Kiviralimm kizlarrr kaydirigubbakcemile2
bana uyar hergun 30dk yeterlimi?
bu arada banyoda dustum bugun bacagimi incitmisim spora gidemedmmsenağlamasenağlama ne gzlde tam gaz yakiodum kalorileriisenağlama
Ama oryantel yaparim bacagimi oynatmadann sırnaşık şeysırnaşık şey
Sarkiniz yoksa bn solerimmm ;Eyweye ham ya ham eyveye hamde vade birit biritce noksu noksu anik babirde noksu nokdu uahuahha nasilda salliom :dance:
Bu arada tekrar gecmis olsun Firuzecim, beslenmene cok dikkat etmen lazim cunku kandaki demir ve hemoglobin cok onemli oksijenin vucutta dolasimi saglio ondan cabuk halsiz dusyosun ve hafiza sorunun var. Kaslarin calismasi icinde calsiyum gerekli sadece kemikler icin dgl: Guzel bir besblenme plani cikaralim sana ne yiycen ne yemiycen kilo verceksende sagligina etki etmesin
C vitamini demir emilimi arttirdigi icin, gunluk c vitaminide almalisin. Ogunlerinde domates,portakal suyu yada salata kulanarak cvitamini ve demiri almis olursun.
Sebze seviosun ama demir yapici olanlara agirlik ver mesela Brokoli, Ispanak,kereviz( B12vitaminide var icinde),lahana.maydanoz,karnibahar,pirasa, havuc derdim ama kilo yapiyor onu bosver
Et yemelisin! hem demir acisindan zengindir hemde emilimi yuksekdir ama cok pisirmemeye dikkat ,tahilardada demir var ama onlarinda kilo yapmayanindan ye! mesela nohut fasulye mercimek gibi Ayrica et ve tahili ayni ogunde yeme ikisi birlesince kilo yapar
Yumurta ye sabahlari kesinlikle,
Meyvelere gelince, bn meyvenin sinirli yenmesinden yanayim diyet zamani cunku sanildigi kdr masum dgller,Muz, incir, hurma, kavun ve üzüm haric diger meyveleri miktarina dikkat ederekden gunluk tuketmelisin:dance:
Bunlari kitabimda buldum, demirin emilim yuzdeleri
Karaciğer gibi sakatatlardaki demirin %30’ u ,
Dana ve koyun etindeki demirin % 25’ i,
Tavuk ve balıktaki demirin % 20’ si,
Yumurtadaki demirin % 15’i,
Kurubaklagillerdeki demirin % 20’ si,
Yeşil sebzelerdeki demirin % 8’ i,
Tahıllardaki demirin % 4’ü emilir.
Ilaclarinida aksatma pls:1hug:
Umarim kisa zamanda duzelir kan degerlerin.Amma cok konusdum heeee
firuzecim çok geçmiş olsun...
canım gruptan atıldıın yok merak etme...sadece basvuruda bulunduktan sonra kac gun boyunca farklı bi cok konuya yazmısken buraya hic ugramadın...acıkcası azmin konusunda biraz muallakta kaldık...bizi ikna etmen demiyeyim ama birbirimizi tanımamız lazım...ama sen hic ugramıyorsun ve ugramadıgın icin ne biz seni biliyoruz ne de sen bizi... bak gunlerdir bilgi aktarımı oluyor burda...sen hic bir konusmaya dahil olmaya calısmadın...sadece beni alın yazıp yok oluyorsun oysa 1.5hafta once spacegirl sizi cok iyi bilgilendirmisti... haksız mıyımya ben gruptan atıldım mı nie cvp yazan yok
selam kızlar jet hızıyla geri döndüm ben :) bugün sabah 2 dilim ekmek azıcık peynir şekersiz çay,öğlen mercimek çorbası içtim yemekhaneye ilk defa girip ara öğün yaratmaya çalışıorum kendime,4'te firuzenin yanında kantinde köfte ekmek yedim ve akşam son olarak salata ve bi tavuk baget yedim afiyet olsun bir önceki geceden itibaren sabah akşam 50şer mekik çekiorum umarım bi faydasını görürüm :)
bu arada gruba dönerken aklımda çok eğlenceli hem stres attırıcı hemde kilo verdirici milli dansımız oryantal geldi. şimdi bırakın düğünlerdeki havalarınızı kızlar yok ben bilmem yok ben oynamayı beceremem yok.bir kere bu akşamdan tezi yok yanıma yoldaş arkadaş isterim ben başlıorum kıvırmaya günde 30dakka kıvır bi ton kaloriden kurtul ayrıca stresini at havanı bul formülüyle hepimizin rahatlayacağını düşünüorum. böylece hem kendimize günde 30 dakka olsun zaman ayırabileceğiz hem eğleneceğiz (bundan adım kadar eminim) hemde kilo verces :)
kural şu her akşam olmas dienlere haftada 4 akşam uygundur kendinizi odaya kitliyorsunuz müziği ya açıosunuz yada kulaklıkları takıyorsunuz kendizi tanyeli ne bilem asena falan sanıyorsunuz :) denedim çok eğlenceli oluo :) mezdeke falan bulamazsanız tavsiyem sezen aksu rakkas :) hem bulmasıda kolay...
haberlerinizi bekliorum hepinizi öpüorum :) mujux
wallaha o spacecikle sana kalmış karar herkeşi katıosanız ben varım istanbulda iş kadınları nişantaşı die bi gezegende bi ton para verip yarım saat öğle arasında kıvırıp zayıfıyorlarmış bizim neyimis eskik hihoyyyt ben bilmem o zaman herkeşe yarın akşama kadar okuma mühleti herkeş yapsın bunu faydasını görürseniz çok mutlu olcam ben :) şimdi mekik çekip yatmalıyım malum yarın 11de dersim var bashbashşutarafagitti
Kiviralimm kizlarrr kaydirigubbakcemile2
bana uyar hergun 30dk yeterlimi?
bu arada banyoda dustum bugun bacagimi incitmisim spora gidemedmmsenağlamasenağlama ne gzlde tam gaz yakiodum kalorileriisenağlama
Ama oryantel yaparim bacagimi oynatmadann sırnaşık şeysırnaşık şey
Sarkiniz yoksa bn solerimmm ;Eyweye ham ya ham eyveye hamde vade birit biritce noksu noksu anik babirde noksu nokdu uahuahha nasilda salliom :dance:
cnm istersen seni haftaya bildirime ekleyelim hem birbirimizden bilgi almış oluruz...sen de 1hafta boyunca burdaki önerilere göre kendine uygun bi diyet düzeni kurarsın ne dersin??..Çok özür dilerim kızlar:çok üzgünüm:
bundan sonra her ne yaptıysam yazcam
açıkcası kalori diyeti bir haftada hiç işime yaramadı ya buna çok üzüldüm
ben bi programa uyamıyorum onun içinde ne yediğimi gün içerisinde belirlemek istiyorum
sabahları kahvaltımı normal yapıyorum
bir dilim kepek ekmek
domates,peynir,zeytin,maydonoz,marul ve az şekerli çay
öğlen üç gündür yemiyordum bugün çorba içtim az kepekli ekmek
akşam bir kepçe kurufasulye ve salata yedim
yani bugün düzenli yiyemedim aslında :bbo:
finallerde olunca yeme düzenim bozuluyor senağlama
yarın daha iyi olcak inşallah
spor olaraksa 4gündür sadece mekik hareketi yapıyorum o kadar
yarın annemle yürüyüşe başlıcaz
:teytey:
doktor hanım sana da çok geçmiş olsun
cnm istersen seni haftaya bildirime ekleyelim hem birbirimizden bilgi almış oluruz...sen de 1hafta boyunca burdaki önerilere göre kendine uygun bi diyet düzeni kurarsın ne dersin??..
baak gecmis yazılarda cok gusel bilgiler var... özellikle bi kac sayfa önce molihua yazmıstı benim icin hangi besinde ne kadar demir vitamin vs var diye...
ayrıca ilk önerim şekeri bırakmanı tavsiye ederim... özellikle cay icen biriysen her bardakta bi ton şeker alıyorsun ... bıraktıgında ciddi anlamda kalori azaltmıs olursun...
sonra tuzu azalt derim tansiyon problemin yoksa...
tabi ekmegi de kilona göre suan kilonu hatırlamıyorum ama günlük 1 ya da 2dilime düsür ve o hakkını aksamlara bırakmamaya çalış ok :1hug:a.s.
herkese iyi geceler... yarın görüşürüz girmeye calısırm ders calısıyor olucam ama arada ugrarım...öptüm sizi:1hug: