Ay gerçekten mi ya..büyüt de gel diyorum sadece sana
bu ülkede derste dersi çocuğun birine anlattırıp küçük el aynasına bakarak bıyığını tarayan öğretmen var. ha dövmüyor ama:)
Yok yanlış anlamam.çünkü yorumlarınız yapıcı.Öğretmenin sikayetleri hangi yöndeydi?
Yanlıs anlamayın, bir öğretmen olarak sunu söyleyebilirim: artık otorite kavramı veliler tarafından farklı yorumlanıyor.
Mesela disiplin kurmaya calısıyorum ama veli geliyor "benim çocuğuma kızamazsınız vs" deyince artık öğretmenlerin de sevki kırılıyor. Madem öyle deyip bütün sınıfa güleryüzlü davranıp sorunları velilere anlatıp onların çözmesini bekliyor
Bende diyorum ki.Acilin ben ogretmenim. Basligi gordum geldim iki cift sozum var ogretmen secimi uzerine.
Benim cocugum kural tanimaz demissiniz de hicbir ogretmen bu tip ogrenciye meydani birakmaz. Ogretmen biraksa diger veliler birakmaz.
On bes yila merdiven dayadim. Cok cok iyi denilen sinif ogretmenlerinin sinifini brans ogretmeni olarak devraldim. Gercekten sinifta bes tane cok iyi ogrenci vardi. Gel gelelim bes tane de dogru durust okuyamayan yazamayan ogrenciler de vardi. Sinifin geri kalani orta alt orta ust seklindeydi. O cok iyi bes ogrencinin ana babalari canavar gibiydi. Birisi 6. Sinif biter bitmez 7. Sinif kitaplarini istiyordu cocuguna yazin calistiriyormus.
Birisi ev almamis kendine dershaneye yollamis. Birisi once kendi calisiyormus kitaplara sonra cocuguna aktariyormus. E boyle ogrencinin ogretmeni olmaya ne var?
Bunlar uzerinden reklam yapiliyor. Sen cok iyiysen sinifin geneli uzerinden basari durumunu degerlendirmek gerekmez mi?
Karakter egitiminin temeli de ailede atilir ayrica. Ayva agacindan nar toplanmaz.
Neyse diyecek cok soz var da kissadan hisseyi vereyim.
İYİ ÖGRETMEN YOKTUR İYİ ANA BABA VARDİR
Ya çok üzüldüm çocuğunuzaBen bir veliyim. Size birinci sınıfta yaşadıklarımı anlatayım.
Yer İstanbul. İyi bir devlet okulu.
Oranın müdürü sanki okul değil ticarethane işleten şerefsiz bir adam. Paraya tapan bir insan musveddesi!
Bütün velilere çekiliş yaptık, rastgele öğretmenlere düştü çocuklar dedi. Oysa ki parayı bastıran istediği öğretmeni seçti.
Benim oğlum yeni gelen bir kadın öğretmene düştü. Allah onu bildiği gibi yapsın!
O öğretmen çocuk ve veli kayıran dedikodu seven, yalaka velilerinden hediye alıp onların çocuğunu kayıran bir kadındı.
Oğlum dayak yediginde, yalaka velilerin çocuklarına tek kelime etmeyip çocuğumu assaliyan bir yaratıktı.
Oğlum okula gitmicem diye ağlama krizlerine giriyordu. Bana hiçbir şey anlayamıyordu.
Birgün aynı sınıfta okuduğu kız bendeydi. Annesi arkadaşımdı. Kız oğluma yalancı ve sahtekar diye laf atıp duruyordu. Neden böyle diyorsun dediğimde;
Öğretmenimiz bu isimleri senin oğluna taktı. Bizim de söylememizi istedi, dedi.
Bir öğretmen nasıl olur da 6 yaşındaki çocuğa bunları der ve arkadaşlarına da söyletir.!!!
Müdüre gittiğim zaman tabi ki öğretmenini korudu ve benim çocuğuma hastalıklı bir tip dedi.
Bu şekilde 1 ay geçirdik. Benim çocuğum hâlâ dayak yiyor ve assalaniyordu.
Biz mudurle iyice papaz olmuştuk. Devamlı çocuk üzerinden beni ezmeye çalışıyordu.
Birgün müfettiş geldi. Başka birşey için. Beni ona şikayet etmiş. Çocuğuma hastalıklı diyen adama bakın bı!!!!!!
Ha bu arada bana istersen başka okula yönlendirim seni diye emirler veriyordu. Ben başka sınıfa geçsin istiyorum o oğlumu okuldan atma çabasına girmişti.
Müdür seni müfettiş istiyor dedi. Gittim sok oldum. Müfettişe neler demişler.
Oğlumu istedi sınıftan getirdim. Onunla onbeş dk konuştu.
Sonra odada bana şunları dedi.
Müdür ve öğretmen çocuk için başına buyruk, laf dinlemeyen, sınıfın düzenini bozan, dayak atan, hatta kafadan özürlü dediler ama onlar nasıl gözlem yaptılarsa ben bu çocukta birşey görmedim dedi. Aksine içine kapanık, korkak bir çocuk dedi.
Bende öğretmenin dediklerini ve onu ötelediklerini, hatta sınıfta oğlum yokmuş gibi ders yaptıklarını (arkadaşımın kızı anlattı) söyledim.
O an müdür kivirdi. Benim çocuğuma hastalıklı diyen müdür, baktığı müfettiş benim tarafımda çocukça bir sorun yok zaten hocam dedi, müfettişe.
Bu arada müdür gelmeden müfettişe bizi bu okuldan göndermek istiyor müdür, demiştim.
Müfettiş, bana sordu nasıl çözümlenir bu olay ne istersin dedi.
Başka sınıf dedim. Anında tamamdır dedi. Bizim müdürün suratı iyice düştü.
Aynen şunları dedi zaten okul değiştirmeyin sınıf değiştirin çocugun psikolojisi iyice bozulur dedi. O an müdür bana baktı.
Velhasıl sınıf değiştirmek için uğraşan ben, o müfettişin sayesinde o rezil öğretmenden kurtuldum.
Üstelik beni müfettişe şikayet eden müdür yaratığı mal gibi kaldı.
Sonra eğitimci, idealist ve güler yüzlü bir öğretmene düştük ve kurtulduk.
O öğretmen sıfatı alan yaratığin ve şerefsiz müdürün Allah belasını versin. Oğlumun 1. Sınıf ilk dönemi kaybolup gitmişti. Bu küçücük yaşında hakaretlere ve dışlanmaya maruz kalması beni mahvetmisti.
Ne olursa olsun çocuğunuzu iyi takip edin. Benim oğlumun arkadaşı anlatmasa bilmeyecektim belki de. O kadar çok içine kapanmıştı ki sadece ağlıyordu okula gitmemek için.
Umarım insan olan bir öğretmene düşersiniz.
Ben bunları yaşarken sıkıntıdan 1.5 ayda 6 kg vermiştim istesem veremezdim. Yemeden içmeden kesilmistim. Hergun ama hergun o öğretmenden ve mudurden yediğim lafları bı bilsen.
Rabbime havale ediyorum. İnşallah pisliklerinde bogulurlar.
Buda farklı bir bakış açısı.Bende sınıf öğretmeniyim.bakın 1.sınıfta çok otorite olmaz.çünkü çocuk okula yeni alışacak.ders ortamına sınıfına.öğretmenin sevgiyi ön planda tutup otoriteyi 2.plana alması gerekir.otorite hiç olmayacak demiyorum.aslında ona otorite demeyelimde disipline etme diyelim.otorite biraz kaba bir tabir.
şahsen bayan öğretmen olmasını tavsiye ederim.çünkü bayanlar erkeklere göre daha şefkatli fıtrat olarak.fakat bu bayan öğretmenin sinirli ve psikolojisi bozuk,artık mesleğinden bıkmış,çok yaşlı olmamasına dikkat edin.tecrübeli olup iyi öğretiyorlar ama gereğinden fazla mükemmelliyetçi olabiliyorlar.
benim tavsiyem yaşlı olmayan bayan öğretmen olsun.ama tecrübeli de olsun.benim yaşım mesela 36. 12.senemdeyim.bayanım.bunun gibi olması daha iyi.biz genç öğretmenler bişeyler öğretmeye daha hevesliyiz.bıkmış,bunalmış değiliz.
ben öğretmenim.
benim fikrim ilkokulda bayan öğretmene verin.
çünkü erkek öğretmene göre daha şefkatli olurlar.
1.sınıfta çok fazla otorite iyi olmaz.
çocuk daha okula yeni alışıyor.
sistemi oturtmaya çalışıyor kendinde.
evde şımarık,otorite lazım demeyin.
evde annesine babasına naz yapıp şımaran okulda öğretmenine yapamıyor.
eğer ki öğretmen iyi disipline ediyorsa.
ortamdan,arkadaşlarından çekiniyor.
diyelimki beklemediğiniz bir öğretmene düştü.
o zaman öğretmenle işbirliği içinde olup iyi anlaşın.
dileklerinizi saygılı bir şekilde ifade edin.
o zaman öğretmende kendine bi şekil verecektir ister istemez.
sakın çocuğunuz söz konusuyken öğretmenle ters düşmeyin.
beğenmediğiniz öğretmen bile olsa bi faydası olur çocuğa.
benim kaçın diyeceğim öğretmen sitili psikolojisi bozuk öğretmendir.
yoksa onun dışında velilerden kulaktan dolma bilgilerle öğretmen seçmeyin.
her öğretmen bir elin 5 parmağı gibidir.
parmaklar farklıdır fakat hepsi bir kola uzanır.
çok yaşlı öğretmende iyi olmaz.
çünkü bıkmış bunalmış oluyorlar.
performasları tecrübeli olmalarına rağmen düşük oluyor.
çok gencte tecrübesiz oluyor.
en iyisi orta yaşlı öğretmendir.
hem tecrübeli hem dinamik olur.
benim gözlemlediğim bu.
en iyi öğretmen iletişimi düzgün,psikolojisi sağlıklı öğretmendir.
akademik bilgi öğretimi bence ilkokulda sonradan gelir.
üniversiteye çocuk hazırlamıyoruz.
okuma yazma,4 işlem ve okuduğunuz anlama,problem çözme bunları bilse yeter.
sürekli gülümseyen,yüzü aydınlık,sevgi dolu ve dini bilgiyide önemseyen bir öğretmen evladır diyorum ben.
Hiç sorun değil :)2 mesaj yazmışım...:))) kusura bakmayın.
Ama bizler kıyamasak da..hayat bazen kıyabiliyor..Ya ben kendim cok yumusak yuzluyum. Cocuklara asssla kizamiyorum. Kizim eline almis kalemi duvarlari salon sandalyelerimi falan ciziyor kizamyorum. Anca yaptgim en buyuk sey hadi geel senle sunu oynayalm yada cizgifilm aciyim sana dyip baska yere goturmek..Es kaza bi bagircak olsam suratima bi bakiyor gulmem geliyo mesela. Sert olamiyorum.Olsam da fayda etmiyor yada. Benim kizim 20 aylik. Ileriki halimi gordum sizde. Kurallara uymaz yirtinir kendini ordan oraya atar hep kendi istedigi olsun ister. Kucakta durmaz kendini sevdirtmez bile soyle bi doya doya sarilayim opeyim bile olamaz mesela hemen kacar..
Ben ogretmen olsam ogrenciler tepeme cikardi. Valla zor bi de disiplin saglamak lazjm ustune biseyler ogretmek de lazim. Ama korkutmamak da lazim.. kimi cocuklar gel beni dov diyor bazi canavar olanlar.. onlara tahammul etmek lazim.
Ben olsam kizimk yumusak yuzlu ve yaramazliklari cok buyutmeyen bi ogretmene verirdim heralde. Ama dogrusu bu mu hayir bence degil. Otoriteyi saglayabilen gerekirse kizan eden bi ogretmendir belki ... ama kiyamaaaaaam...
Kızınızı tebrik ederim.evde nazlı niyazlı olan kızım, okulda tamamen şansına gelen bayan ve disiplinli öğretmeni sayesinde çok ama çok değişti, benim uygulayamadıgım seylerde öğretmenden destek aldım, allah ondan razı olsun, mükemmel bir kadın, bu sene 4.sınıf oldu kızım ve şansından aynı öğretmenle ilkokulu bitirmiş olacak inşallah :)
evet eğer daha rahat bir öğretmen olsaydı belki benim kızım da evde ki gibi devamlı otoritesiz davranabilir ve dahası derslerinde de geri kalabilirdi, iyi öğretmen candır, ama şu da var kızımı ben teslim ettim, yani dedim ki eskilerin tabiriyle eti sizin kemiği benim :) ve nazlı niyazlı cocuk yasagıdımız sehırde yapılan 3.sınıflararsı sınavda 1.lik kazandı, yeniden diyorum, iyi öğretmen diye birşey var ki onlardan allah razı olsun :)
Benim kızım da erkek istemiyor :)benim seçme şansım olsa erkek öğretmen seçerdim, çünkü oğlum kadınlardan korkuyor :)
ama şansımıza şuanki okulundaki tüm öğretmenler kadın, alışacak tabi ki.
onun dışında öğretmenin disiplinlisi gider mesela benim sıpaya, çünkü ana baba olarak biz baya gevşek bırakıyoruz
siz kendinizi eksik gördüğünüz yönde öğretmen seçimi yapabilirsiniz bence. kendiniz disiplinli iseniz mesela yumuşak birisi okulda daha iyi olabilir.
Harika yazmışsınız.Meslek seciminizi yaparken her tur öğrenci ve veliyle karsilasabileceginizi biliyordunuz ama degil mi? siz doktora giderken doktor seciminizi yapabilirsiniz ama doktor, hastayi secemez, cunku onun isi bu, kendisine gelen her hastaya ayni ozenle bakmak zorunda, istemiyorsa baska meslek secsin, ama kapisina gelen hastaya seni begenmedim bakmam diyemez, yaniliyor muyum?
Alisveris yapacaginiz marketi, ameliyat olacaginiz doktoru, evinizi yaptiracaginiz mimari hep siz secersiniz. Ama iş öğretmene gelince, artik ne cikarsa bahtiniza... Benim ortaokul ogretmenim gibi, banyoda mahrem yerlerinizi ortun, yoksa cinler gorur, musallat olurlar diyen bir ogretmene denk gelirseniz de artik mukadderat diyip gecmek lazim demek ki.
Hayırlı bayramlar öncelikle.ben öğretmen seçmedim, büyük oğlumda bir gün bile tüh demedim de.. küçük için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ne yazık ki.. ilk 2 sene oğlum eve gelirdi, ödev yapardık ama hiçbir şey bilmiyor.. toplamayı ben öğrettim, çıkartmayı ben öğrettim.. neyse okula gidiyorum öğretmenimiz bıcır bıcır şahane bir insan, gel gelelim beni her gördüğünde X çok başarılı, çok iyi gidiyor deyip yolluyor.. hocam bir sorun var bilmediğini söylüyor dediğimde hep o konuya yeni geçmiş oluyorlar falan falan.. bir gün oğlum eve geldi uykulu, bütün gün sırada uyuduk öğretmenimin canı sıkkınmış dedi.. ben de endişelenip aradım, kişisel sıkıntılarını konuştuk moral verdim derken ertesi günlerde de salarak geçti.. ikinci yıla geçtik durum aynı.. velhasıl oğlumun öğretmenini değil direkt okulunu değiştirdim :) 3. yıl oğlum resmen 2 yıl geriden başladı okula.. o öğretmenin de garip ideolojileri vardı, neyse gitti.. bu yıl öğretmenimiz on numara bir adam çünkü taa kardeşlerimin döneminden tanıyorum neredeyse.. yani benim ağzım kısmen yandı, sizinkilerde yanmasın.. mutlaka sorup öyle verin çocukları..
İki seçenekten biri erkek. bakalım hangisi çıkarsa.Bende sizinle ayni durumdayım. Okulun en iyi öğretmeni bayan iken, ben daha disiplinli bir erkek öğretmeni tercih ettim..erkek öğretmen disiplin konusunda bı tık daha önde diye düşünüyorum..
Tam olarak bilmiyorum ama.sanrım orta yaşlarda iki öğretmende.Ben d3 sizin gibi dusunuyorum
Bana da deneyimli , yasli , 30 senelik ogretmenleri tavsiye etmislerdi bense tam tersi genc , dinamik , enerji dolu bir ogretmen istemistim
Istisnalar mutlaka vardir ama gozlemlerime gore 30 yillik ogretmenler zamane cocuklarini anlayamiyorlar
Okulum bitmesine son 2 ay kala ogretmenimiz dogum iznine ayrildigi icin 35 yillik bir ogretmen geldi bizim sinifa , okulun kapanmasina 2 hafta kala okuldan atildi cunku 1.5 ayda cocuklari mahvetti , korktugum basima geldi denir ya aynen oyle bir durum yasadik , allahtan benim oglan com etkilenmedi , ben kendi ogretmenimizle gorusturmeye devam etmistim oglani , hasarsiz atlattik o 2 ayi
İnanın daha çok öğretmeni dinlemez diye endişe ediyorum.Aslında sert mi yumuşak mi disiplinli mi bu özellikler değil de işini iyi yapması önemli.iyi bir öğretmense nasıl olursa olsun onu dengeler çocuğunuza faydası olur.tabi bunu bilebilir misiniz o zor.bazen herkesin iyi dediği ünlü olan öğretmenler çok konuşkan sosyal tipler oluyor.velilerce iyi öğretmen olarak biliniyor bir öğretmen olarak bunun örneğini çok gördüm.bazi öğretmenler reklam yapmayı çok iyi biliyor ama inanın reklam için çalışmaktan aslında çocuklarla ilgilenemiyor.sansiniz varsa iyi bir öğretmene düşersiniz.endisenizi anlıyorum
merak etmeyin öğretmen dinletir.sinifta ne yaramaz çocuklar oluyor.bir şekilde idare ediliyor.endiseniz bu olmasın.ama illaki çok problem olur diye düşünüyorsanız erkek öğretmen tercih edin eğer böyle bir hakkiniz varsaİnanın daha çok öğretmeni dinlemez diye endişe ediyorum.
Kızım gerçekten hareketli ve sürekli konuşan bir yapıya sahip.
Okul yaklaştıkça endişem artıyor
Ya eşim sadece durumunu anlattı. Biraz disiplinli otorite kurabilecek bi öğretmen olursa iyi olur dedi.merak etmeyin öğretmen dinletir.sinifta ne yaramaz çocuklar oluyor.bir şekilde idare ediliyor.endiseniz bu olmasın.ama illaki çok problem olur diye düşünüyorsanız erkek öğretmen tercih edin eğer böyle bir hakkiniz varsa
Siz ne güzel bir öğretmensiniz...Bir çocuğun başarısı, davranışları ve disiplini sadece öğretmenle oluşup değişmez. Gerçekten de veli öğretmen işbirliği içinde olunca çocuk başarılı oluyor. 3 defa üst üste 1. sınıf okuttum, her yıl farklı tecrübeler edindim. Meslekte yeniyim. illa ki 20 yıllık bir öğretmene nazaran tecrübesiz sayılırım. Ama bu eğitimsel olarak eksiklik getirmedi şimdiye kadar. Genç görünümlü olmam nedeniyle bazı çocuklarda disiplin sıkıntısı yaşadım maalesef. Ama onu da velilerle birlikte hareket ederek azalttım.
Şöyle öğretmen olsa deniyor, ama ben de denk geliyorum ki Allah ım böyle öğrenci olsa 50 tane olsa keşke diyorum. Tabi ki mümkün olmuyor bu. Gerçekten de eğitim ailede başlayan bir şey. Bahsettiğim eğitim sadece akademik başarı matematik zekası değil. Bahsettiğim saygıyı bilen, arkadaşlarına zarar vermeyen, kuralları özümseyen ve uyan, derste dersi öğretmenini dinleyen öğrenci. İstisnalar vardır tabi ama onun dışında her öğretmen aynı kuralları uygular sınıf içi disiplinde. Evet bazılarından korkup uyuyor çocuklar. Benden korkmadılar öğrencilerim ama sabırla her seferinde kuralların doğru ve birlikte yaşamamız için şart olduğundan anlatmaya çalıştım.
Sözün özü aile ve öğretmenin iş birliği ve öğrencinin isteği olduktan sonra başarısızlık diye bir şey olmayacaktır. Tabi zekanın da önemi var. Bazı çocuklar 1 ayda kavrıyor okumayı mesela, bazısı 7 ay sonra kavrayabiliyor. Ama normal düzeyde zekaya sahip her çocuk okur yazar, toplar ve çıkarır.
inşallah çözülür, olumlu düşünün güzel olur inşallah her şey :)Siz ne güzel bir öğretmensiniz...
Keşke benim kızımda bu kadar sabırlı bi öğretmene denk gelse..
Yazdıklarınıza katılıyorum. Genel anlamda ilk eğitim ailede verilir.o ailenin genel kültürünü alır.
Fakat bazı durumlarda inanın verilen eğitim yetersiz kalıyor. Kontrolsüzce davrandığı zaman. hep anlatıyorum doğruyu yanlışı. Çünkü çevreye karşı duyarlıyım.
Akademi ve matematik zekası olarak endişe etmiyorum.
Çünkü okuma yazma biliyor. Birde matematiğe çok ilgisi var. Çift ve üç basamaklı toplama ve çıkarma yapabiliyor.
Bunu anaokulu öğretmenide demişti.
Burda yaptığı şeyler ona çok basit geliyor.zihinsel olarak çok önde. Neden zeka testi yaptırmıyorsun demişti.
Birde özgüveni çok yüksek.herşeyi ben biliyorum havasında. bu kadar özgüven de iyi değil demişti.
Psikolog randevusu aldım. İnşallah..
aile. öğretmen ve psikolog desteğiyle sorunlar çözülür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?