2 yaşındaki kızım

Eltinin çocuğunun senin kızına çekmesi seni baya sevindirmiş

Oğlu mu anlatayım biraz bende biraz 4 yaşi bitmek üzere doğduğu andan itibaren ağlayan surekli huzursuz mızmız hasta bir çocuktu
Büyümeye başladı ağlamaktan anırmaya evrildi bu durum artik oyle bir hale gelmiştik ki bağırmaya başladığı an benim gözüm kararıyordu ciddi ama baya karanlık oluyordu her yer sinirden gözüm dönüyordu kaldi ki bir de kizim var 8 yaşında çocukluğu aşırı hareketli bir çocuktu ama mutlu keyifli bir çocuk herkes Allah sabır versin derdi oyle bir çocuk duvara bakardı tırmansam diye ama sabrettim simdi şükürler olsun sevgi dolu bir çocuk
Gek gelelim oğlum kizi mi bastırdı yemin edebilirim ilk çocuğum olsa asla bir tane daha düşünmezdim o derece yıldırdı beni konuşamadı uzun süre doktora götürdüm kac defa anne diyorsa konuşur dediler pedogog a gittik asla iletişim kurmadı bir türlü sonuç alamadık.
Oyle boyle cokkk ama cokkk uzun süreçlerden sonra iste markette kendini yerlere atmalar kac defa balkona tırmanma evi zaten yıkıp döküyor en son eşimin laptopunu cok pahalı bir laptoptu 1 sürahi suyu boca etti hala atlatamadım bunu dun bisikleti kenara koymuş duvara tırmanırken yakaladım günlük yaptıklarına yetisemiyorum artik
Demem o ki sizi o kadar iyi anlıyorum ki bir yere gidememe hep huzursuzluk hali yoruluyoruz cok insallah geçicek bu dönem benim de tek tesellim bu Allah yardımcımız olsun.

Biz dogdugundan beri kullaniyoruz hem kan ilaci hem multivitamin...Gecen gun parmaktan bakildi 9.7cikti.Hemsire,derhal doktorunuza haber verin dedi.Cok uzumdum.Hep pekmez vs yediriyorum.Zaten bagisikligi dusuk.Bir de bu olunca uzuldum cok.Gecmis olsun.size de.

oncelikle cocugu cok gec yatiriyorsunuz. 7-8 gibi yatmasi gerek bu yas çocuğunun. eger imkaniniz varsa bence uyku egitimi hizmeti alin. googlea yazarsaniz bir suru yapan insan var. cocugun uykulari duzene girince size de dinlenmeye zaman kalir, sabriniz biraz daha artar.

malesef 2 yas civari cocugun en en zor zamanlari. her gun disari cikartin. enerjisini biraz sokakta atsin. bu ara havalar sicak bol bol su ile oynamasina izin verin evde.
hayir kelimesini ve olumsuz cumleleri cok kullanmayin..cocukla inatlasmayin. benim öğrendiğim cocukla ne kadar inatlasirsam o kadar sinirim bozuluyor. o nedenle yapmak istedigi sey cok uç bir sey degilse izin verirdim.

hepimizin cocugu kimi zaman tahammul edilmez oluyor :)

Geçiyor ama çok zorlanıyor insan. Benim 2 çocugumda yaptı bunları. Mesela dışarıda kendini yere atıyor lardı. millet heralde başkasının çocugunu kaçırıyor zannediyordu.geçen deniz kenarında ağladı ama nasıl aglama delirdi sakınleştirmek isteyince mayomun üst bölümünü aşagıya çekti memem açıldı millet gördü rezillik şimdi yani kardeş sabret şimdi biraz azaldı benimki ama arada geliyor.

Ben varım bir mahalle onun aglamalarindan bıktı yolda ağlama kirizlerine tanık olan polisler çocuğu kaçırıyorum sanıp kimlik kontrolü yaptılar bana üstelik Allah 10 insan sesi vermişti çocuğuma öyle yüksekti sesi çok ağladım çok bağırdım ama çokta sabır gösterdim hiç vurmadım bütün sabrımı bu çocuğuma harcadım şimdi 9 yaşında maşallah hiç sözden cikmayan disiplinli çalışan oto kontrolü bir çocuğa dönüştü Allah sabrimin mükâfatını verdi diye düşünüyorum..çocuk senin mecbur buyutuceksin sabret ki zaman çözsün gecicek sadece biraz zaman ve sabır..

Çocuğunuzda alerji olabilir mi veya gıda intoleransi. Benim kendi çocukluğumda böyleymiş. Yıllar sonra bazı gıdalara Vücudumun tepki verdiğini anladım. Çok huzursuz olurdum. Kendimi ifade edemediğim için hircinlasirdim. Alakasız gibi gelebilir size ama inanın değil. Fonksiyonel tip uzmanlarına da götürseniz gerekli tahliller yapılsa.

bu yaşta çocuğun uyku düzeni olmak zorunda. Geç yatıyor erken kalkıyor vs patron o değil sizsiniz. Zaten hayatı zindan ediyor, akşam yatıracaksınız uyumayacak belki 15 gün 16. gün uyuyacak sabah da erkenden kalkacak. Saç yolmasının sebebini bilemiyorum. Kızım saçımı çekiyordu emerken sırıtıyordu artık anlat anlat olmadı. Bi gün arabanın içinde emzirirken çekti ( yaş 2,5 ) yine bende aynı şekilde çektim aynı sertlikte. nasıl acıyormuş anladın mı dedim, o gün bugündür çekmez. İdeal anne değilim ama kendime göre yöntemlerim var ve son olarak bu günler geçecek garanti veriyorum he insan yaşlanıyor üzgünüm. Son 6 yılda 12 yaş aldım.

Son düzenleme:
Benimki elini ağzına sokup kusturuyor aynen nasıl 11’e kadar uyuyormuş hayret . Biz 11’de öğle uykusuna yatıyoruz bugün 5.45’ti kalktık yine . En geç 7’de kalkıyoruz .

Bir kişi de benim çocuğum çok sakin dememiş
Baya bi gözüm korktu şu an
Ayrıca bu sendromlar bize neden olmadı nerden neden çıktı bunlar Annem diyor ki; siz şimdiki çocuklar gibi olsaydınız asla 3 tane doğurmazdım bakamazdım.

Gerçekten halinize çok üzüldüm. Çok zor bir durum, ben ne yakın çevremde ne kendi çocuğumda tepinerek ağlayan, vuran, eşya kıran çocuk gördüm belki de ondan anlayamıyorum sizi. Yorumlarda yazanları hayretler içinde okudum, size benzer başka çocuklar da var, ben hep aileden kaynaklı bir sorun daha doğrusu aile şımartması gibi görüyordum avmde kendini yerden yere atıp ağlayan çocuklar görünce. Kusura bakmayın ama çocuğunuzun elinde oyuncak olmuşsunuz. Düşünüyorum kızım isterse aylarca bu yüzden ağlasın benimle yatması, babayı salona göndermemiz gibi bir şey söz konusu olamaz. Çok normal sizin de psikolojinizin bozulması siz çok sabırlısınız ben şimdiye bin kere sinir krizi geçirmiştim, Allah dağına göre kar veriyor dedikleri doğruymuş demek ki. Allah yardımcınız olsun, psikolojik destek almayı denediniz mi kızınız için?

allah yardımcınız olsun. Oğlum da 18 aylık daha şimdiden ufak ufak istediği illa olsun tutturmaları ağlama krizleri başladı. Çocuk yetiştirmek büyütmek ne kadar zormuş Onun bunun dediğine bakmayın iyice canınızı sıkmayın ağzı olan konuşur. Bu dönem de elbet bitecek ilelebet sürecek değil siz yine sakinliğinizi koruyun.

Anneanne ile güzel bir bağı var anladığım kadarıyla. İşlerinizi halletmek için bıraktığınizda muhakkak açıklayın, döneceğinizi söyleyin.
Bağ odaklı ebeveynlik açısından bakınca o kadar küçük detaylar oluyor ki, o yüzden bence muhakkak yardım alın.
Bunun yanısıra birkaç kitap önerebilirim, "oyun oynama sanatı, dramsiz disiplin, yetenekli çocuğun dramı, bütün beyinli çocuk"
Ayrıca bağ odaklı ebeveynlik ile ilgili araştırma yaparsanız, bakış açınız da genişleyecektir

Bazı dönemlerde bunların yaşanması çok normal hatta artık yaşanmaması anormal görülüyor. 2 yaşında bağımsızlığı için mücadele etmeyip inatlaşmayan çocuk normal mi mesela sizce? Yahut oyuncak görünce ağlamayan? Aynı şekilde artık 5-6 yaşında olup inatlaşıp kendini yere atmalar da normal değil. Gelişim dönemine göre değerlendirmek gerekir.

Ağlamak elbette normal ama kendini yerden yere atmak, yeri göğü inletmek, yanındakine vurmak normal değil bana göre. Benim kızım 11 aylıkken konuşuyordu yani 2 yaşına geldiğinde konuşarak anlaşabiliyorduk. Evimizin altı market bir tane ürün alma hakkı var. Bir-iki kere ağladı iki tane şey almak için izin vermedim birinden birini seç dedim. Ağladı çok ama baktı ben umursamıyorum, istediğini de yapmıyorum bir daha tutturmadı. Bazen iki şeyle geldiğinde annecim paramız az birini alabilirsin diyorum elindekinin birini götürüp bırakıyor. Alıntıladığınız mesajda da yazdım zaten belki de ben yaşamadığım için anlamıyorum ama çevremde de hiç görmedim konu sahibininkine benzer bir çocuk.

Sağlıklı olan uyanma saati sabah 6-7 arası zaten. Ağlama ise hepimizin başına bela maalesef
Birkaç tavsiye vereceğim. Sizin uyguladıklarınız da vardır mutlaka. Ben bilmediğimden yazıyorum.
Öncelikle ilk 24 ay temel güven dönemidir. Bu dönemde çocuğu terbiye etme, kural öğretme gibi bir şey mümkün değil. Hangi çocuk psikiyatristine sorarsanız sorum size şunu diyecek: ilk 24 ay her istediğini yapın.

Tabii ki yapılması mümkün olan her şeyi yapmak lazım. Kural öğrenme 24 aydan sonra başlıyor. Eğer ilk 24 ay çocuğun üstüne gidip öğrenemeyeceği kuralları öğretmeye çalışırsak ya da edinmesi mümkün olmayan alışkanlıklarda ısrar edersek ters tepiyor. Çocuk huysuz ve inatçı oluyor

Bu daha duygularıyla yönetilen bir canlı. Empati, mantık, kural, analitik düşünme gibi şeylerin hiçbirine sahip değil. Dahası duygularını tanımıyor, tanımadığı duyguları yönetmeyi bilmiyor. Bizde Nasıl bir duygu başladıktan bir müddet sonra bitiyorsa ya da biz kendimizi yatıştırıyorsak çocuk bunu yapamıyor. Duyguyu yönetemiyor. Duyguları tanımasını ve yönetmesini biz öğreteceğiz.

Ağlama krizlerinde yanında olun, elini tutun, sarılın. Ağlama bitikten sonra konuşun. Duyguyu tanıtın ve teskin edin. Örneğin: biraz önce çok korktun, bu yüzden kendini çok kötü hissettin ve ağladın. Ben yanındayım, korktuğun zaman yanıma gelebilirsin vb.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…