17 Yaşında Evlenmek İstiyor..!

yengesi olarak size gelince arayın polisi başı derde girer diye korktum demişsiniz,siz değil o korkucak.Reşit olmayan bi kızı kaçırmak ne demek biliyordur,bu kadar merhametli olmayın yukarıda da denildiği gibi yarın olay daha büyüyecek ailecek daha çok üzüleceksiniz belkide nereye nasıl kaçırıdğını biliyor musunuz sadece yeğeninizin anlatıkları kadar biliyorsunuz

senden bir yaş büyüğüm sadece daha kolay iletişimde olabiliriz diye düşünüyorum
daha çok küçüğüz dön bi bak etrafına bu yaşta evlilik hayali kuran var mı ki sende kurma evet hayat belki ana baba konusunda şanssız davranmış ama bu şanssızlık hep böyle devam edicek değil, otur dersini çalış seneye sınava gireceksin büyük ihtimal eline mesleğini al almalısın çünkü biz buna mecburuz,denildiği gibi hayatını bir erkeğin vicdanına bırakma,elinde gelirin olsun bdv de boşanmak isteyen kadınların çoğu keşke elimde maddi gelirim olsaydı diyor ,her gün okunuyor bu başlıklar bu çok üzücü maalesef.Anne baba eksikliğini o çocukta karşılamaya çalışıyorsun fakat yarın gerçeklerde sahaya girecek sadece aşk ya da sevgi olmayacak evleneceksin ekonomik sıkıntı kv kp gibi saçmasapan konularla muhattap olucaksın daha 17 yaşında.
evet sevgisiz kalmışşın ama bu eksiği bir erkekle doldurmak zorunda değilsin yukarıda da denildiği gibi toplum için yaralı kuruluşlarda görev al ,çevrene bak ,sosyalleş, kitap oku, meslek sahibi olmak için çalış, yurtdışına açılamaya bak,dil öğren,gez,senin yaşında yapılabilecek çok aktivite var
ayrıca seni kaçırarak götürmüş adama da çok güvenme eğer çok istiyorsa seni alır eline çiçeğini çikolatasını gelir ister tabi münasip bi yaşta,adamın daha askeri yok işi yok gücü yok seni nasıl geçindirecek yarın çocuk olucak çocuğa nasıl bakıcaksınız
kendini düşünmüyorsan gelecekteki çocuğunu düşün lütfen,bi mağazaya gittiğinizde istediği bir şeyi alamamak bi anneyi nasıl üzer,onu en iyi okullarda okutamamak nasıl yaralıyacak seni çevremde hep görüyorum ya da sen istediğin bir şeyi yapamadığında nasıl canın sıkılacak bunları düşün. O sıra yaşıtların üni üni gezicek,yiyecek,içecek ,bi zaman sonra maddi imkanlarını kullanabilecekler.
kuzenim 19 unda aşık olarak evlendi bin pişman çocuğunu kendi büyütmek istedi maddi sıkıntılardan dolayı büyütemedi çalışmak zorunda kaldı ve mutlu görünsede mutsuz,eşi ne kadar olgun adam diye gösterilirken hiç öyle biri değil aslında
git bi psikologla rehberle görüş bunlar kötü şeyler değil,ortaokuldan beri rehberlikten yardım alırım ,beni rahatlatır orası ,psikiyatris ya da psikologa da gidicem bu benim deli olduğumu mu gösterir hayır,bizim yaşımızda psikiyatrise psikolga gidene deli gözüyle bakılıyor ama hayır
lütfen çok iyi düşün
inan bana bu yaş grubundaki erkeklerin amacı çok farlı sen aşkım kalp tatlı çiçek böcek diye pembe hayaller kurarken onların kafası başka yerde
Bu yaşta bu olgunluk sen nasıl bir şeysin ya maşallah sana ancak yaşayıp olgunlaştım ben helal olsun valla kizlariminda senin gibi olgun fikirleri olur inşallah :*

Bu yaşta bu olgunluk sen nasıl bir şeysin ya maşallah sana ancak yaşayıp olgunlaştım ben helal olsun valla kizlariminda senin gibi olgun fikirleri olur inşallah :*
çok teşekkür ederim utandırdınız beni
elbette hatalarım var hem de çok var hepimizin olduğu gibi
umarım kızlarınız benden çok çok daha iyi olur
çevredeki insanlar beni olgun bulurlar
bi de yine etrafımda çok fazla evlilik tipi var,evliliklerin genel sorunlarına az çok vakıfım
kendi ayakları üzerinde durabilmenin ne kadar önemli olduğunu her şekilde her yerde görüyorum
çok teşekkür ederim tekradan

Bu kadar bir eli yağda bir eli balda büyüdüyse evden neden kaçtı?
Genelde ailesinden zorbalık görenler böyle bir tercihte bulunuyor.

Eşinize söylediniz mi?
Merhaba sadece soruları yanitlaya bileceğim mobilden giriyorum Allah razı olsun herkes elinden geleni yazmış

Zorbalık dayak şiddet vs görmüyor ama bahsettiğim duygusal açlık onu bu raddeye getirdi diye düşünüyorum

Şimdi ortada olan bir şey var kız sevgi açlığını bu çocukla doyurmaya çalışıyor kız muhtemelen ona değer veren tek insan gibi görüyor o evlenmek istediği arkadaşı.

kıza okutacağım yazmışsınız ama sağlıklı düşünen bir çocuk yok karşımızda yardım almalı
Hatta daha evvelden almalıydı bu yardımı

Şu kk da bile böyle evlenip sonra çocukla ortada bir başına kalan bir sürü kadın var
Ve hepsinin savunması mesleğim olsaydı ayrılırdım diyor

gençliğini yaşayıp okulunu okumak varken bir insan neden evlenip bir evin sorumluluğunu almak ister anlamıyorum
Şuan evcilik oyunu güzel geliyor ama

türkiyede açlık sınırının kaç bin tl olduğuna bak iyi araştır
Muhtemelen şöyle durumda evlenirsen kv ile yaşayacaksın

17 yaşında hem kv derdi hem koca derdi anlatırken bile içim almadı

bu filmleri tr de çok gördük genelde sonu ayrılıkla bitiyor ha bir de bebek oluyor
Kızın da hayatı kararıyor

Sevgi çok mühim bir şey seni de anlıyorum ama yengen seni sevmeseydi böyle uğraşmazdı
Bence bir psikoloğa psikiyatriste git önce sana farklı dünyalar açacaklarını düşünüyorum

çevreni bir müddet değiştir bakalım 17 yaşında insan eğlenir güler derslerine bakar o dünyayı daha net gör

yaşıtlarıyla iletişimi ne durumda?
Yaşıtları ile iletişimi iyi fakat pandemi başından beri erkek arkadaşı dışında kimse ile görüşmüyor

Kızcağız ana babasından yeterince sevgi ve ilgi göremediği için bunu başkalarında arıyor. Birazcık sevgi gösterisinde de işte böyle oluyor. Sözünü dinlediği, çok sevdiği bir büyüğü veya yaşıtı var mı o konuşsun?
Sözünü dinlediği tek insan benim ama karşı taraf çok gözünü boyamış sabah 6 da otogardan gidip alavagim ancak yüz yüze gelirsem aklını başına getirebilirim

O şartları dinleyen kim biz gerçek yüzük taktık da noldu Allah sabır versin o kadar zor ki o kadar hem de besle büyüt elin işsiz güçsüzüne kansın
Ah o son cümle ah ahhhh
Ben bunu okutuyorum bu yazılımcı olacak ablasi bu kız aptal değil bu kız olgun düşünebilen akıllı bir kız aklına girdiler

Evlendin diyelim.
Evlendiği kişi ev geçindirebilecek biri değil.
Belki ped paranı bile eşinin ailesinden isteyeceksin.
Kaynana kayınpeder belki görümce ve kayınbileder ile beraber oturacaksın.
Senden tüm ev işlerini yapman beklenecek.
Evleneceğin çocuk askere gitmemiş kendi ayakları üzerinde duran biri değil.
Önce askere gitsin bir işe girsin ekmeğini kazansın ev geçindirebilecek olsun.
Sende okulunu oku eline mesleğini al.
O zaman zaten kimse evlenmenize karşı çıkmaz .

Güzel kızım.17 yaşında evlilik olamaz olursa da çok büyük yalnış olur. Hayatın boyunca pişmanlık duyarsın. Akranların gezip tozarken, okullarda okurken, iş hayatına atılıp kendi ayaklarının üstünde dururken sen elalemin evinde karın tokluğuna hizmetçilik yapacaksın.Bu şartlarda aranızda duygusal bağ da kalmaz zaten. Acelen yok ki, okuyabildiğin kadar oku, gez toz, mutlaka çalışma hayatın olsun.Kendini geliştir, ileride çocuklarına örnek bir anne ol.
Kendinle gurur duymalısın çocukların da seninle gurur duymalı.
Ama bu yaştaki evlilikle bunların hiç birinin olmayacağı gibi çok kısa sürede büyük yorgunlar, pişmanlıklar , mutsuzluklar yaşayacaksın. Sakın kendine yazık etme.
Sevgiler..

Merhaba demek 17 yaşında evlenmek istiyorsun.
Evlilik çok kolay çünkü. Toz pembe.
Parasız ne yapacaksınız. Senin ihtiyaçlarını çalışmayan ailesine bağımlı damat bey karşılayabilecek mi? Sanırım çalışman gerekecek. O da eş kişisi ve hatta onun ailesi izin verirse. Artık başka ailen de var. Kendi kararlarını kendin alamazsın. Hadi iş bulup çalıştınız. Kolay mı hem evin işini yapıp hem işyerinde çalışmak. Yarın çocuk olur. Onun da bir sorumluluğu ihtiyaçları istekleri var. Onun istediği şeyleri alabilecek misiniz çalışmadan. Eşin evde oturur siz çalışıp onun ihtiyaçlarını çocuğun ihtiyaçlarını hatta eşinin ailesinin ihtiyaçlarını karşılarsınız artık. Çok zengin bir aileye gelin gitmiyorsanız olacağı bu.
Evlilik sadece koca bulmak evlenmekle bitmiyor. Bu daha başlangıç.
Hergün yemek pişireceksin. Soğan doğramaya hoşgeldiniz. Milletin yediğini toplayacaksın. Bulaşığı dağınıklığı eve geleni gideni ağırlayacaksın. Evde haftalık temizlik yapacaksın. Büyük evi ya her gelen size gelir yer içer pisletir gider. Siz de gelin olarak üzerinize düşeni yapıp bir güzel temizlersiniz. Aklar paklarsınız. Hooop yarın yine aynı tempooo. Hastalanmaya hakkınız olmaz. Numara yapıyor derler. Kayınvaliden kayınvaliden ne zaman otururken görseler sana iş buyuracaklar. İtiraz etsen kocanla aran bozulacak. Ve kendi düzenini o evde asla kuramayacaksın. İstediğinde kalkamayavaksın yataktan. Kahvaltı bekler millet. evde de iş var. Yatsan laf çarpacaklar. Kalkıp yapman lazım. Kocanın annesi 1 hazırlar 2 hazırrlar. Sonra tabiki sizden beklenir. Erken yaşında hayat çok kolaymış gibi eltisi, görümcesi kaynanası kaynatası sorunları ile uğraşacaksın. O onu dedi bu bunu ddedi. Yıpranacaksın. Çok mu cesurdun. Yürek mi yedin. Bu yaşta ne bu acele. Bir süre sonra Sürekli kocana seni kötüleyecekler. Aynı evde yaşamak kolay değilki. Hep bişeylerin birilerine yanlış fazla gelecek. Ve seni yönlendirmek isteyecekler. Onu giyme onu yeme oraya gitme. Her yanlışta eşine yansıtacaklar. Sonrada eşin sana bıdı bıdı yapacak. O kadar çok kavga edeceksiniz ki sevgin azalacak ve bu beni gerçekten sevmiyormuya gelecek konu. Sana şiddet uygulamazsa iyi. Çocuğun olacak aynı evde ona yedirdiğine içirdiğine onunla konuştuğuna herkes karışma hakkı bulacak.
Sen gelin olduğun için herşeyine laf edilecek. Bu genelde böyledir.
Ayrı evin olsa eşin çalışsa seni rahat ettirecek olsa neyse de. Yukarda saydıklarımı yaşayacaksın muhtemelen. Ve annen gibi kaçmak zorunda kalabilirsin. Ve çocuklarını bırakabilecekmisin. Annenin yaptığını sen kendi çocuklarına yapabilecekmisin. Kendin gibi olmalarını istermisin.
Ben senin yerinde olsam. Sevgili ile hayatıma devam ederdim.
Eğer seninle evlenmek istiyorsa iş bulsun askerliği halletsin ve ayrı ev açsın sana..
İnan baba evindeki rahat hiç bi yerde yok.
Kaçma sebrbin nedir. Niye erkenden evlenmek istiyorsun. Ayrı ev bile açamayan adamla..
Altlı üstlü oturanlar bile zorlanırken sen nasıl yapacaksın aynı evde.
Sevme kimseyi tek kal demiyorum. Gençsin sev tabiki..
Sakın bu yukarda yazdıklarımı herkes aynı şeyi yaşamaz diyip sallama. Çünkü aşağı yukarı herkes bunları yaşıyor. Hatta bunların değişik versiyonlarını.
Sana tavsiyem kimseye güvenme. Yalnız kendine güven. O bana bakar beni seviyo. Beni el üstünde tutar deme. Kendin yere sağlam bas. Kimse ayağını kaydıramasın. Güçlü ol.
Umarım aklın başına gelir.
Ve ben olsam şimdiye senin iyiliğin için o çocuğu reşit olmayan birini kaçırmaktan ihbar etmiştim.
Bu ablanın kıymetini bil..
O kadar saflar ki edemedim hayatı bitsin annesi babası perişan olsun istemedim emek verip yazdığın için minnettarım

Duygusal boşluk yaşadığı apaçık. Hiçbir sevgi; bireyin, cocukken görmesi gereken anne baba sevgisinin yerini tutmuyor.

Kız, kendini yalnız hissederek büyümüş, önemsenmediğini düşünmüş. Kolay degil. Çocukluk travmalarının izi, bir ömür boyunca kazısan da çıkmaz ne yazık ki.

Muhtemelen, henüz 17 yaşinda ve kendine malik degilken alacaği karardan, ileride oldukça pişmanlık duyacak. Yarası daha da derinleşecektir. Nacizane fikrim; ne yapıp edin, bu karardan döndürün.

Madem ona hitaben yazıyorum. Direk okutursunuz.

Neden 17 yaşında bu evlilik kararı? İlişki yaşadıysan bundan korkmana gerek yok evlenmek zorunda değilsin. Yok eğer hamile isen bunun da çözümü var. Yok ya bunları da nerden çıkardın ben seviyorum diyorsan .Sev yine sev doya doya yaşa aşkını. Ama bu gencecik yaşında bir de evliliğin yükünü yükleme omuzlarına. Evet sevmek sevilmek istiyorsun evet ailenden göremediğin o sıcaklığı belki de onda buldun. Bunlara her insanın ihtiyacı var güzel duygular bu konuda seni anlıyorum . Sana 40 yaşından sesleniyorum hayatta en çok kendine güven başka hiç kimseye dayama sırtını. Öğrenimini tamamla mesleğin olsun güçlü bir kadın olarak evlen canın kiminle istiyorsa onunla . Çünkü o zaman düştüğünde kendin kalkabilirsin, tutacak bir el aramazsın. Hiç kimse için beni bırakmaz deme (gerçi bu konuda yaşanmışlıkların fazla kimseye kayıtsız güvenmiyorsun belki de.)Her kötü ihtimali de düşünerek at adımlarını hep bir B planın olsun hayatta. Bunca boşanan kadın da sevdi güvendi kimse bile bile kendini ateşe atmaz .Ben evlenince de okurum diye düşünüyorsan o imkansız. Her yaşta yaşanacak güzellikler var. Hayat uzun bir merdiven doya doya yaşa her basamağı , atlaya zıplaya değil.

Heeee mesleğini eline aldın, özgürleştin mi o zaman kimseyi karıştırma hayatına. Yine hata olarak gördükleri şeylerde insanlar karşına geçebilir sorun değil insan hatalarından da öğrenir. Ama insanın hata yapma özgürlüğü sadece tam özgür olduğunda vardır. Bir kadın için en büyük özgürlük iyi bir meslektir.

Umarım bunca kadın bunca öğüt diye düşünmezsin. Biliyorum senin yaşlarında iken ben de nefret ederdim gerçi hala hiç sevmem nutuk dinlemeyi :) Ama şöyle düşün senden yaşça küçük biri önünde atlayamayacağı büyüklükte bir hendek..... İçinden onu uyarmak gelmez mi? Onun o çukura düşeceğini bile bile aman deyip geçebilir misin? Tam olarak böyle bir his yaşattın bana.

Her insan gibi sen de çok değerlisin. En büyük iyiliklerin , en büyük fedakarlıkların hep kendine olsun.
Hepsini okudum Allah razı olsun

Eşimle tanıştığımda 17 yasindaydim. 20 yaşında önlisanstan mezun olup evlendim. Ama pişmanim. Keşke 4 yillik okusaydim da daha iyi bir meslegim olsaydi. Cocuklarim dogdugunda issiz kalmazdim, memur olsam ya da iyi bir meslegim olsaydi calismayi da birakmazdim. Eşime destek olur her imkani daha güzel yasardik cocuklarimlada. Yatirimada yeterdi, kendimize de yeterdi. 7 yil bitecek evleneli düğün takimdan başka yatiririmim olmadi. O parada 7 yilda degerini kaybetti. Araba aldik sattik şimdi paramizla araba bile alamiyoruz. Cocuklar küçük deyip krediye de giremiyoruz bir ev almaya. Çocuklar birşey istediginde her istedigini almayalim, alismasin buyudukce önüne gecemeyiz demek ne kadar acı. Gönlümden her istedigini ayaklarina sermek geliyor ama imkanim yok.

Keşke diyorum erkenden evlenmeseydim. Hem okul okurken nişanli olmasaydim gönlümce okula gidip gelseydim. Kendi calistigim paradan bir kuruş harcamadim hep ceyizime gitti, daha da ne kadar babam ekledi de babama bir kuruş faydam olamadi..

Keşke diyorum erken evlenmeseydim de kiz arkadaşlarimla tatillere gitseydim, gönlümce giyinip gezseydim.
Eşimle her buluşma da döner ekmek yedigimizden, dönerden nefret ederim. Bir kafeye bile girip oturamazdik. Yagmurda olsa kar da olsa parkta otururduk.

Zaman benim için geri gelmiyor. Ama senin elinde. Bugun kocamdan boşanmak zorunda kalsam ailem arkamda biliyorum en azindan. Girer bir işe çalışırım. Sevmesemde bir meslegim var.

Peki ya sen napacaksin? 17 yaşında takacaklar koluna birkac bilezik. Sana kalacak mi sanıyorsun? Ver ev alalim, ver borca yatiralim, ver araba alalim.... Alacaklar sana kalmayacak. Evin bütün yükünü omzuna alip yemeğinden camasirina bulasigindan wc temizlemesine kadar hepsi eline bakacak. Kocan lutfedip çalışırsa kendini birşey sanıp akşam gelip tv izlerken meyvesini cerezini önüne isteyecek. Hele bir de çocuk olsun. Mamasi bezi maddi külfeti bir yandan bakiminin zorlugu diger yandan. Velev ki eşin öldü, velev ki boşandın. Ailen arkanda olacak mi? İşe girip caliscam desen ne iş yapacaksın.

Kendine, hayatina, gelecekte dogacak evlatlarina hayati zindan etme

Madem 17 yaşındaki kızımız okuyacak o zaman burada yazılacak tüm mesajları iyi okusun.
Hepimiz genç olduk, aşık olduk, sevdik sevildik, hayaller kurduk, belki kimimizin çocukluğu gençliği berbat geçti, bazımız anne babalı öksüz yetim olduk, kimimiz pamuklara sarılarak büyütüldük.

Bazımızın anne babası başını ile okşamadı, bazımız ailesinin prensesi oldu ama hepimiz söz konusu evlilik olunca ve bu evlilik çocuk yaşta olursa benzer düşünceleri savunuyoruz çünkü 17 yaşındaki bir kızdan çok daha fazla tecrübemiz var.

Siz ve erkek arkadaşınız evlenirseniz bu evliliği yürütemeyeceğinizi kaçarak ispatladınız bile, kaçmak kendimi ve yapacağım evliliği savunamam demek, arkasında duramam mücadele edemem demek.

Aşkı anlarım aşık olup evlendim ama ailemin karşısına ben kızınızı seviyorum diye çıkmak yerine beni direkt kaçıran adama güvenemem, oğlan ailesini alıp evinize geldi de aileniz karşı mı çıktı?
Anlatıma göre böyle bir şey olmamış, e o zaman aileniz sizin karşınıza kızım yaşın daha küçük, biz senin okumanı meslek edinmeni, çalışıp ayakların üzerinde durmanı istiyoruz, vakti gelince evlenirsin diye çıkacak diye kaçtınız demek, ki doğru bir talepte doğru bir öğütte bulunacaklar diye kaçtınız, çünkü cesaretsizsiniz, üzgünüm erkek arkadaşınızın gram cesareti yok, sizi azıcık bile önemsemiyor ki kaçalım demiş, gerçekten sevseydi eğitim geleceğinizi sizden çalmazdı, kendine ve ailesine bağımlı biri olmanıza neden olacak adımlar atmazdı, size evlendikten sonraki geleceğinizi yazayım, ailesiyle oturacaksınız, aile evinde yan gel yat günleriniz sona erecek gelin kalk yemek yap, bulaşık yıka devriniz başlayacak, 19 yaşında maddi manevi ailesine bağlı bir çocuk da ailesi ne derse onu yapacak, karın söz dinlemiyor dediklerinde size bir güzel patlayacak, savunma olarak da onlar benim ailem ne derlerse o olur diyecek, asker olacak kayınvalide yanında asker bekleyeceksiniz, belki o ara karnınızda bir de bebek olur, bebeğiniz için bir şeyler almaya özeneceksiniz alamayacaksınız çünkü kayınvalide eline bakacaksınız, doğum onların istediği yerde istedikleri şekilde olacak.

Odanıza çekilemezsiniz, eşinize sarılıp tv izlemeyezsiniz çünkü siz gelinsiniz ve kayınvalide evindesiniz, evi ayırayım deseniz eşiniz baba evinde maddi yükü de ailesinin sırtına yükleyerek yaşamayı cazip bulacak, kavga etseniz olmayacak bağırsanız kar etmeyecek, canım cicim ayları bitince o aşk dolu bakan gözlerde size öfke olacak, şimdi kıramıyordur evlenince öyle bir kıracak ki ben bu adamla mı evlendim diyeceksiniz.

He isyan ettiğinizde de kaçmasaydın, bayıla bayıla kaçtın o zaman kes sesini otur diyecek, nasılsa tüm sorumluluğunuz koca ailesinin üstünde olduğu için de o bekar hayatına devam edecek, siz 1-2-3 çocukla kayınvalide evinde belinizi bükecek her hizmeti göreceksiniz.

Yazıyorum ya, içinizden itiraz ediyorsunuz, benim aşkım yapmaz o beni çok seviyor diyorsunuz, yazılanları da sizleri tanımayan bilmiş kadınların saçmalıkları diye okuyacaksınız ve siz her şeye rağmen ayak diretip evleneceksiniz, çünkü aklınız bir karış havada, ikinizde aşkınızdan ölüyorsunuz sanıyorsunuz zira evliliği flört gibi sanıyorsunuz, şöyle okkalı bir elektrik faturası, bebek masrafları olsun aşkınızı o zaman göreceksiniz, arkadaşlarınız her gün instada hikayelerini paylaşırken siz bebek pışpışlarken uykusuzluktan altları çökmüş gözlerinizin ferinin söndüğünü göreceksiniz, arkadaşlarınız hadi şuraya gel dediğinde siz kayınvalideden izin almadan burnunuzun ucunu dışarı çıkaramayacaksınız, o aşık olduğunuz kişi sizi arkadaşlarınızdan bile kıskanıp her türlü psikolojik baskıyı yapacak.

Siz şimdi anne baba sevgisinin eksikliğinden aşkı buldum hayattaki yegane varlığım diye 19 yaşında bir çocuğa bel bağlıyorsunuz ya, biraz olgunlaşıp artık sizi sevmediğine karar verdiğinde, hatta belki aldattığında elinizde birkaç çocuk ve maddiyatsızlıkla çaresizce düzelsin diye dua etmekten başka bir şey yapamayacaksınız çünkü lise terk mesleksiz, işsiz, çocuklu bir kadın olacaksınız, maddi güç yoksa özgüveni de unutun.

Acımasız mı yazdım, yooooo geleceğinizi yazdım, siz evlenin hemen bir de çocuk yapın ve 1 sene sonra gelip burada tam da bu topikte pişmanlığınızı anlatın biz de okur e ne bekliyordunuz ki deriz.

Erkenden
evlenip mutlu olan yok mu diyeceksiniz, kaçana mutluluk yok, bugün evlenmek için kaçan yarın evlilikten kaçar.
Mine abla 🥺🥺🥺 okudukça hayal ettim hayal ettikçe kahroldum hayır bu değildi bizim onunla kurduğumuz hayaller bu değildi yurt dışı planlarıydı dil kurslarıydı onun cok iyi bir yazılımcı olmasıydı nolur Allah'ım ikna oldum

Aynen öyle Mine abla annemde derdi kızım yarın ben ağlayacağıma bugün sen ağla ah abla ah

Duygusal boşluk yaşadığı apaçık. Hiçbir sevgi; bireyin, cocukken görmesi gereken anne baba sevgisinin yerini tutmuyor.

Kız, kendini yalnız hissederek büyümüş, önemsenmediğini düşünmüş. Kolay degil. Çocukluk travmalarının izi, bir ömür boyunca kazısan da çıkmaz ne yazık ki.

Muhtemelen, henüz 17 yaşinda ve kendine malik degilken alacaği karardan, ileride oldukça pişmanlık duyacak. Yarası daha da derinleşecektir. Nacizane fikrim; ne yapıp edin, bu karardan döndürün.
Kurban olayım dua edin aklı başına gelsin sabah 6 da otogardan alıcam

Kurban olayım dua edin aklı başına gelsin sabah 6 da otogardan alıcam
Ederim tabi ki. İnşallah aklı başına gelecektir ama ona sizler yardımcı olursanız ancak..
Ailesi olarak oturup konuşmanız lazım.
Aile kucaklayıcı davranmazsa, elinizden kayıp gider ve daha büyük sorunla er ya da geç geri döner..

Kız Kardeşlerim, dostlarım ,
Bana yardım edin...

Eşimin yiğeni 17 yaşında bakmaya kıyamadığım güzellikte 11. sınıf lise öğrencisi.
Annesi 1 yaşında terk ediyor daha sonra da ne aramak ne sormak geçen yıl annesi ulaştı gelicem görücem edicem dedi sonra sus pus ortalıktan kayboldu tekrar ortaya çıktığında eşim izin vermiyor seni görmeme dedi konu öyle havada kaldı gitti kız anasını resimlerden biliyor başka hiçbir bilgisi yok . bu sırada Kıza 9 yaşına kadar halası bakıyor oda kanserden vefat ediyor daha sonra kayınvalidem ve ben bakıyoruz aynı binadayız şuan.

Baba eşi terk ettikten bir süre sonra tek başına bir eve çıkıyor her gün kızı ile bir iki saat geçirip evine dönüyor, (tabi kız büyüdükçe her gün hafta da bir on günde bire düşüyor) ama adam duygusal açıdan kızı doyurmuyor. Örneğin kızın ben kendimi yalnız hissediyorum deyip ağlaması bile baba için zayıflık göstergesi . Yani kızın yaşına göre normal olan duygusallıkları baba tarafından hep azımsandı ve kızda her ne kadar ben, eşim, kv destek olsak ta duygusal derin bir boşluk oldu.

Kızı az buçuk tanımanız açısından bu detayları verdim şimdi sıra esas problemde.

Kızımız pazar gecesi benimde tanıdığım sevgilisi ile şehir dışına kaçtı.
Aileden kimse kızın sevgilisi ile kaçtığını bilmiyor. Söylemedim, söyleyemedim bana zarar vermeleri bana kızmalarından korkmadım kıza bir şey yapmalarından oğlanın başının kızın reşit olmama sebebi ile belaya girmesinden korktum . Kız bana ertesi gün ulaştı dil döktüm yalvardım ve geri dönüyor fakat tek bir şartla oda evlilik. Şuan için telefonda tamam kızım gel çözeceğiz dedim ama böyle bir şeyin olması mümkün değil...

Kız da oğlan dan küçük kız 17 oğlan 19 yaşında
Kız rahat büyüdü tabir caizse bir eli yağda diğeri balda idi.
Aile kızın büyüdüğü ortamdan çok çok çok farklı asla uyum sağlayamaz
Şuan sağlıklı düşünemediğini adım kadar iyi biliyorum çocuğun şuan kendince onun gözünü boyadığını pembe tablolar çizdiğini biliyorum
Kız şuan ben evleneceğim diye kendini ortaya atarsa bütün aile sırt dönecek
Ve ek olarak kız çok çabuk ikna olan hemen herkese inanan bir kız saf değil ama iki güzel sözle ikna olur.

Çocuğa gelecek olursak
Dediğim gibi 19 yaşında , ilk okul mezunu, herhangi bir işi mesleği bir yerde 2 aydan fazla çalışmışlığı yok aileye bağımlı bir çocuk
Kalbi temiz evet ama koca olacak ev bakacak bir adam değil zaten adam da değil çocuk

Sizden şuan isteğim bana yardımcı olmanız kızımıza yazdıklarınız okutacağım sadece benim yakın çevresisin değil başka ablalarının da fikirlerini öğütlerini alsın istiyorum
burdaki ihanet şiddet konularını okutun
hepsi erken yaşta evlilik

X