• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.sınıf Öğretmen seçimi..

Şimdiki veliler iyi ogretmen arayışında keske biz ogretmenlerinde iyi veli secme sansimiz olsaydi. İlgisiz olmasin genc olsun odevlerine yardim etsin diye seçenek sunsalardi bizede

Meslek seciminizi yaparken her tur öğrenci ve veliyle karsilasabileceginizi biliyordunuz ama degil mi? siz doktora giderken doktor seciminizi yapabilirsiniz ama doktor, hastayi secemez, cunku onun isi bu, kendisine gelen her hastaya ayni ozenle bakmak zorunda, istemiyorsa baska meslek secsin, ama kapisina gelen hastaya seni begenmedim bakmam diyemez, yaniliyor muyum?
Alisveris yapacaginiz marketi, ameliyat olacaginiz doktoru, evinizi yaptiracaginiz mimari hep siz secersiniz. Ama iş öğretmene gelince, artik ne cikarsa bahtiniza... Benim ortaokul ogretmenim gibi, banyoda mahrem yerlerinizi ortun, yoksa cinler gorur, musallat olurlar diyen bir ogretmene denk gelirseniz de artik mukadderat diyip gecmek lazim demek ki.

ben öğretmen seçmedim, büyük oğlumda bir gün bile tüh demedim de.. küçük için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ne yazık ki.. ilk 2 sene oğlum eve gelirdi, ödev yapardık ama hiçbir şey bilmiyor.. toplamayı ben öğrettim, çıkartmayı ben öğrettim.. neyse okula gidiyorum öğretmenimiz bıcır bıcır şahane bir insan, gel gelelim beni her gördüğünde X çok başarılı, çok iyi gidiyor deyip yolluyor.. hocam bir sorun var bilmediğini söylüyor dediğimde hep o konuya yeni geçmiş oluyorlar falan falan.. bir gün oğlum eve geldi uykulu, bütün gün sırada uyuduk öğretmenimin canı sıkkınmış dedi.. ben de endişelenip aradım, kişisel sıkıntılarını konuştuk moral verdim derken ertesi günlerde de salarak geçti.. ikinci yıla geçtik durum aynı.. velhasıl oğlumun öğretmenini değil direkt okulunu değiştirdim :) 3. yıl oğlum resmen 2 yıl geriden başladı okula.. o öğretmenin de garip ideolojileri vardı, neyse gitti.. bu yıl öğretmenimiz on numara bir adam çünkü taa kardeşlerimin döneminden tanıyorum neredeyse.. yani benim ağzım kısmen yandı, sizinkilerde yanmasın.. mutlaka sorup öyle verin çocukları..

Şimdiki veliler iyi ogretmen arayışında keske biz ogretmenlerinde iyi veli secme sansimiz olsaydi. İlgisiz olmasin genc olsun odevlerine yardim etsin diye seçenek sunsalardi bizede
Odeve veli yardim ederse ogrencinin neyi yapip neyi yapamadigini nasil anlayacaksiniz? Yillardir verilen odevleri evde anne baba yapiyor,proje olayi basladigindan beri veliler diger velilerle yarisa girmis durumda,yapilan proje ve odevlere ben bakiyorum da bir cocugun asla yapamayacagi seyler. Bana gore odevi verip de veliden yardim veya velinin yapmasini bekleyen ogretmen iyi ogretmen olmuyor. Annem 35 yillik ilkokul ogretmeni,bir defa bile odev vermemis,tum aktiviteleri ve odev adi altindaki her seyi okulda son ders saatinde kendi gozetiminde cocuga yaptirmis bir insan. Cok daha basarili ogrenciler yetistirmis. Bence de dogrusu bu.

Odeve veli yardim ederse ogrencinin neyi yapip neyi yapamadigini nasil anlayacaksiniz? Yillardir verilen odevleri evde anne baba yapiyor,proje olayi basladigindan beri veliler diger velilerle yarisa girmis durumda,yapilan proje ve odevlere ben bakiyorum da bir cocugun asla yapamayacagi seyler. Bana gore odevi verip de veliden yardim veya velinin yapmasini bekleyen ogretmen iyi ogretmen olmuyor. Annem 35 yillik ilkokul ogretmeni,bir defa bile odev vermemis,tum aktiviteleri ve odev adi altindaki her seyi okulda son ders saatinde kendi gozetiminde cocuga yaptirmis bir insan. Cok daha basarili ogrenciler yetistirmis. Bence de dogrusu bu.

ahaha,
benim bir arkadaş veli toplantısına gidiyor, öğretmen şey diyor, sizin yapamadığınız ödev olursa çocuklar gelip bana sorabilir.
hani zaten ödevi anne baba yapacak, ödev o kadar zor, onlar bile yapamazsa öğretmen arkadaş lütfedip açıklayacakmış.

bir de halam çocukları okuturken iki güne bir bizi telefonla arardı matematik ödevi için, o dönem ben bile şaşırıyordum, çok zor ödevler veriyorlardı. şimdi bilemem nasıldır da.

Oglum hareketli , asi , haksizluga tahammul edemeyen , surekli konusan , asiri dobra bir cocuktu
Ilkokulda sansimiza daha ilk ogretmenligi , ilk sinifi olan gencecik yeni mezun dunya tatlisi bir ogretmenr denk geldik
Benim o asi firlama oglum ogretmenini gordugunde kedi yavrusuna donuyodu , ogretmeninin gosterdigi sefkat ve ilgi ile 4.sinifi bitirdik gecen haziranda
Dilerim size de boyle bir ogretmen denk gelir
güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim.
Kimbilir belki benim kızım da uyumlu olabilir..
İşte bakın öğretmen profili ne kadar önemli, öğretmen seçiyorum diye eleştirildim ki tam anlamıyla öğretmen seçmek de değildi.
Benim ki. kızımın yapısına uygun nasıl öğretmen olmasıydı. Bu yönde konuyu açtım.

ahaha,
benim bir arkadaş veli toplantısına gidiyor, öğretmen şey diyor, sizin yapamadığınız ödev olursa çocuklar gelip bana sorabilir.
hani zaten ödevi anne baba yapacak, ödev o kadar zor, onlar bile yapamazsa öğretmen arkadaş lütfedip açıklayacakmış.

bir de halam çocukları okuturken iki güne bir bizi telefonla arardı matematik ödevi için, o dönem ben bile şaşırıyordum, çok zor ödevler veriyorlardı. şimdi bilemem nasıldır da.
Hala cok odev veriliyor. Ozellikle de ilkokulda. Yahu ilkokulda odev olmaz,son ders saatinde oturur tum cocuklara bir seyler sorarsin bakarsin anlamis mi,dinlemis mi,neyi ne kadar hatirlayabiliyor. Eve de verecegin odev ancak kitap okumak olur o da birinci sinifa olmaz zaten. Kendi cocuklugumu hatirliyorum da,sayfalarca odevler,testler icir zivir sacmasapan seyler. Yapmakla bitmezdi,aglardim,nefret ederdim. Annem de ogretmenime sinir olurdu ama dile getirmezdi ben sogumayayim diye. Okuldan nefret sebebimdi resmen.

Merhaba arkadaşlar.
Hemen konuya geçiyorum.Benim bu eylülde. devlet okulunda 1. sınıfa başlayacak bir kızım var.
Yarın eşim okula gidip öğretmen konusunu konuşacak. okul müdürünün öğretmen seçimini kabul edip etmeyeceği belli değil.
Şimdi burda yanlış anlaşılmak istemiyorum, ben en iyi öğretmeni seçeyim.diğer çocuklara kötü öğretmen düşsün gibi değil asla.
Daha önce ki konumda da belirtmiştim.
Kızım çok hareketli, bıcır bıcır çok konuşan ve kurallara pek uymayan bi kız.

Şimdi burda özellikle tecrübeli annelerden ve öğretmenlerden öneri istiyorum.
Kızıma nasıl bi öğretmen olmalı??
Yumuşak huylu, bazı yaramazlıkları tolere edebilen. çok da disiplin sağlayamayan bi öğretmen mi
yoksa.
Disiplinli, otorite kurabilen yeri geldiğinde sevecen olabilen bir öğretmen mi daha iyi olur?
Birde kadın öğretmen mi yoksa erkek öğretmen mi daha iyi olur.
Şöyle düşünüyorum.eğer erkek olursa kızım belki biraz çekinip kurallara uyabilir. Yanlış mı düşünüyorum acaba?
pelin- pelin- Koalina Koalina @damdan daha vardı ama nicklerini tam yazamadım.

Açıkçası tedirginim şikayet almaktan korkuyorum. Bu yüzden doğru öğretmen hangisi bilemiyorum?
Lütfen bu kararsızlığıma yardımcı olun.
Bende sizinle ayni durumdayım. Okulun en iyi öğretmeni bayan iken, ben daha disiplinli bir erkek öğretmeni tercih ettim..erkek öğretmen disiplin konusunda bı tık daha önde diye düşünüyorum..

güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim.
Kimbilir belki benim kızım da uyumlu olabilir..
İşte bakın öğretmen profili ne kadar önemli, öğretmen seçiyorum diye eleştirildim ki tam anlamıyla öğretmen seçmek de değildi.
Benim ki. kızımın yapısına uygun nasıl öğretmen olmasıydı. Bu yönde konuyu açtım.
Ben d3 sizin gibi dusunuyorum
Bana da deneyimli , yasli , 30 senelik ogretmenleri tavsiye etmislerdi bense tam tersi genc , dinamik , enerji dolu bir ogretmen istemistim
Istisnalar mutlaka vardir ama gozlemlerime gore 30 yillik ogretmenler zamane cocuklarini anlayamiyorlar
Okulum bitmesine son 2 ay kala ogretmenimiz dogum iznine ayrildigi icin 35 yillik bir ogretmen geldi bizim sinifa , okulun kapanmasina 2 hafta kala okuldan atildi cunku 1.5 ayda cocuklari mahvetti , korktugum basima geldi denir ya aynen oyle bir durum yasadik , allahtan benim oglan com etkilenmedi , ben kendi ogretmenimizle gorusturmeye devam etmistim oglani , hasarsiz atlattik o 2 ayi

konu sahibi bence bunu tecrübe ederek göreceksiniz.

benim kardeşim ilkokul boyunca ben okumucam anne olucam derdi, nefret ederdi okuldan.
annem babam da öğretmenini sevmiyor ama alışacak diye düşündüler sanıyorum, zaten tek sınıf var o dönem, sınıf değiştirmek mümkün değil. 5 yıl öyle geçti. sonra ortokul zamanı, kardeşime bir okuma aşkı geldi şaşarsınız, şimdi kendisi idealist öğretmenlerden biri. Bence öğretmen insanın yaşamını çok etkiliyor, sadece iyi kötü öğretmen olarak bakmamak lazım, çocukla arasındaki kimya da önemli.

Benim oğlumdan da örnek vereyim, yüzme kursuna gidiyordu, kadın ve erkek iki öğretmen vardı. Kadın öğretmen denk geldiğinde bizimki havuza bile girmiyordu. Ki ben de dersi izliyorum yani, kadın öğretmen kesinlikle çok iyi yaklaşıyor, şakalaşıyor, baya zaman ayırıyor falan. Ama bir şekilde benim sıpa ile kimyası uyuşmadı bir türlü. Biz kursu bırakmak zorunda kaldık.

Hala cok odev veriliyor. Ozellikle de ilkokulda. Yahu ilkokulda odev olmaz,son ders saatinde oturur tum cocuklara bir seyler sorarsin bakarsin anlamis mi,dinlemis mi,neyi ne kadar hatirlayabiliyor. Eve de verecegin odev ancak kitap okumak olur o da birinci sinifa olmaz zaten. Kendi cocuklugumu hatirliyorum da,sayfalarca odevler,testler icir zivir sacmasapan seyler. Yapmakla bitmezdi,aglardim,nefret ederdim. Annem de ogretmenime sinir olurdu ama dile getirmezdi ben sogumayayim diye. Okuldan nefret sebebimdi resmen.

müfredatı kim yetiştirecek o zaman:))
devlette tüm ders saatleri öğretmene ait ama özelde öyle değil. her gün bir derste dediğin şekilde yapsa yetişmesi imkansız. bu sefer veliler ekşir başına yine hocam arkadaşımın çocuğu devlete gidiyor onlar şunlara geçmiş biz niye bu kadar geriden geliyoruz bıdı bıdı. velilerde az değil hani:))

müfredatı kim yetiştirecek o zaman:))
devlette tüm ders saatleri öğretmene ait ama özelde öyle değil. her gün bir derste dediğin şekilde yapsa yetişmesi imkansız. bu sefer veliler ekşir başına yine hocam arkadaşımın çocuğu devlete gidiyor onlar şunlara geçmiş biz niye bu kadar geriden geliyoruz bıdı bıdı. velilerde az değil hani:))
Niye ayol benim annem yetistiriyorsa herkes yetistirir. Canlari calismak istemiyor cocuklari ve velileri denek olarak kullaniyor bazilari.

Hem bir de soyle bir sey var,su anki mufredat eskisinin onda biri kadar. Kiyaslamaya yasi yeten ogretmen arkadaslar vardir mutlaka. Eskiden yetisiyorsa simdi haydi haydi yetisir bence.

Ayrica ogretmen mufredat yetistirecek diye ben veli olarak neden odev yapiyorum ;) ben mezun olali cok oldu hahahah

ahaha,

bizde ananeyi arıyoruz.:KK12:
bana sordu yapamadığı bir matematik sorusunu ben zaten allahlıkım mat de. babasına sorduk o iyi olmasına rağmen yapamadı hatta sorunun yanlış olduğuna karar verdik çekirdek ailecek:KK70: neyseki anane bizi bu ayıptan kurtardı..

bizde ananeyi arıyoruz.:KK12:
bana sordu yapamadığı bir matematik sorusunu ben zaten allahlıkım mat de. babasına sorduk o iyi olmasına rağmen yapamadı hatta sorunun yanlış olduğuna karar verdik çekirdek ailecek:KK70: neyseki anane bizi bu ayıptan kurtardı..

anane sayısalcı mı :nazar:

Niye ayol benim annem yetistiriyorsa herkes yetistirir. Canlari calismak istemiyor cocuklari ve velileri denek olarak kullaniyor bazilari.

Hem bir de soyle bir sey var,su anki mufredat eskisinin onda biri kadar. Kiyaslamaya yasi yeten ogretmen arkadaslar vardir mutlaka. Eskiden yetisiyorsa simdi haydi haydi yetisir bence.

Ayrica ogretmen mufredat yetistirecek diye ben veli olarak neden odev yapiyorum :KK66: ben mezun olali cok oldu hahahah

özelde zor.
öğretmene kalan ders saati az.
yarısından çoğu ingilizce,almanca,beden,müzik,resim,yüzme,satranç vs ye gidiyor. devlette bütün ders saatleri öğretmenin.
ödevi sen yapma zaten :))

özelde zor.
öğretmene kalan ders saati az.
yarısından çoğu ingilizce,almanca,beden,müzik,resim,yüzme,satranç vs ye gidiyor. devlette bütün ders saatleri öğretmenin.
ödevi sen yapma zaten :))
Ama iste o kadar fazla veriyorlar ki veliler oturup yapiyor. 75 yasinda teyzem var devlet okuluna giden torununun projesini odevini yapiyor. Salak misin neden yardim ediyorsun diye kiziyorum ama icimden. Aci olan da teyzemin de emekli ogretmen olmasi.

Ozelde birkac tanidigim ogretmen var,hepsi mufredatin icinin tamamen bos oldugunu ve sacmasapan seylerle dolduruldugunu soyluyor,takip etmiyorlar hatta. Kendilerine gore bir planlari var ona uyuyorlar. Valla her kafadan bir ses cikiyor ki bana kalsa ben de ogretmenlik yapsam mufredat falan takmazdim. İs okul idaresinde bitiyor cunku onlar kararlastiriyor mufredatin yerine ne islenecegini

BU durum kendini bilen velide uygulanır. Bizimkiler öğlen çocukları teslim alıyor, o çocuklar akşama kadar ya sokakta ya tablet başında ya tv başında. Ödev yok demek kitap da okunmayacak,aileyle vakit de geçirilmeyecek demek herhalde. 1. sınıfta şoka uğramıştım da ödevlerimiz artık "çim adam yapma, ailecek çamaşır katlama, kurabiye yapımı, kardeşle oyun hamuru ile oynama" gibi şeyler olmuştu. Whatsapptan foto çekip atıyorlardı biz yapıyoruz diye ben de + koyuyordum, yoksa saldım çayıra mevlam kayıra. Sonradan alıştılar neyse ki ama günde 1 sayfa ödev verdim ben genelde.

Ama iste o kadar fazla veriyorlar ki veliler oturup yapiyor. 75 yasinda teyzem var devlet okuluna giden torununun projesini odevini yapiyor. Salak misin neden yardim ediyorsun diye kiziyorum ama icimden. Aci olan da teyzemin de emekli ogretmen olmasi.

Ozelde birkac tanidigim ogretmen var,hepsi mufredatin icinin tamamen bos oldugunu ve sacmasapan seylerle dolduruldugunu soyluyor,takip etmiyorlar hatta. Kendilerine gore bir planlari var ona uyuyorlar. Valla her kafadan bir ses cikiyor ki bana kalsa ben de ogretmenlik yapsam mufredat falan takmazdim. İs okul idaresinde bitiyor cunku onlar kararlastiriyor mufredatin yerine ne islenecegini

valla bilmiyorum hiç oturup ödev yapmadım. yardım isteyene yardım ediyorum sadece.
proje ödevlerindede kırtasiyeye gidip çıktı almak benim görevim:)
doğa gibi bazı özeller kendi içinde takılıyor zaten. ama onlarda da çocuğunun başarı derecesini bilemiyorsun. sonuçta lise sınavına girerken devlet özel karışık bir yarış var. sıralama olarak iyi kötü müfredata yetişmeleri takip etmeleri lazım bence. çocuk okulistik sınavına girdiğinde ilçe il ülke çapında başarısını değerlendirme şansın oluyor diğer türlü özel kalkıp bana bizim müfredat farklı o yüzden düşük başarısı dese alırım çocuğu oradan.

Merhabalar. Ben de anaokulu öğretmeniyim. Velilerim daha anaokulundan mezun olmadan hep ilkokul öğretmenlerini sordular kime verelim napalım. Bu konuda çok tedirgin olduğunuzu biliyorum . Eğer seçme şansınız varsa ve kurallara uymayan bir kızınız.. o zaman kesinlikle kural bilinci aşılayacak disiplinli öğretmen olmalı. Ama her türlü öyle ya da böyle okumayı da öğrenicek çarpmayı da. İlkokul tabikii önemli çocuğun ileriki eğitim hayatında. Ama aileye ve öğrenciye de büyük görevler düşüyor. Okulu ve öğretmenini kesinlikle sevmesi gerekiyor. Bunun yanında disiplin ve kural olmayan yerdr öğrenme gerçekleşemez benim görüşüm bu. Çocuklarıma söylüyorum en basiti , kuralı olmadan oyun bile oynayamıyoruz.Kızınızı kurallara alıştırmak için evde küçük alıştırmalar yapıp onu mutlu edicek hediyeler hedefler koyarak daha disipline uyumlu hale getirebilirsiniz. Gönlünüze göre olsum inşallah herşry

Back