17 Yaşında Evlenmek İstiyor..!

17 yaşında evlenmiş suan 22 yaşında olan bir ablan olarak sana diyorum ki
Suan çok çok erken o heyecanı sevdiginle aynı eve girmenin mutluluğunu , hissettiğin duyguları çok iyi anlıyorum
Bir erkek tarafından sevilmek aile yokluğunu asla tamamlamaz.
Eşimden yana hiç pişman değilim ama keşke bekleseydim diyorum 17 yaş daha çocukluk yasiymis pişman olacağın şeyler yapma

Küçük kız cocugu evet evet doğru okudun sen daha çocuksun,reşit bile degillken evlilik yoluna girmeyi düşünme
Önce iyi,kötü bir mesleğin olsun, hayatan küçük yaşta darbe yemişsin yaşadıkların sana ders olsun ve böylesine büyük bir hata yapma
Emin ol eğer bu şekilde ve bu yaşta evlenirsen bir kaç seneye buraya konu açacaksın sende ,mutsuzum diye. Bile bile lades deme , kendine gel ve okuluna dört elle saril

Neden kaçıyorsunuz? Bak ailenin karşısına çıkacak kapasitede birisi değil. Kendi de hata yaptığının farkında. Bu yaşta ne evliliği Allah aşkına. Biz kocaman kocaman kadınlar adamlar evleniyoruz zorlanıyoruz. Sizin daha yaşınız kaç? Evlendin diyelim, erkek arkadaşın nerde çalışacak ilkokul mezununa iş mi var bu devirde? Evin kirası, doğalgazı, mutfak masraflarını nasıl karşılayacak? Şu an ki imkanların olmayacak. Sevgi her şeyin üstesinden gelmez emin ol. Bu yaşta evlenirseniz ne olacak biliyor musun kv nin yanında oturacaksın eminim ki. Bütün bunları kabul ediyorsan mutlu olurum diyorsan gözlerin kör olmuş demektir

Canım benim, 24 yaşında bir ablan olarak yazıyorum. Muhakkak eğitimine devam et. Önce üniversite eğitimini tamamla, maddi bağımsızlığını kazan. İnan şimdi bu şansı elinin tersiyle itersen çok pişman olursun. Hiç kimseye maddi olarak hayatın boyunca bağlı olmamak çok çok güzel, seni özgür kılan bir şey. Düşün şimdi evlensen ilerde en basitinden istediğin bir kıyafet için bile eşinden para istemek zorunda kalacaksın. Eğitimini tamamlayıp güzel bir işe girersen tişört almayı bırak, kendine bir ev tutarsın, orada istediğin gibi yaşar, istediklerini kendi kazandığın parayla alırsın. Her yaşın güzelliği var, senin yaşında çok güzel bir sevgililik hayatı yaşayabilirsin. Daha reşit bile değilsin, evlenme kararı için henüz çok erken. Lütfen eğitimini tamamla, ondan sonra tekrar düşün. Bu süre içinde de istiyorsan sevgilinle normal şekilde görüşmeye devam et. İnşallah hakkında hayırlısı olur.

Merhaba demek 17 yaşında evlenmek istiyorsun.
Evlilik çok kolay çünkü. Toz pembe.
Parasız ne yapacaksınız. Senin ihtiyaçlarını çalışmayan ailesine bağımlı damat bey karşılayabilecek mi? Sanırım çalışman gerekecek. O da eş kişisi ve hatta onun ailesi izin verirse. Artık başka ailen de var. Kendi kararlarını kendin alamazsın. Hadi iş bulup çalıştınız. Kolay mı hem evin işini yapıp hem işyerinde çalışmak. Yarın çocuk olur. Onun da bir sorumluluğu ihtiyaçları istekleri var. Onun istediği şeyleri alabilecek misiniz çalışmadan. Eşin evde oturur siz çalışıp onun ihtiyaçlarını çocuğun ihtiyaçlarını hatta eşinin ailesinin ihtiyaçlarını karşılarsınız artık. Çok zengin bir aileye gelin gitmiyorsanız olacağı bu.
Evlilik sadece koca bulmak evlenmekle bitmiyor. Bu daha başlangıç.
Hergün yemek pişireceksin. Soğan doğramaya hoşgeldiniz. Milletin yediğini toplayacaksın. Bulaşığı dağınıklığı eve geleni gideni ağırlayacaksın. Evde haftalık temizlik yapacaksın. Büyük evi ya her gelen size gelir yer içer pisletir gider. Siz de gelin olarak üzerinize düşeni yapıp bir güzel temizlersiniz. Aklar paklarsınız. Hooop yarın yine aynı tempooo. Hastalanmaya hakkınız olmaz. Numara yapıyor derler. Kayınvaliden kayınvaliden ne zaman otururken görseler sana iş buyuracaklar. İtiraz etsen kocanla aran bozulacak. Ve kendi düzenini o evde asla kuramayacaksın. İstediğinde kalkamayavaksın yataktan. Kahvaltı bekler millet. evde de iş var. Yatsan laf çarpacaklar. Kalkıp yapman lazım. Kocanın annesi 1 hazırlar 2 hazırrlar. Sonra tabiki sizden beklenir. Erken yaşında hayat çok kolaymış gibi eltisi, görümcesi kaynanası kaynatası sorunları ile uğraşacaksın. O onu dedi bu bunu ddedi. Yıpranacaksın. Çok mu cesurdun. Yürek mi yedin. Bu yaşta ne bu acele. Bir süre sonra Sürekli kocana seni kötüleyecekler. Aynı evde yaşamak kolay değilki. Hep bişeylerin birilerine yanlış fazla gelecek. Ve seni yönlendirmek isteyecekler. Onu giyme onu yeme oraya gitme. Her yanlışta eşine yansıtacaklar. Sonrada eşin sana bıdı bıdı yapacak. O kadar çok kavga edeceksiniz ki sevgin azalacak ve bu beni gerçekten sevmiyormuya gelecek konu. Sana şiddet uygulamazsa iyi. Çocuğun olacak aynı evde ona yedirdiğine içirdiğine onunla konuştuğuna herkes karışma hakkı bulacak.
Sen gelin olduğun için herşeyine laf edilecek. Bu genelde böyledir.
Ayrı evin olsa eşin çalışsa seni rahat ettirecek olsa neyse de. Yukarda saydıklarımı yaşayacaksın muhtemelen. Ve annen gibi kaçmak zorunda kalabilirsin. Ve çocuklarını bırakabilecekmisin. Annenin yaptığını sen kendi çocuklarına yapabilecekmisin. Kendin gibi olmalarını istermisin.
Ben senin yerinde olsam. Sevgili ile hayatıma devam ederdim.
Eğer seninle evlenmek istiyorsa iş bulsun askerliği halletsin ve ayrı ev açsın sana..
İnan baba evindeki rahat hiç bi yerde yok.
Kaçma sebrbin nedir. Niye erkenden evlenmek istiyorsun. Ayrı ev bile açamayan adamla..
Altlı üstlü oturanlar bile zorlanırken sen nasıl yapacaksın aynı evde.
Sevme kimseyi tek kal demiyorum. Gençsin sev tabiki..
Sakın bu yukarda yazdıklarımı herkes aynı şeyi yaşamaz diyip sallama. Çünkü aşağı yukarı herkes bunları yaşıyor. Hatta bunların değişik versiyonlarını.
Sana tavsiyem kimseye güvenme. Yalnız kendine güven. O bana bakar beni seviyo. Beni el üstünde tutar deme. Kendin yere sağlam bas. Kimse ayağını kaydıramasın. Güçlü ol.
Umarım aklın başına gelir.
Ve ben olsam şimdiye senin iyiliğin için o çocuğu reşit olmayan birini kaçırmaktan ihbar etmiştim.
Bu ablanın kıymetini bil..

Sizden şuan isteğim bana yardımcı olmanız kızımıza yazdıklarınız okutacağım sadece benim yakın çevresisin değil başka ablalarının da fikirlerini öğütlerini alsın istiyorum
Madem ona hitaben yazıyorum. Direk okutursunuz.

Neden 17 yaşında bu evlilik kararı? İlişki yaşadıysan bundan korkmana gerek yok evlenmek zorunda değilsin. Yok eğer hamile isen bunun da çözümü var. Yok ya bunları da nerden çıkardın ben seviyorum diyorsan .Sev yine sev doya doya yaşa aşkını. Ama bu gencecik yaşında bir de evliliğin yükünü yükleme omuzlarına. Evet sevmek sevilmek istiyorsun evet ailenden göremediğin o sıcaklığı belki de onda buldun. Bunlara her insanın ihtiyacı var güzel duygular bu konuda seni anlıyorum . Sana 40 yaşından sesleniyorum hayatta en çok kendine güven başka hiç kimseye dayama sırtını. Öğrenimini tamamla mesleğin olsun güçlü bir kadın olarak evlen canın kiminle istiyorsa onunla . Çünkü o zaman düştüğünde kendin kalkabilirsin, tutacak bir el aramazsın. Hiç kimse için beni bırakmaz deme (gerçi bu konuda yaşanmışlıkların fazla kimseye kayıtsız güvenmiyorsun belki de.)Her kötü ihtimali de düşünerek at adımlarını hep bir B planın olsun hayatta. Bunca boşanan kadın da sevdi güvendi kimse bile bile kendini ateşe atmaz .Ben evlenince de okurum diye düşünüyorsan o imkansız. Her yaşta yaşanacak güzellikler var. Hayat uzun bir merdiven doya doya yaşa her basamağı , atlaya zıplaya değil.

Heeee mesleğini eline aldın, özgürleştin mi o zaman kimseyi karıştırma hayatına. Yine hata olarak gördükleri şeylerde insanlar karşına geçebilir sorun değil insan hatalarından da öğrenir. Ama insanın hata yapma özgürlüğü sadece tam özgür olduğunda vardır. Bir kadın için en büyük özgürlük iyi bir meslektir.

Umarım bunca kadın bunca öğüt diye düşünmezsin. Biliyorum senin yaşlarında iken ben de nefret ederdim gerçi hala hiç sevmem nutuk dinlemeyi :) Ama şöyle düşün senden yaşça küçük biri önünde atlayamayacağı büyüklükte bir hendek..... İçinden onu uyarmak gelmez mi? Onun o çukura düşeceğini bile bile aman deyip geçebilir misin? Tam olarak böyle bir his yaşattın bana.

Her insan gibi sen de çok değerlisin. En büyük iyiliklerin , en büyük fedakarlıkların hep kendine olsun.

Tek tek yazamayacağım ama sorulara bende cevap vericem her mesajı kızımıza okutacağım lütfen herkes düşüncesini yazsın
Madem 17 yaşındaki kızımız okuyacak o zaman burada yazılacak tüm mesajları iyi okusun.
Hepimiz genç olduk, aşık olduk, sevdik sevildik, hayaller kurduk, belki kimimizin çocukluğu gençliği berbat geçti, bazımız anne babalı öksüz yetim olduk, kimimiz pamuklara sarılarak büyütüldük.

Bazımızın anne babası başını ile okşamadı, bazımız ailesinin prensesi oldu ama hepimiz söz konusu evlilik olunca ve bu evlilik çocuk yaşta olursa benzer düşünceleri savunuyoruz çünkü 17 yaşındaki bir kızdan çok daha fazla tecrübemiz var.

Siz ve erkek arkadaşınız evlenirseniz bu evliliği yürütemeyeceğinizi kaçarak ispatladınız bile, kaçmak kendimi ve yapacağım evliliği savunamam demek, arkasında duramam mücadele edemem demek.

Aşkı anlarım aşık olup evlendim ama ailemin karşısına ben kızınızı seviyorum diye çıkmak yerine beni direkt kaçıran adama güvenemem, oğlan ailesini alıp evinize geldi de aileniz karşı mı çıktı?
Anlatıma göre böyle bir şey olmamış, e o zaman aileniz sizin karşınıza kızım yaşın daha küçük, biz senin okumanı meslek edinmeni, çalışıp ayakların üzerinde durmanı istiyoruz, vakti gelince evlenirsin diye çıkacak diye kaçtınız demek, ki doğru bir talepte doğru bir öğütte bulunacaklar diye kaçtınız, çünkü cesaretsizsiniz, üzgünüm erkek arkadaşınızın gram cesareti yok, sizi azıcık bile önemsemiyor ki kaçalım demiş, gerçekten sevseydi eğitim geleceğinizi sizden çalmazdı, kendine ve ailesine bağımlı biri olmanıza neden olacak adımlar atmazdı, size evlendikten sonraki geleceğinizi yazayım, ailesiyle oturacaksınız, aile evinde yan gel yat günleriniz sona erecek gelin kalk yemek yap, bulaşık yıka devriniz başlayacak, 19 yaşında maddi manevi ailesine bağlı bir çocuk da ailesi ne derse onu yapacak, karın söz dinlemiyor dediklerinde size bir güzel patlayacak, savunma olarak da onlar benim ailem ne derlerse o olur diyecek, asker olacak kayınvalide yanında asker bekleyeceksiniz, belki o ara karnınızda bir de bebek olur, bebeğiniz için bir şeyler almaya özeneceksiniz alamayacaksınız çünkü kayınvalide eline bakacaksınız, doğum onların istediği yerde istedikleri şekilde olacak.

Odanıza çekilemezsiniz, eşinize sarılıp tv izlemeyezsiniz çünkü siz gelinsiniz ve kayınvalide evindesiniz, evi ayırayım deseniz eşiniz baba evinde maddi yükü de ailesinin sırtına yükleyerek yaşamayı cazip bulacak, kavga etseniz olmayacak bağırsanız kar etmeyecek, canım cicim ayları bitince o aşk dolu bakan gözlerde size öfke olacak, şimdi kıramıyordur evlenince öyle bir kıracak ki ben bu adamla mı evlendim diyeceksiniz.

He isyan ettiğinizde de kaçmasaydın, bayıla bayıla kaçtın o zaman kes sesini otur diyecek, nasılsa tüm sorumluluğunuz koca ailesinin üstünde olduğu için de o bekar hayatına devam edecek, siz 1-2-3 çocukla kayınvalide evinde belinizi bükecek her hizmeti göreceksiniz.

Yazıyorum ya, içinizden itiraz ediyorsunuz, benim aşkım yapmaz o beni çok seviyor diyorsunuz, yazılanları da sizleri tanımayan bilmiş kadınların saçmalıkları diye okuyacaksınız ve siz her şeye rağmen ayak diretip evleneceksiniz, çünkü aklınız bir karış havada, ikinizde aşkınızdan ölüyorsunuz sanıyorsunuz zira evliliği flört gibi sanıyorsunuz, şöyle okkalı bir elektrik faturası, bebek masrafları olsun aşkınızı o zaman göreceksiniz, arkadaşlarınız her gün instada hikayelerini paylaşırken siz bebek pışpışlarken uykusuzluktan altları çökmüş gözlerinizin ferinin söndüğünü göreceksiniz, arkadaşlarınız hadi şuraya gel dediğinde siz kayınvalideden izin almadan burnunuzun ucunu dışarı çıkaramayacaksınız, o aşık olduğunuz kişi sizi arkadaşlarınızdan bile kıskanıp her türlü psikolojik baskıyı yapacak.

Siz şimdi anne baba sevgisinin eksikliğinden aşkı buldum hayattaki yegane varlığım diye 19 yaşında bir çocuğa bel bağlıyorsunuz ya, biraz olgunlaşıp artık sizi sevmediğine karar verdiğinde, hatta belki aldattığında elinizde birkaç çocuk ve maddiyatsızlıkla çaresizce düzelsin diye dua etmekten başka bir şey yapamayacaksınız çünkü lise terk mesleksiz, işsiz, çocuklu bir kadın olacaksınız, maddi güç yoksa özgüveni de unutun.

Acımasız mı yazdım, yooooo geleceğinizi yazdım, siz evlenin hemen bir de çocuk yapın ve 1 sene sonra gelip burada tam da bu topikte pişmanlığınızı anlatın biz de okur e ne bekliyordunuz ki deriz.

Erkenden
evlenip mutlu olan yok mu diyeceksiniz, kaçana mutluluk yok, bugün evlenmek için kaçan yarın evlilikten kaçar.

Neredeyse senin iki katı yaşındayım. Tek söyleyeceğim şey şu; kızım sen kafayı mı yedin? 17 yaşındasın daha arkadaşların gezip tozarken; cillop gibi çocuklarla takılırken sen neden hayatını zora sokuyorsun? Aklını başına al. Elin ekmek tutsun önce sonra istediğini istediğinle yaşa kimse bir şey diyemez. Bir şeyler mi yaşadın? Olabilir. Artık devir değişti. Yahu bir kendine gel. Bak olimpiyatlardaki kızlara. Kim onlara bir şey diyebilir? Meryemin yada Edanin kv dirdiri çektiğini mi düşünüyorsun? Güçlü olacaksın güçlü. Eline ekmeğini alıp dimdik duracaksın yoksa çok semer vururlar.

Erkenden evlenip mutlu olan yok mu diyeceksiniz, kaçana mutluluk yok, bugün evlenmek için kaçan yarın evlilikten kaçar.
Burası ne kadar doğru. Kocaya kaçıp da mutlu olan nerdeyse görmedim gibi birşey. En mutlusu kaynana evinden çıkana kadar hastalık sahibi oldu. Aileniz karşısında varlık gösteremeyen bir adam var (Adam dediğim lafın gelişi, 19 yaşında adam mı olur, çocuk o çocuk), ailenizin karşısına çıkaramadığınız adamı nasıl koca diye elalemin içine çıkaracaksınız?

Evlilik hemen öyle acele edilecek bir durum değil. Bunu severek evlenen biri olarak söylüyorum... Madem ısrarcı bu fıkrınde oturup konusun. Seneye cocuk askere gıtsın. Kız okuyorsa okula okumuyorsa işe girsin. Çocuk askerden geldi iş buldu derken aradan en az 1.5-2 sene gecer. O zaman fikirleri değişmezse ailesi ismeye gelsin. - ki fikirler değişecek...

Bu kadar bir eli yağda bir eli balda büyüdüyse evden neden kaçtı?
Genelde ailesinden zorbalık görenler böyle bir tercihte bulunuyor.

Eşinize söylediniz mi?
Bizim bir tanıdık kızın bir eli yağda bir eli baldaydı, ailesini bizzat tanıyoruz. Bir dediği iki edilmezdi, bir kıyafeti giymeden öbürü alınırdı öyle diyeyim. Buna rağmen gencecik yaşında gidip suriyeli bir ailenin oğluna kaçtı, daha neler neler.. Böyle cinsler de var

Sevmek yürek ister cesaret ister, yaşıma bakıp aşktan anlamayan kocakarı diyebilir 17 yaşında aşık oldum ama eşim o yaşta gel kaçalım demedi, kendini geçindiremeyen çocuğun gel kaçalım evlenelim lafına da gülünür doğrusu, ne yapacaktık kayınvalide evinde oturup evcilik mi oynayacaktık?

Biri okur mesleğini edinir, biri askerliğini yapar sürekli işini edinir, biraz birikim yaparlar sonra ailelerin karşısına çıkıp biz evlenmek istiyoruz derler zaten o zaman kimse karşı çıkmaz.

17 yaşındaki bir kızı kaçırmak aşk da değildir onu da söyleyeyim, bu kız okursa beni beğenmez istemez deyip uyanıklık yapmanın adına kaçırmak denir, kaçırırsam mecbur benimle evlenecek diye düşünmüştür, birlikte de olmuşlardır bu da sevmekten değil mecbur bırakmak için.
Evlilik diye diretiyor ya kız, evlenmek zorunda olduğunu düşündüğü için diretiyor, oğlan buna beni seviyorsan kaçarsın demiştir kız da kaçmıştır, beni seviyorsan birlikte olursun demiştir kız da olmuştur, çünkü kusura bakılmasın ama bazı kızlar saftirik.

Aşık olursun evlenirsin de ama 17'sinde değil, erkek arkadaşınla birlikte olursun da ama 17 yaşında değil, sonradan pişman olacaksan da olmaz, sevgini ispat etmek için de olmaz.

Biz burada hep demiyor muyuz evlenecek olan ailesine değil kendine güvenip yola çıksın diye?
Kayınvalide ikisini de kapı önüne koyarsa ne yapacaklar?
Daha oğlanın askerliği bile yok, ayrı ev açmaları zaten havada bulut, resmen cahil cesareti, cahili hakaret olarak demedim bozulmasın genç kızımız tecrübesizlik, hayatı tanımama olarak söyledim.

En ufak bir fikirleri bile yok, oğlan anne baba evinde otururuz, geçim de onlardan olur diye kurmuş bile planı.

Ay o kadar sinirlendim ki yaz yaz bitiremiyorum, yazarken içimden de söyleniyorum.

Anne baba sevgisi yok deyip en kolay yolu seçip kaçın kızlar, okumayın meslek edinmeyin, çalışmayın kaçın, eşleriniz artık seni sevmiyorum dediğinde, birileriyle aldattığında kafanızı vuracak yer ararsınız, hayatla mücadele etmek yerine kestirmeden koca bulun, koca evinde kraliçeler gibi yaşayacaksınız masalına inanın, rüyadan uyanıp kabus görmeye başladığınızda kucağınızda çocukla nereye giderim diye düşünürsünüz.

Açın evlat edinme bölümünü, kocasıyla ayrılacağı için biri kucağında biri karnında olan 2 çocuğundan, karnındakini her evlat edinme topiğinde doğunca size vereyim yazan kadını okuyun, ne'ymiş 2 çocukla hiçbir yerlere sığamazmış, bir kolaycı da o kadın işte.

İnsan kendi anne babasından pay biçer de okumuş meslek sahibi olmuş parasını kazanan kadın olayım der, ileride boşanmak zorunda kalırsam doğacak evlatlarını bırakmayacak onlara maddi manevi yetecek kadın olayım der, ağır mı oldu?
Hayır, kayınvalide evinde pişmanlığına ağlayacağına şimdi burada yazılanlara ağlasın ama aklını başına toplasın.

Bu kadar bir eli yağda bir eli balda büyüdüyse evden neden kaçtı?
Genelde ailesinden zorbalık görenler böyle bir tercihte bulunuyor.

Eşinize söylediniz mi?
istediği kadar bir eli yağda bi eli balda olsun duygusal eksiklik var ana sevgisi hiç yok baba sevgisi desen çok az
bi de ergenliğin psikojisi tam hayatını değiştirebilecek yıllar

sahiden mi
peki nasılmış şimdiki hayatı

Merhaba güzel kız ,
Hikayen buruk başlamış ama mutlu son ile bitirmek senin elinde
Oku, ayaklarının üzerinde dimdik dur!
17 yaşımda aynen senin gibi düşünüyordum, ailem iyi ki olmaz demiş, her yıl yaşayarak görerek ne kadar büyük bir hatadan döndüğümü kendi gözlerimle gördüm.
İnsanlar değişiyor ve hayat şartları çok zor ..
Sen de degiseceksin
Lütfen inan buna, bir kac sene sonra daha doğru kararlar vereceksin

Eğer seviyorsan, o da seni seviyorsa seni böyle bir hayata mahkum etmez. Evlilik kaçmıyor ya. Seni seven seni bekler, hayatınızın daha da güzel olması için uğraşır. Okur, işini bulur, aileye bel bağlamadan dimdik karşında durur. İşte o zaman tamam dersin. He yok illede şimdi diyorsa, neden bekleyecekmişiz, sen beni sevmiyor musun, şimdi olmayacaksa bitsin gibi tuzak cümleler kuruyorsa o kişi zaten tam da bizim anlattığımız kişidir. İşte o zaman emin olursun niyetinden. Sen buradaki yazılanlarla sevgiline beklemeniz gerektiğini söylediğinde yazdıklarımı söylemezse ben bu hayattan hiçbir şey öğrenememişim demektir. Bence bir dene. Bir sınava tabi tut. O şu anda karşısında güçlü birini istemiyor. Hem kendine hem alesine bir köle arıyor. Senin de gözünü boyuyor. Dediğim gibi seven, gerçekten evlenmek isteyen insan senin okulunu da bekler, kendi de işini kurar. Umarım doğru kararı verir kendi yaşadıklarını çocuklarıma yaşatmazsın. Ayakları üzerinde duran bir anneleri, mutlu bir yuvaları olur

sahiden mi
peki nasılmış şimdiki hayatı
Bende de bir örnek var. Hem maddi hem manevi çok iyi durumda olan bir akrabam 18 yaşında kaçtı. Aynen yaşı küçük, ailesine bağımlı bir gence. Nikahla evlendi, düğünde hamileydi. Çevrenin yardımlarıyla karınları bile zor doyuyordu. Çok direndi ama sonunda çok şükür farketti hatasını. Evine döndü. Tabi daha 19 yaşında kucağında bebeğiyle. Bu örnekler genelde hiç şaşmaz sadece isimler değişir. Yeğeniniz de onlardan biri olmaz umarım.

senden bir yaş büyüğüm sadece daha kolay iletişimde olabiliriz diye düşünüyorum
daha çok küçüğüz dön bi bak etrafına bu yaşta evlilik hayali kuran var mı ki sende kurma evet hayat belki ana baba konusunda şanssız davranmış ama bu şanssızlık hep böyle devam edicek değil, otur dersini çalış seneye sınava gireceksin büyük ihtimal eline mesleğini al almalısın çünkü biz buna mecburuz,denildiği gibi hayatını bir erkeğin vicdanına bırakma,elinde gelirin olsun bdv de boşanmak isteyen kadınların çoğu keşke elimde maddi gelirim olsaydı diyor ,her gün okunuyor bu başlıklar bu çok üzücü maalesef.Anne baba eksikliğini o çocukta karşılamaya çalışıyorsun fakat yarın gerçeklerde sahaya girecek sadece aşk ya da sevgi olmayacak evleneceksin ekonomik sıkıntı kv kp gibi saçmasapan konularla muhattap olucaksın daha 17 yaşında.
evet sevgisiz kalmışşın ama bu eksiği bir erkekle doldurmak zorunda değilsin yukarıda da denildiği gibi toplum için yaralı kuruluşlarda görev al ,çevrene bak ,sosyalleş, kitap oku, meslek sahibi olmak için çalış, yurtdışına açılamaya bak,dil öğren,gez,senin yaşında yapılabilecek çok aktivite var
ayrıca seni kaçırarak götürmüş adama da çok güvenme eğer çok istiyorsa seni alır eline çiçeğini çikolatasını gelir ister tabi münasip bi yaşta,adamın daha askeri yok işi yok gücü yok seni nasıl geçindirecek yarın çocuk olucak çocuğa nasıl bakıcaksınız
kendini düşünmüyorsan gelecekteki çocuğunu düşün lütfen,bi mağazaya gittiğinizde istediği bir şeyi alamamak bi anneyi nasıl üzer,onu en iyi okullarda okutamamak nasıl yaralıyacak seni çevremde hep görüyorum ya da sen istediğin bir şeyi yapamadığında nasıl canın sıkılacak bunları düşün. O sıra yaşıtların üni üni gezicek,yiyecek,içecek ,bi zaman sonra maddi imkanlarını kullanabilecekler.
kuzenim 19 unda aşık olarak evlendi bin pişman çocuğunu kendi büyütmek istedi maddi sıkıntılardan dolayı büyütemedi çalışmak zorunda kaldı ve mutlu görünsede mutsuz,eşi ne kadar olgun adam diye gösterilirken hiç öyle biri değil aslında
git bi psikologla rehberle görüş bunlar kötü şeyler değil,ortaokuldan beri rehberlikten yardım alırım ,beni rahatlatır orası ,psikiyatris ya da psikologa da gidicem bu benim deli olduğumu mu gösterir hayır,bizim yaşımızda psikiyatrise psikolga gidene deli gözüyle bakılıyor ama hayır
lütfen çok iyi düşün
inan bana bu yaş grubundaki erkeklerin amacı çok farlı sen aşkım kalp tatlı çiçek böcek diye pembe hayaller kurarken onların kafası başka yerde

Evliliği bir eli yağda bir eli balda olacak sanıyor galiba..ev temizleyecek,yemek yapacak, faturaları ve mutfak masraflarını düşünecek..ayrıca iş yoksa para da yok bunlar nasıl olacak?bunları hesapladilar mi? Nerede yasayacaklar? Evlilik şu an için sadece cinselliği yasal olarak yaşamak onlar için.. zira evlenirlerse tek basaracaklari şey bu olacak.böyle soyleyin

Hani olmaz ya bir ihtimal düşün yaşam sartlati ağır maddiyat olmayınca bir yerden sonra insanlar bunaliyor evlendigin çocuk bütün sınırını gün oldu senden çocuklardan çıkarmaya başladı ...olur ya seninde bir kız evladın olmuştur ...o kız evladı sana bakarak bu şekilde erkeklere sabredilmesi gerektiğini öğrenecek ve ilerde oda aynısını yapacak ..oysaki bir mesleğin olsa misal bir öğretmen, bir doktor bir hemşire bir polis ne bileyim işte o zaman o kız çocuğu da senin gibi meslek sahibi olur hayatı boyi mutlu olma ihtimali artar ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…