- 12 Aralık 2017
- 3.067
- 3.399
- Konu Sahibi VuslataDair
Şikayet edin falan denmiş neyi şikayet edecek pardon?
Ortada işini özveriyle yapan bir öğretmen var
Çocuğuna şiddet mi uyguladı ? Ne yaptı?
Cebinden gitmiş hediye almış başarılı olana
Ne var bunda ?
Sınıfını değiştir olsun bitsin
siz iyi misiniz? ilkokul da mesela nasıl anladınız arkadaşınızın sizi kıskandığını? ha durun bence siz herkes beni kıskanıyor diyenlerdensiniz.
biraz empati yeteneğinizi geliştirin, asgari ücretle kirada oturup çocuk okutan bir insan çocuğuna o oyuncağı alamayacak, bu bir anne baba için ne kadar zor siz anlayabiliyor musunuz? o çocuğun içinde nasıl bir yara oluşacak?
benim çocuğum yok ama olduğu zaman benim çocuğum bir ödül alır da arkadaşının yüzü düşerse benim içim parçalanır ve öğretmene gittiği yolun yanlış olduğunu ifade ederim, yazık değil mi bu çocuklara? 6-7 yaşındalar, biraz vicdan.
öğretmen ne diye şikayet edilir ben size hemen söyleyeyim ki ileride lazım olursa açıp okursunuz size fikir olur.
- öğrenci ayrımı yapılıyor, başarılı öğrencilere ders dışı da destek olmayı teklif ediyor bu yüzden diğer çocuklar sınıfta doğal olarak geri de kalıyor.
- kendi kendine bir sistem kurmuş, başarılı olana oyuncak hediye ediyor diğer çocukların psikolojisi kötü yönde etkileniyor ki bence bu psikolojik şiddettir.
- daha okuma öğrenmeyen 8 çocuğun olduğu sınıfta okuma - anlama içerikli ödev veriyor.
- öğretmenin verdiği ödevler sonucu çocuklar stres kaynaklı hastanelik oluyor.
ha size bir bilgi daha şiddet denilen şey sadece fiziki şiddetle sınırlı değildir, psikolojik şiddette vardır bu çocukların maruz kaldığı şey de psikolojik şiddettir.