2 çocuklu çalışan anneler, ne zaman dinleneceğiz ?

Ya aslında çocuk yapmayanların çoğu da dünyayı dolaşıp, delice eğlenmeyebiliyor...Ya da çocukluların hepsi çilekeş olup eve hapsolmuyor,dünyayı da gezebiliyor :) (Dünyayı gezmek te herkese aynı oranda keyif vermeyebilir,bu da ayrı bir konu gerçi.)

Yani şöyle olursa şöyle olur diye bir kesinlik yok esasında.Biraz kişinin kendiyle,hayattan ne istedigiyle alakalı bir durum.
Evlilik için de aynı şey geçerli.

Çocuk sahibi olmak mutlak mutluluk sebebi değil ise çocuksuz olmak ta degil.

Yine de yıllar sonra "keşke dogursaydim" diyenlerin sayısının,"keşke doğurmasaydim" diyenlerden oldukça fazla oldugunu görüyorum :)

Size son paragrafınız hariç katılıyorum.
"Keşke doğursaydım." demek "Keşke doğurmasaydım." demekten daha kolaydır her zaman. Hiçbir ebeveyn öyle kolay kolay çocuğuyla ilgili pişmanlığını dile getiremez, bunu da unutmamak gerekir bence.

Gençliği yakmak ne demek..sizin bu mesajinizi okurken kızım dans ediyordu onu izledim içim cız etti..adiniza üzülüyorum böyle bir sevgi tadamayacağiniz için.. o benim dünyam herşeyim nefesinm.. .ömrumu adarım ona gerekirse gençlik yakmak ne demek.
Şimdi böyle konuşuyorsunuz ama ilerde ne etmek istediğimizde daha iyi anlarsiniz

Dahada öte bi duygu inanın..30 yaşında anne oldum ben.
Isterseniz daha uzun yazabilirim..Anne olmak bence bu lütuf ve herkese nasıl olmamalı

O pişmanlığı gerçekten yaşadığı halde dile getiremez mi diyorsunuz yani ?

Ya bilmiyorum istisnalar hariç tabi hayırsız evlat vs. Ama isteyerek çocuk sahibi olup,ona bakıp buyuttukten sonra "keşke doğurmasaydim " diye yürekten pişmanlık duyan anne var mıdır? Varsa da , yapmadığı için pişman olanlardan fazla değildir bence.

Çok güzel demişiniz, aynen ben de tek çocuğum ve yurtdışında yaşıyorum anam babama bisey olsa allah korusun yanlarında mıyım? Hayır...

Biz iki kardeşiz, annem babam anlaşamayan aslında sadece "bizim için" boşanmayan insanlar. Tek umutları erkek kardeşimdi. O da yurtdışında yıllardır ve oraya yerleşti, annemlerin umutları yıkıldı :) Şu an tek amaçları benim ve bana o kadar baskı yapıyorlar ki anlatamam nefes alamıyorum bazen, gelmiyorsun gitmiyorsun, kocan aramadı napıyorsunuz aranız mı bozuk yani fenalık geçireceğim tek hayat amaçları benim. Ki bana da asla böyle ilgi göstermezlerdi, şu an başka tutunacak dalları yok. Alın işte beni ne kadar boğuyorlar görün. Oysa bir hobileri olsa kendi başlarına mutlu olsalar...Annem şimdi deli gibi torun istiyor neden kendine meşgale bulmak için...

İçten öyle düşünenler fazla mıdır değil midir ben bilemem ama sadece başka insanlar içinde dile getirmeye çekinirler. Burada bile birkaç konu gördüm kim ciddi şekilde çocuğundan şikayet etse topa tutuldu. O yüzden diğer insanların yanında pişmanlığı dile getirmek zordur.
Öte yandan doğurmadığına pişman çok anne var bu da doğru.

Dün duydum ben bankada mesela bir teyze keşke anne olmasaydım dedi, ki bu kızının her derdine koşan bir kadın ama o kadar yıpranmış ki. Teyze çok açık sözlü ama bence çoğu kişi istese de söyleyemiyor.

Ben de inanın sizin adınıza çok üzülüyorum. Mutluluğu başka birine bağlamış herkese üzülüyorum.

İnternette yazın çıkıyor pişman olanlar, çünkü kimliğini açık ederek söyleyemiyor insanlar burda bile çocuk istemiyorum diyen taşlaniyor. Düşünsenize bunu da yaptık ama ah şimdiki aklim olsaydı dediğini bir kadının alenen ,mahfederler onu ne kötü analigi kalır ne caniliği...

Aynen yani nedir olayı bu kadar kutsamak, dünyanın öne önemli şeyiymiş haline getirmek. Siz öğretmensiniz sanırım, yeni nesili daha iyi bilirsiniz, bir de böyle aşırı aşırı ilgili bir ebeveyn profili oluştu, minnacık çocukların gitmediği kurs, aktivite, bilmem ne kalmıyor...

Konu sahibini de biliyorum mesela aşırı derecede ilgili çocuklarıyla, onlardan daha çok okula gidiyor gibi geliyor bana konularını okurken.

Allah isteyeni anne yapsin o yuzden.. ben dua ederken boyke ediyorum

Ayrica yaslaninca yanliz kalirim korkusuyla yapmadik bebegimizi cok ur..askimiza ortak bir parça katmak ve ona hayat vermenin mutluluğunu tatmak istedik.
Diyeceğim ama siz anlamazsiniz

Konuyu baştan beri takip ediyorum. Tek çocukla, yardımcısız yeri geliyor dibi görüyorum yeri geliyor göğe çıkıyorum. Stabil olmuyor, düzeni istediğin kadar kur yıkılıyor, sallıyorsun kendi kendine düzeliyor falan. Ev işi vsde gündüz 1 saat uykusunda oluyor. Yardımcı falan hiç almadım evime. Evimde yabancı istemiyorum. Çocuktan bağımsız olarak bu. Çalışan arkadaşlarım genelde daha rahatlar. Çünkü TV karşısında çocuk bakmıyorsan sistem daha komplike işliyor. 2 yaşa doğru rahatlıyorsun cute. Küçüğü asıl bunaltıyordur, daha bağımlıdır. Sanırım dişler tamamlanıp, bezi bırakıp, kreşe başladığında bir kaç sene komple rahata ereceğiz. (o arada ikinciyi yapar kendimi kısır döngüye sokarım beni bilen bilir ajsjajsjja)
Bu arada sonlara doğru konu mükemmel uçmuş.
Millet doğurmayıp burada doğurana laf söyleyince eline ne geçiyor bilmiyorum. Hani kendi adıma söyleyeyim bugüne kadar kimseye niye doğurmuyorsun demedim, kendimde o haddi hiç görmedim. Tersi için de herkese temennim aynı.

Valla onu ben de çok merak ediyorum. Ben mesela şuan asla 2.çocuğu düşünmüyorum. Çocuk büyütmek çok büyük bir sorumluluk her şeyden fedakarlık etmek gerekiyor. Galiba 2. çocuk genelde kardeş olsun diye yapılıyor.

Ben de inanın sizin adınıza çok üzülüyorum. Mutluluğu başka birine bağlamış herkese üzülüyorum.
Benim adıma üzülmeyin.. Biz ne yasliligimizi garantiledik ne başkası üzerine mutluluk kurduk..sevgimizi bir inci tanesi ile taclandirdik..zaten mutluyduk.. kutlulugumuza neşe kattık.. sizin gibi ruhsuz biri ile daha fazla yazısmak istemem.
Inşallah ama inşallah hiç bir zaman bu duyguyu tatmaz anne olmazsınız.. amin

Napiim benim de sevgim taçsız olsun.. İnci tanesinin annesi,kocişkosunun kıymetlisi.

Doğrudur,bakın yapanlar da taşlaniyor ama :)

Benim çocuğum yok, tam zamanlı yatılı bir yardımcım var, ev ile hep o ilgileniyor sağ olsun yeri geliyor otel gibi kullandığım oluyor evi. Ama benim de işim çok yoğun, gecem gündüzüm yok. Bu nedenle çoğu işim sonraya kalabiliyor.
Bana sorarsanız evde kaldığınız bir günde de bakıcı gelsin. Kişisel işlerinize vakit ayırırsınız, psikolojiniz daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…