10 Kilo Fazlam Var, Birlikte Zayıflamak İsteyenleri Bekliyorum

insert image yi seçip from computer deyip dosyayı seçip yüklenmiyo mu?

resim de eklemişim silemiyorum şimdi:))nası silicez kızlar?

Son düzenleme:
dünki menümü yazıyım
sabah:2dlm peksimet,domates,salatalık,2 siyah zeytin,1 parça yumurta
öğlen;4yk pirinç pilavı,4 yk tavuk sote,2 bardak ayran
ara:5 kiraz,1 erik
akşam,1 baget,2 dlm patates 1 kase yoğurt
1lt su
suyu çok az tüketiyorum yine

hata verip duruyo sanırım resmin boyutu büyük, bidahakine telefondan çekip yüklemeyi denerim artık

Kızlaaar, doğru bildiğimiz yanlışlardan biri de şu şu saatden sonra bişey yememeliyim! Bununla alakalı çook güzel ve aydınlatıcı bi yazı buldum,payşalmak istedim

“Akşam Yemeğini Ne Kadar Az Yersem O Kadar İyi” Mİ?

Hepsi yemek konusunda olmasa da hayatımız boyunca doğru olmadığını bildiğimiz halde inandığımız ve bir türlü kurtulamadığımız pek çok yanlış inancımız olduğunu söylemek gerçekçi bir itiraf sayılabilir. Bunların bir kısmı toplumda süregelen rivayetlerden kaynaklansa da, kitle iletişimin günümüzde aldığı şekil bilgi kirliliğine ayrı bir boyut katmıştır. Medyanın ve online iletişim araçlarının yaydıkları hız ve ulaştırdıkları kitle sayısı arttıkça bilgi, bilir kişiler tarafından kontrol edilmesi imkansız hale gelmiştir. Bu nedenle hala, eksik bilgiden kaynaklanan pek çok önerme sosyal çevrede yankı bulmakta ve bir süre sonra kalıplaşıp kabul görmektedir. Özellikle dengeli beslenme gibi herkesi ilgilendiren bir çok konu başlığı da bu bilgi kirliliğinden payını düşeni almaktadır. Bizim bugün ele alacağımız konu ise, belki de dengeli beslenmeyle ilgili en yaygın yanlış düşünce olan akşam yemeğinin yenilmemesi ve 20.00’ dan sonra yenilecek besinlerin yağ olarak depolandığı düşüncesidir.

Alınan enerji, harcanan enerjiden az ise kişi kilo verir; tersi durumda ise kilo alır.
Oysa ki kilo verme mantığı çok basittir. Vücuttaki enerji dengesine göre alınan enerji, harcanan enerjiden az ise kişi kilo verir; tersi durumda ise kilo alır. Dolayısıyla ihtiyaçtan fazla kalori alındığı takdirde vücut bunu saate bakmadan depo edecektir. Gün içinde diyet yapmak adı altında alınması gereken besinler alınmadığında vücut, gece geç saatlerde ihtiyacı karşılamak amacıyla beyne acıkma sinyali gönderir. Böylece açlığın hızlıca giderilmesi için bireyler geç saatlerde tatlı ve abur cubur gibi besinlere yönelir. Kişinin kendini engelleyip aç yattığı durumlarda ise uyumada zorluk çekilerek sonraki güne yorgun başlanılmasına neden olur. Bu kısır döngü kişiyi fiziksel ve psikolojik olarak yorar ve disipline olarak süregelen diyetin bozulmasına, hatta enerji alımı için fazla kalorili besinlere yönelmesine neden olur. Bu nedenle öğünleri düzenli tüketmek ve bir öğünde ihtiyacın üstünde tüketim yapmamak kilo vermenin en kalıcı ve uzun süreli çözümüdür. Kısacası suçlu olan akşam yemeği değil öğünlerin dağılımındaki dengesizlik sonucu aşırı açlık durumu ve sonrasında yapılan yanlış tercihlerdir.

Akşam yemeği yatmadan 4 saat önce bitmiş olmalıdır

Akşam yemeği yatmadan 4 saat önce yani 19.00 gibi bitmiş olmalıdır. Protein ve yağ içeriği yüksek olan etlerin sindirimi uzun sürdüğünden akşam yemeğinde sebze yemeklerini tercih edilmesinde fayda var. Yatmadan 2 saat öncesine kadar da son ara öğün de atlanılmamalıdır. Meyve ve süt sindirim kolaylığı ve kolay sindirimi açısından bu öğünde tüketilmesi tavsiye edilen bir kombinasyondur.

Akşam yemeğini geçiştirmek veya hiç yapmamak, size daha fazla kilo kaybettirmez

Akşam yemeğini geçiştirmek veya hiç yapmamak, bilinenin aksine size daha fazla kilo kaybettirmez. Metabolizmanın yavaşlamasına, ihtiyaç duyulan besin ögelerinin alınamamasına ve gece geç saatlerde acıkılmasına sebep olur. Öğünlerinizi saatinde ve uygun miktarlarda yapmak kilo kaybının ve en önemlisi sağlıklı yaşamın tek uzun süreli ve kalıcı yoludur. Akşamları doğru zamanda, doğru yemek yemelisiniz.

https://www.diyetkolik.com/egitim/makale/137/aksam-yemegini-ne-kadar-az-yersem-o-kadar-iyi-mi/

hata verip duruyo sanırım resmin boyutu büyük, bidahakine telefondan çekip yüklemeyi denerim artık
tamam şeker

ellerine sağlık cnm benm :109:
herşeyin başı dengeli beslenmek aslında

Kızlar benim yine tansiyonum düştü neden böyle oluyo anlamıyorum ya

Kızlar benim yine tansiyonum düştü neden böyle oluyo anlamıyorum ya

merhaba canımmm.. sen öğlen ne yedin bakiiimmm ?? diyet yapıyorum diye hic birsey yemiyorsan yada sürekli aç kalıyorsan olur tabisi.. birde sıcaklar baya arttı tansıyonun düşmesi cok normal kendine dikkat et lütfennnnn

yok canım,sabah kahvaltısı yapıyorum,kahvaltısız hayatta yapamam zaten

günaydınnnnn fıstıklar

Günaydın ÇUBUK krakerlerim
günaydın canlarımçubuk krakerçok güzeldi

Son düzenleme:
kahvaltı:1 karper,yarım domates,biber,1 dilim salam(hergün yazıyorum ama bu hindi salamı kalorisi çok az)az şekerli çay,yarım dilim kepek ekmeği,demin yarım saat sporumu yaptım birazdan 1 kere daha yapıcamhatta akşama doğru vakit bulursam 1 kere daha yapıyım diyorum.
Dün bi kaçamak yaptımazıcık dondurma yedim:18:sabahta dayanamadım kalanını yedim:18:
Artık bi ödül vermek istiyorum kendime 15 günde 1 falan yapıyodum bunugerçi bu ay çok dikkat edip 5 kilo daha vermem lazım.Mart ayında sporsuz 4 kilo vermiştim,mayısta sporla toplam 5 kilo verdim.Şu 5 kilodanda kurtulsam gerisi kolay aslında

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…