17 Yaşında Evlenmek İstiyor..!

Kız Kardeşlerim, dostlarım ,
Bana yardım edin...

Eşimin yiğeni 17 yaşında bakmaya kıyamadığım güzellikte 11. sınıf lise öğrencisi.
Annesi 1 yaşında terk ediyor daha sonra da ne aramak ne sormak geçen yıl annesi ulaştı gelicem görücem edicem dedi sonra sus pus ortalıktan kayboldu tekrar ortaya çıktığında eşim izin vermiyor seni görmeme dedi konu öyle havada kaldı gitti kız anasını resimlerden biliyor başka hiçbir bilgisi yok . bu sırada Kıza 9 yaşına kadar halası bakıyor oda kanserden vefat ediyor daha sonra kayınvalidem ve ben bakıyoruz aynı binadayız şuan.

Baba eşi terk ettikten bir süre sonra tek başına bir eve çıkıyor her gün kızı ile bir iki saat geçirip evine dönüyor, (tabi kız büyüdükçe her gün hafta da bir on günde bire düşüyor) ama adam duygusal açıdan kızı doyurmuyor. Örneğin kızın ben kendimi yalnız hissediyorum deyip ağlaması bile baba için zayıflık göstergesi . Yani kızın yaşına göre normal olan duygusallıkları baba tarafından hep azımsandı ve kızda her ne kadar ben, eşim, kv destek olsak ta duygusal derin bir boşluk oldu.

Kızı az buçuk tanımanız açısından bu detayları verdim şimdi sıra esas problemde.

Kızımız pazar gecesi benimde tanıdığım sevgilisi ile şehir dışına kaçtı.
Aileden kimse kızın sevgilisi ile kaçtığını bilmiyor. Söylemedim, söyleyemedim bana zarar vermeleri bana kızmalarından korkmadım kıza bir şey yapmalarından oğlanın başının kızın reşit olmama sebebi ile belaya girmesinden korktum . Kız bana ertesi gün ulaştı dil döktüm yalvardım ve geri dönüyor fakat tek bir şartla oda evlilik. Şuan için telefonda tamam kızım gel çözeceğiz dedim ama böyle bir şeyin olması mümkün değil...

Kız da oğlan dan küçük kız 17 oğlan 19 yaşında
Kız rahat büyüdü tabir caizse bir eli yağda diğeri balda idi.
Aile kızın büyüdüğü ortamdan çok çok çok farklı asla uyum sağlayamaz
Şuan sağlıklı düşünemediğini adım kadar iyi biliyorum çocuğun şuan kendince onun gözünü boyadığını pembe tablolar çizdiğini biliyorum
Kız şuan ben evleneceğim diye kendini ortaya atarsa bütün aile sırt dönecek
Ve ek olarak kız çok çabuk ikna olan hemen herkese inanan bir kız saf değil ama iki güzel sözle ikna olur.

Çocuğa gelecek olursak
Dediğim gibi 19 yaşında , ilk okul mezunu, herhangi bir işi mesleği bir yerde 2 aydan fazla çalışmışlığı yok aileye bağımlı bir çocuk
Kalbi temiz evet ama koca olacak ev bakacak bir adam değil zaten adam da değil çocuk

Sizden şuan isteğim bana yardımcı olmanız kızımıza yazdıklarınız okutacağım sadece benim yakın çevresisin değil başka ablalarının da fikirlerini öğütlerini alsın istiyorum
yalandan bir söz yüzüğü takın okulun bitince evlenin çocuk da askerlik yapsın falan deyin birbirini tanır lar en azından belki biter belki devam eder ilişki ama okulu bitirmesini şart koyun

Son düzenleme:
Ben 17 yaşında evlendim ve daima dediğim şu “kadın en erken 28-30 arasında evlenmeli “ çevremde gördüklerim duyduklarım kendi yaşadıklarım bana bunu öğretti
Pişmanım okul okumam gezmem tozmam gereken zamanlarda kocaya yemek yapmakla ütü yapmakla uğraştım,yaşıtlarım yeni yeni evleniyor :KK43:
Biraz daha olgunlaş göreceksin ne kadar haklı olduğumuzu 🙋🏻‍♀️🌸

Ben 17 yaşında evlendim ve daima dediğim şu “kadın en erken 28-30 arasında evlenmeli “ çevremde gördüklerim duyduklarım kendi yaşadıklarım bana bunu öğretti
Pişmanım okul okumam gezmem tozmam gereken zamanlarda kocaya yemek yapmakla ütü yapmakla uğraştım,yaşıtlarım yeni yeni evleniyor :KK43:
Biraz daha olgunlaş göreceksin ne kadar haklı olduğumuzu 🙋🏻‍♀️🌸
Keşke bu topikte yazılanları ergenlik çağında aşık olup evlilik hayalleri kuran tüm kızlar okusa, aşk her yaşta yaşanıyor ama insanın gençliği bir kez oluyor, yıllar geçip arkanıza baktığınızda keşkeleriniz iyikilerinizden fazlaysa ben kendime ne yaptım diye pişman oluyorsunuz.

İnsan ortalama 25 yaşında kendiyle tanışıyor, 28-30 yaşında artık ne istediğini bilir hale geliyor, erkek için de geçerli bu.
19 yaşında bir erkek evliliğe maddi manevi ne kadar hazır olabilir ki? Nikah defterine atılan imzanın ciddiyetinin farkında değiller, sırtlarına yüklenecek sorumlulukların bilincinde değiller, kaçarız evleniriz pembe panjurlu evimiz olur, bir kız bir erkek de çocuğumuz, sonra ev sahibi kapıya dayanır kirasını ister, elektrik su faturaları ödenmek ister, bebek olur doktoru kıyafeti ihtiyaçları, kadın evde taş pişirir, koca maddi olarak yetişemeyince çıldırır, aşk biter külü kalır.

Keşke bu topikte yazılanları ergenlik çağında aşık olup evlilik hayalleri kuran tüm kızlar okusa, aşk her yaşta yaşanıyor ama insanın gençliği bir kez oluyor, yıllar geçip arkanıza baktığınızda keşkeleriniz iyikilerinizden fazlaysa ben kendime ne yaptım diye pişman oluyorsunuz.

İnsan ortalama 25 yaşında kendiyle tanışıyor, 28-30 yaşında artık ne istediğini bilir hale geliyor, erkek için de geçerli bu.
19 yaşında bir erkek evliliğe maddi manevi ne kadar hazır olabilir ki? Nikah defterine atılan imzanın ciddiyetinin farkında değiller, sırtlarına yüklenecek sorumlulukların bilincinde değiller, kaçarız evleniriz pembe panjurlu evimiz olur, bir kız bir erkek de çocuğumuz, sonra ev sahibi kapıya dayanır kirasını ister, elektrik su faturaları ödenmek ister, bebek olur doktoru kıyafeti ihtiyaçları, kadın evde taş pişirir, koca maddi olarak yetişemeyince çıldırır, aşk biter külü kalır.
Abla benim hayalimi anlatmissin 🙈
Benimde tek katlı bahçeli evim olacaktı.
Ben sofrayı kuracaktim.
Kızımla camda eşimin işten donmesini bekleyecektik.
Dışarda kar yagacakti,biz sıcacık evimizde yemek yeriz güleriz eğleniriz diyordum 😂
Pembe panjur yoktu ama olsa fena olmazdı.

Ben bu hayallerin birini yaşayamadım 😂
Ne cahillik ama.keske herkes 15 yaşından 30 yaşına ışınlansa.o zaman kadınlar daha aklı başında, güçlü ve mutlu olurdu.😊

En güzel çağındasın ne acelen var be yavrum. İnan öyle hayal ettiğin gibi birşey değil evlilik hele o yaşta.. sosyal medyada gördüğün yapmacık videolardan ibaret değillll bi karnaval değil evlilik. Herşeyin bi zamanı vardır, herşey zamanında güzeldir. Şuan inanılmaz cazip geliyor sana belli ki evlenmek ama inan bana 1 yıla kalmaz PİŞMAN olucaksın. O kadar çok ki bunun örneği çevremde, o yaşta evlenip iyi ki evlenmişim diyeni ne duydum ne gördüm. Acelen nedir bekle lütfen ye gez ohh bekarlık sultanlıktır :KK33:

Allahım 17 yaşında evlılık nedır. Koca kaçıyor mu? Evlılıkte hayal ettıklerı gibi hergün mum ışıgında yemek falan yok. Ortalama insan ömrü 70 yıl olsa. 17de evlenıp 50 yıla gelmeden birbirlerinden sıkılacak.

Arkadaşımın amca kızı dogunun köyünde yaşıyor ve 22 yaşında. Köyden kurtulmak için kim gelırse evlenırım demiş. Görücü gelmiş. 3gün konuşup hemen yüzük takılmış. Ve kız çocugun anne babası ile aynı evde yaşayacak. Köyden kurtulmak için deger mi?

Ben 24 e kadar en az evliliğin e sini düşünmedim. Şimdikilerde resmen cahil cesareti var. 28de yüzük taktım. Ama gene bir korku vardı. İnsanlar nasıl cesaret ediyor bilmiyorum
benim başka bi kuzen böyle evlendi kurtulayım diye şimdi boşandı
adam alkolik çıktı,kendisi çalışmayıp kuzenin maaşıyla keyif çatmış ,boşanırkende neler etti kıza

Abla benim hayalimi anlatmissin 🙈
Benimde tek katlı bahçeli evim olacaktı.
Ben sofrayı kuracaktim.
Kızımla camda eşimin işten donmesini bekleyecektik.
Dışarda kar yagacakti,biz sıcacık evimizde yemek yeriz güleriz eğleniriz diyordum 😂
Pembe panjur yoktu ama olsa fena olmazdı.

Ben bu hayallerin birini yaşayamadım 😂
Ne cahillik ama.keske herkes 15 yaşından 30 yaşına ışınlansa.o zaman kadınlar daha aklı başında, güçlü ve mutlu olurdu.😊
Kimse boşanmak için evlenmez, herkesin mutlaka evlilikle alakalı hayalleri vardır ama bu hayaller çocuk yaşta evlenmeye kalkınca kabusa dönüyor, okumuş belli yaşta evlenen insanlarında hepsi evliliğinde mutlu değil ama okumadan, hadi okumadın elinde geleceğini inşa edeceğin bir maddiyatın olmadan çocuk yaşta evlenmek tam bir hayal kırıklığı, arada mutlu olan varsa dahi tek tüktür.

Bir kere çok eziliyorsunux, eşiniz de eziyor kayınvalideniz de, benim çevremde sonradan arkadaş olduğum 17'sinde, 18, 19 yaşında evlenmiş çok kadın var, hepsini dinlediğimde kabus gibi evlilikler, bir tane arkadaşım vardı, kızı 17 yaşında gelin etmişler, aşık olmuş evleneceğim demiş evlendirmişler, kız kayınvalideyle altlı üstlü oturuyordu, kayınvalidesi her gün kendi evine çağırıp duvarları bile sildirirmiş, eşi zaten bostan korkuluğu evlendikten sonra bekar hayatına devam etmiş, gece yarıları eve gelirmiş, kızın pencereden bakması bile yasakmış, e çocuk yaşta evlenince hemen çocuğu olmamış kıza neler neler yapmışlar, ben tanıştığımda 12-13 yıllık evliydi o zaman bile perdeler kapalı otururdu, eşinden ve eş ailesinden zamanında çok çektiği için psikolojik destek almak zorunda kaldı bir süre, bu kadına vaktiyle birileri anlatsa belki hemen evlenmezdi, belki evlenirdi bilmiyorum ama daha kendini bilmeden evlenen kızları görünce üzülüyorum.

Umarım bu mesajımı bu kızımız okur.
Ben 14 yasinda o kadar aşık oldum ki.
Gözüm ne annemi,ne okulumu ne kardeşimi ne arkadaşlarımı gördü.
Ama çocukta nasıl aşık bana.
Biz böyle aşık aşık dolaşıyoruz.
17 yasimda ben bu çocuğa kaçtım.annem,anneannem kapıda yattı nolur kızım gitme yapma diye hiçbirini dinlemedim.
Çok aşıktım.kendimi öldürürüm diye düşünüyordum.
Ben kaçtım.nikah yapamadık izin gerekiyormuş.bide aşık olduğum çocuk askere gitmesin mi.ben kaldım bu çocuğun ailesiyle başbaşa .
Tabii biz 17-20 yaşında iş yok,para yok ayrı ev sözü verildi oğlanın ailesi tarafından ama sonra tabii yalan oldu.
Düğün yapicaz tarla satılsın denildi ama o da yalan oldu zaten ben hamile kaldım.gelinlik hayalim içimi yaktı.
Zaman geçmiyor aşkımdan ölüyorum adam da gitti askere.
Bu benim için askerden kaçıp kaçıp geldi askerlikte uzadı.o arada bende hamile kaldım.tabii ohh muradıma erdim.
Hamile kalınca benim hormonlar oynadı.ailesiyle asla anlaşamadım.ailemi özledim.esim de kaçıp geliyor yanıma ama olmadı.
Sonra ne olduysa eşim ben 4 aylık hamileyken beni dövmeye başladı.hemde ne dövmek.bildigin işkence gördüm.
Hamileyim ve işin kötü yanı o adama hala asigim.
Ailem kaçtım diye kızıyor ama kardeşim geldi halimi gördü anneme söyledi ve beni o aşık olduğum adamdan kaçırdılar.
Kaçırdıkları da 40 kilo 5 aylık hamile ve çok çaresizim.
Sonra ben bebeğim var diye o adama geri döndüm.tabii hala aşkımdan ölüyorum.
Bir hafta dayak yemesem bir hafta dayak yiyorum.annemler o adam beni dovmesin diye askeriyeye sikayet ediyor eşim askere gidiyor yine kaçıyor.
En son kızım 2 yaşındayken gözümü hastanede açtım.kac ameliyat geçirdiğimi bilmiyorum.son 20 dk ile kurtulmusum.ve eşim beni öldürmeye çalışmaktan aranıyordu.sonra o adamdan kurtuldum ama kolay olmadı.

2 yıl psikiyatride tedavi gördüm.
O adamı unutmak ve kızımla kendime hayat kurmak için yıllarım gitti.
Şimdi bana trilyon verseler ve 16 yaşıma dönsem o adamdan en uzak ülkeye kaçarım.
Lisemi okurum,universitemi okurum.meslegimi yaparım yada yapmam.ama kendi hayatimi yaşarım.40 yaşına gelsem de istediğimde evlenirim.

Ben normalde bunları asla burada yazmadım yazmazdim.gercekten sırf sen oku benden ders al diye yazıyorum.bak gel özele daha neler anlatırım sana belki o zaman benim yaşadığımı anlarsin.
Nolur kızım benim yaşadıkları gör.simdi benim kızım 14 yaşında.ben gerçekten seni kızım gibi gördüğüm için bunu sana yazıyorum.

Aşık ol dünyanın en güzel şeyi aşık olmak.iliskilerin olsun hepsi hayat dersi.ama hayata karşı asla kendine zarar verecek birşey yapma.
çok üzüldüm
umarım bundan sonra hep mutlu olursun

O sevgi aşk demen şey maalesef kalıcı değil biliyorum kimseyi dinlemeyecek kafanda çizdiğin senaryoyu uygulamaycaksın .birkaç yıla pişman olup yeniden hayata başlamaya çalışacak yine hüsrana uğrayacaksın ..Annenin babanın yarım bıraktığını başkalarıyla tamamlamaya çalışmanın sonu maalesef hüsran..sonuçta onların acımadıpına kimse acımıyor ..umarım bu zaman diliminde o gencecik yaşınla anne olmaya kalkmazsın.. buda bir a la tavsiyesi
Senln yerinde olsam meslek sahibi olmadan evlenmem..

Şimdi aşkından öleceksin gibi dusunuyorsun ama evlilik böyle bir şey değil evinin ailenin koynundan biricik prenses olarak çıkacaksın onlar seni gelin olarak görecek bir sürü beklentisi olacak , evlendim kocamla aşk meşk yaşayacağız diye düşünme . O aşkını sevgili iken doya doya yaşa, uzun süre sevgili olup yaşları müsait olduğunda evlenenler bile bir süre bocaliyor kavgalar ediyor siz ikiniz de daha bebeksiniz. Okulunu oku gez toz bu yaşlar vir daha gelmez bir 10 yıl sonra çok üzülürsün kafanı taşlara vurursun ama çok geç olur .. seni seven insanlar olduğu icin çok şanslısın senin iyiliğini istiyorlar

Umarım bu mesajımı bu kızımız okur.
Ben 14 yasinda o kadar aşık oldum ki.
Gözüm ne annemi,ne okulumu ne kardeşimi ne arkadaşlarımı gördü.
Ama çocukta nasıl aşık bana.
Biz böyle aşık aşık dolaşıyoruz.
17 yasimda ben bu çocuğa kaçtım.annem,anneannem kapıda yattı nolur kızım gitme yapma diye hiçbirini dinlemedim.
Çok aşıktım.kendimi öldürürüm diye düşünüyordum.
Ben kaçtım.nikah yapamadık izin gerekiyormuş.bide aşık olduğum çocuk askere gitmesin mi.ben kaldım bu çocuğun ailesiyle başbaşa .
Tabii biz 17-20 yaşında iş yok,para yok ayrı ev sözü verildi oğlanın ailesi tarafından ama sonra tabii yalan oldu.
Düğün yapicaz tarla satılsın denildi ama o da yalan oldu zaten ben hamile kaldım.gelinlik hayalim içimi yaktı.
Zaman geçmiyor aşkımdan ölüyorum adam da gitti askere.
Bu benim için askerden kaçıp kaçıp geldi askerlikte uzadı.o arada bende hamile kaldım.tabii ohh muradıma erdim.
Hamile kalınca benim hormonlar oynadı.ailesiyle asla anlaşamadım.ailemi özledim.esim de kaçıp geliyor yanıma ama olmadı.
Sonra ne olduysa eşim ben 4 aylık hamileyken beni dövmeye başladı.hemde ne dövmek.bildigin işkence gördüm.
Hamileyim ve işin kötü yanı o adama hala asigim.
Ailem kaçtım diye kızıyor ama kardeşim geldi halimi gördü anneme söyledi ve beni o aşık olduğum adamdan kaçırdılar.
Kaçırdıkları da 40 kilo 5 aylık hamile ve çok çaresizim.
Sonra ben bebeğim var diye o adama geri döndüm.tabii hala aşkımdan ölüyorum.
Bir hafta dayak yemesem bir hafta dayak yiyorum.annemler o adam beni dovmesin diye askeriyeye sikayet ediyor eşim askere gidiyor yine kaçıyor.
En son kızım 2 yaşındayken gözümü hastanede açtım.kac ameliyat geçirdiğimi bilmiyorum.son 20 dk ile kurtulmusum.ve eşim beni öldürmeye çalışmaktan aranıyordu.sonra o adamdan kurtuldum ama kolay olmadı.

2 yıl psikiyatride tedavi gördüm.
O adamı unutmak ve kızımla kendime hayat kurmak için yıllarım gitti.
Şimdi bana trilyon verseler ve 16 yaşıma dönsem o adamdan en uzak ülkeye kaçarım.
Lisemi okurum,universitemi okurum.meslegimi yaparım yada yapmam.ama kendi hayatimi yaşarım.40 yaşına gelsem de istediğimde evlenirim.

Ben normalde bunları asla burada yazmadım yazmazdim.gercekten sırf sen oku benden ders al diye yazıyorum.bak gel özele daha neler anlatırım sana belki o zaman benim yaşadığımı anlarsin.
Nolur kızım benim yaşadıkları gör.simdi benim kızım 14 yaşında.ben gerçekten seni kızım gibi gördüğüm için bunu sana yazıyorum.

Aşık ol dünyanın en güzel şeyi aşık olmak.iliskilerin olsun hepsi hayat dersi.ama hayata karşı asla kendine zarar verecek birşey yapma.
Şimdi çocuğunuz o pislik herifle görüşüyor mu ? Şok oldum okurken...

Ablam tamda 17 yaşında, liseyi terkedip, öle bite, büyük bir aşkla kaçarak evlendi. Yalvardık yakardık hatta bayıldık, yok söz dinlemedi. Sevdiği adam melekti, müthişti, herşeye inat birbirlerine sımsıkı tutunacaklardı, kötü olan bizdik. Niye kötüyüz biliyor musun? Görüşmeye devam edin ama o askere gitsin gelsin, sende okulunu bitir öyle karar verin dediğimiz için.... Sonra ne oldu biliyor musun?
Şuan 35 yaşında, 3 çocuğu var, eşi kolunu kırdı, bir kolu tamamen platin 40 dikişi var, 47 kilo, kanı canı çekilmiş gibi. Dayak yiyor, hala da evliliğine devam ediyor. Hala da seviyorum naraları atıyor. Psikolojisinin bozuk olduğunu asla kabul etmiyor. Ne kadar feci değil mi?
Üstelik daha geçen yıla kadar kayınvalidesiyle birlikte oturuyordu.
O dönem 17 yaşındayken tam da senin yaşındayken, ben evleneceğim dediğinde, eve hatta odasına kilitlemediğimiz için hepimiz çok üzgünüz.
Sen kendine bunu yapma. En azından şuan yapma. Kimse sana ayrıl, onu unut, görüşme filan demiyor. Sadece bekle, sokaklarda el ele gezin dolaşın, beraber vakit geçirin, açıkçası aşk dediğiniz şeyi yaşayın.. Bu sırada en önemlisi de eğitimini aksatma, klişe olacak ama kolunda bir altın bileziğin olsun. 30lu yaşlarına geldiğinde çok pişman olursun. Tüm yaşıtların altlarında araba,kendi maaşlarıyla istediklerini alıp istediklerini yaparken; sen sana verilen harçlıkla idare etmek zorunda kalırsın. O zaman anlarsın ekonomik özgürlüğün nasıl önemli olduğunu. Bir lokma ekmek, çok aşkla yaşanmıyor maalesef şu geldiğimiz yüzyılda.
Yaşınızı yaşayın, herşey güzel giderse usule uygun, tatlı bir düğün telaşına girer ve evlenirsiniz zaten. Hem seven insan bekler zaten değil mi?

Birazda genel olarak cocuklar ile erken yastan itibaren ask, sevgi üzerine konusulsa. Cinsellik üzerine konusulsa. Bunlarin tabu olmadigi, hatta olmasi gerektigi. Cocuklara sadece evlenirken evden ayrilmak degilde, kendi isleri paralari oldugunda ayirabilcekleri anlatilsa. Okullarda cinsellik üzerine ders verilse, hormonlar nedir? kadin vücüdü, erkek vücüdü, bulasici hastaliklar,..

Bu tür konular hiç konusulmuyor. Sorun sadece cocuklarina sevgi felan vermek degil. Elbette ebeveyn olmaliyiz, ama ayni zamanda arkadasta olmaliyiz. Cocuk tüm duygularini açabilmeli. Burda konular var "oglumun, kizim cep telefonunda mesajlar gördüm,..". Eh hepimiz tabiki gizli sakli seylerde yaptik, ama ergen cocugu iliski yasiyor diye sasirmak, küsmek çok kötü seyler.

Toplum olarak bunu asabilseydik keske. Ask ve sevgi siradanlasirsa, gençler biraz daha kendine yönelirler.

19 yas kucuk degil aslinda.. 18 de resit oluyorsun sonucta.. ama cocuk evlenseler bile eve bakamaz edemez.. kizin zaten akli havada belliki.. kiz maddi zorluk cekmemis ama manevi olarak cok eksik
Kalmis belli.. o yuzden tutunacak bir dal ariyor, dogal birsey bu..hep derim
Allah bi cocugu ana babasiz birakmasin..birakacaksada babasiz biraksin annesiz birakmasin..nasil engel olacagina dair hic fikrim yok.. keske olsaydi. Her gun neler duyuyoruz kadinlar her gun bi cinayete kurban gidiyor ve o yastaki
Bi kizin sevgilisiyle filan tatile filan gitmesini dogeu bulmuyorum.

annesi sen babası da suçlu ve sorumsuz

Çocuk kimseden sevgi göremeyince gitmiş yanlış bir zamanda evleneceğim diye tutturmuş.

Siz daha yasının çok küçük olduğunu öncelikle okul okuması gerektiğini vs ilerde pişman olabileceğini anlatın.

Zaten istese de evlenemez daha reşit olmamış.

Reşit olup hemen evlenirse de sizin yapabileceğiniz çok bir şey yok gibi duruyor :KK43:

X