1.sınıf Öğretmen seçimi..

Valla geçen sene iyi diye yazdırdığımız öğretmen hanımla tanışmak bir türlü nasip olmadı.ikinci dönem sırf öğretmen değiştirip durmasın diye alıp özel okula verdim.tatilde duyduk ki hoca hanım gitmiş seneye bi erkek öğretmen okutacakmış.biraz şans işi bu işler.allahtan kızım uyumlu bi çocuk çabuk adapte olur.ona rağmen öğretmenim gitti diye ağladı biraz.ama okulu seviyor allahtan.zor işler vallahi.ama özellikle birinci sınıfta size çok iş düşüyor zaten.bizim ilk dönem sayfalarca ödevle geliyordu eve.ben üzerine o kadar düşmesem okumayı bile zor sökerdi.evdeki destek çok önemli.
 
Kendini bilen veliye de zulum geliyor iste o odevler. Ben hep sabahciydim,ogle tatili basladiginda eve gelir derse otururdum gece yarisina kadar surerdi. Tv izlemeyi gectim sokakta oynayamazdik 90li yillarda. Kendini bilmeyen veli adam olacak diye kendini bilen veli de cocugu da perisan oluyor. İlkokul cocugu oyle sayfalarca odev yapmamali bana gore. Ogretmen degilim ama inanin cogu ogretmenden daha iyi biliyorum bu isi ailem sayesinde.

Benim annem velileri de toplardi karsisina. Guzelce anlatirdi,hepsi de dinlerlerdi. Hala soyler once veliyi egitmek zorunda kaliyorum diye. Cocugunun formasini yikamaktan aciz veli var memlekette. Simdi bu veli odeve yardim eder mi? Etmez. Ogretmenlik cok zor meslek,sadece ogrenciyi degil toplumu hedef almak zorunda kaliyorlar.
 

ödev yapmayan veli, yakalayın.

sizde yok mu resim ödevi falan.
benim iş arkadaşım baya mesai yapardı resim ödevlerinde, uykusuz işe gelirdi :)
çocuk yapıp da götürürse öğretmen düşük puan veriyormuş, o da o zamanlar teog meog gibi bişiyde puanına etki ediyordu, o yüzden mecbur yapıyordu.
 
Çok güzel açıklamışsın arkadaşım.harfiyen katılıyorum.tabiki herkes çocuğu için en iyisi olsun ister hakkıdır.konu sahibi bi anne olarak endişelerini yazmış yardım istemiş ama bazı arkadaşlar özellikle eğitimciler resmen saldırmış.
 
Günlük 1 sayfa ödevi de yapamayacak çocuk olmamalı zaten. Sizinkiler fazlaymış o ayrı mevzu ama hiç ödev, hiç sorumluluk diye bir şey de olmamalı bence. Zaten veli de ödeve karışmamalı, karışmamalı derken çocuk kendisi yapmalı, veli yapıp yapmadığını kontrol etmeli veya ona zaman ayırmalı, çocuk çalışırken uygun ortamı ayarlamalı gibi yardımları da olmalı. Aksi halde ilkokul bitince ortaokulda her öğretmen farklı bir ödev verince nasıl altından kalkacak bu çocuk? Daha önce hiç ödev yapmamış veya sürekli yardımla, ite kaka yapmış.
Öğretmenin ödevlerin korkutucu olmadığını, öğrenmeleri için önemli olduğunu belirtmesi lazım. İlkokulda zaten çok fazla yazmalı çizmeli ödevler olmuyor. Zıt anlamlar işleniyor mesela. Veriyorsun bulmaca, yukarıdaki tabloda bu kelimelerin zıt anlamlarını bulun diye yazıyorsun. Çocuk eğlenerek yapıyor hem de tekrar etmiş oluyor. Arada da gidip "anne-baba şu kelimenin zıt anlamı neydi" diye sorması ve ailenin cevap vermesi de yardım oluyor işte. Bu kadar büyütmemek lazım ödev mevzusunu.
 

resim ödevi hiç gelmiyor. okulda yapıyorlar herhalde.
 
resim ödevi hiç gelmiyor. okulda yapıyorlar herhalde.

o iyimiş, velilik de kolaylaştı desene, köftehor
ben hiç unutmuyorum, arkadaş her çarşamba uyuklardı, salı resim dersi vardı çünkü, derste bitiremeyen öğrenciler ertesi gün bitirip teslim etmeleri gerekiyordu, arkadaş da mecburen sabahlıyordu
 
Biraz da akışına bırakmak lazım belki, bir öğretmen arkadaşım çocuğu için öğretmen araştırdı , onun olduğu okula ikametgah aldırdı , neler neler yaptı ... Adam 1. Sınıfın 2 . Dönemi kalp krizi geçirdi ayrıldı yerine ücretli geldi ..2. Sınıfa geçtiğinde kadrolu öğretmen geldi o da hamile oldu gitti .. sonra gene ücretli geldi .. bir türlü istedikleri gibi olmadı ..
 
Yani iste bunlar ogretmenler arasi farklilik. Benim tanidigim 10 veliden 9 tanesi odevi kendisi yapiyir cunku cocugun yapamayacagi zorlukta veya coklukta oldugu icin. Sizin bahsettiginiz seyler cok da odev sayilmaz, bizler yuzlerce soru cozerdik zorla ite kaka. Orta okula gecince nefes aldik cunku kimse odev vermiyordu. Ben kendimi cok zor toparlamistim. Lisede de hic odevim olmadi da insana benzedim

Ozellikle okullarin bilim fuarlarina,sergilerine gidiyorum ben,yapilanlar asla ogrenci isi degil,veliler yapip yapip yolluyor ve bunu son derece yanlis buluyorum. Oyle olacagina hic olmasin,ne ogretmen yanilsin ogrencisi hakkinda ne de veli delirsin. Ortasini bulsunlar,herkes mis gibi yasar gider.
 
Orası öyle tabi, sayfalarca ödevle ilkokuldan çocukları bıktırmak manasız. Hele özel okula gidip saat 4'te 5'te eve gelen çocuklar yemeğe, dinlenmeye, ödeve nasıl vakit buluyor bilemiyorum. Ben hafta sonları, yazları veya ara tatilde ödev vermem. Çocukken nefret ederdim çünkü o ödevlerden ve öyle günlük yapmak yerine son 15 günde deli gibi çalışarak bitirirdim.Doğal olarak çok manasız olurdu.
Bizimkiler proje ödevi tarzı ödevleri çok seviyorlar, velinin yaptığı kabul olmuyor zaten, eciş bücüş şeyler geliyor veya malzeme getirip sınıfta yapıyoruz bütün gün. Benimkiler çok alıştı kendileri yapmaya. Geçen sene arkadaşla ortak bir şeyler yapalım ve ufak bir sergi açalım dedik. Yapılacak şey de klasik o senenin konusu geometrik cisimler ile maket yapımı. Ben bizimkileri çok beğenmiştim, fotoğraf makinesi, bilgisayar, robot, saat gibi bir çok farklı şey gelmişti ama tabi tam yapışmamış, tam kesilmemiş belli ki çocuklar yapmış. Arkadaşınkiler bir geldi hepsi banyolu, mutfaklı ev ve elektrik döşenmiş, kimi ahşaptan yapmış, evin yatağının yastığını keçeyle yapıp içini doldurmuşlar falan. Çok üzülmüştü bizim çocuklar, zannettiler ki o sınıfın öğrencileri müthiş becerikli. Bu bahsettiğim öğretmen okulun en iyi öğretmeni olarak bilinir ve her 1. sınıfta ona çocuk vermek için izdihamlar yaşanır, milli eğitimden birileri araya sokulur. Gelenler de yoğun ödev temposundan gayet memnunlar.
 
Evet okul olarak da çok iyi.
Birde kızım çok sevgi dolu..inşallah öğretmenimiz de sevgi dolu olur.
 
Yazik kucuklere
Siz en dogrusunu yapmissiniz,belki biz de bir koalina buluruz sansimiz varsa
Cocuklari yaris ati gibi kullanmayan,dersten once onemli olan seyleri ogreten ogretmenlere hasret kaldik
 
Kesinlikle katılıyorum ama biz zamane anneleri çok pimpirikliyiz.Kızım 2 yaşında ve ben elimde olmadan ilk okula nasıl başlayacak?öğretmeni nasil biri olacak vs. diye dertleniyorum.Sonra kendi kendime çok kiziyorum köyde öğretmen bulamayan boş okullarda ögretmen yolu gozleyen öğrenciler geliyor aklima.Onlarin anne babasi ögretmen seçiyor mu?Peki ya biz?annelerimiz sadece okula yollardi gerisini berisini düşünmezdi.Bence artik teknoloji ilerledi soba derdi yok,camaşır,bulaşık.Rahatliktan bunlara sarıyoruz.Eminim bundan 20-30 sene öncesinde olsak işten güçten böyle saçma şeylere kafa yoracak zaman bulamazdık
 

Ben ilkokulda özelde okumuştum. Fen dersinde proje ödevi verilirdi her sene sergi açılıp hocaların beğendiği projeler tubitaka gönderilirdi. İlk sene uğraşıp yaptığım basit film makinesini hoca beğenmemişti sergiye değer bulmamış sözlüme düşük vermişti. Havlu peçete kartonunu kesip filmleri iki makara vasıtasıyla onun arasına koymuştum. Ertesi sene babam marangoza basit tepegöz yaptırmıştı 100 almıştım. Üstelik sergide işe yaradığının anlaşılabilmesi için karanlık ortam lazımdı ve genel sergi olduğu için her yer aydınlıktı. Bir kişi bile çalıştığını görmedi. Sonraki senede bir maket ev alıp pencereleri bakırla kaplayıp hırsız savar yaptırmıştık. Yine dokunanı elektrik çarpacağı için kimse çalıştığını görmemişti. Bide evin içine ampul koymuştu babam çalıştığı anlaşılsın diye.

ileride sizi gibi öğretmen lazım olacak bana da ama muhtemelen özele veririm çocuğum olursa.
 
1.SINIF VELİLERİNİN İDEAL ÖĞRETMEN ARAYIŞI

Şu günlerde çocukları 1. sınıfa başlayacak velilerimiz , büyük bir telaşla en ideal öğretmeni bulabilme arayışı içindeler. Aslında bu arayış çocukları henüz anasınıfına giderken başlıyor. Mahalledeki komşular, tanıdık öğretmenler , mahalle esnafı hatta muhtarı öğretmenler hakkında bilgi almak için başvurulan ilk kaynaklar. Öğretmenlerin özgeçmişlerinden, eğitim durumlarına, kişisel özelliklerinden , özel hayatlarındaki genel durumlarına kadar araştırılıyor. Anasınıfı öğretmeninden tavsiyeler alınıyor ki bu genelde anasınıfı öğretmeninin en yakın olduğu arkadaşının ismini vermesiyle şekilleniyor. Okul idaresine yakın tanıdık kimseler bulunmaya çalışılıyor. Çünkü devlet okullarında 1. sınıf öğretmenlerinin öğrencileri genellikle kura yoluyla belirleniyor. Velileri memnun etmek, eğitim öğretim yılı boyunca yaşanabilecek sorunları en aza indirgemek adına çalışan okul idarecileri , rehber öğretmenleri ve sınıf öğretmenleri için de sancılı bir dönem başlıyor. Veliler , sadece başvurdukları kaynaklardan elde ettikleri duyumlara göre kafalarında çocukları için en iyisi olduğunu düşündükleri öğretmen ismine ulaşıyorlar. Çocukları belirledikleri öğretmenin sınıfına düşerse çok mutlu olup , büyük bir rahatlama yaşıyorlar. Aksi bir durumda ise daha öğretmenlerini tanımadan, iletişim içine girmeden , sanki onları yakından tanıyormuşcasına , büyük bir ön yargı ile mutsuz oluyor, bunu çocuklarına yansıtıyorlar. İstedikleri öğretmenin velisi olabilmek için ‘’ Ne yapabilirim de çocuğumu X öğretmenin sınıfına aldırabilirim? ‘’ arayışlarına giriyorlar. Bu arada büyük heyecanla okula başlayan , büyük endişelere sahip olan çocuklarının kaygı düzeylerini arttıklarının farkında bile olmuyorlar. Kendi öğretmenlerinin yaptıkları çalışmaları, veliye, öğrencilere karşı tutumlarını, kişisel özelliklerini diğer öğretmenlerle kıyaslamaya başlıyorlar. Okul bahçelerinde öyle konuşmalara şahit oluyorsunuz ki , sanırsınız velilerimizin hepsi üniversitelerimizin Sınıf Öğretmenliği Bölümlerini birincilikle bitirmiş, mesleğinde yılların tecrübesini taşıyan kişiler. Tüm bunlar yaşanırken unutulan önemli bir konu var ki , o da tüm öğretmenlerin farklı kişilik özelliklerine, farklı öğretim yöntem ve tekniklere sahip oldukları. Bir öğretmenin, birbirinden çok farklı özelliklere, beklentilere sahip olan velilerin hepsini ayrı ayrı memnun edemeyeceği.Öğretmenlerimiz bilgileri , becerileri , yetenekleri , yaratıcılıkları , sahip oldukları değerleri ölçüsünde , kendilerine özgü bir duruş sergilerler. Öğretmenleriyle kuracakları sağlıklı bir iletişim ile çocuklarına yardımcı olan velilerimiz eminim ki hem çocukları hem kendileri adına çok mutlu ve huzurlu olacaklardır.
Birer anne- baba olarak çocuklarınız için en ideal ve doğru öğretmeni bulabilme çabanızı anlayışla karşılıyoruz.Ancak ‘’ KİME VE NEYE GÖRE İDEAL ‘’ kısmını çok doğru irdelemek gerekiyor. Çünkü eğer bu durum, velilerimize tanınan bir tercih olmalıysa ‘’ İDEAL ANNE BABALARIN YETİŞTİRDİKLERİ ÇOCUKLARA ÖĞRETMENLİK YAPMAK İSTEYEN ÖĞRETMENLER ‘’ kadar yanlış ve mantıksız bir tercihi de kabul etme cesaretini göstermeliyiz . facebook geleceğin mimarı öğretmenler sayfası alıntıdır
 

Endişelenmekte haklısınız ama iş sadece iyi öğretmen bulmakta bitmiyor ki.

Bir veli toplantısı yapıyoruz 3-5 veli anca geliyor.
Okuldaki durumundan derslerinden hiç haberi yok

Ergenlik cağında çocuklar sonuçta kahvaltısız okula geliyor sağlıksız gıdalarla besleniyorlar.

Kimisi çantasına sadece makyaj malzemesi dolduruyor kitap defter yok aile kontrol etmiyor.

Kimisi forma giymiyor okula uygun olmayan kıyafetlerle geliyor.ve aileler bunu takip etmiyor.

Ama şikayete kosa kosa geliyorlar.
 
Sorunsuz, başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum öncelikle..

Başkalarının tavsiyelerinin önemi yok bilin ki çünkü herkesin beklentileri ve iyi öğretmen algısı farklıdır..

Size herkes tarafından tavsiye edilen bir öğretmenden memnun kalmayabilirsiniz de bu yüzden..

Bence en önemlisi işini gerçekten seven, anne şefkatiyle yaklaşan, yanlışlar karşısında sert olan ama aynı zamanda sevecen olup çocukla çocuk olmayı da bilen öğretmen iyi öğretmendir..

Ama bu benim bencem tabi :)

Kimsenin de alnında yazmıyor özellikler maalesef..
Kuraya bırakıp şansınızı deneyimleseniz nasıl olur?
Olmazsa değişikliğe gidebilirsiniz..
 
Önemli olmaz mı..fozgeb üyeye yazdığım mesajı okuyabilir
Özel okuluda düşündüm. fakat bütçemiz yetmiyor ev borcu ödediğimiz için.
Birde açıkçası. merak da ediyorum devlet okulunda nasıl bir durum olacak.
 
Çalıştığım için okula gidip araştırma yapamadım maalesef.
 
Peki neden o öğretmeni şikayet etmediniz?
Bakın ben disiplin otorite derken.tabiki bu şekilde demiyorum Allah korusun böyle öğretmenlerden.
Burda iyi tanıdığım Koalina var.
Bi bakın. sınıfta nasıl disiplin sağladığına.
İnşallah koalina gibi bir öğretmeni olur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…