• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuğum olmadığı için üzülüyorum

40 yaşına girecem cok az kaldı, 1.5yasinda çocuğum var . hergun parka da gidiyoruz, koşturuyoruzda yani elimize bir baston vermemişsiniz Öldük üzerimize toprak atılmadı durumumuz yok .
Ben de bilemedim 40 yaşında insanları neden yaşlı görüyorlar acaba? Oğlumun sınıfındaki velilerden en genci benim 😅 neredeyse hepsinin 20 yaşında çocukları bir de 6 yaşında çocukları var :) 55 yaşlarında falanlar. Gayet de gençler koşturuyorlar :)

Bu yaştan sonra dert mi arıyorsunuz kendinize,, doğacak çocuga da yazık 40 yaşında biri ne kadar bebek peşinde koşabilir hergün parka vs cıkarabilir mi tempoya dayanır mı???? bazen kardeş olmaması olmasından daha hayırlıdır, kızınında bir eşi cocugu olacak zaten evlendikten sonra kardeş vs bir yere kadar hayatında,,, böyle bir dünyaya 2.cocuk getirme fikri artık saçma geliyor,
40 yaş üstü gebe kaldım ve doğurdum .( Hayatımın hiçbir döneminde bir çocuk doğurmayı düşünmedim, sürpriz gebelikti şimdi 11 aylık kızım)
Çok rahat bir hamilelik geçirdim.
64 kilo ile çok kolay bir normal doğum yaptım şimdi 53 kiloyum , bebeğim 3 günlüktü gezmeye başladım hala da her gün park , sahil , ilimizde olan bütün etkinlikleri , sergi , müze, şehir içi , şehirler arası seyahatler yapıyoruz.Bir gün şikayet etmedim. Hatta iyi ki geç olmuş, hayatımı dilediğim gibi yaşamışım , kendimi gerçekleştirmişim . Kalan ömrümü ona adayacağım 🩷

Ben de bilemedim 40 yaşında insanları neden yaşlı görüyorlar acaba? Oğlumun sınıfındaki velilerden en genci benim 😅 neredeyse hepsinin 20 yaşında çocukları bir de 6 yaşında çocukları var :) 55 yaşlarında falanlar. Gayet de gençler koşturuyorlar :)
Bugün ben yıkıldım ☺️ bu konu beni dibe çöktürdü .10 yaşında da oğlum var ama 20 yaşların başında evlenmedim.30, yaşında ilk oğlum oldu sonra istemedim daha sonra istedik hiç yaşlı nefes nefese kalmış hissetmemistim hahah bugün kendimi çocuğun peşinde koşturamayan biri gibi hissettim.40 yaşında nefes nefese yürümeyen mi var ya ay biraz enerjim çıksın up up haha

Bugün ben yıkıldım ☺️ bu konu beni dibe çöktürdü .10 yaşında da oğlum var ama 20 yaşların başında evlenmedim.30, yaşında ilk oğlum oldu sonra istemedim daha sonra istedik hiç yaşlı nefes nefese kalmış hissetmemistim hahah bugün kendimi çocuğun peşinde koşturamayan biri gibi hissettim.40 yaşında nefes nefese yürümeyen mi var ya ay biraz enerjim çıksın up up haha
Valla benim ablam da 40 yaşında dağ tırmanışı sporuyla ilgileniyor. Ben 34üm ama yapamam mesela :) boşverin genciz daha. 60 bile orta yaş oluyorken 40ı gömmesinler yani 😬

Yanlış anlamayın dediklerimi lütfen yargılamak akıl vermek fibi değilde sadece pozitif yönü görün diye yorum yapacağım . 23 yaşında ilk tüp bebek tedavimi oldum . 4 opu 7embriyo ( 5 transferim )var . Hala başladığım noktadayım bir kez kimyasal dışında hiç tutunmadı bile . Ben istiyorum bu yüzden devam etmek zorundayım opuların ağrılarını karnımın şişliğini ilaçlardan bulantıları anlatmaya bile gerek yok maddiyatı artık boşverdik zaten . Rabbim kızına sağlık versin git onun boynuna sarıl çok şükür var . Evlat kokusunu biliyorsun ayağına taş değmesin kızının ♥️ olursa hoşgeldi sefalar getirdi ama olmassa dönüp sarıla bileceğin bir dünyan var

28 yaşındayım birinci negatif tüp bebek tedavimden sonra ikincisini deneme aşamasındayım şu an. 5 yıldır kimyasal gebeliğim bile olmadı. ama tabi bu benim sınavım, kendimle sizi kıyaslayacak değilim. yine de bu durumu yaşamamış biri olsam bile söyleyeceğim şu olur. her evlat hayırlı değildir, her kardeş birbirine dayanak olmaz, çocuk ilk çocuğum tek kalmasın diye yapılmaz. ben de tek çocuğum. kardeşlik duygusunu bilmediğimden ihtiyaçta duymuyorum.

kızınız zaten 12 yaşındaymış. bir kaç sene sonra üniversiteye gidip kendine bir yol çizecek. sonrasında belki de çalışacak tek yaşayacak belki de çalışacak evlenecek. sizin sonradan doğurduğunuz bebekle aynı evde bile çok uzun süre geçireceğini sanmıyorum. aralarında az yaş farkı olacak olsa belki aynı evde vakit geçirip oyundu dert ortaklığıydı yapmaktan kuvvetli bağ olur da şu an öyle olacağını düşünmüyorum. sizin yerinizde olsam kızıma daha iyi imkanlar sağlamayı tercih ederdim. sonuçta evlat sevgisini biliyorsunuz, hasret duyduğunuz bir şey değil

Benim eşimin en küçük kardeşi ile aralarinda on yaş var. Seviyorlar birbirlerini şu anda sorun yok gibi ama kardeş onu dayanagi değil gibi. Farklı kuşaklar zaten anlaşamıyorlar. Benimki üniversite okurken o büyümüş zaten soruyorum yusufta öyle mi diye. Hiç bilmiyorum onu bıraktığım da küçüktü diyor. Seviyordur tabi ama eşim için olmasa da olur yani. Ortada başka kardeşleri var aralarında üç yaş var onla iyi her gün konuşurlar, dertlesirler ama küçük kardesini aramak aklına bir gelmez.

Her şeyde bir hayır vardır. İnşallah Rabbim nasip etsin ama olmuyorsa da vardır bir hayır. Çevremde herkes tek çocuk sahibi, evet kardeşi olsun istiyorsunuz ama yapılan son araştırmalar kardeşi olmadanda çocukların mutlu olduğu yönünde.

37 yas cok gec bir yas vede riskli zaten, kizinizlada bir sürü yas farki olacak. Olsada anlasamazlar yas farkindan cocuklar.

Bu yaştan sonra dert mi arıyorsunuz kendinize,, doğacak çocuga da yazık 40 yaşında biri ne kadar bebek peşinde koşabilir hergün parka vs cıkarabilir mi tempoya dayanır mı???? bazen kardeş olmaması olmasından daha hayırlıdır, kızınında bir eşi cocugu olacak zaten evlendikten sonra kardeş vs bir yere kadar hayatında,,, böyle bir dünyaya 2.cocuk getirme fikri artık saçma geliyor,

Siz 40 yaşında olduğunuz da; tontik Bi kadın olabilirsiniz. ben değilim, dipcik gibiyim 🤣 ama 2. Çocuğu da düşünmüyorum. Düşünmeme sebeplerim çok, özellikle oğluma verdiğim imkanları veremeyebilirim.

Biz ölünce yanlız kalacak kısmına da katılmıyorum, kimin öleceğini Allah bilir. Kvalidem ölcem deyip duruyordu. Görümcem vefat etti. Eşim tek çocuk kaldı.

Kendileri oldukları yaşta çöktükleri için, herkesi aynı kefeye koyuyorlar 🥴

37 yas cok gec bir yas vede riskli zaten, kizinizlada bir sürü yas farki olacak. Olsada anlasamazlar yas farkindan cocuklar.
Risk kısmını doktorlar bilir de 37 yaş çok geç bir yaş değil artık okuldu kariyerdi evliliğin oturması idi derken 32-33ten önce anne olamıyor artık kadınlar. Ortaokul öğretmeniyim 45 yaş altı velim yok

Sorun ne aslında biliyormusunuz 40yaş yaşlı değil benim annem beni 40yaşımda doğurmuş ben şuan 33yaşındayım ve annem 73 yaşında. Ben doğduğumda anneme zor gelmemiştir belki ama benim için herşey o kadar zordu ki yaşlı anneye sahip olmak ileride çocukları çok üzüyor. Şuan bakıyorum arkadaşlarımın anneleri torunlarını alıyor parka götürüyor mesela benim annem arkasından koşamadığı için 1kere bile parka götüremedi kızımı.

Zor olan 40yalında çocuk doğurmak değil bu çocuk 20yaşına geldiğinde annesinin 60yaşında olacak olması.
Bu tamamen bakış açısına bağlı bir durum. Geleceğin hiçbir garantisi yok. Arkadaşım 20 yaşındayken 40 yaşındaki annesini ani bir kalp krizi ile kaybetmişti. Bir diğer arkadaşım 38 yaşında ,annesi ise 77 yaşında asla o yaşta olduğuna inanmazsınız beraber turlara gidiyorlar. Biz planlar hesaplamalar yapıyoruz ama evdeki hesap her zaman çarşıya uymuyor .O sebeple şartlar ,evlilik yaşı daha bir sürü sebeple geç de anne olunabilir bence. 35 yaşında evlenen birisi 40 yaşlarına doğru gayet evlat sahibi olabilir.Yaşım kemale erdi diyip köşesinde ölümü mü beklesin.

Eşimin en küçük kardeşiyle arasında 12 yaş var.
En zayıf ilişkisi onunla var.
Aralarında 1 veya 2 yaş olan kardeşleriyle arası çok daha iyi.
Yani bu saatten sonra olmazsa çokda üzülmeyin

40 yaşındayım, bir kizim var çok şükür Allah'ım ona uzun ömür versin. İkinciyi bazen düşündüm bazen kızım istedi ve sonra vazgeçtim. İkinci çocuk bu yaştan sonra inan zor. İlk çocuk 40 yaşında doğar ok ama ikinci beni zorlar.

Sizin de öyle. Tam kızınızın sınav, okul, ergenlik dönemi olacak ve siz kızınız yerine bebek pispislamayi seçeceksiniz. Yazık değil mi kızınıza ?

İki çocuk arası maksimum 6-7 yaş diye düşünüyorum ötesi diğer çocuktan çalmaya giriyor.

Sorun ne aslında biliyormusunuz 40yaş yaşlı değil benim annem beni 40yaşımda doğurmuş ben şuan 33yaşındayım ve annem 73 yaşında. Ben doğduğumda anneme zor gelmemiştir belki ama benim için herşey o kadar zordu ki yaşlı anneye sahip olmak ileride çocukları çok üzüyor. Şuan bakıyorum arkadaşlarımın anneleri torunlarını alıyor parka götürüyor mesela benim annem arkasından koşamadığı için 1kere bile parka götüremedi kızımı.

Zor olan 40yalında çocuk doğurmak değil bu çocuk 20yaşına geldiğinde annesinin 60yaşında olacak olması.
Eskiden sizin gibi düşünürdüm ama şimdi olaya farklı bakıyorum.
Sizin doğacağınız varmış zaten,bakın kimisi ne yaparsa yapsın çocuk olmayınca olmuyor.
Aslında anne babanın görevi sizi yetiştirip hayata hazırlamak değil mi? Ne güzel bunu yapmışlar.
Torun bakmak vs bunlar ekstra şans diyelim.
Benim annem gençti ama yinede bakamadı çocuklarıma çünkü babam 40 yaşından beri felç hastası,ayrıca ablam çalışıyordu o dönem ve ablamın çocuklarına da bakıyordu.
Yani ben hep tek büyüttüm iki kızımıda.
Bazen yaş farkından bazen farklı olaylar sebebiyle seninle aynı kaderi paylaşan insanlar oluyor.
Arkadaşım annesini 50 yaşında kaybetti mesela.
Henüz çocugu bile yok.
O ne yapsın? Yani herkesin farklı farklı sınavı yaşaması gereken bir hayat döngüsü var diyelim.

Back