- 14 Ekim 2016
- 7.066
- 47.622
- 548
Eltinin çocuğunun senin kızına çekmesi seni baya sevindirmişBenim kızımın uyku sorunu olmadı ama o da çok hırçındı.sürekli ağlar ve mızıldanırdı.dışarı çıkardık ,birşeyleri tuttururdu,almadık,çok hırçınlaşırdı.sanırsın çocuk kaçırıyoruz o derece..istediğini unutmadı ,plana kadar saatlerce ağlardı. Sonra unutur,1 saat sonra aklına gelince gene yapılmayınca yine anlardı
Mesela birşey istedi,vermedik,ağladı..sonra versek bile almaz,ağlamaya devam ederdi.peki almıyoruz,gidiyoruz dediğimde kendini yere atardı,veririm gene almazdı. Ağlar dururdu.sonra sakinleştiğinde alırdı.
Şimdi 6.5 yaşında...herkese sorsan zor çocuk..hatta eltim hamileydi, çocuğun x e çeksin dedim (benim çocuğum) bana demez mi dua mi ediyorsun yoksa beddua mi ediyorsun..o kadar mi kötü çocuğum beddua edeyim dedim..ona göre öyle.ilk çocuğu süs biberi gibi bir köşede oturur ,oynamaz,kopmaz, ne denirse yapardı.öyle bir çocuk istedi..amaaaaa çocuğu aynen benimkine çekti
Ben memnunum çocuğumdan. ..başkası ne derse desin boşver..geçiyor bu günler
AynenEltinin çocuğunun senin kızına çekmesi seni baya sevindirmiş
Biz dogdugundan beri kullaniyoruz hem kan ilaci hem multivitamin...Gecen gun parmaktan bakildi 9.7cikti.Hemsire,derhal doktorunuza haber verin dedi.Cok uzumdum.Hep pekmez vs yediriyorum.Zaten bagisikligi dusuk.Bir de bu olunca uzuldum cok.Gecmis olsun.size de.Bizim doktor hatası oldu canım. Yeni doğduğunda prematüre bebekler ilk aydan kan ilacına başlaması gerekirmiş. Bize öyle birşey söylenmedi normal çocuklar gibi 3. Aydan sonra başladık 1.5 senedir toparlayamadık kanı çok kan ilacı kullandık keçi boynuzu pekmezi VS. Hep kan yapıcı şeyler yedirdim. Bu ayda yükselmeseydi hemotolojiye gidecektik. Kanımız hep 7 lerde hiç yükselme işti bu ay 9.5 olmuş doktorumuz çok iyi dedi kanı düzelse depo boşalıyordu depo düzelse kan düşüyordu. En son gittiğimiz doktor ferrozing vermişti içine kapağındaki bir tozu karıştırıp veriyorsun çok etkiliydi kokusu falan kötüydü ama hemen toparladı. Umarım düzelir sizin bebeğinize
oncelikle cocugu cok gec yatiriyorsunuz. 7-8 gibi yatmasi gerek bu yas çocuğunun. eger imkaniniz varsa bence uyku egitimi hizmeti alin. googlea yazarsaniz bir suru yapan insan var. cocugun uykulari duzene girince size de dinlenmeye zaman kalir, sabriniz biraz daha artar.Akşam çok geç yatıyor 11 gibi sabah kalkıp süt içip tekrar uyuyordu 11 e kadar şimdi gece uyutamıyorum sabah ilk ışıkta kalkıyoruz bütün apartmanı kaldırıp geri yatıyoruz. Yakında herkes kapıma dayanacak sanırım. Yani tek benim kızım huysuz sanıyordum örnekler rahatlattı inşallah geçiş bir süreç olup tez zaman da biter
Benimki elini ağzına sokup kusturuyorÇocuğunuzun 11 e kadar uyuması acayipmiş zaten. Bebekler en geç 8 gibi uyanmalı. Bizimki her sabah 7 de uyanıyor
Kızım 21 aylık olmak üzere bu dediklerinizin hepsi var :) normal bunlar
Burun kanamasını bilmiyorum. Ama benimki ağlamaktan kusuyor bazen
Sizinki biraz daha sendromlu geçiriyor.
Geçici bir süre düye tahammül ediyorum. Şu anda da eşim salon da yatıyor biz kızımla odadabenimle uyumak istiyor. İnanın şaşırdım ne yapacağımı hiç bir şekilde elimden birşey gelmiyor. Üzüldüğünü görmek ağladığında artık dayanamıyorum. Günlük ilaç alıyorum artık benim de psikolojim bozuldu. Öyle davransam olmuyor böyle davransam olmuyor. En sonunda kendi haline bıraktım neyi nasıl yapmak istiyorsa öyle yapıyor. Koltuğun tepesine çıkıyor eşim düşecek tut diyor ben düşsün kendi çıkıyor çıkma desem de düşerse bir daha çıkmaz işte diyorum düşüyor ağlıyor tekrar aynısını yapıyor
allah yardımcınız olsun. Oğlum da 18 aylık daha şimdiden ufak ufak istediği illa olsun tutturmaları ağlama krizleri başladı. Çocuk yetiştirmek büyütmek ne kadar zormuşGünaydın hanımlar..
Benim derdim kızım. 2 yaşına girecek Allah nasip ederse 1 ay sonra. 32 haftalık doğdu prematüre olarak çok sıkıntı çektik gözünde sıkıntı vardı ciğerleri tam olarak gelişmemişti. Hastanede kaldık uzun bir süre. Ankara evim arası mekik dokuduk her ay. Kilo ve kan problemimiz vardı hiç kilo almıyor ve kanını yükseltemiyorduk. Çok şükür bu ay kan tahlili ilk defa düzgün çıktı. Kiloyu da önemsemiyorum artık.
Tam bu sorunları aştık biraz olsun kendini topladı derken şimdi de 2 yaş sendromu başladı sanırım önceden 11 e kadar uyuyan çocuk sabah 7 de ayakta uyanıyor ama çıldırmış gibi ağlıyor sürekli yere atıyor kendini sıkıyor kucağıma almam imkansız. Çok hırçın oldu uyutmak için yanına yatıyorum sürekli saçlarımı koparıyor. O kadar çanım yanıyor sabır sabır diyorum. Yapmaması gerektiğini anlatıyorum yine ağlıyor. Artık saçlarımı tarayamıyorum o kadar açıyor. Yemek yiyemiyorum asla sürekli ağlıyor eşim gelince 10 dk tutuyor öyle yiyorum. Ağlamaktan kastım gözünden yaş dahi akmıyor bağırıyor kendini yırtıyor. Dün sabah ne kadar ağladıysa burnundan kan boşaldı. Tahammül edemiyorum artık bir yere gidemiyorum eve kimseyi almıyor biri gelirse gidene kadar ağlıyor artık çözemiyorum bu sorunu götürmediğim doktor kalmadı artık buradaki hastanedeki herkes beni tanıyor 2 yıldır mekik dokuyorum. Piskologundan alda ramatolojiye kadar götürdüm ağrısı mı var neden böyle diye. Artık doktor Bi dahaki sefere mr çektirelim ne var bu çocuğun bilmiyorum dedi. Yani anlatabildim mi bilmiyorum. Kvye dün bayram için yardıma gidecektim sabah aradım geliyorum diye yok yok ben hallettim işimi kızına bakmaktansa bütün gün iş görürüm çaya gelin siz dedi gittik sen bu çocuğa nasıl katlanıyorsun dedi o kadar zoruma gitti ki napıyım anne kendi çocuğum çöpün kenarına mı koyayım dedim cevap veremedi.. Yani Bi fikir Bi tavsiye benim çocuğum da böyleydi düzeldi diyen biri çıkar mı
Anneanne ile güzel bir bağı var anladığım kadarıyla. İşlerinizi halletmek için bıraktığınizda muhakkak açıklayın, döneceğinizi söyleyin.Bebeğim erken doğdu zaten ama 1 hafta kaldı hastanede çıkarttık. Hemen emdi beni büyük kızımda prematüre ama o emmek istememişti. Bakıcı vs. Hiç bakmadı sadece anneme çok düşün haftada 2 kere falan anneme gider beni de hiç aramaz orda çok mutlu bazen sadece orda yaşamak istediğini düşünüyorum. Annemle çok mutlu. Ama annem her dediğini yapar her şekilde çok tahammül eder. Ağladığı zaman kendi hiç susmadı. Akşam üstü yaşadığım birşey örnek veriyim. Durduk yere ağlamaya başladı. Bende ne oldu dedim daha çok ağladı. Tamam sen anlatana kadar ağla ama ağladığında hiç birşey anlamıyorum normal sekile konuş anlat dedim ama konuşamadığı için anlatamıyor babası gelene kadar ağladı eşim gelince sustu sarıldı falan sakinleşti biraz dolaşmaya çıkarttık biraz önce de yorgun düştü uyudu. Hiç evde kavga etmeyiz. Eşimle genelde küsemeyiz de tartıştığımız da hep bir laf sokma imalı laflar şekilde geçer gerginlik olmaz hiç. Bağ kuramadım deaem benimle sürekli hani hiç ayrılık yaşamadık güvenini kıracak vs. Birşey olmadı bazen anneme bırakıyorum o yüzden bırakıp gidicem falan diye mi düşünüyor acaba ama çalışan anneler sürekli bırakıyor bilemiyorum En iyisi bir uzmandan yardım almak olacak canım. Teşekürler tavsiyelerin için.
Bazı dönemlerde bunların yaşanması çok normal hatta artık yaşanmaması anormal görülüyor. 2 yaşında bağımsızlığı için mücadele etmeyip inatlaşmayan çocuk normal mi mesela sizce? Yahut oyuncak görünce ağlamayan? Aynı şekilde artık 5-6 yaşında olup inatlaşıp kendini yere atmalar da normal değil. Gelişim dönemine göre değerlendirmek gerekir.Gerçekten halinize çok üzüldüm. Çok zor bir durum, ben ne yakın çevremde ne kendi çocuğumda tepinerek ağlayan, vuran, eşya kıran çocuk gördüm belki de ondan anlayamıyorum sizi. Yorumlarda yazanları hayretler içinde okudum, size benzer başka çocuklar da var, ben hep aileden kaynaklı bir sorun daha doğrusu aile şımartması gibi görüyordum avmde kendini yerden yere atıp ağlayan çocuklar görünce. Kusura bakmayın ama çocuğunuzun elinde oyuncak olmuşsunuz. Düşünüyorum kızım isterse aylarca bu yüzden ağlasın benimle yatması, babayı salona göndermemiz gibi bir şey söz konusu olamaz. Çok normal sizin de psikolojinizin bozulması siz çok sabırlısınız ben şimdiye bin kere sinir krizi geçirmiştim, Allah dağına göre kar veriyor dedikleri doğruymuş demek ki. Allah yardımcınız olsun, psikolojik destek almayı denediniz mi kızınız için?
Bazı dönemlerde bunların yaşanması çok normal hatta artık yaşanmaması anormal görülüyor. 2 yaşında bağımsızlığı için mücadele etmeyip inatlaşmayan çocuk normal mi mesela sizce? Yahut oyuncak görünce ağlamayan? Aynı şekilde artık 5-6 yaşında olup inatlaşıp kendini yere atmalar da normal değil. Gelişim dönemine göre değerlendirmek gerekir.
23 aylık bir erkek sıpa da bende var henüz 9300 gr 80 cm ya var ya yok. Ben de bir bendeki böyle sanıyordumBenimki de 9 kilo ancak, bi dk durmuyor:) evin ortasında 2 metrelik kaydırak ve trambolin aldık salonun ortasında onlarda oynuyor
Sağlıklı olan uyanma saati sabah 6-7 arası zaten. Ağlama ise hepimizin başına bela maalesefGünaydın hanımlar..
Benim derdim kızım. 2 yaşına girecek Allah nasip ederse 1 ay sonra. 32 haftalık doğdu prematüre olarak çok sıkıntı çektik gözünde sıkıntı vardı ciğerleri tam olarak gelişmemişti. Hastanede kaldık uzun bir süre. Ankara evim arası mekik dokuduk her ay. Kilo ve kan problemimiz vardı hiç kilo almıyor ve kanını yükseltemiyorduk. Çok şükür bu ay kan tahlili ilk defa düzgün çıktı. Kiloyu da önemsemiyorum artık.
Tam bu sorunları aştık biraz olsun kendini topladı derken şimdi de 2 yaş sendromu başladı sanırım önceden 11 e kadar uyuyan çocuk sabah 7 de ayakta uyanıyor ama çıldırmış gibi ağlıyor sürekli yere atıyor kendini sıkıyor kucağıma almam imkansız. Çok hırçın oldu uyutmak için yanına yatıyorum sürekli saçlarımı koparıyor. O kadar çanım yanıyor sabır sabır diyorum. Yapmaması gerektiğini anlatıyorum yine ağlıyor. Artık saçlarımı tarayamıyorum o kadar açıyor. Yemek yiyemiyorum asla sürekli ağlıyor eşim gelince 10 dk tutuyor öyle yiyorum. Ağlamaktan kastım gözünden yaş dahi akmıyor bağırıyor kendini yırtıyor. Dün sabah ne kadar ağladıysa burnundan kan boşaldı. Tahammül edemiyorum artık bir yere gidemiyorum eve kimseyi almıyor biri gelirse gidene kadar ağlıyor artık çözemiyorum bu sorunu götürmediğim doktor kalmadı artık buradaki hastanedeki herkes beni tanıyor 2 yıldır mekik dokuyorum. Piskologundan alda ramatolojiye kadar götürdüm ağrısı mı var neden böyle diye. Artık doktor Bi dahaki sefere mr çektirelim ne var bu çocuğun bilmiyorum dedi. Yani anlatabildim mi bilmiyorum. Kvye dün bayram için yardıma gidecektim sabah aradım geliyorum diye yok yok ben hallettim işimi kızına bakmaktansa bütün gün iş görürüm çaya gelin siz dedi gittik sen bu çocuğa nasıl katlanıyorsun dedi o kadar zoruma gitti ki napıyım anne kendi çocuğum çöpün kenarına mı koyayım dedim cevap veremedi.. Yani Bi fikir Bi tavsiye benim çocuğum da böyleydi düzeldi diyen biri çıkar mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?