- 8 Ağustos 2008
- 34.645
- 39.012
Canım ben katılmıyorum bu görüşüne..canım hayvansal yağlar , tereyağ, kokoreç , kelle paça, beyin kavurma vb. yüksek yağ içeren hayvansal proteinlerdir ama onları diyet boyunca yemiyoruz, kilo koruma döneminde yiyebiliriz tabi, zaten kilo vermeye çalışırken neden tereyağı yiyelim ki zaten vücudumuz yeterince yağlı, ayrıca bu besinlerin tüketimi fazlaysa karaciğer pankreas yağlanması damar tıkanıklığı gibi sorunlara yol açar, bitkisel yağlar mesela zeytinyağı, bağırsak hareketi sağlar,cilde iyi gelir sağlık deposu ama onun bile ölçüsü var diyetteyken gereksiz yağlı besin tüketmeye gerek yok, mesela ben doktoruma Hindistan cevizi yağı kullanayım mı dediğimde bana gülmüştü neden demişti,yağa intiyacın mı var demişti, doğru hakikaten, sadece zeytinyağı tüketmekte fayda var, olabildiğince yağsız et, kıyma, yumurta , tavuk balık, balıkda mesela yağ var mı ne kadar sağlıklı bir besin kaynağı.Et süt yumurta balık ürünlerine yönel bence canım, yani diyet süresince kelle paça yok:) kilo verirsin 7,8 kilo kendini ödüllendirmek için yiyebilirsin.
Kilo verirken hayvansal yağlar da, sakatat da tüketilir.. Bizim için tehlikeli olan margarin yağlarıdır..
Hayvani yağlar, zeytinyağından bi tık önde kasları beslediği gibi kemikleri de besler..
Bize zararlı olan şeker ve beyaz un ikilisi..
O yüzden diyet yoğurt yerine ev yoğurdu tercihimizdir. Zaten tüm diyet ürünler ve paketli gıdalardan uzak bir şekilde sağlıklı beslenirsek hedefimize daha doğru bir şekilde ulaşırız.