- 1 Şubat 2007
- 5.419
- 1.588
- 698
- 39
Günaydın hanımlar..
Benim derdim kızım. 2 yaşına girecek Allah nasip ederse 1 ay sonra. 32 haftalık doğdu prematüre olarak çok sıkıntı çektik gözünde sıkıntı vardı ciğerleri tam olarak gelişmemişti. Hastanede kaldık uzun bir süre. Ankara evim arası mekik dokuduk her ay. Kilo ve kan problemimiz vardı hiç kilo almıyor ve kanını yükseltemiyorduk. Çok şükür bu ay kan tahlili ilk defa düzgün çıktı. Kiloyu da önemsemiyorum artık.
Tam bu sorunları aştık biraz olsun kendini topladı derken şimdi de 2 yaş sendromu başladı sanırım önceden 11 e kadar uyuyan çocuk sabah 7 de ayakta uyanıyor ama çıldırmış gibi ağlıyor sürekli yere atıyor kendini sıkıyor kucağıma almam imkansız. Çok hırçın oldu uyutmak için yanına yatıyorum sürekli saçlarımı koparıyor. O kadar çanım yanıyor sabır sabır diyorum. Yapmaması gerektiğini anlatıyorum yine ağlıyor. Artık saçlarımı tarayamıyorum o kadar açıyor. Yemek yiyemiyorum asla sürekli ağlıyor eşim gelince 10 dk tutuyor öyle yiyorum. Ağlamaktan kastım gözünden yaş dahi akmıyor bağırıyor kendini yırtıyor. Dün sabah ne kadar ağladıysa burnundan kan boşaldı. Tahammül edemiyorum artık bir yere gidemiyorum eve kimseyi almıyor biri gelirse gidene kadar ağlıyor artık çözemiyorum bu sorunu götürmediğim doktor kalmadı artık buradaki hastanedeki herkes beni tanıyor 2 yıldır mekik dokuyorum. Piskologundan alda ramatolojiye kadar götürdüm ağrısı mı var neden böyle diye. Artık doktor Bi dahaki sefere mr çektirelim ne var bu çocuğun bilmiyorum dedi. Yani anlatabildim mi bilmiyorum. Kvye dün bayram için yardıma gidecektim sabah aradım geliyorum diye yok yok ben hallettim işimi kızına bakmaktansa bütün gün iş görürüm çaya gelin siz dedi gittik sen bu çocuğa nasıl katlanıyorsun dedi o kadar zoruma gitti ki napıyım anne kendi çocuğum çöpün kenarına mı koyayım dedim cevap veremedi.. Yani Bi fikir Bi tavsiye benim çocuğum da böyleydi düzeldi diyen biri çıkar mı
Benim kızımda böyle yaaaa geçen gün annemin tişörtünü giymiştim ertesi gün ablam geldi o giymişYaaa kıyamam içim ısındı yorumunuza kalbimi bıraktım ❤ inan bende öyleyim uyuyunca seviyorum falan ama uyanıkken tam bir felaket oluyor. Benim kızım da da var aynı huylar kimsenin hiç bir eşyasını kullanmaz kullandırma ablasının küçüklerin bazen giydirmeye çalışıyorum hayır bu ablanın diyor
Sıkıntı yok tabi de ben gözümde canlandıramadımBende anca dinlenebiliyorum o kadar uyumasaydı zor dayanırdım gerçi artık 7 de ayaktayız. Zaten gün içinde iş yapamadığımdan çocuklar uyuyunca 2 ye 3 e kadar halledip yatıyorum sabah eşime kalkıyorum çocuklar uyanmadan kahvaltı çamaşır derken kalıyordu ama artık malesef uyanıyor 11 e kadar uyumasında ne sıkıntı olabilir ki
Yerim ben onu maşallah yeni nesil gümbür gümbürBenim kızımda böyle yaaaa geçen gün annemin tişörtünü giymiştim ertesi gün ablam geldi o giymiş
Allah ım nasıl bağırıyor o annemin çıkar diye. Ablam çıkardı da cadı kızım sustu
Ama gece uyurken bile unutmamış uykuya dalarken teyze annemin giydi diyordu
Ahahah benBu arada disari cikar diyenler olmus.
Cikar tabi en cok da kendi ruh sagligin icin.
Biz sabahtan disari cikip gece12 lerde eve girerdik.
İse gidip gelenler beni de ise gidiyorum sanardi dusun..
Ama yine de ayniydi.
Bazen ne yaparsan yap cozumu sabir ve zaman oluyor.
Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin canm.. Çok sıkıntılı zamanlar ama inşallah iki yıla geçer canm.. İki yaşında genelde öyle oluyorlar resmen küçük ergen oluyorlar ama geçiyor geçmez dediğin herşey gibi...Günaydın hanımlar..
Benim derdim kızım. 2 yaşına girecek Allah nasip ederse 1 ay sonra. 32 haftalık doğdu prematüre olarak çok sıkıntı çektik gözünde sıkıntı vardı ciğerleri tam olarak gelişmemişti. Hastanede kaldık uzun bir süre. Ankara evim arası mekik dokuduk her ay. Kilo ve kan problemimiz vardı hiç kilo almıyor ve kanını yükseltemiyorduk. Çok şükür bu ay kan tahlili ilk defa düzgün çıktı. Kiloyu da önemsemiyorum artık.
Tam bu sorunları aştık biraz olsun kendini topladı derken şimdi de 2 yaş sendromu başladı sanırım önceden 11 e kadar uyuyan çocuk sabah 7 de ayakta uyanıyor ama çıldırmış gibi ağlıyor sürekli yere atıyor kendini sıkıyor kucağıma almam imkansız. Çok hırçın oldu uyutmak için yanına yatıyorum sürekli saçlarımı koparıyor. O kadar çanım yanıyor sabır sabır diyorum. Yapmaması gerektiğini anlatıyorum yine ağlıyor. Artık saçlarımı tarayamıyorum o kadar açıyor. Yemek yiyemiyorum asla sürekli ağlıyor eşim gelince 10 dk tutuyor öyle yiyorum. Ağlamaktan kastım gözünden yaş dahi akmıyor bağırıyor kendini yırtıyor. Dün sabah ne kadar ağladıysa burnundan kan boşaldı. Tahammül edemiyorum artık bir yere gidemiyorum eve kimseyi almıyor biri gelirse gidene kadar ağlıyor artık çözemiyorum bu sorunu götürmediğim doktor kalmadı artık buradaki hastanedeki herkes beni tanıyor 2 yıldır mekik dokuyorum. Piskologundan alda ramatolojiye kadar götürdüm ağrısı mı var neden böyle diye. Artık doktor Bi dahaki sefere mr çektirelim ne var bu çocuğun bilmiyorum dedi. Yani anlatabildim mi bilmiyorum. Kvye dün bayram için yardıma gidecektim sabah aradım geliyorum diye yok yok ben hallettim işimi kızına bakmaktansa bütün gün iş görürüm çaya gelin siz dedi gittik sen bu çocuğa nasıl katlanıyorsun dedi o kadar zoruma gitti ki napıyım anne kendi çocuğum çöpün kenarına mı koyayım dedim cevap veremedi.. Yani Bi fikir Bi tavsiye benim çocuğum da böyleydi düzeldi diyen biri çıkar mı
Öyle söyleyen kişilere sen vur bakalım nasıl can tatlı mı.. Küçük çocuk vurulur muYaaa beni anlatmışsın aynı çişe alıştırıyorum ben hadi kızım yapalım diyorum bağırarak ağlıyor. Ben dedim diye altına yapıyor ama ben söylemeden kendi gidip yaparsa sorun yok. Nasıl bir inattır çözemedim. 1 yıldır kavga etmediğim kimse kalmadı otobüsçüden turta markete kadar herkes bir tavsiye veriyor kv ye göre annemler şımartıyor biz her dediğini yapıyoruz ondan şımarık oldu. Eltime göre ben kızıp dövmüyormuş um ondan oluyormuş arada vursam mum gibi olurmuş
Di mi ya geçen gün benimki 20 aydır 1 kere olmak üzere saat 10 da kalktı. 8 den sonra 5 kere baktım çocuğa neyi var diye :)Konu içerisinde bana anormal gelen tek yer burası oldu. 3 yaşa doğru gidiyoruz 1 gün bile uyanması 8 i geçmemiştir ki 8 bile benim için çok çok iyi. Ayda yolda bir kışın o saatte kalkar. Genelde 5 buçuk 6 civarı ayaktadır. 11 e kadar uyuyan çocuk da ne bileyimhayal bile edemedim.
Geçen günde ben nasıl aşkla ve şevkle sevdiysem bağıra bağıraAhahah ben
Millete rezil olmayalım diye dışarda gezerdim, dışarıdaki insan 5 dk görüp unutacak çünkü ama evde komşu olana yazık, sürekli sesimizi dinlemek zorunda değil
Bir gün komşu geldi hatta ne oluyor diye, 10 aylık falandı.
Aha dedim durum bu, mont giymemek için kafasını kapıya vuruyor, kadın görünce anladı ki ben dövmüyorum, acıyan gözlerle evine gitti
Offf, zor çocuk hiçbir şeye gerçekten benzemiyor.
Yani alınmak değil de zoruma gidiyor. Evet ben bile zor sabrediyorum eşim bile nasıl katlanıorsun sende peygamber sabrı var diyor. Benim çocukluğum da hırçınmış ama annem sen böyle değildin diyor. Eskiden çocuk büyütmek bence daha kolaydır. Mahalle ortamı herkese güven var mahallede akşama kadar oynuyorduk biz şimdi ki çocuklar 4 duvar arasında bir de pandemi var tabi büyükler çıldırıyor çocukların çıldırnası normal
Sabah kalkıyor kahvaltı yapıyor biraz ablasıyla oynatıyorum. Banyo yaptırıyorum parka indiriyorum. Resim falan yapmak istemiyor kitaplardaki resimleri gösteriyorum onları falan hayvanların ismini tekrar etmeye çalışıyor zaten akşam oluyor yemek vs. Babası geliyor biraz o oynuyor derken uyku saati geliyo yatıyor bazen öğlen anneannesi ne falan gidiyor öyle yaniÖnüne gelen sabır diliyor ama destek olan yok.
Sussunlar bari.
Neler yapıyorsunuz gün içinde ?
Boyama, suyla oynama, yürüyüş , oyun ; ne var hayatınızda ?
Erkek çocukları da ayrı birşey oluyorlar. Maşallah paşayaBu sendromlarin 2si bitiyor 3u basliyor benim oglumda 3 yasinda bi gorseniz artist artist harektler hep ben yapicam edicem yada yapmicam gelmicem gidicem ben disari cikicam hirsizlar beni kacirsin burdan dusucem hep inat işler bazen cildirtiyor beni bunlar ufak onlanlar
Yok tam konuşamıyor evet ondan da sinirleniyor. Anlayamıyorum dediklerini. Sadece ıhhh ıhhh eh ah ıııııı anneeee verrr falan diye sesler çıkartıyor neyi diyorum ııııhhh diyorKonuşabiliyor mu?derdini anlatamıyorsaondan da hırçın olur .
Konuşabiliyor mu?derdini anlatamıyorsaondan da hırçın olur .
Onu da denedim bu sefer ben değil o sinir krizi geçiriyor bayılacak diye korkuyorum iki gün önce burnu kanadı ondan önce istifra etti ağlamaktan ağlaya ağlaya bitiyor çok inat kıskanç eşimle aynı koltukta oturamıyorum bile hemen ağlıyor artık ambulans sireni gibi diyorum istediği olmayınca sirenleri yakıp bağırıyorBenim çocuğumda böyleydi artık sinir krizi geçirecektim. Sonra farkettim ki biz ne kadar ağlamasın diye idare etmeye çalışıyorsak daha beter oluyor. Ağlaması gerekiyorsa ağlasın bırakın çünkü siz gerildikçe o çocuğada yansıyor. Ayrıca kurallar çocukları rahatlatıyor istedi vermedin artık o saatten sonra kesinlikle vermeyeceksin. Verilebilecek ya da yapılabilecek bir şeyse de durduk yere hayır deyip ortamı germeyin. Çünkü çocuklar insan kullanmayı iyi biliyor.
Geçen günde ben nasıl aşkla ve şevkle sevdiysem bağıra bağıra
Komşu sesleniyor o nasıl bir bağırtı seviyon mu dövüyon mu anlamadım diyor
Onu bende yapıyorum poposunu falan sıka sıka seviyorum eşim kaç yılın hırsını alıyorsun diyorum ama kızım alışmış artık gülüyorGeçen günde ben nasıl aşkla ve şevkle sevdiysem bağıra bağıra
Komşu sesleniyor o nasıl bir bağırtı seviyon mu dövüyon mu anlamadım diyor
Çocuk yorgunluktan bayılıyor sabah kendine anca geliyordu. Şimdi malesef 7 diyince ayakta çişe alışıyor oda yapamak için kalkıyor Bi daha uyumanın mümkünatı yokDi mi ya geçen gün benimki 20 aydır 1 kere olmak üzere saat 10 da kalktı. 8 den sonra 5 kere baktım çocuğa neyi var diye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?