Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

anlasana akrepcim
oyle dedin boyle dedin
didistin durdun benimle
bende hirs yaptim iste

ama ise yaradi cok mutluyum :76:
hafta basinda 70 i bile gormustum
pazartesiden itibaren isi siki tuttum
spora asildim
sonuc 67.8
hmmmm

kizlar bu videoyu her yemek oncesi ve sonrasi uygulayim
ben bugun basladim
cok eglenceli

Zumba
sen evdesin galibaaa..öyle nerde her yemek öncesi ve sonrası fırsat bulucaaz biz.
ama görürsün kuşum sen iyice gıcık ettin beniiii :82::95::95::95:
amaa halaa benden çoksun bikeremm:92::92::92:

kaynar şerbeti içerisinde bulunan baharatlarının faydaları ve hangi hastalıklara iyi geldiği

Son zamanlarda bir çok insanın ölümüne neden olan domuz gribi, diğer grip türleri, nezle, soğuk algınlığı gibi bir çok hastalık için hemen hemen herkes artık bitkisel çaylara çarelere başvuruyor. Nasıl gribi yenebilirim? Nasıl hastalıktan korunabilirim ? Nasıl vücudumun direncini arttırabilirim? diye bir çok araştırma yapıp dururuz. İşte o araştırmalara bir sonuçta benden Grip olmamak için sıkça yaptığım baharat çaylarının faydalarını sizlerle de paylaşmak istedim. İşte o mucizevi baharatlar ve faydaları :

Tarçının Faydaları :

Tarçın yurdumuzda genellikle sütlü veya hamur tatlılarında, şekerlemelerde,pasta ve bisküvilerde, pudinglerde, boza ve salep, şeytan kahvesi gibi içeceklerde, tatlı ekmeklerde kullanılmakla birlikte kaynatılarak çay olarakta içilmektedir. Tarçın ferahlık verir ve iştah açar.El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler. Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir.
Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur. Cinsel isteği arttırır. Gaz söktürücüdür. Kötü kokuları, öksürüğü ve ishali keser.Vücut direncini arttırır. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır. Kan Şekerini dengeleyen Tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır. Adet öncesi gerginliklere iyi gelir.
Kullanılışı:Yemeklerde ve tatlılarda lezzet ve koku vermesi için kullanılır. Tarçın özellikle sütlü tatlılarda kullanılırsa sütteki zararlı bakterileri yok eder. Bal ve limonla karıştırılıp yenirse boğaz yanmasına iyi gelir. Tarçın esansı gıda ve parfümeri sektöründe koku verici olarak kullanılır.
Dip Not : Yüksek karbonhidratlı bir yiyeceği tarçınla tatlandırdığımız zaman kandaki şeker seviyesini etkileyerek düşmesini sağlar.Araştırmalar 300 gr. sütlaça 6 gr. kadar tarçın eklendiğinde kandaki şekeri seviyesindeki yükselişin önemli ölçüde azaldığını tespit etmişlerdir.

Zencefilin Faydaları:

Hazımsızlık: Aşırı yenilen yemeklerden sonra ve özellikle et yemeklerinden sonra alınması uygundur. Sindirim sistemini rahatlatır. Bulantı:Uçak, araba ve gemi tutmalarında oluşan mide bulantısı ve kusma gibi şikayetlerde seyahatin hemen öncesinde alınması uygundur. Bulantı ile beraber oluşan baş dönmelerini azaltıcı yönde etkisi vardır. Dolaşımla ilgili ve kolesterol düşürücü özellikler. Uzun süre ve düzenli kullanılması sonucunda kandaki kolesterol seviyesinin azalması yönünde etkileri olduğu anlaşılmıştır. Soğuk algınlığı. Isıtıcı özelliğinden dolayı soğuk algınlığı şikayetlerinde vücut ısısını yükselterek vücudu rahatlatır.Zihinsel aktiviteyi artırıcı. İleri yaşlarda görülen unutkanlık, dalgınlık gibi durumların oluşumunu geciktirici yönde etkili olmaktadır. Düzenli kullanıldığında zihinsel aktiviteyi artırdığı gözlenmiştir. Sigara kaynaklı rahatsızlıkları azaltır. Sigaradan kaynaklanan öksürük, boğaz kuruluğu gibi rahatsızlıkları giderir. Balgam söktürücü özelliği vardır.
Not: Bir su bardağı kaynar suya bir tatlı kaşığı toz zencefil bir yemek kaşığı bal ve yarım limon suyu karıştırılıp içilir. Öksürük ve yutkunmaya iyi gelir.

Havlıcanın Faydaları:

Zencefilgiller familyasından güzel çiçekli, ıtırlı, çok yıllık, otsu bitkidir.Asya’nın tropik bölgelerinde yetişir. 150 kadar çeşidi vardır. Yüksekliği pekçok türünde 3 m. ye varır. Yaprakları ince, uzun şeritler gibidir. Salkımlar halinde pembe ya da beyaz çiçekler açar. Baharat olarak kullanılan yerleri, uçucu yağ içeren kök sapları, yani toprakaltı gövdeleridir. Mideye tesir ederek onu kuvvetlendirir ve iştah açar.
Hava yutmayı, mide ve barsaktaki gazı giderir. Çeşitli hastalıkları gidermede yardım eder. öksürük, grib ve soğuk algınlığında bütün vücudu ısıta*rak iyileşmeyi çabuklaştırır.
İdrar söktürür ve vücutta yorgunluk maddesi olan üre asidini dışarı atar, romatizmalara faydası fazladır. Baş ağrısı ve baş dönmesini geçirir.
Not: 1 Tas sıcak suya yarım kahve kaşığı karıştırılır. 10 daki*ka dinlendirdikten sonra şeker katarak içilir. Günde 2-3 bar*dak içilir.

Karanfilin Faydaları:

Güzel kokulu bu çiçek ev ve bahçemizin süs bitkisi olduğu kadar ev eczanemizin de önemli bir elamanıdır. İçinde reçine, tener, sabit yağ ve eugenol bulunur.

Öksürük ve Balgam İçin Muhteşem İkili : Ihlamur ve Karanfil

Ihlamur ve karanfili birlikte kaynatıp balla karıştırın. Bu çayı içmeye devam ederseniz öksürük ve balgam şikayetlerinizin azalarak kaybolduğunu göreceksiniz.

Doğumu Kolaylaştırabilmek İçin

Karanfilin doğumu kolaylaştırıcı yönü yabana atılamayacak kadar önemlidir. Karanfil defne tohumları ile birlikte kaynatılıp balla tatlandırıldıktan sonra doğuma on gün kala birer su bardağı içilirse doğum kolay olacaktır. Ağız Kokusu ,Hıçkırık Tuttu Beni
Küçük bir kutu içinde yanınızda taşıyacağınız karanfilleri günde bir kaç kez ağzınızda çiğneyin. Bu hem ağız kokusunu giderecek hem de diş çürümelerinin önüne geçecektir. Aynı zamanda karanfilin hıçkırığı geçirme özelliği de bulunmaktadır.Zihin Açıcı: Karanfili çay gibi demleyip tatlandırıp içerseniz hafıza kuvvetlendirici, zihin açıcı ve unutkanlığı bertaraf eden hoş bir içecek elde etmiş olacaksınız. Bu çay kalp çarpıntısına da iyi gelecektir.

Karanfil Yağı

Eğer dişiniz ağrıyorsa ve evinizde de karanfil yağı varsa bir pamuğa süreceğiniz karanfil yağını dişinize bastırıp koyarsanız faydasını görürsünüz.

Ağız İçi İltihaplarında

Karanfili kekik ve misvakla beraber kaynatıp bal karıştırarak için ve ya bu su ile ağzınızı çalkalayın. Bu terkip boğaz iltihaplarına faydalıdır.
İştah Açıcı: Karanfil çiçeklerini toplayın dört bardak kadar suyun içine atıp 24 saat kadar bakletin. Zaman dolduktan sonra bu suyu içmeye başlayabilirsiniz. Bu su hem ateş düşürücü olarak kullanılır hem de iştah açıcı özelliği vardır. İdrar Kaçırmalarında: Karanfil çayı balla tatlandırılıp içildiğinde idrarını tutamayanlara iyi gelir. Karanfili çoğumuz ağız kokusunu gidermek amacıyla kullanırız. Ama karanfilin hıçkırığı gidermek, zekayı kuvvetlendirmek, iştahı aşmak, şiddetli baş ağrılarını gidermek ve rahat uyku sağlama gibi pek bilinmeyen yararları da var.

KARANFİL ÇAYININ HAZIRLANIŞI : Muz ve elma ezilerek lapa haline getirilir. Bir litre suya iki tutam karanfil tomurcugu, yarimsar tutam kusburnu ve çitlembik eklenerek on dakika kaynatilir. Hazirlanan çay, sekerle tatlandirilarak içilir.

Yenibaharın Faydaları:

Mersingillerden yaprağını dökmeyen bir ağacın kurumuş çiçekleridir.İyice olgunlaşmış çiçeklerden tohumlar toplanır ve kurutulur.Tohum durumundaki bu meyveler kurutularak öğütülür ve çeşitli yemeklerde baharat olarak kullanılır.Tadı baharat karışımını andırır..(Özellikle karanfil,Hindistan cevizi ve tarçın tadı).Vatanı Batı Hind Adaları ve Amerika’dır.
Kullanıldığı Yerler:Çorbaların,etlerin dolma içleri ve iç pilavların, turşuların,konservelerin,kek ve bisküvilerin,pudinglerin,baharatlı jölelerin tadlandırılmasında kullanılır.Tat,koku vermek ve çeşni arttırma amacıyla yukarıda belirtilen yiyeceklere ilave edilir.Toz haline getirilerek yiyeceklerin hazırlanmasında kullanılır.Özellikle köftelerde kullanılıyor. Yılda 500 ton tüketiliyor.

Faydaları: Damar sertliğini önler. Hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsak gazlarını giderir. Unutkanlığı giderir. Vücudun direncini artırır.

Son düzenleme:

evet akrebim beni bi sen anlamışsın.tesekkür edıyorum
yemin ediyorum üzüldüm
ben takım olaarak hepberaber kılo vermek ıstıyorum
öyle daha mutlu oluyorum ve hemen motive oluyorum
ayrıca biz minnoşla aynı kıloyduk hayallerimizde aynıydı.o yüzden birlikte zayıflamak benı daha mutlu edıyor
birbirimize söz vermiştik bayramda 65 olacaktık

gec prensesim ya .
sen gec beni
bak bu hafta yediklerini takıp edıcem ona göre
çok yersen kızacam sana
bittin sen bu hafta
hergün kontrolümdesin artık

tesekkür ederim posicim
cok sağol

:2:

evet yemedim valla.hatta dün açlıktan uykum kaçtı.
bugünde akşam yemeğini cok yedım ama
saat 4.30 du o saatten sonra bişey yemiyecem
bişey olmaz demi akrebim

minnoş bundan sonra akşam yemek yersen bende seni yiyecem
bu minnoşa ceza vermek lazım
aslında asıl cezayı neslime verıcem
yaktın beni nesli

neslimmmm ne yaptın sen bacım
bu kızı bana karsı niye dolduruyorsun :)

ne istediniz benim gibi garibandan

kılo verdiğime sevınemedım bıle

sen görürsün neslim
bundan sonra bende akrebin tarafını tutup sana karışmaazsam....

şekercimm ben tartımı kaldırdım haftada bir tartılıcam..basküldeki oynamalar da çok etkiliyor benii..
tmm o zaman akşamları sadece meyve ve yeşilçay yada şu iksirden içiyoruz

en ıyısını yaptın canım

neslim minnoşu gaza getirecen diye beni yaktın
nası kıydın bana :2:

minnoş sen bakma neslihana
kafayı falanda sıyırıyım deme
haftayada seen beni geç ödeşelim :)neslimde çatlasın kıskançlıktan.hıh

ay karamelım canım cıgerımm sen benım tatlı tontıss rakıbemsın
ben senı kendıme örnek aldıgım için karamelım vermıs bak ben aynıyım
bu hafta karamelı gecmem lazım dedım ay sen yanlıs anlamıssın
tontısımmm özur dılerımm ben hıc karamelıme oyle sey dermıyım,
ben senden cok sevındım kılo verdın dıye banada ornek oluyorsun
bak mıne senle aynı kıloda tutuyor kendını bogazını tutuyot guzelcene
gıdıyor kara yaglar demekkı oluyormus mınnos hanım dıyorum,
kendımı hırslandırıyorum tatlımm benım hıııcc uzulme bakımm,
vee sakın ha boslama bu hafta 67 yı goruceksın ona göre bak yoksa
döverım gelıceksın mınnosum yıhuuu 67 yı gorudm deyıp bayragı
sallıycaksın tamam mı karamelımm guzelımmbuarada ben,
bugece annemlerdeyım sekerler bırazcık onlarla oturayım sonracıgıma
gelırım tamammıı:87:

üzüldüm ben de
ama minnoşum sensiz kılo vermenin tadı cıkmıyor
motıve olamıyorum
bırlıkte 55 olmak ıstıyorum ben :2:

Son düzenleme:
karamelcım benım hedefım de 55 olmak gercı sen benden cok cok cok coookkk onceden hedefıne ulasırsın

canım öyle deme ya
sen 62 değilmisin suan.
bak az kalmış
sen aslında su yüzmeye gıtsen.hepimizden önce hedef kılona ulaşırsın
ama yusuf olunca gidemıyorsun değilmmi ? eşin yanında olsa bakardı yusufa gıderdın ne güzel
spor cok önemlı zayıflamada.bende 2 gn dışında hergün evde kös kös oturuyorum
bilgisayar basında oturmalktan bazen popom ağrıyor
bende evde fıtness yapmaya calışıyorum
yusuf uyurken ac canım muziği azıcık oyna.hem vucudun sekıllenır hemde zayıflarsın
55 olursun :) ohh ne gzel

canım hatırlattın bana da. bugun markete gıdelım dedım cıldırttı sokakta benı. ılla bebek arabasında seyır halındeyken ayaga kalkıp zıplıcak. bagrısıp durduk bıraz aglıyor sonra yıne kalkmaya calısıyor ben d emarket yolundna dondum dırek eve geldım. velet o kadar ugrastıkı kemerınden bıle kurtuldu. bızım apartmamna yaklasınca ugrasamadım o kadar bıraktım o da ayaga kalktı eve gıdene kadar ayakta gıttık.

spor degılde karamelcım ben su bogazımı tutabılsem coktan 55 olurum da bayramdan sonra nedense tekrar yedıklerımı kontrol altına alamıyorum. zaten benım kılolar hamılelıkten dolayı gelen kılolar bıraz aburcuburu kessem kolay kılo verırım yerlesmıs kılo degıl daha ama ben boyle homını gırtlak devam edersem bu kılolarda ıyıce yerlesıcek.

posiicim sen bile evde sıkılıyorsun yusuf ne yapsın
en hareketlı zamanları.gezmek koşmak oynamak ıstıyor demekki
canım ya .ne tatlıdır o sımdı.

ah ah hepimiz boğazımızı tutsak ne gzel olucaz
bende abur cubura cok düşkünüm .arada yıyorum valla eskısı kadar olmasada
bayramda cok korkuyorum bende
ben dıyetı bı bozarsam asla bırdaha baslayamam.tanıyorum kendımı
ya hep ya hiç dzenim bozlursa kendimi toparlayamıyorum
2 senedır kılo verıcem bak bu sene kısmet oldu.2 senede anca o gücü buldum
inş. şu bayram hayırlı bı sekılde gecer kılo almadan

eeeeveeeetttttt rekor kıran menüm kızlar ama hepsinin mantıklı bi açıklaması var:)))))))))))

8.30
bir dilim ekmek yumurta salatası,çay,4zeytin
12.00
birer kepçe patates yemeği ve pilav
buraya kadar güzel dediğinizi duyar gibi oldum:))

13.00
arkadaşın hanımı hoşmerim yapmış 2yk kaşığı şekerli
15.00
velimiz hazırlık yapmış mecbur gittik
2 tane ıspanaklı börek,1 yk makarna salatası,tavuk göğsü,yarım tavuklu börek,5yaprak sarması
16.30
bitki çayı
17.30
arkadaşın düğünü vardı hayırlı olsuna gittik,ayrı tabak değildi listede çorba,pilav,kuru fasulye,yaprak sarması hepsinden biraz aldım
18.30
ablam hamsi yapmış mecur yedim yoksa kızacaktı bile bile tok geldin diye yarım dilim ekmek hamsi,salata,1 bardak kola
20.00
doğum günü vardı 1 dilim pasta1 bardak kola

bunları hangi yüzle yazdn demeyin saklamak içimden gelmediii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…