12 yıllık evliliğim ve eski sevgili

bence sen evliliginden sıkılmışsin adamin eski olaylarida tuzu biberi olmus beynin bahane uretiyor.hepimizin gecmisi var yani evlenince bianda degisiyo hayatlarimiz ve unutuyoruz yani.12 senedir neyi beklediniz ilk yillarda bosansaydiniz.evlilik dinamiginiz nasildir bilmem ama sıkılmıssiniz drama ariyorsunuz.

Hani bazen burda soruyorlar ve ayrıl diyoruz ya, oniki sene sonra bu hale gelmesinler diye.

Evli olmasanız bile ihanete uğramışsınız veya sevgilisini sizinle aldatmış. Çorbaya dönmüş iş.

Asıl soruyu şimdi kendinize sorun, neden temelinde ihanet olan bir adamla bu yola çıktım? Diye. Yılın sevgilisi/kocası ödülü verilen bir erkek bile olsa, ihanet varsa orda bitirmeliydiniz. İhaneti unutan bir kadına ben daha denk gelmedim.

Bu adama nasıl güveniyorsunuz? Geçmişte yaptığınız yanlış seçim 12 yıl sonra karşınıza dikilmiş, dikilecekte. Keşke 12 yıl önce doğru bir adım atıp, 2 çocuğu buna ortak etmeseydiniz.

Dipnot: Mevzu sürenin 3 ay yada 6 ay olması değil, 1 gün bile sorundur.

Sizden adil olarak bir özür dilenmemiş gönlünüz alınmamıs dolayısıyla içine atmışsınız gecmemiş. Çözüm çift terapisi olabilir. Cidden uzun bir süre bence de saçma. Ama sadece bu değilki. Mesela kadın seksen yaşında hala kına gecemde şunu yaşattılar diyor. Neden çünkü içten bir özür duyamamış. Kendinizi izmenize cidden gerek yok. Duygularınızı eşinize anlatın o da gönlünüzü alsın siz de unutmaya meyledin

İster 6 gün ister 6 ay, adamın en başında sana yalan söylediğini, seni aldattığını kabul edip, bunun üzerine evliliğe tamam demişsin. Ne fark edecek süre çok olunca? Aldatmanın yalanın süre farkı mı olur?

Hani aldatılma-yalan mevzusu 12 yıl sonra şimdi karşına çıksa tepkini anlarım. Ama sen evlendiğin, baba yaptığın adamın ne olduğunu bilip evlenmişsin.

Boşuna kendini kandırma. Seni kandırdığını bildiğin adamla barışıp, barıştıktan sonra altı ay sonra evlenmişsin, olayı o zaman bu şekilde bilseydin en fazla bir sene sonra yine evlenirdin.

Ben böyle durumlarda düşünmek istemediğiniz bir konu olup , onu düşünmek yerine bu meseleyi düşündüğünüzu düşünüyorum.Evet insan üzülür ama dile kolay 12 yıl ve 2 çocuk.Eskiden hoslandigim veya görüştüğüm kişiler şimdi bana çok garip geliyor.offf ne sacmaymis diyorum.yapmayin kendimize bunu

Bacım 12 sene çocuk yaparken, sevişirken problem çıkmadı da teeeee kaç sene sonra ansızın neyin aydınlanmasını yaşadın?
Hadi söyle başka ne derdin var tek bu sebeple 2 çocukla koca boşamaya çıkmak için makul bir sebep olmalı. Çok mu sıkıldın heyecan mı arıyorsun ekşın falan?
Evlenmeden önce öğrenip affetmişsin adam da der hayırdır diye üstüne adam bir de özür dilemiş anlamamıştır kaos sebebini zaten

6 ay çok uzun bir süre. Diğer tarafla olduramamış elimde bu var deyip evlenmiş gibi. Altı ay ayakta uyutan insana güvenmemeniz sizin suçunuz değil.

Adam yeni söylemiş bazı şeyleri. Kadın bilmiyormuş ki

Ben sizi anlayanlardanım. Eşiniz gayet de iki kişiyi idare edecek yapıda bir insanmış ki 6 ay da idare etmiş. Siz de o zaman affetmişsiniz ama sindirmemişsiniz muhtemelen. Zaman zaman nüksetmiş. Eşinizin ondan sonra bir yanlışı olmadıysa bana göre şu an iki çocuğunuz için en azından bu düşünceyi beslememeniz. Yani sizi eleştirdiğinde o kişiyle kıyaslamanız filan bunlar bu kadar sene sonrasında gerçekten sağlıksız ve beslenmemesi gereken hisler. Siz besledikçe de güçlenmiş. Her evlilikte eleştiri, zaman zaman ilgi kaybı oluyor sadece erkeklerde değil biz kadınlarda da oluyor farkında olmuyoruz bile. Eşinize geçmiş için değil eğer bugün hala güvenmiyorsanız başka ama güven varsa lütfen geçmiş için hayatı ne kendinize ne de çocuklarınıza zindan etmeyin. Eşinize edebilirsiniz o hak etmiş

6 ay çok uzun bir süre. Diğer tarafla olduramamış elimde bu var deyip evlenmiş gibi. Altı ay ayakta uyutan insana güvenmemeniz sizin suçunuz değil.
1 gün veya 6 ay fark etmez aldatmış ama affetmiş üstüne gidip evlenip 2 bebe yapmış. Adam aldatmış da affettikten sonra bu neyin kafası? 2 çocuğun kabahati ne.. Boşanmak için 12 sene evvelki olay temcit pilavı gibi sorun yokken ortaya çıkarılmaz. Sevmiyorum soğudum dese bin kat daha mantıklı.

Eski sevgili detayını evlenmeden 6 ay önce öğrenmişsiniz. Keşke o zaman bu olayı iyice kurcalasaydınız ve ona göre bir karar alsaydınız. 12 yıl geçmiş ve bu konuları hiç kafaya takmamış hatta 2 de çocuk yapmışsınız ama ne hikmetse dizi izlerken birden sorgulamak aklınıza gelmiş. Sizce de biraz geç kalmamış mısınız?

Hiç kimse size aklınız nerdeydi diye sormaz soramaz yaşamayan anlamaz bu tarz olaylar asla unutulmaz kalpte bir yara sanki hiç sevilmediğini hatırlatan en pis en karanlık hatıra, şimdi sevilsen bile bir zamanlar ömrünü verdiğin insan tarafından hiç değer görmediğinin en büyük kanıtı. Aylarca belki yıllarca aklınıza gelmez sonra birden bire aklınıza geliverir en olmayacak zamanda sonra kendi de sorgularsın benim kendime hiç mi saygım yoktu neden her şeyi kabullendim diye. Umarım neye karar verirseniz hakkınızda hayırlı olur, eğer tek başınıza olduğunuzda kendinizi daha değerli daha iyi hissedecekseniz eşinizle konuşun ve karar verin. Yok hala onsuz asla diyorsanız da bu fırtınalar yine içinizde kopmaya sanki bir yalan içinde yaşıyormuş gibi hissetmeye devam edeceksiniz oyunun kuralı maalesef bu.

Bosan kanka
Kurtar adamı bu azaptan

Aklı bırıne kaydıysa vicdan rahatlatmak ıcın bahane arıyordur bence

Adam yeni söylemiş bazı şeyleri. Kadın bilmiyormuş ki
"Evlenmeden 6-7 ay önce nişanlıyken eşimin bana bahsetmedigi bir sevgilisi olduğunu öğrenmiştim bir tesadüf eseri... Ve hatta bizim iliskimiz başladığında onunlada görüşüyormus. Yani iliskileri devam ediyormus... Sonradan bitmiş. Yani bunu ogrendigimde biz 3 yıldır birlikteydik ve onlar çoktan ayrılmıştı"

Yazmış konu sahibi, sonradan öğrendiği bu sürenin daha uzun oluşu vs. O dönem ayrılmış ama arkadaşları vs. İkna etmiş (nasıl arkadaşlarsa) geri barışıp 6 ay sonra evlenmiş.

Bence bu durumu büyümüşsün bir psikolog ile mi görüşsen

Normal değil bu hallerin, koskoca 12 yıl çöpe atmak senin tercihin ama adam seni şuan aldatmıyor şuan onları yatakta da basmamışsın. Ben olsam derim senin başka bişeyin mi var ? Hayatında biri mi var diye sorgularım. Sürekli dile getirip ben yapamıyorum nedir ya ne saçma şey bu benim kocamda benden önce nışanlıydı ben önceden ne nışanlandım ne de evlendim. Şimdi ben sürekli başına mı kalkayım kaldı ki kötü bir ayrılık yaşamış. Yani insanlar sevgili olup ayrılırlar ve karşılarına doğru insan çıkınca da evlenirler normal insanların yaptığı şey bu. Aşırı şüphe duyuyorsan adamı darlıyorsan bence de ayrıl adam hayatını yaşasın bukadar strese hiç bir erkek gelmez elinden sabun gibi kayar gider o da senin yüzünden.

Aslında aldatıldığını yeni öğrenmiş gibi hissetmişsin muhtemelen. Seni kandırmak için söylediklerinin yalan olduğu ortaya çıkınca, tüm geçmişi sorgulamaya başladın. Mutsuzsan seni mutlu edecek şeyi yap. 12 yıl geçmiş, şöyle olmuş, böyle olmuş diyerek ömür geçmez. Duygularını anlamlandıramıyorsun, kargaşa içerisinde zihnin değil mi? Kendine zaman ver. Normalde terapilere pek güvenmem ama tam olarak bu durum için varlar. Gerçekten terapiste gitmen çok yararlı olur. İçindeki kargaşayı tek başına çözemediğinde, sana ayna tutacak biri gerek.

Gerçekten ama gerçekten başka derdin yok demek ki. Yoksa böyle saçmalamazdın. Mücadele ettiğin birşey yok, bir hedef yok. O nedenle bunu ısıtıp ortaya atıyorsun. İnsanlara anlatsan güler sana. Hatta eşini de dürtmüş oldun. Madem öyle bari gerçekten birşey yapayım da nedeni olsun noktasına getirebilirsin. Kendine uğraş bulmanı tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…