- 25 Nisan 2014
- 1.799
- 4.784
- 208
Kimse doğurana laf söylemiyor, kimsenin haddi değil. Benim merak ettiğim e madem hayatınız mahfoldu niye ikinciyi üçüncüyü yapıyorsunuz, zorla mı? Bu yani... Kardeşim ben yaptım ohhh mis gibi hayatım o yüzden iki de yaptim üç de ,diyeni alnından öperim helal olsun..Konuyu baştan beri takip ediyorum. Tek çocukla, yardımcısız yeri geliyor dibi görüyorum yeri geliyor göğe çıkıyorum. Stabil olmuyor, düzeni istediğin kadar kur yıkılıyor, sallıyorsun kendi kendine düzeliyor falan. Ev işi vsde gündüz 1 saat uykusunda oluyor. Yardımcı falan hiç almadım evime. Evimde yabancı istemiyorum. Çocuktan bağımsız olarak bu. Çalışan arkadaşlarım genelde daha rahatlar. Çünkü TV karşısında çocuk bakmıyorsan sistem daha komplike işliyor. 2 yaşa doğru rahatlıyorsun cute. Küçüğü asıl bunaltıyordur, daha bağımlıdır. Sanırım dişler tamamlanıp, bezi bırakıp, kreşe başladığında bir kaç sene komple rahata ereceğiz. (o arada ikinciyi yapar kendimi kısır döngüye sokarım beni bilen bilir ajsjajsjja)
Bu arada sonlara doğru konu mükemmel uçmuş.
Millet doğurmayıp burada doğurana laf söyleyince eline ne geçiyor bilmiyorum. Hani kendi adıma söyleyeyim bugüne kadar kimseye niye doğurmuyorsun demedim, kendimde o haddi hiç görmedim. Tersi için de herkese temennim aynı.
Kimse doğurana laf söylemiyor, kimsenin haddi değil. Benim merak ettiğim e madem hayatınız mahfoldu niye ikinciyi üçüncüyü yapıyorsunuz, zorla mı? Bu yani... Kardeşim ben yaptım ohhh mis gibi hayatım o yüzden iki de yaptim üç de ,diyeni alnından öperim helal olsun..
Ya ne mutsuz bu insansın Sen! Çok şükür çocukta büyütüyorum.. ogretmenimde aynı zamanda..ve proje kordinatörüyüm.Aktif faydalı işler yapıyorum.Hepsini basarabiliyorum.Sense bencilliginle bogul.Başkalarıyla savaşmaktan vazgeçip işine gücüne bak..Napiim benim de sevgim taçsız olsun.. İnci tanesinin annesi,kocişkosunun kıymetlisi.
Ben hıc bır yardım almadan bakana , benden daha zor duruma dusene, daha cok cocugu olana,çalışana veya calısmayana (mesela 4 cocuklu bır calısan bayan yazdı , dıbım dustu ) hepsıne saygı duyuyorum ve anlıyorum . Ama dedıgınız gıbı herkes kendı yasadıgını bılıyor. Benım bu dongude en cok kafamı attıran kendım adıma gecırebılecegım vakıtımın kalmaması. Hepı topu bır tane dızı ızlıyorum ıstanbullu gelın , onuda cocukların ıkısıde yatınca acabılıyorum o bıle yarım sarım. Ama sıkayet degıl, olur yanı boyle seyler oyle bır mutsuzluk ıcermıyor. Sadece bana zaman kalsın ıstıyorum .Katiliyorum Sinsirella.
Konu sahibi, maddi sIkInti yok, anne yardimci, es yaridmci, eve yardimci geliyor...
Bence sukredilecek bir durumdasiniz :)
Elbette insanin alistigi bir duzeni, rutini var, birinin rahatca yapabildigini, kolayca ulasabildigini digeri yapamiyordur diye otursun haline sukretsin demem hic ama sizin durum cok vahim degil aslinda.
2-3 cocuklu olup her isi kendi yapan, esi yardim etmeyen, maddi acidan zor durumda ve calismak zorunda olan, yardimcisi olmayan kisilere hayret ediyorum ben asil, nasil yetistiriyorlar her seyi.
Valla zor.
Annem yanında bırı olsun ıstemıyor, hatta temızlık ıcın kadının gelmesınden bıle ınanılmaz rahatsız oluyor. Ben kadınla sureklı ıletısım kurmak zorunda kalıyorum dıyor, kafası kaldırmıyor.Hafta içi her gün gelecek yardımcı bayan almayı düşünsen,
Zorunluluk için çalışmıyorsun sonuçta ve maaşının iyi olduğunu söylemiştin, çok rahat edersin.
Senin evde olduğun günler ev işlerini halleder, sen yokken bebeğe bakar akşama 1 tencere yemeğin hazır olur.
Hafta sonu çok bunalıyorsan anneni çağırma şansın olur.
Kıskansam yaparım yani..he çok mutsuzum he..Ya ne mutsuz bu insansın Sen! Çok şükür çocukta büyütüyorum.. ogretmenimde aynı zamanda..ve proje kordinatörüyüm.Aktif faydalı işler yapıyorum.Hepsini basarabiliyorum.Sense bencilliginle bogul.Başkalarıyla savaşmaktan vazgeçip işine gücüne bak..
Içten içe anne olanları kıskandığını o kadar belliki..cidden ruh dengen normal değil.
Daha 1.yi doğurmadan ben de 2.yi düşünüyorum.Kimse doğurana laf söylemiyor, kimsenin haddi değil. Benim merak ettiğim e madem hayatınız mahfoldu niye ikinciyi üçüncüyü yapıyorsunuz, zorla mı? Bu yani... Kardeşim ben yaptım ohhh mis gibi hayatım o yüzden iki de yaptim üç de ,diyeni alnından öperim helal olsun..
Senden bunu duyunca benŞahsen daha 1.yi doğurmadan ben de 2.yi düşünüyorum.
Mantığım şu "benim hayatım zaten bitmiş bari kardeşi olsun"
Benim adıma üzülmeyin.. Biz ne yasliligimizi garantiledik ne başkası üzerine mutluluk kurduk..sevgimizi bir inci tanesi ile taclandirdik..zaten mutluyduk.. kutlulugumuza neşe kattık.. sizin gibi ruhsuz biri ile daha fazla yazısmak istemem.
Inşallah ama inşallah hiç bir zaman bu duyguyu tatmaz anne olmazsınız.. amin
Ya hayır belkıde benım konusmam boyle bılmıyorum, ben baya agladım bu konudan oturu. Bırı dedı ya ıstanbula yenı geldın adapte mı olamadın , sanmıyorum tekırdagda resmen koy gıbı bır yerdeyız ne bır carsısı var ne bır cafesı o kadar sıg o kadar gencler tarafından tercıh edılmeyen bır yerde,tatil diyemeyiz ona. Ben oradan dondum 4 gun sonra ıse basladım.Yani diyo ki yazın tatilde yazlıkta falandım işte napcan
Cute yıllardır böyle konular açtığına göre sanıyorum farkında değilsin (yani bence öyledir), sen baya baya şikayet eder gibi yapıp övünüyorsun ayolSonra da kızıp üyelik iptali falan yaptırıyosun periyodik olarak. İnsan dönem dönem yorulur insanlık hali, böyle zamanlarda sahip olduklarına odaklanarak şükretmeni önerebilirim ancak. Yoksa ev mürebbiye kaynarken (biz de mübalağa yapmayalım mı) ayh yoruluyorum şekerim diye diye yaşanmaz ki, hayattan lezzet alınmaz böyle. İnstada zeynep girginin bir tiplemesi var, sofili anne diye aynı o gibi oluyo sonra.
Yok aksine o şahsa dua ettim ben..beddua degil.Sizinle aynı düşüncede olmayan insanlara beddua etmek de neyin nesi? Hele ki böyle bir konuda. Madem bu kadar iyi bir duygu inşallah siz de tadarsınız demenizi beklerdim.Ayıp yahu.
Heh işte böyle ya:))) En acıma azından durumun geyiğini yapabilsin.Daha 1.yi doğurmadan ben de 2.yi düşünüyorum.
Mantığım şu "benim hayatım zaten bitmiş bari kardeşi olsun"
benım o zaman 1 cocugum vardı , kuzenıme kahve ıcmeye gıdecekken bıze sey dıyordu . Su su gunlerde gelmeyın dızım var , ızlıyemıyorum sız varken .Yok aksine o şahsa dua ettim ben..beddua degil.
Çocuğu hayatı karartan bişey olarak gören ruhsuz birine güzel bir dua.
Ya tek çocuk bana hep zor gelmiştir, oynayacak kimse olmadığı için sürekli anneye veya babaya yapışma modundalar. O yüzden 1-2 sene sonra ikinciyi de yapayım da kavga ede ede büyürler artıkSenden bunu duyunca benSuanda hormonlarından boyle hıssedıyorsundur herhalde dıye dusunuyorum ya. Gecenlerde 22 yasında bır kız gordum. 3 tane cocugu var. Buyugu 15 aylıkken ıkızlerı dogmus.
Ben bu kadar yardıma ragmen , kendıme vakıt ayıramıyorsam bu benım becerıksızlıgım herhalde dıyorum bılmıyorum. Veya benımde ruhum cekıldı , öldümde farkında degılım bılmıyorum .Kıvırmam lazım bu ısı
Bakın benim çocuğum yok o yüzden çocuğu hayatı karartan bir şey olarak görmenin sebebi demek ki anlatanlardan dolayı,tecrube etmedigim bir şeyle ilgili fikir sahibiysem anlatanların yalancısıyım demek ki.. Bu konuda bile kadınlar öyle şeyler yazmış ki... Eee madem hayatınız karardı niye ikinciyi yaptınız deyince ruhsuz ben mi oluyorum...he belli ki siz çok mutlu memnunsunuz ne güzel size kimse niye yaptın diyemez iki de yapın üç de..Yok aksine o şahsa dua ettim ben..beddua degil.
Çocuğu hayatı karartan bişey olarak.gören ruhsuz birine güzel bir dua.
Yok aksine o şahsa dua ettim ben..beddua degil.
Çocuğu hayatı karartan bişey olarak gören ruhsuz birine güzel bir dua.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?