2 çocuklu çalışan anneler, ne zaman dinleneceğiz ?

Bakamaz ya , basedemez. Buyugunun kursu dersı ogretmen ıslerı var, kayınvalıdem varken babam gırıp cıkamaz eve. Ben ıkı kardesın gunduzleyın bırbırınden ayrı evlerde olsun ıstemıyorum. Enınde sonunda buyugunu anneme , kucugunu kayınvalıdeme bırakmak zorunda kalırım .

Bırde oyle aramıza bazı mesafeler gırdı , dogumda. Uzak duruyoruz karsılıklı olarak. Allah muhtac etmesın ınsallah ama bakıcı desem esım annem der bılıyorum .

Eşim pek evde olmuyor , işleri yogun yanı bır 2-3 ay boyle devam edecekmıs ondan sonra umarım en azından haftada 1 gun(hafta sonu) duzenlı olarak evde kalır .

bırde kayınvalıde ıle haftada 3-4 aksam beraber yasamayı ben hayal edemıyorum , senınkıler gıttı dımı yoklar sızde artık tamamen

Siz zaten şikayet edenlere söylediniz ama yanlış anlaşıldı bence.

Sizinle aynı düşüncede olmayan insanlara beddua etmek de neyin nesi? Hele ki böyle bir konuda. Madem bu kadar iyi bir duygu inşallah siz de tadarsınız demenizi beklerdim.Ayıp yahu.
:)))) bi de bana kötüsünüz kiskaniyorsunuz falan demiş.. İşte genel anayim ben ana tavrı.. Bizi analiktan soğutan.

Haha:)) gözün aydın minik bir şeytan dunyaya getiriyosun diyebildinizmi peki:)

:)))) bi de bana kötüsünüz kiskaniyorsunuz falan demiş.. İşte genel anayim ben ana tavrı.. Bizi analiktan soğutan.

Benim de çocuğum yok ama genel olarak gördüğüm anneler çocukları konusunda çok hassas...Bilmiyorum belki biz de anne olursak böyle oluruz ama sanki kimisinde de içten gelen duyguları bastırma gibi :)

Bazıları var doğuştan anaç mesela, adeta anne olmak için yaratılmış, onlar her şekilde mutlu olacaktır eminim. Ama bir de gelenek, baskı, çocuk olmalı zihniyetinde olanlar da var bence asıl mutsuz olanlar onlar zaten.

Haha:)) gözün aydın minik bir şeytan dunyaya getiriyosun diyebildinizmi peki:)
Valla dıyemedım . Ama bu tarz gezmelere ve oturmalara cocuksuz gıtmemızı ısterdı. Haklıydı belkı ama o gelmeseydı bız baya kalabalıgız cunku. Iste bırakın neden dısarı cıkarıyorsunuz derdı , evet arada olursa ev oturmasınada cocuk goturmemek bılmıyorum. zaten bırakacak bırı yok o kadar bende,
sımdı o ısı ne yapacak cok merak edıyorum. Bakalım hem calısıp hemde gezerken cocugunu sureklı bırakacak mı , bırakmak ıstedıgınde bırını bulacak mı merak edıyorum. Daha yenı hamıle buarada . Seneye bu zamanlar anlarım

Alışırsın, çocuk değil de iş güç yüzünden de böyle bir konu açabilirdin herkes dönem dönem böyle şeyler hisseder insanız sonuçta. Üç gün tatilin varmış, çoğu kadının böyle bir imkanı yok sadece pazarı olan var. Yapmak istediğin bir çok şeyi yapabilirsin aslında, biraz daha planlı hareket edersen ve çamaşır temizlikle çok fazla meşgul olmazsan kuaföre de gidersin epilasyona da gezmeye de. Evin işi bitmez.

Arada babasina birakip bikac saat arkadasima gittgim oluyor arkadaslarima ama elimi kolumu nereye koyacağimi şasıriyorum..oyle boşluk hissediyorum:))Annelik duygusunu tadan bu yürek zaten diyemezdi o meleği şeytan olarak da göremez:))
O değilde inşallah benimser bebeği valla üzülürüm bebek adına.belki onun içindeki sevgisizligi yok eder bebeği:)

Şimdi normal yazıyorsunuz..kaldıkı ilk anda ben size gayet normal bu mesaj yazsın.Ve zorluklarını elbet olduğunu,çocuklu hayatı da çocuksuz hayatı da iyi bildiğimi söyledim..herkesin kendi doğrusu.. belkide sizin iyice ölçüp tartmanız için örnekler verdim.
Ama siz beni bencillikle suçlayıp yaşlılığın düşündüğüm için gençliğimi yaktğımı söylediniz.beni asla anlamadınız sonrada alaya vurdunuz.bence biz uzlaşmayacagız.konu uzamasin

Yine bir çocuk konusunda analar analığı yağlamis ballamis,çocuk istemeyenleri taşlamiş.Toplum baskisinin bir örneği tam da bu konuda.Bugünlerde okuduğum bir kitap var Tolstoy'un.Orda bir şey geçiyor, diyor ki özetle; "Çocuğunuz olunca ona duyacağiniz sevgiyi,alacağiniz sevgiyi mutluluğu düşünün,bir de çocuğunuza bir sey olduğunda,kaybettiğinizde duyduğunuz acıyı.Hangisi ağır basar?Acı değil mi?Bu bile tek basina çocuk yapmama sebebi olmali." diyor tolstoy abi.Bu da farkli bir bakis açisi.Bence son derece hakli yani.

Son düzenleme:
Çocuk hayatı karartıyor demedi...Madem bu kadar şikayetlenecektiniz niye yaptınız dedi...Şikayet etmeyen mutlu annelere bir şey demedi ki...Siz mutluysanız ne güzel işte Allah daha da mutlu etsin.
Bakın hanımefendi..ilk yorumu ben yazdim. gayet güzel bir mesaj di.
O mesaj üzerine "gençliğimizin yakiyorsunuz çocuk için,yasliliginizi dusunup bencilce davraniyosunuz"diyerek fikirlerini söyledi.. daha doğrusu hiç söylemediği şeylerle suçladı.. etki tepki meselesi diğer yazdıklarında.
Son mesajı tutup bilip bilmeden yazmayın.. aramızdaki tartışmalara karismayin

Peki.

Ben eşin bir kaç gün evde gibi anladım, öyleyse ev işlerine yardımcı olur diye düşündüm.
Benimkiler gittiler ama şimdi çocuk doğunca ben 2 aylıkken işe dönmek durumundayım, kim bakacak bilemiyoruz. Belki yaza kadar yine beraber kalırız ya da 2 aylık çocuğu bakıcıya bırakırım. Hiç düşünmedim bile daha oralarını bi sağlıkla doğurayım da...

Soyle anlatmak lazim galiba adamlara; aksam ya cocukla ilgileneceksin ya evi toplamama yardim edeceksin, ikisini de ben yaparsam isim 11 den once bitmez ve birlikte gecirecek zaman bulamayiz.
Acikcasi esim de ben de butun gunun yorgunlugunu ancak cocugu uyutup evi de en azindan yasanabilir hale getirdikten sonra uzanip biseyler izlerken, sohbet ederken cikarabiliyoruz, baska luksumuz mu var ki, hafta ici ne sinemaya gidebiliyoruz ne dogru duzgun yemege cikabiliyoruz, tek keyif o 2 saat, onu da yaratmak icin birbirimize destek olmak zorundayiz.

4 gun calisip 3 gun evde olmak
Temizligi kadin gelip yapiyor
Yemek 3 gun anneden
Ve agda yapamiyorsunuz bari lazere gidin :)

Ben de Bugün canımdan bezdim dubleks ev ,ikiz çocuk ,vardiyalı iş,yemek,ütü,5 oda 2 banyo temizlemek mahvetti beni izin günüm perte çıkıyorum.Eşime vakit ayırmayı bırak kendime bile bulamıyorum .köle gibi hissediyorum bazen izin günü çocukları kreşe yollamıyorum ki beni daha çok görsünler diye ama iş bitmiyor ki gece oğlum anne iş bitmedi bizimle de oynayamadın dedi ahh oğlum haklısın dedim,bir daha evi dağıtmayın olur mu deyince tamam anne dedi garibim :)

Konu sahibi bosa aglama senden iyisi yok.Zaten bunu da gozumuze sokmak icin acmissin konuyu.Ayyhss hersey, herkes pesimde ama benim vaktim yok! Hey Allahım ya baska bir şekilde egonuzu okşayabilecek bir şeyler bulun bence.

Benim oturduğum yerde bi tanıdığım da yok arkadaşım var ama çocukları kimseye bırakamıyorum.Eşim arada yardım ediyor ama bana yetmiyor bizim evin işi hiiiç bitmiyor temizlikçi istedim o da yılda 1 geliyor.şaka gibi dimi .Herşeye yetmeye çalıştıkça hasta olucam diye korkuyorum valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…