1.sınıf Öğretmen seçimi..

büyüt de gel diyorum sadece sana
bu ülkede derste dersi çocuğun birine anlattırıp küçük el aynasına bakarak bıyığını tarayan öğretmen var. ha dövmüyor ama:)
Ay gerçekten mi ya..
İyi ki bu konuyu açmışım..
Öyle şeyler öğrendim ki.
Bilmiyorum okudunuz mu? Natsume adlı üyenin yorumunu. Şok oldum..
Bu arada müdür ne yapıyor. okulda bunlar olurken..

Yok yanlış anlamam.çünkü yorumlarınız yapıcı.
anaokulu öğretmeninden aldığım şikayetler şunlardı.
hareketli olması. Çok konuşması.
öğretmen konuşurken araya girmesi.
Böyle işte. Öğretmenin ceza olarak yaptırımı da.tek başına masada oturtmak.
İnanın. ben çok üzülmeme rağmen.öğretmene hiç tepki vermedim.
Enteresandır :) öğretmen hem şikayet ederdi. hemde çok zeki olduğunu. fazla özgüvenli oluşunu ve herşeyi biliyorum havasındaymış. Bana neden bi zeka testi yaptırmadığımı soruyordu.

Bende diyorum ki.
Hem iyi anne baba. hemde iyi öğretmen vardır :)

Ya çok üzüldüm çocuğunuza
Neden bu kadar beklediniz meb'e şikayet için?

Buda farklı bir bakış açısı.
İlk yıl çok yüklenmemek lazım dimi.
Ya işte öğretmenden şikayet alırım diye endişe ediyorum

Ama bizler kıyamasak da..hayat bazen kıyabiliyor..
O yüzden hayatın gerçeklerini bilmeli diye düşünüyorum.

Kızınızı tebrik ederim.
İşte bunu anlatmaya çalışıyorum..
Ben burda öğretmen seçimi yapmalımıyım diye sormuyorum ki..
Kızımın yapı itibari ile hangi öğretmenle uyumu yakalayabilir? bunu soruyorum.
İnşallah benim kızımda da değişim olur.

Benim kızım da erkek istemiyor :)
Ben çok gevşek bi anne değilim.ortayı bulmaya çalışıyorum.
Fakat çok hareketli ve çok konuşuyor.kardeşi de olmadığı için bizim tepemizde hep :)

Harika yazmışsınız.
Tamam kabul ediyorum. çok çok zor bi meslek ve herkes de öğretmenliği yapamaz.
Çalıştığım yerde 3 6 yaş arası çocuklara eğitim veriliyor. Sınıfta çocuk sayısı eğer 15i geçiyorsa sıkıntı.çünkü öğretmenimiz bi melek gibi olmasına rağmen çok zorlanıyor.hakimiyet kurmak gerçekten zor.
Ama işte dediğiniz gibi.bu mesleği bilerek seçiyorlar. Ve seçiyorlarsa da düzgün yapacaklar.

Hayırlı bayramlar öncelikle.
İşte diyorum ya herkes öğretmen olamaz.olmamalı.
Hepimizin kendine göre sıkıntıları var. Önemli olan yaptığın işe yansıtmamak.
Allahtan hemen farkedip çocuğu almışsınız.
Başarıları daim olsun inşallah.

Bende sizinle ayni durumdayım. Okulun en iyi öğretmeni bayan iken, ben daha disiplinli bir erkek öğretmeni tercih ettim..erkek öğretmen disiplin konusunda bı tık daha önde diye düşünüyorum..
İki seçenekten biri erkek. bakalım hangisi çıkarsa.
Ben iyi öğretmenden ziyade.biraz otorite olsun istedim.

Tam olarak bilmiyorum ama.sanrım orta yaşlarda iki öğretmende.
İnşallah beklentimize uygun öğretmen çıkar.

Aslında sert mi yumuşak mi disiplinli mi bu özellikler değil de işini iyi yapması önemli.iyi bir öğretmense nasıl olursa olsun onu dengeler çocuğunuza faydası olur.tabi bunu bilebilir misiniz o zor.bazen herkesin iyi dediği ünlü olan öğretmenler çok konuşkan sosyal tipler oluyor.velilerce iyi öğretmen olarak biliniyor bir öğretmen olarak bunun örneğini çok gördüm.bazi öğretmenler reklam yapmayı çok iyi biliyor ama inanın reklam için çalışmaktan aslında çocuklarla ilgilenemiyor.sansiniz varsa iyi bir öğretmene düşersiniz.endisenizi anlıyorum

İnanın daha çok öğretmeni dinlemez diye endişe ediyorum.
Kızım gerçekten hareketli ve sürekli konuşan bir yapıya sahip.
Okul yaklaştıkça endişem artıyor

İnanın daha çok öğretmeni dinlemez diye endişe ediyorum.
Kızım gerçekten hareketli ve sürekli konuşan bir yapıya sahip.
Okul yaklaştıkça endişem artıyor
merak etmeyin öğretmen dinletir.sinifta ne yaramaz çocuklar oluyor.bir şekilde idare ediliyor.endiseniz bu olmasın.ama illaki çok problem olur diye düşünüyorsanız erkek öğretmen tercih edin eğer böyle bir hakkiniz varsa

Bir çocuğun başarısı, davranışları ve disiplini sadece öğretmenle oluşup değişmez. Gerçekten de veli öğretmen işbirliği içinde olunca çocuk başarılı oluyor. 3 defa üst üste 1. sınıf okuttum, her yıl farklı tecrübeler edindim. Meslekte yeniyim. illa ki 20 yıllık bir öğretmene nazaran tecrübesiz sayılırım. Ama bu eğitimsel olarak eksiklik getirmedi şimdiye kadar. Genç görünümlü olmam nedeniyle bazı çocuklarda disiplin sıkıntısı yaşadım maalesef. Ama onu da velilerle birlikte hareket ederek azalttım.
Şöyle öğretmen olsa deniyor, ama ben de denk geliyorum ki Allah ım böyle öğrenci olsa 50 tane olsa keşke diyorum. Tabi ki mümkün olmuyor bu. Gerçekten de eğitim ailede başlayan bir şey. Bahsettiğim eğitim sadece akademik başarı matematik zekası değil. Bahsettiğim saygıyı bilen, arkadaşlarına zarar vermeyen, kuralları özümseyen ve uyan, derste dersi öğretmenini dinleyen öğrenci. İstisnalar vardır tabi ama onun dışında her öğretmen aynı kuralları uygular sınıf içi disiplinde. Evet bazılarından korkup uyuyor çocuklar. Benden korkmadılar öğrencilerim ama sabırla her seferinde kuralların doğru ve birlikte yaşamamız için şart olduğundan anlatmaya çalıştım.
Sözün özü aile ve öğretmenin iş birliği ve öğrencinin isteği olduktan sonra başarısızlık diye bir şey olmayacaktır. Tabi zekanın da önemi var. Bazı çocuklar 1 ayda kavrıyor okumayı mesela, bazısı 7 ay sonra kavrayabiliyor. Ama normal düzeyde zekaya sahip her çocuk okur yazar, toplar ve çıkarır.

Ya eşim sadece durumunu anlattı. Biraz disiplinli otorite kurabilecek bi öğretmen olursa iyi olur dedi.
Ben aslında erkek olursa hani biraz çekinir diye düşünüyorum ama. Müdüre de ille erkek öğretmen olsun diyemeyiz ki.
Psikolog randevusu da aldım. Bakalım inşallah sorunlarımız çözülür.

Siz ne güzel bir öğretmensiniz...
Keşke benim kızımda bu kadar sabırlı bi öğretmene denk gelse..

Yazdıklarınıza katılıyorum. Genel anlamda ilk eğitim ailede verilir.o ailenin genel kültürünü alır.
Fakat bazı durumlarda inanın verilen eğitim yetersiz kalıyor. Kontrolsüzce davrandığı zaman. hep anlatıyorum doğruyu yanlışı. Çünkü çevreye karşı duyarlıyım.
Akademi ve matematik zekası olarak endişe etmiyorum.
Çünkü okuma yazma biliyor. Birde matematiğe çok ilgisi var. Çift ve üç basamaklı toplama ve çıkarma yapabiliyor.
Bunu anaokulu öğretmenide demişti.
Burda yaptığı şeyler ona çok basit geliyor.zihinsel olarak çok önde. Neden zeka testi yaptırmıyorsun demişti.
Birde özgüveni çok yüksek.herşeyi ben biliyorum havasında. bu kadar özgüven de iyi değil demişti.

Psikolog randevusu aldım. İnşallah..
aile. öğretmen ve psikolog desteğiyle sorunlar çözülür

inşallah çözülür, olumlu düşünün güzel olur inşallah her şey :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…