Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kimse hayatının zorluklarını yarıştırmıyor bence ya da şikayet değil yazılanlar. Konu sahibi dertleşmek istemiş yalnız mıyım demiş yalnız olmadığını çocuk büyütürken hepimizin benzer zorluklar yaşadığını gösteriyor bu konu bize.Neler yazılmış öyle, annelik çilekeşlik gibi herkes çektiği zorlukları yarıştırmış
Bir de bütün evin yükünü sırtlanmak marifet gibi anlatmışsınız, haftada kendine bir kaç saat ayırmak isteyen biriyle de dalga geçmişsiniz. Haftada 2 saat yalnız kalamıyor, bakım yaptıramıyor dahası rahat rahat duş bile alamıyorsam neden yaşıyorum diye sormuyor musunuz kendinize? Bunlar zaruri şeyler yani lüks değil.
Yalnız farkındaysanız konu 'çalışan iki çocuklu anneler' hayattaki tek üretimimiz ve varlığımızı tek anlamlandıran şey çocuk değil yani.Sonra da bu çekilen "cefaların" karşılığı olarak çocuklara bir ömür yapı yapışma, beklentiyi hiç bırakmama, özellikle gelin varsa onu kıskanma sanki gelin onun tek değerli varlığını elinden almış gibi düşman olma. Asla bir hobi, hayvanlara doğaya karşı bir aktivite içinde olmama, çocuklar büyüyünce boşluğa düşüp bu sefer en iyi bildiği şeyi devam ettirmek adına torun isteme...Annem mutlu olsun diye evlenip çocuk yapma.
Lafım meclisten dışarı eminim hiçbiriniz böyle değilsiniz ve olmazsınız bayanlar :)
Yazilanlar daha cok bunca yardima ragmen ne hakla sikayet edersin minvalinde ama.Kimse hayatının zorluklarını yarıştırmıyor bence ya da şikayet değil yazılanlar. Konu sahibi dertleşmek istemiş yalnız mıyım demiş yalnız olmadığını çocuk büyütürken hepimizin benzer zorluklar yaşadığını gösteriyor bu konu bize.
Tabi istisnai yorumlar da var onları saymıyorum
Aradaki 10 sayfayı okumamışım fark ettim şimdi yorumları. Herkesin dinlenme şekli farklı kimi 2 saat fazla uyumayı kimi boş zamanında kitap okumayı kimi temizliği kimi bakımı sever ne var bunda neden birbirimizi yeriyoruz ki. İlk kızım doğduğunda 1 aylık bile değildi anneme bıraktı manikür pedikür yaptım kimine göre bencillik bana göre ihtiyaç.Yazilanlar daha cok bunca yardima ragmen ne hakla sikayet edersin minvalinde ama.
Yaslilikta rahat ederim çocuk büyüyünce etrafımda torun torba olur yalnız kalmam diye dusunecegine hanfendi de gencligine yatırım yapıyor biz çocuk büyütürken o da gençliğinde güzel anılar biriktiriyor gezip tozarak mantık ararsan hangisi daha mantıklı belli ama çocuk sahibi olmak başlı başına mantıksız zaten bu kadar sevilmese veletler cekilmez valla ömrünün en az 20 30 yılını sana bağımlı geçirecek bir birey dünyaya getiriyorsun sonuçtaTabiki bu düşünce de biri anne olmasın..bir can yetiştirmenin lütfunda erişmesin..
Evliliğinin ilk 4 yılı çocuk yapmadım.Covuksuz hayatında çocuklu hayatında tadını biliyorum.Evet eski günleri özlesemde asla geri dönmek istemenin sebebi kızım..muthiş bu neşe heyecan kattı hayatımıza..evet zor tabi..Ama hayat enerjimi boş,günü anı yaşama eğlencelerini ayırmaktansa kızımı büyütüyorum..ve bence büyük bu lütuf bu.
Hep böyle bebek kalmayacak ki..büyüyecek elbet..o zaman bu başka keyifli olacak..
Bu tanıdığım var 60 yaşında bakımlı bir bayan..hic çocuk yapmamış,ve inanılmaz pişman..cok yanlız..yilların bıkmışlıği üzerinde.. yaşıtlarımyaşıtlarıevlatlarinin torunlarının yanında iyice yanlız kaldım diyor.
Bu açıdan düşünürsek bu genç yaşınız bitecek..ve etrafinizdakilerinde aynı bu telaseleri olacak..herkesin bir evladı torunu vs olacak..onlarla ilgilenecekken siz belkide gezmekten bıkmış bir yanlışlığın içinde bulacaksınız kendinizi.
Şatafatlı hayattan örnek verirsek eğer Anda pekkanin bu açıklaması var.
Hayattaki en büyük pişmanlığını evlat sahibi olmamak diyor.
Bu karar alırken ilerisinde düşünmek gerekir zita
Çocuğunuz olmadan önce böyle bir sevginin nasıl birşey olduğunu siz de bilmiyordunuz sonuçta . İnsan bilmediği bireyin eksikliğini hissetmezGençliği yakmak ne demek..sizin bu mesajinizi okurken kızım dans ediyordu onu izledim içim cız etti..adiniza üzülüyorum böyle bir sevgi tadamayacağiniz için.. o benim dünyam herşeyim nefesinm.. .ömrumu adarım ona gerekirse gençlik yakmak ne demek.
Şimdi böyle konuşuyorsunuz ama ilerde ne etmek istediğimizde daha iyi anlarsiniz
Benim esimde hep kimse yok ben kadar cocuklariyla ilgilenen vs dediginde.. guluyorum ona... komsunun degil bu bebeler tabii ilgilenceksin diyorum.. sevmeyle olmuyo bu isler diyorum:) 7 yildir uyku yok bana ama erkekler kadar sikayet etmiyorum. Sanirim bunye alisiyo bi zaman sonra.Dün akşam 1 saat uyuduktan sonra, ufaklık uyandı 2.30'a kadar uyutmaya calıstım .Eşime bıraz da sen ılgılen cok kotuyum dedım, bende ıse gıdıcem dedı. Uyuttum sonunda. Sonrada ben uyandım tabı sabah ağlamaklı uyandım. Esım ne oldu neyın var senın dedı?
Bende neyım olacak cok yorgunum , cok yoruluyorum dınlenemıyorum , kendıme hıc vakıt ayıramıyorum dedım.
Bu ıslerı senın yapman lazım benden bısey bekledıgını sanmıyorum dedı, yoo bekliyorum dedım . Benım sana yardım ettıgım kadar kımse karısına yardım etmez dedı . Ben bu sıkayet ısını ıcımde büyüttükçe daha etkılenıyorum sanırım bır daha konuya bakmayacağım . Herseyı olduğu gıbı kabullenip, sıkayetsız devam edebıleyım ıstıyorum .
Yalnız farkındaysanız konu 'çalışan iki çocuklu anneler' hayattaki tek üretimimiz ve varlığımızı tek anlamlandıran şey çocuk değil yani.
Benim yorumumda hayatınızı tek anlamlandıran şey çocuk mu demişim? İyi okuyun bence. Mutluluğu sadece çocuğa bağlamayın dedim. Kişi birey olarak mutlu olmayı bilmeli. Kimisi mutsuzluğunu anne olarak o çocuğa bağlanıp hayatını onun üzerinden döndürerek yaşıyor yalan mı? Başta benim annem mesela.
Bu adamların hepsi mi aynısını diyor anlamıyorum Benim eşim de diyor başkasının kocası böyle değil diye e adam ben seninle evlendim başkasıyla değil, çocukları da seninle yaptım. Dün bizi perişan etti sıpalar artık bi ara benle eşim bayılma noktasına geldik. Gece de ufaklık 3-5 nöbeti yaptı. Biz de yaşamak için büyüsünler diye beklemiyoruz çocuklarımızla eksik kalmadan yaşamaya çalışıyoruz.Benim esimde hep kimse yok ben kadar cocuklariyla ilgilenen vs dediginde.. guluyorum ona... komsunun degil bu bebeler tabii ilgilenceksin diyorum.. sevmeyle olmuyo bu isler diyorum:) 7 yildir uyku yok bana ama erkekler kadar sikayet etmiyorum. Sanirim bunye alisiyo bi zaman sonra.
Manikur filan demissiniz ama..bi sure evden yapin bu islerinizi manikur pedikur bunlari evden yaptigim zamanlar oluyo benim. Kizim daha 1 yasinda ve bazisi diyoki bakima vs gidince cocuklarin biraz buyusun oyle gidersin. Bos vaktin oldugunda yat uyu. Iyide ben evde olsamda o 1 saat icinde yatmicam uyumiycam.. o bakim makim herneyse o zamani ben olusturuyorum kendim icin. Cocuklarim buyusun diye beklersem ooooo isimiz var
Senın çocukların kac yasında?Benim esimde hep kimse yok ben kadar cocuklariyla ilgilenen vs dediginde.. guluyorum ona... komsunun degil bu bebeler tabii ilgilenceksin diyorum.. sevmeyle olmuyo bu isler diyorum:) 7 yildir uyku yok bana ama erkekler kadar sikayet etmiyorum. Sanirim bunye alisiyo bi zaman sonra.
Manikur filan demissiniz ama..bi sure evden yapin bu islerinizi manikur pedikur bunlari evden yaptigim zamanlar oluyo benim. Kizim daha 1 yasinda ve bazisi diyoki bakima vs gidince cocuklarin biraz buyusun oyle gidersin. Bos vaktin oldugunda yat uyu. Iyide ben evde olsamda o 1 saat icinde yatmicam uyumiycam.. o bakim makim herneyse o zamani ben olusturuyorum kendim icin. Cocuklarim buyusun diye beklersem ooooo isimiz var
Ben haftasonu ufaklığı uyutuyorum büyük olan da aynı saatte öğle uykusuna yatarsa ne mutlu o zaman eşime teslim edip gidiyorum. Eşiniz 1 yaşındakine uyansa da bi çorba içirir en fazla. Tabi kuaför çok uzak değilse.Senın çocukların kac yasında?
buarada ben evde halledemiyorum bu ıslerı, etlerımı fılan kesemiyorum . Kotu gözüküyor ellerım, deterjandan oturu fılan sureklı kremlemem gerekiyor ama tırnak ve etrafı ya seytan tırnağı çıkıyor ya etler cok buyudugu ıcın tırnağı ortuyor
Bu adamların hepsi mi aynısını diyor anlamıyorum Benim eşim de diyor başkasının kocası böyle değil diye e adam ben seninle evlendim başkasıyla değil, çocukları da seninle yaptım. Dün bizi perişan etti sıpalar artık bi ara benle eşim bayılma noktasına geldik. Gece de ufaklık 3-5 nöbeti yaptı. Biz de yaşamak için büyüsünler diye beklemiyoruz çocuklarımızla eksik kalmadan yaşamaya çalışıyoruz.
İkinci kızım ilk doğduğunda ilki zaten 16 aylıktı, miniğim 8 aylık olana kadar en uzun 1 saat uyurdu o günleri düşününce iyiyiz yine diyorum. Anne olmak böyle bir şey, her şeyin mükemmelini beklememeliyiz ev temizliğine çok gömülmem asla, yemeği pratiğinden yaparım pilav bile yapmam. Böyle böyle kendime zaman yaratıyorum işte