2.Evlilik sorunsalı

Bir evde bir erkekle yaşamak ne demek biliyorsunuz? mutsuz olmuşsunuz ki boşanmışsınız.
dünyanın en iyi iki insanını bir eve koyun ve onlara sorumluluklar verin onlar da çatışacak. fakat uzlaşmak her çatışmanın sonrasında beklenen.
siz adamın çocukları yüzünden de çatışacaksınız. bu çatışma durumunda koruma içgüdüsü taşıyan eşiniz size üzüleceğiniz bir cümle sarf edecek. basit bir cümle olacak ama size fazla gelecek. pms döneminiz olacak. hamile olacaksınız. ya da yeteri kadar sevilmediğinizi düşüneceksiniz.
hepsini yaşıyoruz.
biz öz çocuklarımız sebebiyle öz babaları ile sorunlar yaşayabiliyoruz. çözüyoruz bir şekilde. kırılıyoruz da. ancak çocuklar bizim olunca kırgınlıkları büyütmüyoruz. çocuklar başkasının olunca kırgınlıklar büyür. çünkü biz hep eşimiz için en olmak isteriz. en sevdiği...
çocuklar da en sevdiğimiz olur. ki bu çocuklar annesiz tek ebeveynleri babaları en sevilen olmalılar zaten. ihtiyaçları var.
siz onları çok sevseniz de aranız iyi olsa da eşinziin bazı tavırları sizi o kadar kıracak ki o kırgınlıklar büyüyecek. affedemeyecekseniz.
her şeyin mükemmel gitme ihtimali yok mu?
yok!
sefa sürmeye gelmedik. herkesin hayatında sorunlar var. göz göre göre sorunların ta baştan oluşacağa hayatlar için durup düşünmeliyiz derim.
çok mu aşıksınız?
aşıksanız da bir durup düşünün ve vazgeçin.
aşk bitiyor.
çok çok çokkkkk alkışşşşşşş, mükemmel anlatım. Emeğinize, harcadığınız dakikalara sağlık. Ohhh beeee vallahi bu yazı da gözünü açmazsa konu sahibinin daha da bişey yazmam

Niye bu kadar size zor geldi ki ?
Wow kendine özgüveni tam bi serseri ruh yazacağımı sanıyorsun ama avcunu yala…

Baya baya kendinize özgüveniniz yok sizin ki…

Size yazılan bir yorumu neden size o kadar zor geldi ki cevabını yazıp o müthiş egonuzu okşuyorsunuz. Halbuki bana kendi çocuklarım neden zor gelsin, zor olsa bile bana bir güldüğünde unutuyorum. Siz o çocukların annesi değilsiniz. Size acı ama gerçek zor gelecek.

Sizin yazdığınız yaşlar bile doğru değil ki…

Çocuk bakmak size kolay, siz kolay kolay bakın.

Hiç kusura bakmayın. Siz annecilik oynayacaksınız diye size kimse bu platforma wooooow çekmez.

9 ay kendi öz çocuğunu karnında taşımış, minicik bir can büyütmüş, gecesini gündüzüne katmış, ilk size anne demiş, ilk gülücükleri size atmış, geceleri hastalanıp sanki siz bakmışsınız.

Bezden kurtulmuş 3 yaşını geçmiş. Hazır çocuklara kendini anne sanarak pardon emanet sanarak etraftan alkış mı toplayacağını sanıyorsun.

Artık devir değişti biliyormusun, 25 yaşında cocugu olmayan bir kadın acaba neden böyle bir evlilik yapıyor deniyor. Sizde ne güzel bir yaklaşım denecek sanıyorsunuz.

Ben neler gördüm, kendi çocuğu olunca diğer çocuklara değişen… Eşi cocuklarına ilgi gösterince kıskançlık krizlerine giren ki adamın eşi ölmüş cocukları anasız kalmış. Siz her zaman ikinci planda kalacaksınız.

Siz bu platforma fake konu açıp dalga geçseniz dahi bu konuda size kimse alet olmaz, cocukların yaşlarını yanlış yazmandan şüphelendik.
Cevaplarında çok garip fake konusun.

konuyu destek görmek için mi açtınız? aslında karar verdiniz de kararınızdan duyduğunuz şüphenin bilinçaltında kalan kısmı ile mücadele mi edemiyorsunuz?
insanlara sinirlenmeyin.
yargılanacak konumda değil konunuz. insanlar yaşanmışlıklar üzerinden size son pişmanlık neye yarar diyorlar.
yargılanmış gibi geldiyse bazı yorumlar kendinize dönün. yargılanacak neyim var deyin.
ahlaki bir sorun değil.
kimseye zarar verici bir eyleminiz yok.
biz sadece yolun başında ihtimalleri söylüyoruz. çünkü çok zor bir yola çıkıyorsunuz.

Bilmiyorum hanımefendi 2021 de vefat etmis galiba net tarihini hatırlamıyorum
Daha cocugun yasini bile bilmiyorsunuz. 2 yas ile 3 yas arasinda daglar kadar fark var. Cocuklarin beyin gelisimi cok hizli. 2 yasindaki bir cocugun bilgi birikimi ile 3 yasindaki ayni degildir. Biraz olsun umrunuzda olsa burada 5dk da celiskiyi farkeden uyelerden once siz cocuklarin yasinin tutmadigini farkederdiniz.

Karısı 1,5 yıl önce ölen çocuklu erkekler bedava bakıcı için 2.ye çocuksuz bir eş arıyorlar. 25 yaşında 2. evlilik için hiç doğru bir karar değil bence. Maddi durumunuz kötü de adamın durumu iyi olması mı bu kadar gözünüzü boyadı anlamadım, çocuklar emanetmiş doğurmak zorunda kalmayacakmışsınız falan tuhaf hayaller kuruyorsunuz. Kendi çocuğunuz olmasını istemiyorsanız çocukları ne kadar seviyorsunuz da başkasınınkilere bakmaya bu kadar heveslisiniz.

Siz kararınızı zaten vermişsiniz ,ayrıca kendinizle çelişiyorsunuz hani birinin vasıtasıyla tanışmıştınız.
birisinin vasitasiyla biriyle tanıştım

Bilmiyorum hanımefendi 2021 de vefat etmis galiba net tarihini hatırlamıyorum

1.5 yıl olmuş sanırım

Çalıştığım okuldaki müdür yardımcısı ve biliyorum !

Arkadaşlar ön yargı ile yaklaşmayın lütfen hemen evlilik yapacağım diye bir şey yok çocukları emanet olarak göreceğim inşallah

Ön yargı değil tecrübe.
İnsan çocukları sever eder ancak biri çocuklu biri çocuksuz olan ikinci evliliklerde sorunlar neredeyse aşılmaz hale geliyor. Ki yaşınız birinci evlilik için bile erken iken tek seçeneğiniz buymuş gibi davranmayın derim.

Çalıştığım okuldaki müdür yardımcısı ve biliyorum !
E önce birisi vasıtasıyla tanıştım dediniz.
Şimdi de çalıştığım okulun müdür yardımcısı diyorsunuz. Bu nasıl bir celiskili ifade anlamadım ?
Ayrıca çocuklar çok küçükler ben sırf çocuğuma kötü davranılır diye onlar biraz büyüyene kadar evlenmeyi düşünmezdim.
Kaldı ki karısı daha öleli çok olmamış.
Ben bosanali 3 yıl olacak nerdeyse çocuk vs yok ona rağmen 2.evlilik için acele etmiyorum.
Sizin ne bu aceleniz ?
Adam da sizde çok acele ediyorsunuz evlenmek için ne gerek var aceleye ?

25 yaşında 2. evlilik düşünüyorsunuz ve hem de 2 çocuklu bir adamla. Bence siz bu zihniyetle en az 3 defa daha evlenirsiniz.

2.evlilik yapmayı düşünüyorum ilk evliliğimden çocuğum yok birisinin vasitasiyla biriyle tanıştım adamın karısı üç yıl önce kovitten vefat etmiş adam okulda müdür yardımcısı durumu iyi iki evladı var biri 2 diğeri 4 yaşında 25 yaşındayım tavsiyelerinizi bana verebilirmisiniz rica etsem ne gibi zorlukları olacak böyle bir topa gitmelimiyim
İsterse bakan olsun yine iki cocuklu adamla 25 yaşımda evlenip sorumluluk altına girmezdim

2.evlilik yapmayı düşünüyorum ilk evliliğimden çocuğum yok birisinin vasitasiyla biriyle tanıştım adamın karısı üç yıl önce kovitten vefat etmiş adam okulda müdür yardımcısı durumu iyi iki evladı var biri 2 diğeri 4 yaşında 25 yaşındayım tavsiyelerinizi bana verebilirmisiniz rica etsem ne gibi zorlukları olacak böyle bir topa gitmelimiyim
Çocuğunuz yoksa bence çocuğu olan biriyle evlilik yapmayın ya da çok iyi düşünün, ben yapabilir miyim diye
çünkü çevremde gördüğüm kadarıyla sonradan sorun olabiliyor.

X