Şimdiki veliler iyi ogretmen arayışında keske biz ogretmenlerinde iyi veli secme sansimiz olsaydi. İlgisiz olmasin genc olsun odevlerine yardim etsin diye seçenek sunsalardi bizede
Odeve veli yardim ederse ogrencinin neyi yapip neyi yapamadigini nasil anlayacaksiniz? Yillardir verilen odevleri evde anne baba yapiyor,proje olayi basladigindan beri veliler diger velilerle yarisa girmis durumda,yapilan proje ve odevlere ben bakiyorum da bir cocugun asla yapamayacagi seyler. Bana gore odevi verip de veliden yardim veya velinin yapmasini bekleyen ogretmen iyi ogretmen olmuyor. Annem 35 yillik ilkokul ogretmeni,bir defa bile odev vermemis,tum aktiviteleri ve odev adi altindaki her seyi okulda son ders saatinde kendi gozetiminde cocuga yaptirmis bir insan. Cok daha basarili ogrenciler yetistirmis. Bence de dogrusu bu.Şimdiki veliler iyi ogretmen arayışında keske biz ogretmenlerinde iyi veli secme sansimiz olsaydi. İlgisiz olmasin genc olsun odevlerine yardim etsin diye seçenek sunsalardi bizede
Odeve veli yardim ederse ogrencinin neyi yapip neyi yapamadigini nasil anlayacaksiniz? Yillardir verilen odevleri evde anne baba yapiyor,proje olayi basladigindan beri veliler diger velilerle yarisa girmis durumda,yapilan proje ve odevlere ben bakiyorum da bir cocugun asla yapamayacagi seyler. Bana gore odevi verip de veliden yardim veya velinin yapmasini bekleyen ogretmen iyi ogretmen olmuyor. Annem 35 yillik ilkokul ogretmeni,bir defa bile odev vermemis,tum aktiviteleri ve odev adi altindaki her seyi okulda son ders saatinde kendi gozetiminde cocuga yaptirmis bir insan. Cok daha basarili ogrenciler yetistirmis. Bence de dogrusu bu.
güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim.Oglum hareketli , asi , haksizluga tahammul edemeyen , surekli konusan , asiri dobra bir cocuktu
Ilkokulda sansimiza daha ilk ogretmenligi , ilk sinifi olan gencecik yeni mezun dunya tatlisi bir ogretmenr denk geldik
Benim o asi firlama oglum ogretmenini gordugunde kedi yavrusuna donuyodu , ogretmeninin gosterdigi sefkat ve ilgi ile 4.sinifi bitirdik gecen haziranda
Dilerim size de boyle bir ogretmen denk gelir
Hala cok odev veriliyor. Ozellikle de ilkokulda. Yahu ilkokulda odev olmaz,son ders saatinde oturur tum cocuklara bir seyler sorarsin bakarsin anlamis mi,dinlemis mi,neyi ne kadar hatirlayabiliyor. Eve de verecegin odev ancak kitap okumak olur o da birinci sinifa olmaz zaten. Kendi cocuklugumu hatirliyorum da,sayfalarca odevler,testler icir zivir sacmasapan seyler. Yapmakla bitmezdi,aglardim,nefret ederdim. Annem de ogretmenime sinir olurdu ama dile getirmezdi ben sogumayayim diye. Okuldan nefret sebebimdi resmen.ahaha,
benim bir arkadaş veli toplantısına gidiyor, öğretmen şey diyor, sizin yapamadığınız ödev olursa çocuklar gelip bana sorabilir.
hani zaten ödevi anne baba yapacak, ödev o kadar zor, onlar bile yapamazsa öğretmen arkadaş lütfedip açıklayacakmış.
bir de halam çocukları okuturken iki güne bir bizi telefonla arardı matematik ödevi için, o dönem ben bile şaşırıyordum, çok zor ödevler veriyorlardı. şimdi bilemem nasıldır da.
Bende sizinle ayni durumdayım. Okulun en iyi öğretmeni bayan iken, ben daha disiplinli bir erkek öğretmeni tercih ettim..erkek öğretmen disiplin konusunda bı tık daha önde diye düşünüyorum..Merhaba arkadaşlar.
Hemen konuya geçiyorum.Benim bu eylülde. devlet okulunda 1. sınıfa başlayacak bir kızım var.
Yarın eşim okula gidip öğretmen konusunu konuşacak. okul müdürünün öğretmen seçimini kabul edip etmeyeceği belli değil.
Şimdi burda yanlış anlaşılmak istemiyorum, ben en iyi öğretmeni seçeyim.diğer çocuklara kötü öğretmen düşsün gibi değil asla.
Daha önce ki konumda da belirtmiştim.
Kızım çok hareketli, bıcır bıcır çok konuşan ve kurallara pek uymayan bi kız.
Şimdi burda özellikle tecrübeli annelerden ve öğretmenlerden öneri istiyorum.
Kızıma nasıl bi öğretmen olmalı??
Yumuşak huylu, bazı yaramazlıkları tolere edebilen. çok da disiplin sağlayamayan bi öğretmen mi
yoksa.
Disiplinli, otorite kurabilen yeri geldiğinde sevecen olabilen bir öğretmen mi daha iyi olur?
Birde kadın öğretmen mi yoksa erkek öğretmen mi daha iyi olur.
Şöyle düşünüyorum.eğer erkek olursa kızım belki biraz çekinip kurallara uyabilir. Yanlış mı düşünüyorum acaba?
pelin- Koalina @damdan daha vardı ama nicklerini tam yazamadım.
Açıkçası tedirginim şikayet almaktan korkuyorum. Bu yüzden doğru öğretmen hangisi bilemiyorum?
Lütfen bu kararsızlığıma yardımcı olun.
Ben d3 sizin gibi dusunuyorumgüzel dileğiniz için çok teşekkür ederim.
Kimbilir belki benim kızım da uyumlu olabilir..
İşte bakın öğretmen profili ne kadar önemli, öğretmen seçiyorum diye eleştirildim ki tam anlamıyla öğretmen seçmek de değildi.
Benim ki. kızımın yapısına uygun nasıl öğretmen olmasıydı. Bu yönde konuyu açtım.
Hala cok odev veriliyor. Ozellikle de ilkokulda. Yahu ilkokulda odev olmaz,son ders saatinde oturur tum cocuklara bir seyler sorarsin bakarsin anlamis mi,dinlemis mi,neyi ne kadar hatirlayabiliyor. Eve de verecegin odev ancak kitap okumak olur o da birinci sinifa olmaz zaten. Kendi cocuklugumu hatirliyorum da,sayfalarca odevler,testler icir zivir sacmasapan seyler. Yapmakla bitmezdi,aglardim,nefret ederdim. Annem de ogretmenime sinir olurdu ama dile getirmezdi ben sogumayayim diye. Okuldan nefret sebebimdi resmen.
Niye ayol benim annem yetistiriyorsa herkes yetistirir. Canlari calismak istemiyor cocuklari ve velileri denek olarak kullaniyor bazilari.müfredatı kim yetiştirecek o zaman:))
devlette tüm ders saatleri öğretmene ait ama özelde öyle değil. her gün bir derste dediğin şekilde yapsa yetişmesi imkansız. bu sefer veliler ekşir başına yine hocam arkadaşımın çocuğu devlete gidiyor onlar şunlara geçmiş biz niye bu kadar geriden geliyoruz bıdı bıdı. velilerde az değil hani:))
ahaha,
benim bir arkadaş veli toplantısına gidiyor, öğretmen şey diyor, sizin yapamadığınız ödev olursa çocuklar gelip bana sorabilir.
hani zaten ödevi anne baba yapacak, ödev o kadar zor, onlar bile yapamazsa öğretmen arkadaş lütfedip açıklayacakmış.
bir de halam çocukları okuturken iki güne bir bizi telefonla arardı matematik ödevi için, o dönem ben bile şaşırıyordum, çok zor ödevler veriyorlardı. şimdi bilemem nasıldır da.
bizde ananeyi arıyoruz.
bana sordu yapamadığı bir matematik sorusunu ben zaten allahlıkım mat de. babasına sorduk o iyi olmasına rağmen yapamadı hatta sorunun yanlış olduğuna karar verdik çekirdek ailecekneyseki anane bizi bu ayıptan kurtardı..
Niye ayol benim annem yetistiriyorsa herkes yetistirir. Canlari calismak istemiyor cocuklari ve velileri denek olarak kullaniyor bazilari.
Hem bir de soyle bir sey var,su anki mufredat eskisinin onda biri kadar. Kiyaslamaya yasi yeten ogretmen arkadaslar vardir mutlaka. Eskiden yetisiyorsa simdi haydi haydi yetisir bence.
Ayrica ogretmen mufredat yetistirecek diye ben veli olarak neden odev yapiyorumben mezun olali cok oldu hahahah
Ama iste o kadar fazla veriyorlar ki veliler oturup yapiyor. 75 yasinda teyzem var devlet okuluna giden torununun projesini odevini yapiyor. Salak misin neden yardim ediyorsun diye kiziyorum ama icimden. Aci olan da teyzemin de emekli ogretmen olmasi.özelde zor.
öğretmene kalan ders saati az.
yarısından çoğu ingilizce,almanca,beden,müzik,resim,yüzme,satranç vs ye gidiyor. devlette bütün ders saatleri öğretmenin.
ödevi sen yapma zaten :))
BU durum kendini bilen velide uygulanır. Bizimkiler öğlen çocukları teslim alıyor, o çocuklar akşama kadar ya sokakta ya tablet başında ya tv başında. Ödev yok demek kitap da okunmayacak,aileyle vakit de geçirilmeyecek demek herhalde. 1. sınıfta şoka uğramıştım da ödevlerimiz artık "çim adam yapma, ailecek çamaşır katlama, kurabiye yapımı, kardeşle oyun hamuru ile oynama" gibi şeyler olmuştu. Whatsapptan foto çekip atıyorlardı biz yapıyoruz diye ben de + koyuyordum, yoksa saldım çayıra mevlam kayıra. Sonradan alıştılar neyse ki ama günde 1 sayfa ödev verdim ben genelde.Hala cok odev veriliyor. Ozellikle de ilkokulda. Yahu ilkokulda odev olmaz,son ders saatinde oturur tum cocuklara bir seyler sorarsin bakarsin anlamis mi,dinlemis mi,neyi ne kadar hatirlayabiliyor. Eve de verecegin odev ancak kitap okumak olur o da birinci sinifa olmaz zaten. Kendi cocuklugumu hatirliyorum da,sayfalarca odevler,testler icir zivir sacmasapan seyler. Yapmakla bitmezdi,aglardim,nefret ederdim. Annem de ogretmenime sinir olurdu ama dile getirmezdi ben sogumayayim diye. Okuldan nefret sebebimdi resmen.
Ama iste o kadar fazla veriyorlar ki veliler oturup yapiyor. 75 yasinda teyzem var devlet okuluna giden torununun projesini odevini yapiyor. Salak misin neden yardim ediyorsun diye kiziyorum ama icimden. Aci olan da teyzemin de emekli ogretmen olmasi.
Ozelde birkac tanidigim ogretmen var,hepsi mufredatin icinin tamamen bos oldugunu ve sacmasapan seylerle dolduruldugunu soyluyor,takip etmiyorlar hatta. Kendilerine gore bir planlari var ona uyuyorlar. Valla her kafadan bir ses cikiyor ki bana kalsa ben de ogretmenlik yapsam mufredat falan takmazdim. İs okul idaresinde bitiyor cunku onlar kararlastiriyor mufredatin yerine ne islenecegini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?