Öğretmen araştırması nasıl olur devlet okullarında bilmiyorum ama bizzat o öğretmenlerle konuşmanız bence sizi en çok rahatlatan şey olacaktır. Hatta çocuğunuzla birlikte gidin mümkünse. Çocuklar sevgiyi hisseder. Çocuğunuzun da fikrini alarak değerlendirirsiniz. Konuşmasından az çok tahmin edersiniz, sizi tatmin edebilen yaklaşımlara sahip öğretmeni tercih edersiniz. (Zaten seçeneklerinizi 2ye indirmişsiniz)
Ve tabi ki pedagojik hassasiyeti olan, çocuk sevgisi olan, öğretmen de seçilir mi diye bakmayan bir zihniyetteki öğretmene emanet edin evladınızı. Zira özellikle ilkokul öğretmenlerinin çocuklarda bıraktığı travmayı telafi etmek çok zor olabilir. Veya öğretmeni sayesinde ufku açılan, yaratıcı düşünebilmesi engellenmemiş, öğrenmeyi seven bir çocuk olabilir. Muhakkak ki ilk eğitim evdedir ama okulda da devam edebilmelidir bu.
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
Öğretmenleri hiç görmedim. Ancak uyum haftasında görebileceğim.
İlkokul öğretmenin ne kadar önemli olduğunu. ben kendimden çok iyi biliyorum.
Fozgeb üyeye yazmıştım.size de yazayım ki
Bi öğretmenin hayatı nasıl şekillendirdiğini görün..
Ben doğuştan işitme engelli olduğum ve işitme cihazı da kullanmadığım için.
Çok zorluklar yaşadım...
Bunların en acısı da... bazı çocukların benimle alay etmeleriydi.....

Öğretmenim iyiydi.. ama nasıl iyiydi?
Anlattığı dersi anlamışım. anlamamışım.hiç ilgilenmezdi..
Mesela matematik zor gelirdi. Neden çünkü nasıl yapıldığını duyamıyordum...
Neyse, son sınıfa geldiğim de, ortaokula gideyim mi. gitmeyeyim mi diye annem öğretmene soruyor...
Bi kere annemin. bu soruyu sormakla ne kadar büyük bir cahillik ettiğini görün...
Öğretmenin cevabı :)
"Ortaokulda birden fazla çok öğretmen olacağı için. ayrı ayrı uğraşır.bence göndermeyin"
Ve ne kadar rahat bir ailem varmış ki.
Bu kadar önemli hayati bi kararı bana bırakıyorlar :)
Bizim dönemimizde bilinçli okumak yoktu.
Ben zaten okulda mutsuzum.nasıl gitmek isteyeyim ki..
O sene sadece ben değil. bir çok kız gitmedi okula.
Şimdi bu öğretmen tam tersini yapsaydı.
Deseydi ki.." bu çocuk ezilmemesi ve özgüveni için mutlaka okumalı. ben hocalarla konuşurum elimizden ne gelirse yaparız.yeter ki okusun"
Ee sonuç? Özgüvenim olmadığı ve aile sorunlarım da olduğu için.yıllar sonra anca lise mezunu olabildim.
Bi karar vermekle "hayat" değişiyor.