Dünyadan yok olma isteği ve psikoloji...

Bende de öyle hayal kurmadan duramıyorum gideceğin doktora dikkat et şizofren tanısı koymasın dehb bence odaklanamama bende var kurtulmak için ağladım aileme söyledim seni hocaya götürelim uflesin dediler 🤣😂 bende asla gitmem dedim onlar için ilaç alsan deli olursun kafasindalar kurtulamıyorum buradaki insanlar da çok yargılayıcı istesen burda olmasın gönlün istese bu durumu yaşamazsın gider derslerine bakarsın diyorlar yemek yerken kendiliginden oluyor günün 10 saati hayal kuruyoruz ama buda bizim isteğimiz ile değil kendiliğinden olan bir şey
Ever bende aynılarını yaşıyorum. Şizofren değilimdir ya 🤣😅

aktif öğrencilik hayatınızda hiçbir öğretmeniniz dehb’den şüphelenmedi mi? Muhtemelen dehb eşlikli tanılar alacaksınız ama dehb tedavisinde tedavi ve ilaçlar oldukça işe yarıyor. Bir an önce doktorla görüşüp tedavinize başlayın.
Dhb ilaçları bağımlılık ve kalp çarpıntısı yapıyor diyorlar. O ilaçların da yan etkileri çokmuş. İlaç kullanmak istiyorum ama biraz da korkuyorum

Öğrenciyken 7. Sınıfa kadar adımı sorsanız söylemeye utanan bi çocuktum. Aşırı çekingendim belki bu yüzdendir bilmiyorum
Anladım. Bu tabii durumun gözden kaçmasına neden olmuş olabilir çünkü dehb deyince öğretmenler genellikle çok hareketli ve yerinde duramayan çocuklara odaklanıyorlar. Benimki zaten sadece bir tahmin. Önemli olan doktorun ne dediği.

Ben hayal olduğunun farkındayım bitince gerçek dünyaya dönüyorum şükür
Zor cidden hayatım altüst oldu ama kimse bir yararı olmuyor açıkçası artık benim de umarunda değil :)
Bir aradan sonra beni kurtarak tek durum hayal dünyasi
Bazen gerçekler ile yüzleşmekten alıyor beni

Dhb ilaçları bağımlılık ve kalp çarpıntısı yapıyor diyorlar. O ilaçların da yan etkileri çokmuş. İlaç kullanmak istiyorum ama biraz da korkuyorum
Bütün ilaçların yan etkisi vardır. Ancak her ilacın faydası ve zararı birlikte değerlendirilir ve bunu değerlendirecek olan da doktordur. Ben tıbbi konularda doktorlar dışında kimsenin söylediklerini önemsemem. Başkalarının kulaktan dolma sözlerine aldırış etmeyin.

Yok vallahi üzülüyorum 20 yaşında genç bi kızımızın kendını böyle farkettiği halde bişey yapılmıyor olmasına 😔
En azından kendisi farketmiş ve yaşı genç uygun tedavi olursa geç olmaz diye düşünüyorum yaşı bakımından yani. Her aile aynı değil cahillik bu ailenin yaptığı.

Tedavi için geç kalınmış daha da kalınıyor bir başka paylaşımında söylemişti yıllardır böyle die
Yani ablacığım tamam yıllardır böyle de zararın neresinden dönsek kâr. Ayrıca benim yapabileceğim birsey yoktu ki ben tüm bunların anormal olduğunu bile daha yeni yeni fark ediyorum . Kendimi biraz geç farkettim o doğru ama tedaviden başka şansım yok

Yani ablacığım tamam yıllardır böyle de zararın neresinden dönsek kâr. Ayrıca benim yapabileceğim birsey yoktu ki ben tüm bunların anormal olduğunu bile daha yeni yeni fark ediyorum . Kendimi biraz geç farkettim o doğru ama tedaviden başka şansım yok
Evet ama kendıne internetten bakıp tanı koyma . Bazen başım ağrıyor yazıyorum Google bana kalp krizi gecırıyorsun diyor .Senın kendı kendıne koyduğun tanılar insanın psikolojisini iyice bozacak cınsten bırak bunu ,bu meslek için yıllarını vermiş doktorlar yapsın

Tedavi için geç kalınmış daha da kalınıyor bir başka paylaşımında söylemişti yıllardır böyle die
İnsanın çevresi de çok önemli, öğretmeni bir akrabası ne bileyim dışardan biride farkedip deseydi belki aile de dinlerdi bu kadar bariz hastaysa bu kız görünur sorun dışardan bakıldığında.

Back
X