• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 çocuklu çalışan anneler, ne zaman dinleneceğiz ?

doğru tespit sinsirellacığım ben 2. katogoriyim ama insan hep kendi uğraştığını görüp en çok kendi uğraşıyor sanır ya. birde çocuk faktörü var çocuğu uyuyan yumuşak huylu anneler şikayet edince bende delleniyorum kaldıki ben kızım kucağımda wc ye giden annelerdendim.
Şükretmemek kötü birşey işte
Çocuklarla uğraşmaktan saçımı tarayamıyorum diyen annelerin yanında manikür yaptıramadım diye dert edenleri görünce gülesi geliyor insanın.

Çok güzel bir benzetme

Çok tuttum

Burada da yazarım bundan sonra ama ismi unutur bir arkadaş derim telif Hakkı isterseniz özelden yazın :)))))

Teşekkür ederim
Önemli olan insanlığa fayda sağlamak, anonim olmayı kabul edebilirim bu uğurda güle güle kullanın :D

Tabiki bu düşünce de biri anne olmasın..bir can yetiştirmenin lütfunda erişmesin..
Evliliğinin ilk 4 yılı çocuk yapmadım.Covuksuz hayatında çocuklu hayatında tadını biliyorum.Evet eski günleri özlesemde asla geri dönmek istemenin sebebi kızım..muthiş bu neşe heyecan kattı hayatımıza..evet zor tabi..Ama hayat enerjimi boş,günü anı yaşama eğlencelerini ayırmaktansa kızımı büyütüyorum..ve bence büyük bu lütuf bu.
Hep böyle bebek kalmayacak ki..büyüyecek elbet..o zaman bu başka keyifli olacak..
Bu tanıdığım var 60 yaşında bakımlı bir bayan..hic çocuk yapmamış,ve inanılmaz pişman..cok yanlız..yilların bıkmışlıği üzerinde.. yaşıtlarımyaşıtlarıevlatlarinin torunlarının yanında iyice yanlız kaldım diyor.
Bu açıdan düşünürsek bu genç yaşınız bitecek..ve etrafinizdakilerinde aynı bu telaseleri olacak..herkesin bir evladı torunu vs olacak..onlarla ilgilenecekken siz belkide gezmekten bıkmış bir yanlışlığın içinde bulacaksınız kendinizi.
Şatafatlı hayattan örnek verirsek eğer Anda pekkanin bu açıklaması var.
Hayattaki en büyük pişmanlığını evlat sahibi olmamak diyor.
Bu karar alırken ilerisinde düşünmek gerekir zita
Yaşlanınca yalnız kalırım korkusuyla gençliği heba etmek bana göre değil. Çok bencilce bir düşünce. Kimse ileride ne olucak bilemez. Çok çocuklu yalnız kalırken çocuksuz cok sosyal bi yaşlılık geçirenler biliyorum. Çocuk yapsam belki de benden önce ölücek. Siz evlatli torunlu bayram sabahları hayali kuruyor olabilirsiniz yaşlılık için, ben o sabahlarda kargaşadan kafayı yerim,huzurlu sessiz sakin sahil kasabası hayali kuruyorum ben. Neyse sonuç olarak herkes nasıl mutluysa öyle yaşasın da işte çocuklu kadınların anlattıklarından görüyoruz ki mutlu da değiller, sürekli bir şikayet sürekli bir yakınma hali... Yine aynı yere geliyoruz demek ki yaşlılık için gençliğinizi yakıyorsunuz.

Ya valla nasi zevk aliosunuz hayattan bu sekilde? Küçümsemeye demiorum ama bu kadar yorulmaya yasamanin ne anlami var??? Biri anlatsin bana ölüp giderken himm bu anne buna torpil geçelim de demiolar. Harbi bu kadar degecek bisey mi cocuk sevmek.

Çok abarmışsınız bence haftanın üç günü evdesiniz eşiniz yardım ediyor temizlikçi geliyormuş arada bence siz fazla gözünüzre büyütüyorsunız

Yaşlanınca yalnız kalırım korkusuyla gençliği heba etmek bana göre değil. Çok bencilce bir düşünce. Kimse ileride ne olucak bilemez. Çok çocuklu yalnız kalırken çocuksuz cok sosyal bi yaşlılık geçirenler biliyorum. Çocuk yapsam belki de benden önce ölücek. Siz evlatli torunlu bayram sabahları hayali kuruyor olabilirsiniz yaşlılık için, ben o sabahlarda kargaşadan kafayı yerim,huzurlu sessiz sakin sahil kasabası hayali kuruyorum ben. Neyse sonuç olarak herkes nasıl mutluysa öyle yaşasın da işte çocuklu kadınların anlattıklarından görüyoruz ki mutlu da değiller, sürekli bir şikayet sürekli bir yakınma hali... Yine aynı yere geliyoruz demek ki yaşlılık için gençliğinizi yakıyorsunuz.

Geçen gün sırf çocuk için ve yaşlandığımda yanımda çocuğum olsun diye yaptım diyen bir yabancıyla konuşup şok oldum. Evliliğinin amacı da çocukmuş. Bana da bencillik gibi geliyor. Çocuk belki de engelli olacak, belki çıkacak gidecek yurtdışına senede bir zor göreceksiniz, belki habire seyahat edeceği bir işi olacak.
Bana artık evliliklerin çoğu çocuk amaçlı yapılmış maddi ortaklıklar gibi geliyor. Etrafımda çok görüyorum.

Birey olarak mutlu olmanın yolunu bulmalı herkes, yoksa çocuklu-çocuksuz, evli-bekar, yani hangi durumda olsun mutsuz olmaya mahkum oluyor insan.

aslinda bununla ilgili bir sunum izlemistim, burada da cok kez bahsetmisimdir.

Ozetle sunumu yapan kisiler sunu soyluyorlardi.

Cocuk ortalama mutlulugu dusuruyor, ancak mutluluk gel-gitlerini artiriyor, bir an dunyanin en berbat hissini yasiyorken, sadece 1 dakika sonra dunyanin en mutlu insani olabiliyorsunuz. Heyecanli is yani, gencligi yakiyoruz diye dusunmemek lazim, hep genc kaliyoruz diye dusunuyorum ben aksine. Cocujlarla hep bir heyecanli haller,
ve evet o huzuru ariyoruz da, modern dunya insani olarak her seyimiz olsun istiyoruz :-)

Hafta içi her gün gelecek yardımcı bayan almayı düşünsen,
Zorunluluk için çalışmıyorsun sonuçta ve maaşının iyi olduğunu söylemiştin, çok rahat edersin.
Senin evde olduğun günler ev işlerini halleder, sen yokken bebeğe bakar akşama 1 tencere yemeğin hazır olur.
Hafta sonu çok bunalıyorsan anneni çağırma şansın olur.

Geçen gün sırf çocuk için ve yaşlandığımda yanımda çocuğum olsun diye yaptım diyen bir yabancıyla konuşup şok oldum. Evliliğinin amacı da çocukmuş. Bana da bencillik gibi geliyor. Çocuk belki de engelli olacak, belki çıkacak gidecek yurtdışına senede bir zor göreceksiniz, belki habire seyahat edeceği bir işi olacak.
Bana artık evliliklerin çoğu çocuk amaçlı yapılmış maddi ortaklıklar gibi geliyor. Etrafımda çok görüyorum.

Birey olarak mutlu olmanın yolunu bulmalı herkes, yoksa çocuklu-çocuksuz, evli-bekar, yani hangi durumda olsun mutsuz olmaya mahkum oluyor insan.
Çok güzel demişiniz, aynen ben de tek çocuğum ve yurtdışında yaşıyorum anam babama bisey olsa allah korusun yanlarında mıyım? Hayır...

Valla 34 yaşımdayım 5 yıllık evliyim ,konu sahibinin her konusunda kendini hayatını aşırı övüşü gibi olmasın da:) hayatım gerçekten harika, fönüm kişisel bakımım, eşimle iletişimim, uykum, gezmem tozmam on numara. Niye çocuk yapıp bu hayati bozayim buna mantıklı bi cevap veremiyorlar,tek dedikleri şey ama bir gülüşü yetiyor, hiç inandırıcı değil. Yetmiyor ki bu kadar ağliyorsunuz, dışarıdan bakınca hayatı bitmiş, gözünün feri gitmis kadınlar. Doğrusu şu toplum baskısına hayır demek hiç aklımıza gelmedi ya da toplumda statu sahibi oluruz sandık.

Bence çocuk yapmak ya fakirlikten ya zenginlikten. Zenginsen yap bi şekilde bakılır. Fakirler de başka şekilde eğlenmeyi bilmiyor, ya da para yok en temelde. Hop bir gülüşü yetiveriyor. O gülüş olmasa sinemaya gidip eğlencek vakti ve parası yok. Da benim anlamadığım orta sınıfa ne oluyor? Bence çok pis galeyana geliyorlar.

Bence çocuk yapmak ya fakirlikten ya zenginlikten. Zenginsen yap bi şekilde bakılır. Fakirler de başka şekilde eğlenmeyi bilmiyor, ya da para yok en temelde. Hop bir gülüşü yetiveriyor. O gülüş olmasa sinemaya gidip eğlencek vakti ve parası yok. Da benim anlamadığım orta sınıfa ne oluyor? Bence çok pis galeyana geliyorlar.
Sesli güldüm aynen katılıyorum.. Herkesin var lan oha benim niye yok... Bi de kendi çukura kaçan etrafını da kaçırmaya çalışıyor.aaa olmaz yap bi tane ben günümü gördüm sen de görmelisin..

Sesli güldüm aynen katılıyorum.. Herkesin var lan oha benim niye yok... Bi de kendi çukura kaçan etrafını da kaçırmaya çalışıyor.aaa olmaz yap bi tane ben günümü gördüm sen de görmelisin..

:)))) aynen. aa yap canım çocuksuz ev olur mu yap yap derler. Yapınca da sen daha dur bu ne ki!. Bi yürüsün o zaman gör falan. Anlıosun ki sen de beter ol onun gibi diye yap demiş.

Alkjdskldhsa :D

Mecburiyetten çalışılmıyor (paraya ihtiyaç yok)
Eve yardımcı geliyor
Eş ev işlerine yardımcı oluyor
Haftada 3 gün izin
Ne zaman dinleneceğim diye dert ediliyor
İlginç:işsiz:
Maddi sıkıntılar nedeniyle çalışmak zorunda olan
Ev işlerini kendi yapan
Eşi evi işlerine yardımcı olamayan
Haftanın 6 günü çalışıp 1 günü izin yapan insanlar da öldüm de gömenim yok demeleri gerekiyor bu durumda:kahve:
Katiliyorum Sinsirella.
Konu sahibi, maddi sIkInti yok, anne yardimci, es yaridmci, eve yardimci geliyor...
Bence sukredilecek bir durumdasiniz :)
Elbette insanin alistigi bir duzeni, rutini var, birinin rahatca yapabildigini, kolayca ulasabildigini digeri yapamiyordur diye otursun haline sukretsin demem hic ama sizin durum cok vahim degil aslinda.
2-3 cocuklu olup her isi kendi yapan, esi yardim etmeyen, maddi acidan zor durumda ve calismak zorunda olan, yardimcisi olmayan kisilere hayret ediyorum ben asil, nasil yetistiriyorlar her seyi.
Valla zor.

Tabiki bu düşünce de biri anne olmasın..bir can yetiştirmenin lütfunda erişmesin..
Evliliğinin ilk 4 yılı çocuk yapmadım.Covuksuz hayatında çocuklu hayatında tadını biliyorum.Evet eski günleri özlesemde asla geri dönmek istemenin sebebi kızım..muthiş bu neşe heyecan kattı hayatımıza..evet zor tabi..Ama hayat enerjimi boş,günü anı yaşama eğlencelerini ayırmaktansa kızımı büyütüyorum..ve bence büyük bu lütuf bu.
Hep böyle bebek kalmayacak ki..büyüyecek elbet..o zaman bu başka keyifli olacak..
Bu tanıdığım var 60 yaşında bakımlı bir bayan..hic çocuk yapmamış,ve inanılmaz pişman..cok yanlız..yilların bıkmışlıği üzerinde.. yaşıtlarımyaşıtlarıevlatlarinin torunlarının yanında iyice yanlız kaldım diyor.
Bu açıdan düşünürsek bu genç yaşınız bitecek..ve etrafinizdakilerinde aynı bu telaseleri olacak..herkesin bir evladı torunu vs olacak..onlarla ilgilenecekken siz belkide gezmekten bıkmış bir yanlışlığın içinde bulacaksınız kendinizi.
Şatafatlı hayattan örnek verirsek eğer Anda pekkanin bu açıklaması var.
Hayattaki en büyük pişmanlığını evlat sahibi olmamak diyor.
Bu karar alırken ilerisinde düşünmek gerekir zita

İyi de gençken iyi yaşayamadıktan sonra 60 ından sonra yalnız kalsan ne kalmasan ne. En kötü ölürsün bi köşede. 60ında torun sevicem diye dünyayı gezip görememek koymuyor mu mesela? Ben bu hayatta ne gördüm ne biliyorum da çocuk yetiştirebiliyorum nasıl demiyorsunuz? Eleştirmiyorum sadece siz de hayatta deneyimsiz ve görmemiş değil misiniz. Böyle bir neslin devam etmesiyle daha çok mutsuz insanlar yetiştirmek ne sağlayacak.

Son düzenleme:
yazın İstanbulda olmama detayını neden verdiğinizi bi ben anlamadım herhalde.

her neyse, şahsen ev ne hale gelirse gelsin umrumda olmazdı. önemli olan çocuklar ve benim psikolojim, önüne birşeyi koymam. 2 çocukla ne kadar oluyorsa o, evde ipin ucu varsın kaçsın.
Yani diyo ki yazın tatilde yazlıkta falandım işte napcan :KK53:
Cute yıllardır böyle konular açtığına göre sanıyorum farkında değilsin (yani bence öyledir), sen baya baya şikayet eder gibi yapıp övünüyorsun ayol :KK30: Sonra da kızıp üyelik iptali falan yaptırıyosun periyodik olarak. İnsan dönem dönem yorulur insanlık hali, böyle zamanlarda sahip olduklarına odaklanarak şükretmeni önerebilirim ancak. Yoksa ev mürebbiye kaynarken (biz de mübalağa yapmayalım mı) ayh yoruluyorum şekerim diye diye yaşanmaz ki, hayattan lezzet alınmaz böyle. İnstada zeynep girginin bir tiplemesi var, sofili anne diye aynı o gibi oluyo sonra.

:))) cocuk ya fakirlikten ya zenginlikten de orta sinifa ne oluyor ? :)) cok guldum siz cok yasayin emi. :)

Sonra da bu çekilen "cefaların" karşılığı olarak çocuklara bir ömür yapı yapışma, beklentiyi hiç bırakmama, özellikle gelin varsa onu kıskanma sanki gelin onun tek değerli varlığını elinden almış gibi düşman olma. Asla bir hobi, hayvanlara doğaya karşı bir aktivite içinde olmama, çocuklar büyüyünce boşluğa düşüp bu sefer en iyi bildiği şeyi devam ettirmek adına torun isteme...Annem mutlu olsun diye evlenip çocuk yapma.

Lafım meclisten dışarı eminim hiçbiriniz böyle değilsiniz ve olmazsınız bayanlar :)
Eskilerin tek üretimi çocuktu hadi bir nebze anlarsın aşırı düşkünlüğü ama şimdikiler daha fena bence, bütün evren çocuğun etrafında dönüyor falan zannediyorlar.
Yahu eve evcil de alsan en iyi şekilde bakmaya çalışıyorsun, çocuğuna da tabiki de bakacaksın ama insanlıktan çıkacak kadar mı olmalı bu? Hani 6 ay-1 yıl belki kabul edilebilir, dünyaya alışamamış bir bebek, düzen oturmaz vs ama artık bir yerden sonra hayata da dönmek lazım. Bir de ben çile yarıştırmayı ve çekilenleri kutsal bulmayı da anlamıyorum, kuaföre gidemiyorsan, banyoya vakit bulamıyorsan, 2 sayfa okuyamıyorsan bunda övünülecek bir taraf yok. Olması gereken de bu değil bence...

Yani diyo ki yazın tatilde yazlıkta falandım işte napcan :KK53:
Cute yıllardır böyle konular açtığına göre sanıyorum farkında değilsin (yani bence öyledir), sen baya baya şikayet eder gibi yapıp övünüyorsun ayol :KK30: Sonra da kızıp üyelik iptali falan yaptırıyosun periyodik olarak. İnsan dönem dönem yorulur insanlık hali, böyle zamanlarda sahip olduklarına odaklanarak şükretmeni önerebilirim ancak. Yoksa ev mürebbiye kaynarken (biz de mübalağa yapmayalım mı) ayh yoruluyorum şekerim diye diye yaşanmaz ki, hayattan lezzet alınmaz böyle. İnstada zeynep girginin bir tiplemesi var, sofili anne diye aynı o gibi oluyo sonra.
:KK53: mesela mecburiyetten işe başlamamış. ama bunun önünü arkasını doldurmuş. tatili şak diye ima ettiği için öyle dedim :KK53:

Back