Orası öyle tabi, sayfalarca ödevle ilkokuldan çocukları bıktırmak manasız. Hele özel okula gidip saat 4'te 5'te eve gelen çocuklar yemeğe, dinlenmeye, ödeve nasıl vakit buluyor bilemiyorum. Ben hafta sonları, yazları veya ara tatilde ödev vermem. Çocukken nefret ederdim çünkü o ödevlerden ve öyle günlük yapmak yerine son 15 günde deli gibi çalışarak bitirirdim.Doğal olarak çok manasız olurdu.
Bizimkiler proje ödevi tarzı ödevleri çok seviyorlar, velinin yaptığı kabul olmuyor zaten, eciş bücüş şeyler geliyor veya malzeme getirip sınıfta yapıyoruz bütün gün. Benimkiler çok alıştı kendileri yapmaya. Geçen sene arkadaşla ortak bir şeyler yapalım ve ufak bir sergi açalım dedik. Yapılacak şey de klasik o senenin konusu geometrik cisimler ile maket yapımı. Ben bizimkileri çok beğenmiştim, fotoğraf makinesi, bilgisayar, robot, saat gibi bir çok farklı şey gelmişti ama tabi tam yapışmamış, tam kesilmemiş belli ki çocuklar yapmış. Arkadaşınkiler bir geldi hepsi banyolu, mutfaklı ev ve elektrik döşenmiş, kimi ahşaptan yapmış, evin yatağının yastığını keçeyle yapıp içini doldurmuşlar falan. Çok üzülmüştü bizim çocuklar, zannettiler ki o sınıfın öğrencileri müthiş becerikli. Bu bahsettiğim öğretmen okulun en iyi öğretmeni olarak bilinir ve her 1. sınıfta ona çocuk vermek için izdihamlar yaşanır, milli eğitimden birileri araya sokulur. Gelenler de yoğun ödev temposundan gayet memnunlar.