1.sınıf Öğretmen seçimi..

Tabiki çok yanlış. Öğretmenlik mezunu olmayan birine nasıl öğretmenlik yaptırabilir ki..
Eğitim sistemimiz gerçekten çok kötü.
İnşallah bundan sonra düzelir. Umutsuz da olsam

Benim oğlumda bu yıl okula basliycak ben şansa bıraktım öğretmeni her çocuk nasıl farklıysa her veli ve öğretmende farklı o yüzden fikir almadım diğer velilerden Allah yavrumunn yardımcısı olsun.

Çok teşekkür ederim.
Erkek olma ihtimali de var.
Hayırlısı inşallah.

Bence iş öğretmenden çok öğrencinin kendinde bitiyor. Ben de öğretmenim. İlkokulda ilk 3 sene çok problemli bir öğretmenim vardı, kadının psikolojik sorunları vardı. Eşiyle boşanma aşamasındalarmış o zamanlar, kadın muhtemelen evde eşiyle kavga edip gelip bize sıra dayağı çekiyordu. Ki ben o kadar sessiz bir öğrenciydim, ben de o dayakları yiyordum. Okumayı söktüğümü annem gelip öğretmene söylemişti, o kadar ilgisizdi yani.. Parmak kaldıramazdım ki korkudan, yanlışsa dövecek çünkü.. Hiçbir şefkat ve sevgi görmedim öğretmenimden.. Sınıfta hiçbirimiz görmedik ki..
Ama çalışkan bir öğrenciydim, bakın ben de öğretmen oldum. Hem de böyle, asla örnek olamayacak bir öğretmenim varken.. Mesleğimi seviyorum. Çocuğunuzun içinde varsa her şekilde açığa çıkar başarısı, öğretmen sadece bir kılavuz, aileye de çok iş düşüyor.

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
Öğretmenleri hiç görmedim. Ancak uyum haftasında görebileceğim.
İlkokul öğretmenin ne kadar önemli olduğunu. ben kendimden çok iyi biliyorum.
Fozgeb üyeye yazmıştım.size de yazayım ki
Bi öğretmenin hayatı nasıl şekillendirdiğini görün..
Ben doğuştan işitme engelli olduğum ve işitme cihazı da kullanmadığım için.
Çok zorluklar yaşadım...
Bunların en acısı da... bazı çocukların benimle alay etmeleriydi.....
Öğretmenim iyiydi.. ama nasıl iyiydi?
Anlattığı dersi anlamışım. anlamamışım.hiç ilgilenmezdi..
Mesela matematik zor gelirdi. Neden çünkü nasıl yapıldığını duyamıyordum...
Neyse, son sınıfa geldiğim de, ortaokula gideyim mi. gitmeyeyim mi diye annem öğretmene soruyor...
Bi kere annemin. bu soruyu sormakla ne kadar büyük bir cahillik ettiğini görün...
Öğretmenin cevabı :)
"Ortaokulda birden fazla çok öğretmen olacağı için. ayrı ayrı uğraşır.bence göndermeyin"
Ve ne kadar rahat bir ailem varmış ki.
Bu kadar önemli hayati bi kararı bana bırakıyorlar :)
Bizim dönemimizde bilinçli okumak yoktu.
Ben zaten okulda mutsuzum.nasıl gitmek isteyeyim ki..
O sene sadece ben değil. bir çok kız gitmedi okula.

Şimdi bu öğretmen tam tersini yapsaydı.
Deseydi ki.." bu çocuk ezilmemesi ve özgüveni için mutlaka okumalı. ben hocalarla konuşurum elimizden ne gelirse yaparız.yeter ki okusun"
Ee sonuç? Özgüvenim olmadığı ve aile sorunlarım da olduğu için.yıllar sonra anca lise mezunu olabildim.
Bi karar vermekle "hayat" değişiyor.

Çok teşekkür ederim.
Umarım. dedikleriniz gibi olur.
Umarım. kızım kurallara uyarak beni şaşırtır.

Evet belli. Fakat çalıştığım için okula gidemedim.
Sadece bi arkadaşımın önermesiyle karar verdim.

Yazdıklarınız çok doğru. Hiç bir şeyin garantisi yoktur. İlla mükemmel olacak diye de düşünmüyorum.
Her duruma hazırlıklıyım :)

Bizim şikayetlerimiz ilçeden geri dönüyor çünkü hem çocuğa yapılan fiziksel bir şiddet yok hem de veli şikayeti yok. Aksine çok memnun veliler. Çünkü "disiplinli" öğretmenden memnunlar.
Söylemek istediğim şu; öğretmen şöyleyMİŞ diye duyduğunuza çok inanmayın. Başkasının disiplin ve eğitim anlayışıyla sizinki bir olmayabilir.

Bu konuda hayli şanslı bir veliyim.Kızım geçen sene 1.sınıfa başladı.Bizimki hariç 2 tane daha 1.sınıf öğretmeni vardı.Bir tanesine kimse çocuğunu vermek istemedi. (Bu öğretmenin,yılın sonunda okumayı öğrenemeyen komşumuzun,pırıl pırıl gözleri parlayan akıl topağı kuzusunu rehabilitasyona yönlendirdiğini duydum. Kesinlikle kazanılabilecek bir çocuktu. )Kura çekerek belirlendi öğretmenlerimiz.Bize geçmişteki velilerin çok övdüğü bir öğretmen denk geldi. Düşünün ki,yaz tatilinde gelip öğrencisini gören,okuduğu kitapları,yaptığı dergileri kontrol eden,bazısına göre fazla abarttığı düşünülen,ama bence mesleğine aşık bir eğitimci.Geçmişteki velilerden bilgi almanızı öneririm.

Yazdıklarınız çok doğru. Hiç bir şeyin garantisi yoktur. İlla mükemmel olacak diye de düşünmüyorum.
Her duruma hazırlıklıyım :)
Bu yorumunuza kesinlikle katılıyorum.
Öğretmenlerin hiç birini görmedim.sadece bi arkadaşımın. kendi kızı için araştırırken bana verdigi bilgi doğrultusunda öğrendim.
Umarım hayal kırıklığı yaşamayız

O yavrucak için üzüldüm..
İşte diyorum ya öğretmen kavramı herkese göre değişir.
Mesela benim kızım çok sevecen çok candan. İlgisiz ve sevgisiz bi öğretmen onu mutsuz edebilir.

Elbette çocuğunuza uygun öğretmen olsun demek hakkınız. Ama benim endişem sizin istediğiniz özellikler gerçekten çocuğunuza uygun özellikler mi? Ondan emin olun derim. Bazı çocuklar okulda farklı evde farklı olabiliyor. Anaokukundaki davranışlarını iyi değerlendirin derim. Bi de malesef her şey doğru öğretmende bitmiyor. Keşke öyle olsa. Sınıftaki diğer öğrenci ve veliler çocuğun davranışlarında belirleyici olabiliyor. Çok tercih edilen bir öğretmen arkadaşım var mesela. Çocuğumun asla onun sınıfında olmasını istemezdim. Çok iyi bir öğretmen olduğunu düşünmeme rağmen. Çünkü sınıfta davranış problemi olan birkaç öğrenci hem onu hem diğer öğrencileri o kadar geriyor ki güler yüz gösteremez hale geliyor diğer çocuklara. Hakkınızda hayırlısı olsun. İçinizi ferah tutun. Tevekkül iyi hissettirir, rahatlatır sizi.

Çok hoş yazmışsınız :))

Ben de bir öğretmen olarak fikrimi yazayım.Öncelikle öğretmen tercih etmek bana çok normal geliyor bunu belirteyim.Fakat sınıflarımızda biz öğretmenleri tercih edip gelenler olduğu gibi kura ile gelenler de var.Bir veliyi hergün görüp çocuğuyla ilgili konuştuğumuz gibi ebeveynini hiç görmediğimiz öğrencilerimiz de var.Her türden zekaya sahip çocuklar veya davranış problemi olanlar vs. bir sürü öğrenci ile günün belli saatlerini geçiriyoruz diyelim kısacası.Yani secsenizde isler istediginiz gibi gitmeyebiliyor.Ben burdan bakınca öğretmen seçerken işini iyi yapan ve halden anlayan bir eğitimci aramayı tercih ederim.Sonuçta konusup derdinizi yada kafaniza takilan bir meseleyi eğer öğretmeninizle konusabiliyosanız sorunlarınızı rahatlikla halledebilirsiniz.Bence çocuklara sevgiyle yaklasan ogretmeni arastirin disiplin falan boş(bence).Cocuklari seven ogretmenlerin ogrencileri hep daha mutlu ve basarili üstelik kurallari da sorgulayabiliyorlar ve öğretmenleriyle cok rahat duygu ve düşüncelerini paylasabiliyorlar aynı şekilde veliler de cok rahat iletisim kurabiliyorlar.Neyse sozu cok uzattim insallah gonlunuze göre bulabilirsiniz.

Konunuzda bir öğretmenimizin de yazdığı gibi bizlerin zamanında hamburger menüsü seçer gibi öğretmen seçimi yapılmazdı. Tabi ki her aile evladının iyi eğitim almasını, iyi öğretmenlere denk gelmesini ister. Ancak bence bu işi eğer öğretmen seçimi söz konusu değilse şansa bırakmak. İlk okul eğitimi zaten 4 yıl ve 4. Sınıfta zaten farklı öğretmenler giriyor. Çocuğunuz hayatı boyunca maalesef hep iyi öğretmenlere denk gelmeyecek. Ya da öğretmen seçimini hep yapamayacak. O yüzden şansa bırakmanız taraftarıyım. Hayatta hep iyi seçimlerin karşımıza çıkmayacağını bilmeli. Tabi ki evladınız kötü bir muamele veya eğitim görürse müdahale etmelisiniz. Bunun haricinde yine de seçim yapacağım diyorsanız; birinci sınıflara girecek olan öğretmen listesini alın ve de mezun ettikleri öğrencilerin velilerinden bilgi alın. İnşallah evladınız, gönlünüze göre iyi bir öğretmene denk gelir. Rabbim evladınızı muvaffak eylesin, üniversitelerden mezun olduğunu da göstersin :)

Ben de ogretmenim ve bazen koridorlar yankılanıyor gercekten birden fazla çocukla ilgilenmek zor .çocukları seven bir öğretmen olsun olacaksa yoksa çocuk çok mutsuz olur. Bazı öğrenciler lutfen bizim öğretmenimiz de siz olun derlerdi o kadar da nöbetlerde kızarım halbuki :) sevgiyi çocuklar hissediyorlar gercekten

İnanın hiç araştırmadım. Sadece bi arkadaşım kızını aynı okula verdi.
Arkadaşım sorup soruşturmuş.oda bana söyledi.
Başka öğretmenler de var beğenilen. Ama o çevresinden bu iki öğretmeni söylemişler.
Hayırlısı inşallah.
Tabi ki okulda veli veya öğretmen sorunları olacaktır.bu kaçınılmaz zaten. Yaşayıp göreceğiz.

Gerçekten üzücü bir durum olmuş.
Müdür neden müdahale etmedi ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…