakın derim..uzun ve kalın donu çişten vs rahatsız olsun diye uzmanlar öneriyor..ben ilk zamanlar koşa koşa hemen değiştirirdim sonra bikaç saniye ağırdan aldım:) anne yüreği ancak o kadar dayanabiliyordu:)
Bir de insanlara darılmayın, çocuk çok büyük sabır işi..yaşlı insanlar için katlanılması çok zor.
Benim fıstığım 3 yaşını geçti Maşallah diyim arada tutturduğu hala oluyor,bazen çok sık(ergen gibi davrandığı oluyor) ama dünyalar tatlısı bir abla şimdi o
Hepsi geçecek

Konunuz ile birlikte birkaç sayfayı da okudum. 18 ay itibariyle bebekler yavaş yavaş birey olduklarını farkettileri bir döneme giriyorlar. Beyin çok hızlı gelişiyor, anlamdirmada güçlük yaşıyorlar. Bagimsizlasmaya çalışırken ayrılmak kaygı verici oluyor. 2 yaş sendromu denilen şey bu.
Bence çocuğunuzun davranışları sadece 2 yaş ile açıklanamaz. Yine buradan kısıtlı bilgiler ile yargı da bulunmak zor ama bence "high need baby" kavramını inceleyin. Duyu bütünleme ile ilgili araştırma yapın. Ve bence bağ odaklı çalışan bir terapist ile görüşün.
Bunların yanı sıra çocuğunuzu inatçı, huysuz, ağlayan şeklinde etiketlemeyin. Hele yanında kesinlikle söylemeyin. Agladigi zaman duygusunu yansıtın. Üzüldun gibi. Buna aglanir mi,.niye ağlıyorsun gibi tepkiler vermeyin.
Ayrıca memeden ayrılma travmatik olmuş gibi görünüyor. Bebekken ihtiyaclari anında karşılandi mi? Kendi haline ağlayıp ağlayıp sustugu olur muydu? Bakıcı vs, baktı mi? Baktiysa geçişi nasıl yaptınız? Uyku eğitimi verdiniz mi? Verdiyseniz nasıl? Evin huzuru nasıl, eşinizle tartışır misiniz sık?

Benim bebeklerimden birinde de kansizlik cikti.Premature dogdu.Nasil cozdunuz kan problemini ?3 gundur baya takiyorum kafama.Ilk defa olculdu demir degeri.Baya dusuk oldugu soylendi 9 ayligiz
Bizim doktor hatası oldu canım. Yeni doğduğunda prematüre bebekler ilk aydan kan ilacına başlaması gerekirmiş. Bize öyle birşey söylenmedi normal çocuklar gibi 3. Aydan sonra başladık 1.5 senedir toparlayamadık kanı çok kan ilacı kullandık keçi boynuzu pekmezi VS. Hep kan yapıcı şeyler yedirdim. Bu ayda yükselmeseydi hemotolojiye gidecektik. Kanımız hep 7 lerde hiç yükselme işti bu ay 9.5 olmuş doktorumuz çok iyi dedi kanı düzelse depo boşalıyordu depo düzelse kan düşüyordu. En son gittiğimiz doktor ferrozing vermişti içine kapağındaki bir tozu karıştırıp veriyorsun çok etkiliydi kokusu falan kötüydü ama hemen toparladı. Umarım düzelir sizin bebeğinize

Bebeğim erken doğdu zaten ama 1 hafta kaldı hastanede çıkarttık. Hemen emdi beni büyük kızımda prematüre ama o emmek istememişti. Bakıcı vs. Hiç bakmadı sadece anneme çok düşün haftada 2 kere falan anneme gider beni de hiç aramaz orda çok mutlu bazen sadece orda yaşamak istediğini düşünüyorum. Annemle çok mutlu. Ama annem her dediğini yapar her şekilde çok tahammül eder. Ağladığı zaman kendi hiç susmadı. Akşam üstü yaşadığım birşey örnek veriyim. Durduk yere ağlamaya başladı. Bende ne oldu dedim daha çok ağladı. Tamam sen anlatana kadar ağla ama ağladığında hiç birşey anlamıyorum normal sekile konuş anlat dedim ama konuşamadığı için anlatamıyor babası gelene kadar ağladı eşim gelince sustu sarıldı falan sakinleşti biraz dolaşmaya çıkarttık biraz önce de yorgun düştü uyudu. Hiç evde kavga etmeyiz. Eşimle genelde küsemeyiz de tartıştığımız da hep bir laf sokma imalı laflar şekilde geçer gerginlik olmaz hiç. Bağ kuramadım deaem benimle sürekli hani hiç ayrılık yaşamadık güvenini kıracak vs. Birşey olmadı bazen anneme bırakıyorum o yüzden bırakıp gidicem falan diye mi düşünüyor acaba ama çalışan anneler sürekli bırakıyor bilemiyorum En iyisi bir uzmandan yardım almak olacak canım. Teşekürler tavsiyelerin için.

Konuşmaması bizde biraz genetik. Bizim aile hep geç konuşur dil altı tabiri vardır o çok vardır bizde konuşmada zorluk. Büyük kızım da 2.5 yaşına kadar tam konuşmadı şimdi çok anlamlı cümleler kuruyor çok sakin duygusal. Çocuktan çocuğa da yetişiyor. Tabi ki de bizim yaptığımız bir yanlış vardır elbet bir yerde bir hata yapmışız

Maşallah canım bende bazen 5 dk huzur için salıyorum 2 saatlik iş çıkartıyor. En son saldığım da salça şişesini kırmıştı nasıl tmeilediğimi hatırlamak dahi istemiyorum. Geçiçi olması sevindirici tabi ki

Geçici bir süre düye tahammül ediyorum. Şu anda da eşim salon da yatıyor biz kızımla odada benimle uyumak istiyor. İnanın şaşırdım ne yapacağımı hiç bir şekilde elimden birşey gelmiyor. Üzüldüğünü görmek ağladığında artık dayanamıyorum. Günlük ilaç alıyorum artık benim de psikolojim bozuldu. Öyle davransam olmuyor böyle davransam olmuyor. En sonunda kendi haline bıraktım neyi nasıl yapmak istiyorsa öyle yapıyor. Koltuğun tepesine çıkıyor eşim düşecek tut diyor ben düşsün kendi çıkıyor çıkma desem de düşerse bir daha çıkmaz işte diyorum düşüyor ağlıyor tekrar aynısını yapıyor

Banada tavsiye edermisiniz

Banada tavsiye edermisiniz
Yani ne gibi bir tavsiye verebilirim hiç bilmiyorum hatta bu konuda biraz önce annem ve eşimle konuşuyorduk bir çocuğum daha olursa oda oğlum gibi olursa kesin tımarhaneye yatırırsınız beni dedim. Şimdi ise tam tersine çok akıllı çok uslu yapma etme dediğimizde dinleyen bir çocuk demek ki bazı şeyler için zaman lazım ama şunu tavsiye edebilirim kreş oğlumu biraz değiştirdi aklı ermeye başlayınca da biz biraz daha ipleri elimize aldık. Mesela her şeye ağlıyordu baktık ki ne yaparsak yapalım susmuyor hiç oralı olmadık. Markete mi gidiyoruz biseyler istiyor ama biz almasını istemiyorsak hiç iknaya uğraşmıyorduk saatlerce ağlıyordu ben sadece neden alamayacagimizi anlatıyordum aglamasina hiç karışmadım. Zamanla oda anladı ağlamak ile bisey elde edemeyeceğini ve ağlamayı bıraktı. Bu süreç biraz uzun sürdü ama başarılı oldu bi de belki de biraz daha büyüdüğü için düzeldi ama sabredin derim geçicek bu günlerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…