2 yaşındaki kızım

Teşekürler bende hemen araştırıcam

Tamam canım kesin alıp okuyacağım. Bugün yaptığımıza yarın pişman oluyoruz tavsiyelere yanlışlarımızı daha iyi görüyoruz

inşallah geçer canım güleriz anlatırken
İnşallah canım

Biz bezi bıraktık 21 ayın içinde

15 gündür de emziği bıraktık

Aslında kızım herşeyi çok iyi anlıyor sürekli ilgi de gösteriyorum ama istediği bir şey olmayınca çok ağlıyor bakalım merakla 3 yaşı bekliyorum

Konu içerisinde bana anormal gelen tek yer burası oldu. 3 yaşa doğru gidiyoruz 1 gün bile uyanması 8 i geçmemiştir ki 8 bile benim için çok çok iyi. Ayda yolda bir kışın o saatte kalkar. Genelde 5 buçuk 6 civarı ayaktadır. 11 e kadar uyuyan çocuk da ne bileyim hayal bile edemedim.

Allah yardımcınız olsun iki yaş sendromu çok zor yazdıklarınızdan anlaşılıyor sizinki ekstra zor sabırlı olacaksınız..

Benim de ilk kızım çok akıllıydı ama bu küçük tam bir atom karınca
Benim kızım dışarda enerjiyi depolayıp geliyor valla
2 saat dışarıda oynuyor koşturuyor yukarı çıkıyoruz bir saat de banyo da oynuyor ama yok kesinlikle yorulup oturduğunu görmedim uyku harici sürekli ayakta
O da bir şey mi benim cadı işine gelmeyince kendi bağırıyor imnattttttttttdiye

Uzuldum gercekten. Insallah cabuk atlatir bu donemi. Yalniz cocugun 11'e kadar uyumasi normal degil. 7'de uyanmasi daha saglikli. Uyku duzenini ona gore ayarlamaya calisin. Erken yatsin, erken kalksin. Onun disinda davranis problemi icin bir uzmandan yardim almanizda fayda var. Siz galiba doktora goturmussunuz ama belki cocuklarla calisan bir uzmandan fayda gorursunuz.

Benim kızım 20 aylık şu an ve tam anlamıyla dediklerinizi yaşıyoruz. Ben sürekli dikkatini dağıtıp; oyalıyorum. Eğer yapması sakıncalı bir şey istemiyorsa da yapıyorum. Mesela parka gitmek gibi. Yapılmaması gereken bir şey istiyorsa da ona anlatıp ne kadar ağlasa da yapmıyorum. Bunlar normal süreçler. Benim kızım sizinkine göre biraz daha sakin ama yine de zorluyor mu zorluyor tabii ki.

[
Bu kadar cahil insanın içinde çocuk fazla normal davranıyor, tıpkı çocuk gibi davranıyor bence. 2 yaş çocuğu candır ya. Benim kızım aşırı derecede adil ve merhametli bir çocuk oldu . Herkes kendi eşyasını kullanacak, kimse kimsenin yastığına kafasını bile değdirmeyecek. Yanlışlıkla babasının battaniyesini üzerimde görse abovv yandım ben. Gözden yaş gelmeden bir saat bağırarak ağlaması ama o arada da göz ucuyla beni kontrol etmesi filan. Çok masumlar ya (not :uyuduğu için yavrusunu özleyen ana yorumu)

Ay çok güldüm vallahi azıcık büyüsünler enerjilerini atacak Bi spor Bi kurs en iyisi olacak onlar için sanırım ev dar geliyor

Boyleydi benm oglum da.
Yazabildiklerimi yazayim.
Uykularindan resmen anirmayla ciglik atma arasi pis bir bagirmayla kalkardi.
Saatlerce ciglik bagirma devam ederdi,sarilmakla sakinlesmezdi.

Kizdiginda yine ayni, eline geceni yere firlatirdi.
Duvardaki cercevelerden,tuvalet copune kadar yere firlatirdi.
Sabahin bir saati kalkar gece de uyumak bilmezdi.

Kafasini duvara vururdu.

Simdi 4 yasinda cok pasa.
Bize gore tabi
Anlattiklarimin nerdeyse hicbiri kalmadi.
Ha bir de takintili halleri vardi,hepsi gecti.

Bende bir yere gidip gelemezdim.

Cook zor ama geciyor icini ferahlatacaksa.
Allahtan bol sabir diliyorum sana arkadasim

Yaaa kıyamam içim ısındı yorumunuza kalbimi bıraktım inan bende öyleyim uyuyunca seviyorum falan ama uyanıkken tam bir felaket oluyor. Benim kızım da da var aynı huylar kimsenin hiç bir eşyasını kullanmaz kullandırma ablasının küçüklerin bazen giydirmeye çalışıyorum hayır bu ablanın diyor

Teşekkürler canım her birinizin yorumu rahatlattı inan. Sabırla geçeceği günü bekliyorum

Gün içinde hiç pturmadığı öğlen uykusu çok kısa olduğu için 11 e kadar anca kendine geliyor. Şöyle anlatayım sabah koşarak kalkan bir çocuk düşün evin her odasına Bi koşarak bakıyor zıplayarak kahvaltı yapıyor. Geri kalan zamanlarda kırar döker ağlar oyun oynar aşağı iner dolanır yemek yer ama hiç bir arada 2 dk oturmaz şu tv izleyen çocuklar vardırya reklam falan asla dikkatini çekmedi çekmiyor tablet telefon ilgi alanı değil mutfak kapılarını komple aşağı indiriyor ben tekrar yerleştiriyorum o indiriyor yani akşama kadar yoğun maroton içinde doktoruna söylemiştim o kadar hareketli normal uyuması dedi. Uyuyan çocuğu da kıyamıyorum uyandırmaya büyük kızımda daha uykucu akşam 9 da yatakta ertesi gün 10 - 10.30 arası anca kalkar daha da ses yaptınız uyandım diye kızar

Benimkinin uyku duzeni falan iyiydi aslinda, huysuzlugu da donem donem olup geciyordu, ama o saatler suren aglamalari, aglamaktan kusmalari falan, kabus gibiydi.
Yegenim sizinki gibi simdi de, 3 yasina geldi duzelmedi, bir basliyor tutturmaya, saatlerce mutsuz surat bes karis. Her cocuk zor ya,kolay cocuk diye bir sey yok bence

Bende anca dinlenebiliyorum o kadar uyumasaydı zor dayanırdım gerçi artık 7 de ayaktayız. Zaten gün içinde iş yapamadığımdan çocuklar uyuyunca 2 ye 3 e kadar halledip yatıyorum sabah eşime kalkıyorum çocuklar uyanmadan kahvaltı çamaşır derken kalıyordu ama artık malesef uyanıyor 11 e kadar uyumasında ne sıkıntı olabilir ki

Benimki doğduğundan beri öyleydi, şuan 4 yaşında.
Biraz daha azaldı hırçınlığı ama ben de krizleri yönetmeyi öğrendim çünkü çocuk bu, kabul ettim.
Sizin gibi ilk doğduğu 6 ay doktor doktor gezdim ve konulan teşhir ‘aşırı duyarlı çocuk’ oldu, başka yok yani

Daha az önce koltukta kolumla oynuyordu ‘annecim acıdı’ dememle yerlere atarak çığlık çığlığa ağladı, kendini odaya kapattı sanki ergenus, 40 dk orada kaldı açmıyor da kapıyı, arkasına oturmuş, nasıl cırlıyor.
Duyan falakada zanneder halbuki hem ağlayıp cırlayıp hem sağa sola tükürüp eşya fırlatıyor.
Diller dökerek totomdan ter akıtarak ikna ettim.
Her şeyi böyle, yemeğe başlamadan yemek için yarım saat yalvarma, serenat, kavga vs.

Neden, çünkü ona müdahale ediyorum ve tepkisini böyle aşırılıklarla veriyor.
Bebeklik dönemini düşünmek istemiyorum, hafızamdan silinmesi gereken yıllar, adeta çin işkencesi.

Böyle yani, yapacak bir şey yok.

Ayrıca kızınız erken doğmuş, yaş olarak 2 olsa da gelişim olarak onu şuan 21 aylık değerdirmeniz lazım.
Hem diş hem sendrom dönemleri birleşince böyle huyları suları değişiyor.

Diyeceğim o ki, normal ve çözümü yok.
Kendi isterse geçirir, siz sakin kalması adına iyi gözlem yaparak onu uca itecek her şeyi kaldırmalısınız hayatınızdan.

Ah ahh büyüdükçe de kaprisler bitmiyor. Onlar bizim yuvamızın melekleri ama ömür boyu tatlı bela olacaklar sanırım

Acaba farkinda olmadan birseyleri yanlis yapiyor olabilirmisiniz? Neden sacinizi cekmesine izin veriyorsunuz? Sizede yazik degilmi? Sen istedigini yap evladim benim canim acisada farketmez diyorsunuz. Ben iki cocugumdada bahsettignizi zorluklari yasamadim. Herkes hayret ediyor cocuklarimin akilli ve uysal olmasina. Bunuda kesinlikle iyi bir anne oldugumdan dolayi soylemiyorum. Cevremede sik sik bahsediyorum. Benim instada takip ettigim bir bayan var. Onun tavsiyelerini uyguluyorum. Cevremdeki cocuklari gordukce evet diyorum bu bayan gercekten ne yaptigni bilen biri. Halen sukrediyorum iyiki onunla karsilasmisim diye. Sayesinde yaptigim hatalarin farkina varip, telafi edip, iyi sonuclar aliyorum. Sana ozelden yaziyim. Belki ilgini ceker ama kesinlikle tavsiye ederim!

Teşekkürler canım her birinizin yorumu rahatlattı inan. Sabırla geçeceği günü bekliyorum
Bu arada disari cikar diyenler olmus.
Cikar tabi en cok da kendi ruh sagligin icin.
Biz sabahtan disari cikip gece12 lerde eve girerdik.
İse gidip gelenler beni de ise gidiyorum sanardi dusun..
Ama yine de ayniydi.
Bazen ne yaparsan yap cozumu sabir ve zaman oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…