How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2. Çocuğum olmadığı için üzülüyorum

o kadar dert etmeyin kendinize sirf buyuzden bile olmuyor olabilir yasiniz gayet genc. Zaten erken yasta anne olmussunuz. Ama tabiki keske cocugunuz biraz daha kucukken disinseydiniz en azindan yas farki az olurmus ama yine de olsun Allah ona uzun saglikli omur versin.
Konudan bagimsiz cok sinirlendim ve uzuldum. 40 yas gec bi yas degil bence. Demekki sizler anne babaniz 60 ina gelince huzur evine falan yatiracaksiniz bi ayagi cukurda bunlarin diye.
Insan herzaman ruh esini 20 li 30 lu yaslarda bulamiyor, bagzi saglik sorunlari olabiliyor ve gec anne olabiliyor. Ben 40 yasindayim ama disardan 28 desem kimse yok artik demez. Herkes ister 30-35 yasinda anne olmak ama siz bu sekilde insanlari yargilayamazsiniz hakkiniz yok. 25 yasindaki bi kadindan cok daha enerjik bile olabilir.
Cok hadsiz yorumlar gercekten. Cok kirici. Yazmayacaktim ama duramadim.
Evet çok şükür 1 tane çocuğum var,Allah ona sağlık versin inşallah
Ben olacağını düşünmüyorum çünkü yumurtalarım çok az ama yinede her ay regl olduğumda içim garip oluyor ve zamanında düşünmediğim için pişmanlık yaşıyorum

37. Yaşındayım. 12 yaşında kızım var. Yıllardır çocuk istemedim. Sonra istemeye başladım bu kezde olmadı.
35 yaşında dış gebelik oldu, daha sonra tüp bebek denedik kimyasal oldu yani elimizden gelen herşeyi denedik ama olmadı olmuyor
2 ay önce rahim filmi çektirdim zaten sağ tüpüm yok, sol açıkmış ama olmadı. Dün regl oldum ve her regl olduğumda üzülüyorum içim buruluyor keşke kızım küçükken düşünseydim diye pişmanlık yaşıyorum
Herkesin kardeşi var ileride biz öldüğümüz zaman kızım sap gibi kalıcak diye düşünüyorum. Yakın zamanlarda hep duyuyorum 40 yaşında hamile kalan, eşimde sperm sorunu olduğu halde hamile kalan, ayda 1 defa denemesine rağmen hamile kalan tanıdıklarım oldu diyorum ki keşke bizimde öyle olsa
Bilmiyorum sanırım regl döneminde olduğum için biraz duygusalım öyle bir yazmak istedim
Canım hiç üzülme Allah herşeyin hayırlısını versin , bir kzıın varmış ne güzel ona sarıl

37. Yaşındayım. 12 yaşında kızım var. Yıllardır çocuk istemedim. Sonra istemeye başladım bu kezde olmadı.
35 yaşında dış gebelik oldu, daha sonra tüp bebek denedik kimyasal oldu yani elimizden gelen herşeyi denedik ama olmadı olmuyor
2 ay önce rahim filmi çektirdim zaten sağ tüpüm yok, sol açıkmış ama olmadı. Dün regl oldum ve her regl olduğumda üzülüyorum içim buruluyor keşke kızım küçükken düşünseydim diye pişmanlık yaşıyorum
Herkesin kardeşi var ileride biz öldüğümüz zaman kızım sap gibi kalıcak diye düşünüyorum. Yakın zamanlarda hep duyuyorum 40 yaşında hamile kalan, eşimde sperm sorunu olduğu halde hamile kalan, ayda 1 defa denemesine rağmen hamile kalan tanıdıklarım oldu diyorum ki keşke bizimde öyle olsa
Bilmiyorum sanırım regl döneminde olduğum için biraz duygusalım öyle bir yazmak istedim
işsiz misiniz? dertsizlikten neye takacağımı şaşırmışsınız gibi geldi bana? Ya da monotonluktan.tatile çıkın ya da hobi falan edinin bence.

Evet çok şükür 1 tane çocuğum var,Allah ona sağlık versin inşallah
Ben olacağını düşünmüyorum çünkü yumurtalarım çok az ama yinede her ay regl olduğumda içim garip oluyor ve zamanında düşünmediğim için pişmanlık yaşıyorum
Zamanı diye birşey yok ki.20 yaşında olmayan da var 40 yaşında şıp diye olan var.kısmet tamamen bu işler.

Sizin kızınızla uğraşmanız gereken şeyler varken neden 2. Çocuk derdine düştünüz ki? Şuan hamile kalsanız bile 13 yaş fark olacak, 13 yaşında genç kızlığa adım atmış bir kız bebekle ne paylaşabilir bunları düşünüyo musunuz? Kızınızın oyun çağı bitmek üzere ergenlik dönemine giriyor anneye en çok ihtiyaç duyduğu dönemde bebekle sıfırdan başlayacaksınız. 2. Çocuk 5-6 yaşındayken zaten üniye gidicek kendi yolunu çizicek. Kardeş güzel bir şey , sizinde yaşınızda bence bir sorun yok benim iş yerimde 40yaş 4 tane gebemiz var şuan bazısı 2 bazısı 3. Çocuk fakat diğerler çocuklar sizinki kadar büyük değil. Genelde böyle yaş farkı olanlar abla değil küçük anne oluyor.

Aralarında en az 12 yaş bulunan kardeşlerin muhtemelen çok güçlü bir bağı bile olmayacak. Kızınız çocuk 4 5 yaşındayken üni için muhtemelen evden ayrılacak. Bu kadar kasmayın

Önce kızınızın problemlerini çözün, ergenliğini sağlıklı atlatmasına yardım edin. Size vuran bağıran okulda her gün problem yaşayan, arkadaşlarıyla anlaşamayan kızınız önce bir düzelsin. Kaç tane konu açtınız, var mı kızınızda bir gelişme? 24 saat ilgilenmeniz gereken bir bebek varken bu kızcağız ne olacak? Ayrıca anksiyeteniz var. Bir yenidoğan ve bir problemli ergenle ne hale gelirsiniz hiç düşündünüz mü?
Büyük ihtimalle kızın sorunları anneden kaynaklı, bu kadar borç harç ikinci çocuğu yapmaya çalışan bir kadın kızıyla ilgilenmiyordur ya da tüm stresini kızına yoneltiyordur, ufacık kız ne yapsın baş edemiyordur kendi başına bu kadar problemli bir anneyle

o kadar dert etmeyin kendinize sirf buyuzden bile olmuyor olabilir yasiniz gayet genc. Zaten erken yasta anne olmussunuz. Ama tabiki keske cocugunuz biraz daha kucukken disinseydiniz en azindan yas farki az olurmus ama yine de olsun Allah ona uzun saglikli omur versin.
Konudan bagimsiz cok sinirlendim ve uzuldum. 40 yas gec bi yas degil bence. Demekki sizler anne babaniz 60 ina gelince huzur evine falan yatiracaksiniz bi ayagi cukurda bunlarin diye.
Insan herzaman ruh esini 20 li 30 lu yaslarda bulamiyor, bagzi saglik sorunlari olabiliyor ve gec anne olabiliyor. Ben 40 yasindayim ama disardan 28 desem kimse yok artik demez. Herkes ister 30-35 yasinda anne olmak ama siz bu sekilde insanlari yargilayamazsiniz hakkiniz yok. 25 yasindaki bi kadindan cok daha enerjik bile olabilir.
Cok hadsiz yorumlar gercekten. Cok kirici. Yazmayacaktim ama duramadim.
Onların derdi yaş falan değil zaten.hayatın güzel bir yer olduğunu düşünmüyoruz ve yeni kurbanların gelmesine de sıcak bakmıyoruz.hem de böyle zorlaya zorlaya güç bela.kendin de demişsin zaten evlenecek birini bulabilene kadar kaç yaşına gelen kadınlar var diye.eee niye bu çileyi başkalarına çektireyim şimdi? Bu arada 28 desen yok artık derler.herkes yaşını gösteririr.ya da en fazla 2,3 yaş oynar.aklı selim insan şak diye söyler sana yaşını.

Bende 38 yaşındayım.
9 yaşında kızım var.
Kızım.normal oldu, daha sonra hamile kalamadim.
2 tüp bebekte negatif sonuçlandı.
Şimdi 3. Yu yaptiracagiz borç harç.
Kızımın rızkını bu yola harcıyoruz ama elimiz de boş kaliyor.
Rabbim hepimiz için hayırlısını nasip etsin
Neden ?
Rabbim hayırlısın nasip etsin diyorsunuz ama olana kadar zorluyorsunuz.

Ben kızıma 24 yaşındayken hamile kaldım,şuan 8 yaşında.gecen seneye kadar hiç istemedim çocuk olmasını sonra istedim hamile kaldım ama düşükle sonuçlandı.derken 6 ay uğraştik çocuk olmadı bende sizin gibi çok üzülüyordum.tam umudumu kaybetmişken yeniden hamile kaldım.bu işler nasip işi çok kafaya takip stres yapmayın.cok istiyorsanız tüp bebek yöntemiyle denersiniz
1 seneye kadar normal ki zaten.bunu diyebilmek için senelerce olmaması gerekiyor.

Doktor araya zaman girince olmuyosa hiç olmayabilir demişti.
Ne ilgisi var ki.sallamış bence.kısaca bu işler kısmettir.bunu bilir bunu söylerim.koskoca doktorlar da hâlâ yersiz yersiz tahminlerde bulunmaktan vazgeçmiyor nedense.neler okuduk buralarda neler.bende her kadında olan çikolata kisterinden bile yok.gören doktor temizliğine şaşırıyor ama 1 seneden önce yaprak kımıldamıyor mesela.bir seneden önce denedim bile demem ben.kendim için konuşuyorum.

Her evlat hayırlı değildir. Allah korusun evlatla imtihan çok zor. O yüzden bu kadar kendinizi üzmeyin. Sonuçta bu duyguyu bir kere tatmışsınız ilginizi olmayana değil olana kaydırmanızı tavsiye ederim.

Ne ilgisi var ki.sallamış bence.kısaca bu işler kısmettir.bunu bilir bunu söylerim.koskoca doktorlar da hâlâ yersiz yersiz tahminlerde bulunmaktan vazgeçmiyor nedense.neler okuduk buralarda neler.bende her kadında olan çikolata kisterinden bile yok.gören doktor temizliğine şaşırıyor ama 1 seneden önce yaprak kımıldamıyor mesela.
Ben her zaman olsa olur ama olmazsa da bunun için ekstra bı çabaya girmem dedim.sonucta çok şükür bı kızım vardı illa ikincisi olacak diye bişey yok.mesela olmasaydı da tüp bebek falan yapmazdım zaten bı tane var.size de en kısa zamanda nasip etsin.

Ben her zaman olsa olur ama olmazsa da bunun için ekstra bı çabaya girmem dedim.sonucta çok şükür bı kızım vardı illa ikincisi olacak diye bişey yok.mesela olmasaydı da tüp bebek falan yapmazdım zaten bı tane var.size de en kısa zamanda nasip etsin.
Ben de böyle düşünüyorum.yanarım yanarım da amann sürpriz oldu aman kazayla oldu aman korunurken nasıl oldu anlayamadık diyemeyeceğime yanarım.😁 şaka bir yana çok tuhaf bir sistem.bir kadının 14,15 tane oluyor.arada düşükler bilmem neler de cabası.bir kadına hiç yok.diğer sistemlerde ya hastasıdır ya değilsindir.hasta değilsen sistem çalışır gider.bir tek üreme sistemi böyle değil.herkeste farklı farklı.

Başka arkadaşlar da yazmış ama ben de yazmadan edemedim, bence de önce kızınızın ergenlik problemleri ile onun gelişimiyle ilgilenin küçücük bebek geldiğinde tamamen büyüğe ayrılan vakit gidecek çünkü. Ayrıca 13 yaş fark artık öyle ayyy kardeş birbirlerine yoldaş falan olmuyor bence, ilerde o büyüyüp ona yoldaş olana kadar çoktan kendi çekirdek ailesini kurar zaten kızınız. Birbirlerine yoldaş olsun diye kardeş düşünseniz 4-5 yaşında max yapmanız gerekirdi

Onların derdi yaş falan değil zaten.hayatın güzel bir yer olduğunu düşünmüyoruz ve yeni kurbanların gelmesine de sıcak bakmıyoruz.hem de böyle zorlaya zorlaya güç bela.kendin de demişsin zaten evlenecek birini bulabilene kadar kaç yaşına gelen kadınlar var diye.eee niye bu çileyi başkalarına çektireyim şimdi? Bu arada 28 desen yok artık derler.herkes yaşını gösteririr.ya da en fazla 2,3 yaş oynar.aklı selim insan şak diye söyler sana yaşını.
Bu zamana kadar hic soyleyebilen olmadi ama oyle diyorsan oyle olsun :) evlenecek adam bulmak dert degil ki bulursun sokakta tonla var. Ama sana uygun olan her yasta karsina cikmaz . 45 yasinda hamile kalanda var kimse kimseye hesap vermek zorunda degil , kimse de kimseyi neden oyle hamile kaldin diye yargilayamaz. Cok ayip . Gelip onlar mi bakacak demekki biseye guveniyo.

Son düzenleme:
Back